Да се върна ли в България?

• 25 532
  • 516
  •   1
Отговори
# 285
И аз не разбирам, каква е целта да си дойдеш от някъде, за да отидеш на лекар/ зъболекар.
Работещите хора си имат застраховка, която покрива лечението. Ако не покрива- то въпросните хора не работят.

# 286
Това важи да САЩ основно и колко е успешно се вижда по броя им бездомници и изперкали по улиците, рекламите на лекарства, медицински процедури и пр, които са забранени в Европа. Дори в Канада има някакво държавно здравеопазване. В Европа е лошо, че въпреки данъци в пъти по-големи от американските, за специалисти се чака и хората често прибягват до допълнително осигуряване. Случва се данъците да отиват в подръжката на част от електората, който не допринася много, но гласува. И естествено има хора, които са инвалиди и за тях е в пъти по добре да са в Европа, отколкото в Америка или България.

# 287
И естествено има хора, които са инвалиди и за тях е в пъти по добре да са в Европа, отколкото в Америка или България.
Не знам защо реши така, но в САЩ съм видяла много повече работещи инвалиди отколкото навсякъде другаде.
А съм работила в мултинационални компании и съм пътувала доста по работа, виждала съм това онова из клоновете на компаниите.
Да не казвам, че за инвалиди в САЩ има програми, каквито тук няма.
Започвам от най-малкото - деца със СОП. В САЩ са част от обществото - учат, работят, в България ( и в частност този форум) ореваха орталъка да махнат тези деца.

# 288
  • Mediterraneo
Нямам допълнително здравно осигуряване, на този етап не ми трябва.
И тук има много работещи инвалиди. В много обяви за работа изрично се изисква инвалидност.

# 289
Нямам допълнително здравно осигуряване, на този етап не ми трябва.
И тук има много работещи инвалиди. В много обяви за работа изрично се изисква инвалидност.
Явно не знаеш, защо се търсят масово инвалиди.
Едно, че са задължени да имат поне 2% инвалиди, второ получават пари от държавата по 4-5-6к евро на човек на година. Някои фирми имат по 15%- 20% инвалиди.
Не, че е лошо да имат, ама да не си мислят някои, че го правят на добра воля и от любов към тях.

https://fundacionadecco.org/azimut/contratar-personas-con-discap … to-y-responsable/

Последна редакция: ср, 04 яну 2023, 21:10 от Alexslav

# 290
  • Mediterraneo
Много добре знам, но благодаря за разяснението.

# 291
Малко днешни снимки от топ-а на България, Александровка болница в София.
Доценти и професори, хирургии и пр, положението за някои ще е, ами какво от това, а други дори няма да забележат, че има нещо нередно.
Само, че само в Африка и някои страни в Азия имат нещо подобно. Да не дава Господ да се стига до там, просто е плачевно.
Не малко кравеферми и свинеферми са по-чисти и подредени.
 Когато се стигне до такива места, най-много тежи връщането от чужбина.

Последна редакция: пн, 09 яну 2023, 10:12 от Alexslav

# 292
Ужасно е. Определено е рядкост. Аз не съм попадал на такъв коридор в болница. Вероятно в това състояние са само тези няколко квадрата, защото снимките са направени от различен ъгъл на само тези примерно десетина м2.
Така и не разбрах защо човек имащ жилище в хубавата чужбина живее под наем в гадната България. Все трябва да има причина не само да се върне тук, но и да остане. Явно плюсовете на България и конкретно София са много повече от минусите й.

# 293
Само че тук проблема не идва от държавата, а от управителите на въпросните болници. Откакто ги направиха частни търговски дружества, се краде на поразия. Директорите карат лъскави коли, купуват едни апартаменти на скромната докторска заплатка.
Има болници като Александровска, но има и такива като Токуда, Пълмед и още.

# 294
  • София /Абсурдистан
Не са само тези няколко квадрата, цялата болница е така. Аз съм била там в няколко от клиниките на Александровска, така е в цялата болница, страшна мизерия.

# 295
Това е недопустимо. Александровска е една от големите болници и със сигурност има достатъчно пари за подръжка. Как въобще минава проверките на ХЕИ?

# 296
Ужасно е. Определено е рядкост. Аз не съм попадал на такъв коридор в болница. Вероятно в това състояние са само тези няколко квадрата, защото снимките са направени от различен ъгъл на само тези примерно десетина м2.
Така и не разбрах защо човек имащ жилище в хубавата чужбина живее под наем в гадната България. Все трябва да има причина не само да се върне тук, но и да остане. Явно плюсовете на България и конкретно София са много повече от минусите й.

Това е входа на тази сграда с 4 етажа с различни специалисти, правят се и операции, а другата снимка с боклуците пред вратата  е от втория етаж. По-нагоре е пак така, но не снимах.

Имаше един лаф, когато  един човек плюе друг, а втория си мисли, че дъжд вали.. и си пита едно и също всеки втори пост, след като няколко пъти му отговориха.

Наистина ли си такъв или се правиш на такъв?

# 297
  • София
Със сигурност е изключение. Аз поне не съм виждала болница напоследък в това състояние. Но точно вчера една майка в Майките на София сипеше благодарности на лекарите в Александровска, в крайна сметка най-важното е човек да получи адекватно лечение. Разбира се, не казвам, че условията не са важни.

# 298

Това е входа на тази сграда с 4 етажа с различни специалисти, правят се и операции, а другата снимка с боклуците пред вратата  е от втория етаж. По-нагоре е пак така, но не снимах.

Имаше един лаф, когато  един човек плюе друг, а втория си мисли, че дъжд вали.. и си пита едно и също всеки втори пост, след като няколко пъти му отговориха.

Наистина ли си такъв или се правиш на такъв?
Не видях смислен отговор. Наистина ли си такъв или се правиш на такъв? Когато ме попита защо живея половината време извън България аз веднага отговорих, че много ми харесва да е топло целогодишно и да живея в красива джунгла. Ако климатът в България позволяваше да се будя всяка сутрин с такава гледка и да ходя целогодишно по къси панталони не бих мръднал от Родината ни. Припомням гледката от дома ми и от фитнеса.

От теб не получих отговор защо живееш в България?

# 299
  • София /Абсурдистан
Ти остави качеството на услугата настрана. Правиха ми операция в подобна държавна болница. Операцията беше успешна, но от царящата мизерия и мръсотия, подобна на показаната, лепнаха ми вътрешноболнична инфекция, която ми струваше още няколко операции, няколко хиляди лева плащане, въпреки изрядните осигуровки и много, много болки. Така че средата има значение.
Аз лично в държавна болница след случката не стъпвам, ходя си в Сити клиник, хем ми е в района. В София мед и Токуда също ходя, условията са си много добри и всички частни болници работят с касата. Едно на ръка, че дръпнаха всички добри специалисти от държавните болници.

Общи условия

Активация на акаунт