🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 11 (13.11 - 20.11) 🐄

• 48 135
  • 983
  •   1
Отговори
# 210
  • при късмета
Не плана да се поддържат старите, той е от началото и разбира се е на целия отбор от старите. Решението или ако искаш плана, конкретно Камелия да е ратай визирах. За мъжа нямаше претенции, ясно беше, че и той ще е от новите, ама изведнъж на Аксения наказанието на Камелия щеше да се провали. Ако беше толкова умна и на провокацията на Андрей не трябваше да се връзва, можеше да каже, че Финци е фермер, да си решава, пък после да го критикува за каквото иска. Нооо ѝ е важно да е последна инстанция

# 211
Аз да си кажа,че някак си Финци не ме издразни снощи чак толкова.Да, пресоли манЖата , овъртоли се , но мисля, че той си е такъв . Добряк е , според мен, от онези хора,които искат с всички да са в мир и разбирателство. И с не особено дар слово, затова слушаме клишета. А относно месенето, човекът сигурно иска да си почине от занаята. Може да обича и другия вид работа. И това ,че има пекарна и заведение ,не означава ,че е най-добрия хлебар и готвач.
   Другият , който смятам , че не е в роля е Яни. Може би са му дали съвет да си сдържа газовете,което е правилно, но си е същият - добър, работлив, човечен.
   Докато Чочо ми е голям злобар. Все ходи да  тори пред жените, що не иде при мъжете? Като селската клюкарка , на пейката пред селския магазин. И като казах селски, той бил зет в моето село, даже тъстовете живеят недалеч от нас. Това, което мога да му призная е ,че си е направил изводите от неговия сезон и играе играта. Мисля,че има стратегия , опитва  я следва, в което няма нищо лошо. Но има много злоба и високомерие в него. И се спука от яд,че Финци е фермер.
   Аксения трябваше да си затваря устата. Но тя си е такава , според мен не влиза в роля. И мисля, че толкова държи да се подкрепят старите, защото се страхува,че без тяхната отборна игра, тя отново ще е сама и на прицел от Иван и Камелия.
   А пък тази последната, ми е в топ на най-неприятните от този сезон. Мяу-мяу,  къщовница била. В едно от предишните предавания каза,че ще остане в България , ще даде шанс на България.Водещите я поздравиха за решението й  в ефир. Сега, ако и тя стане част от кампанията им "Бългерия уонтс ю" , язък им за напъването. И изобщо, нали прокламират българщината , няма ли начин да дадат българско име на кампанията?
     Аз пък съчувствам на Валерия. Обичам да стоя сама , но не в такива условия.Аз щях да откача.И ако наистина е толкова задушно,  а сигурно е, и това цукало ако се използва все пак, смятайте за какво иде реч.Може би не й позволяват да вземе алманаха. И толкова моменти пропусна...
     Калин го харесвах  още от началото. Малко не разбирах защо толкова подкрепя Радо, но вече ми става ясно,че си е такъв. Даде адекватни съвети на Ванчето, дано Хепи намери своя човек.За мен тя е един безкрайно самотен човек , който се опитва да  скрие и от себе си и от останалите тази самота.
   ДЯВОЛЕ, благодаря за синтезирания разказ на отговорите на Евгени и Нина!

# 212
  • Разпиляна във въображението
Че тя си каза, че това й е проблем Simple Smile

Просто не виждам Аксения толкова лоша, глупава и проста. Има си трески за дялане, но тя си ги знае. Коментираше ги при Веси и Чавдар.

# 213
Промото за тази вечер. Положението със затворничката ескалира.
https://fermata.btv.bg/videos/utre-vecher-vav-fermata-28.html

# 214
  • Разпиляна във въображението
Ей, голямо тръшкане от страна на Валерия.

Много завидях за черешите. Любимият ми плод.

# 215
  • при късмета
Разбира се, че Валерия може да вземе алманаха. Все пак може и да излиза. До желание е цялата работа. До сега, вече 8 години, на никого, ама абсолютно на никого не са отнели правото да чете алманаха. Даже напротив, все повтарят колко е важно. Пламен миналата година като изтърпяваше лично наказание да го заточат сам заради кривите палчета на онова неориентираното, точно това правеше през цялото време, четеше алманаха.
Валерия прекалява с тръшкането. До сега водещите не са ходили да проверяват лично как най-неполезния си изтърпява наказанието. Даже бяха пропуснали нарушението на Аксения. А Валерия колкото повече внимание получава, сякаш това я кара още повече да се лигави

# 216
Само на мен ли не са ми много интересни дуелите, а по-скоро ежедневието на фермерите? Мисля, че много се вживяваме в характерите на участниците. Изискваме да са бели и добри. А всъщност всички ние сме в живота и манипулатори и лицемери и интриганти, кой повече, кой по-малко. Относно последните събития във фермата. 1. За Валерия - сигурна съм, че няма право да чете Алманаха. От една страна да се изнерви психически, от друга - това би и дало предимство пред останалите. 2. За Финци - личи си, че човекът е работодател в живота и така се прави, за да е доволен екипът и да работи. Грешката му е, че не попита старите герои дали са съгласни да преразпредели храната. Щеше да е много интересно кой как би реагирал. Лицемер е, както и Чавдар / много по- рафиниран/, но това се учи от жизнения опит, колкото и да негодуват младите, че трябва честност, откритост и други бля- бля.
3. Андрей - това му е работата, да разпалва тлеещи конфликти, да има интрига и зрелище. Иначе и ние ще заспим от скука, ако всички ядат вафли до язовира и се прегръщат. Изцяло добри хора няма, но не всички ги/ ни/ дават по телевизора, че да им/ си/ видим и черните страни.

# 217
Не мисля, че Аксения се опитва да дирижира целия отбор. Ясно се видя вчера на видеото, че последната уговорка на старите идва от Финци. Пред тях той прави уговорка за да им се хареса, а пред новите казва съвсем различно също за да им се хареса. После дори им даде сладко със същата цел. Обаче, няма как всички да те харесват. Иначе, нямам нищо против Финци. Симпатяга е, добряк, просто прекали в желанието си да е белия рицар.

Във връзка с въпроса от анкетата, няма как да не отбележа, че и Финци, и Чавдар играят роля. Може би не точно през цялото време, но се стараят да се покажат в определена светлина. Докато Яни си е напълно натурален.

За дуела, определено искам женски дуел. Надявам се Камелия да привика Аксения. Според мен, Камелия е въздух под налягане. Прави се на много силна, но ще се окаже точно обратното. Искам Аксения да я размаже. Но както обикновено се случва, тези които се правят на силни и афишират как искат да се изправят срещу друг силен, накрая ако Камелия е първи дуелист, вероятно щр извика някоя по-слаба жена. Допускам, че не й стиска да извика Аксения, въпреки че много пъти се е заканвала, че иска да се изправи срещу нея. Като цяло Камелия ми е един от най-неприятните образи този сезон.

# 218
  • Асеновград
Тази вечер пак ще има голям рев , според мен Валерия прекалява с превземките. То пък малко воля се иска , да не си 6м. затворена в стаята? Това ми било спортист , треньор или каквато е там. Харесвах я в началото , но след случката с Гечо и вечните и мрънканици ,  отпада от моят списък. 
Къщовницата ми е много смешна, как бързо разпредели сладкишите , без много приказки .
Финци трябваше да се допита до останалите ,относно вафлите , а не той да взима решение сам , с общи неща така не се прави.
Много се дразня , като започнат да наричат Чавдар с Чочи , та това да не е бебе? Като дърта свекърва само дудне по ъглите ....ужасен ми е.

# 219
От стари тв времена, думата на фермера на седмицата е закон…та кво има да ги пита? Той решава. В него хляба, в него и ножа, образно казано.

# 220
  • Асеновград
От стари тв времена, думата на фермера на седмицата е закон…та кво има да ги пита? Той решава. В него хляба, в него ножа, образно казано.

То се видя , че той решава , но според  мен , не се прави така.
До вчера и той криеше бира по куфарите , а днес вече много е ларш. Изложи се Слънчака , това си е.

# 221
И на мен ми хареса Лили как попита Андрей защо така индиректно им вменяват вина. Даже се изненадах, че са го оставили в епизода, мислейки си може би, че така ще дискредитират Старите, но ефектът беше друг.

Финци, както преди съм коментирала, наистина играе роля. Чухте ли го колко пъти говореше за светли образи, положителни образи, образи, образи. Поне вече напълно се потвърдиха твърденията ми, че си е захапал светлия и хрисим образ от миналия сезон и много старателно се опитва да си го поддържа, но се пропуква, защото се изпуска с тези думи кой как си разрушавал образа и кой е положителен образ.
Чавдар реално беше прав, но самият той също влиза в тази схема. То обикновено човек най-силно забелязва в другите демоните, които сам си носи.
Та, двамата бяха малко като Аристотел и Платон в битка кой е по-мъдър и по-бял.

Ако мога да обобщя: и двамата са класически популисти. Аман от такива.

# 222
Аз смятам, че продукцията от доста време работи за вота на Аксения, но тя самата е толкова посредствена, че дори и това не помага толкова, за да е сигурен победител. Образът на жената, преживяла катарзис в предаването. Но ако се почне от визитката и се мине през поведението и във форматър...може да се заключи, че няма сериозно съответствие.

Вчера се поработи и върху образът (надолу) на Финци за вота. Не бих се изненадал цялата седмица да е в същия дух. Продукцията отново ме дразни с това, че се опитва да формира мнение по свое усмотрение в полза на определен участник.  Лили единствена тръгна да обяснява какво върши Андрей и той реагира като ощипана мома. Иначе не им пречи да пускат Финци в края на предаването в 1/2 от епизодите, защото останалите са без капацитет.

Аксения и тя се опита да налее, но доста неуспешно и не на място, което е показателно, че не става. Прекалено кух  и измислен образ, че да се случат нещата. Аз смятам, че продукцията удобно прикри разделението, което имаше при старите. Чавдар още преди 2 или 3 седмици се изказа неагивно за Финци в един синхрон. Разделението смятам, че е по линията кого манипулира Аксения и, кого не може. В едната група са Веселка, Валерия, Нина и Чавдар, като последния по-скоро се връзвза за тази групичка с определена цел. Другата групичка е - Яни, Финци,  Гечо, Лили, Альона. Той Гечо и затова беше удобно изгонен за нищо. Смятам, че това разделение беше прикрито, защото би навредило на Аксения за вота. Такъв извод си вадя от това, че изведнъж стана някакво разделение и продукцията ни го поднася едва ли не станал като от нищото. Представя се сякаш е плод на поведението на Финци, а не смятам, че е точно така.

Колкото до Чочо - присмел се хърбел на щърбел. Неговия образ е доста по изкустен дори и от този на Серафим. А и не му хареса, че Иван е ратай, защото той е сигурен втори дуелист. Това са подбудите за прикритата му реакция.

Цитат
Аксения не е открита, а го прави с умисъл. Да злепостави.

Именно. И го направи по доста непохватен и неадекватен начин. За това и това не и донесе позитиви, а точно обратното !

Последна редакция: вт, 15 ное 2022, 12:26 от fermata72021

# 223
Не разбирам за какво гласене на вота говорите, като не е ясно още кой ще оцелее до финала, няма гаранция кой ще бъде викнат на дуел и как ще се представи. Евгени със сигурност за почти всички вътре е бил сигурен победител, но видяхме какво става. И на него му се градеше "образ" на великия българин - пък свири, пък пее, пък танцува, че и за капак пази народа и прилага закона, но дотук.

# 224
Всичките участници до един, са пионки в ръцете на Продукцята в лицето на продуцентите. Всеки от тях си мисли, че им е специален, защото така са го накарали да си мисли в някакъв момент, но не са. С някои имат лични уговорки, убедена съм. С кой какви и до колко, няма как да прозрем. Че се бутат едни и спъват други, е очевидно.

Не разбирам за какво гласене на вота говорите, като не е ясно още кой ще оцелее до финала, няма гаранция кой ще бъде викнат на дуел и как ще се представи.
Така е, но като ти изградят образ на велик и непобедим, по-малка е вероятността някой да те избере за дуел. А някои наистина си вярват и сами до толкова, че са непобедими, че отиват на дуел без притеснения, а в такива случаи и собствената ти увереност помага на теб самия, както и на останалите да си мислят, че си голяма работа.

Общи условия

Активация на акаунт