🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 11 (13.11 - 20.11) 🐄

• 48 140
  • 983
  •   1
Отговори
# 240
slastna, гласът зад кадър не манипулира, така ли мислиш?
Не могат да им слагат думи в устата, но могат да излъчат или да не , ключови моменти и реакции .

# 241
Все по-фалшиви персонажи са ми Чочо и Аксения. А и повярвали си, че имат качествата на манипулатори.

Чочо такава злоба излъчва, така менторски просъскава съжденията си с тон на последна инстанция, и, както Иван каза, с този равен тон ...., брррр. Чакам с нетърпение да го видя и на Алманаха и ще се радвам да се провали там. Като махленска клюкарка, само на обсъждания зад гърба силен. Животът го бил научил да не се конфронтирал директно. Че чак Аксения за пример дава, пфу. Влад и Иван ме изкефиха на няколко пъти, че по някакъв начин успяха да развенчаят ореола му на мъдрец и да го извадят от зоната му на комфорт.

Аксения мноооого се вживява в образа си на негласен фаворит и чак лидер в отбора на старите. Типично поведение на момиченце от село, непреодоляло комплексите си.

Финци не ме подразни по никакъв начин, въпреки патетичните слова, а по принцип не ми е по вкуса, но, така, нападнат от всички, директно заставам на негова страна. Стадният принцип на нападащи не ми е по вкуса.

Валерия е драма Куин, че чак досадна.

Яни ми е фаворит.

# 242
Че кой каза, че са бели и добри участниците и всичко е монтаж на продукцията!? Самите те, които се представят кофти вътре казват това. Никой от тук пишещите не го казва. И аз твърдя точно това, за което пишеш и ти - дават наклон/уклон, което е достатъчно. Избират хора, които са предвидими и които са показали, че притежават определени качества, нужни за целите на поемане на сюжета в желана от Продукцията посока. Това е всичко. И от време на време като някой се прояви неочаквано прозорлив или се аргументира безапелационно и от Продукцията (разбирай Андрей) подскачат като ощипани!
Като цяло, коментарът ми не беше насочен като реплика към теб, имаше поредица от мнения, които пишат за монтажи, напълно убедени, че всичко се манипулира и се изкарва не такова, каквото е. Това не е реално за мен. А че има опит за насока как да се възприеме нещо от зрителя - то се вижда, ама за мен е част от играта, не го намирам за злонамерено от страна на продукцията, за да "очерни" някой, или пък да "изтика" друг до финала, както често ми се струва, че се възприемат нещата.

# 243
Разбира се, че манипулира продукцията, пресен пример е, че в епизода показаха само въпроса на Аксения към Финци и опълчването на Лили, в един момент Иван и Камелия са с дрехите си, в следващ кадър вече са в ратайски роби. Може да се предположи колко дълго е продължил избора и разбора на ратаи от Андрей и групата, и до колко напрежението е ескалирало. На Финци след словото можеше да му се размине, ако Андрей не бе драматизирал за рейтинг. Човека все пак се постара да подбере мили думи към хората които са си абонамент в обора - Новите. Със сладкишите прекали, добре, че нямаха кебапчета, но може да ги пази за финала и да извади скритите бири и вино. Smiley

Не виждам Аксения да е тикана...чак фаворит. Интересен персонаж е, затова ѝ се дава поле за изява, но за това мечтаят всички. Итнтуитивна е, природно интелигентна, бързо учеща и помнеща, манипулативна, но без пряко да бъде обвинена. Валерия и Веселка ще го отчетат сега като гледат епизодите. С Чавдар се сближи по роден град - Плевен, а той си търси женското признание, но го замаскира като уважение на силната и "интригуваща" млада жена, била тя Валкирия. Wink Разказва на Митко, че имала мечти които отложила за да сбъдва тези на мъжа си, но след разкритието, че е участвала в сериал (да не е посещавала актьорски курс? Smiley), съвсем ми се потвърждава, че целта ѝ е просто популярност.

# 244
  • София
Между другото Яни също много добре играе играта, защото с действията си по никакъв начин не дава шанс на продукцията да го очерни, дори и да иска... Ето снощи допусна малка грешка, като направи забележка на Аксения да мисли и после да говори или айде не пред всички и веднага това бе излъчено, повторено и натъртено. Яни знае, че ако стигне финал трудно може да бъде победен на зрителски вот и той е най-голямата заплаха за плановете на продукцията (ако изобщо има такива разбира се, те казват че не им пука кой ще спечели и дори им вярвам, но просто разсъждавам конспиративно, а и дори и да няма планове, то на всеки издънките се излъчват, защото генерират интерес, не бяха спестени издънките и на Чавдар и на Финци и на Аксения) и за това е по-нисък и от тревата. Цял сезон яко се крие, гледа си бачкането, не взима страни, все да угоди, пропука му се на два пъти бронята, но тогава се разрева, защото сълзите са добра защитна реакция и неочаквана за повечето хора, най-малкото от неудобство няма да го гълчат. Така че да, яко актьорства, но според мен той си го знае и усеща, че това му е шанса, да не дава поводи на продукцията да го злепоставят пред зрителите, друго не го интересува, защото няма да има значение.
Лично мнение. Мога и да бъркам.

Иначе има трима топ фаворити за победата ако се гледа само от ''спойлери'' на самата продукция:
* Аксения - единствено тя изгради мост и обърна играта! И да, сама си го направи момичето и заслужава най-малкото финал, дано да успее да се класира. Първо изгради мост със Старите герои, а после успя да го изгради отново и с Новите надежди. Хамелеон. Също има страшно много синхрони и залагам на 95% че ще е на финал и с големи шансове за победа. Във Фейсбук доста я харесват.
* Чочо/Финци - на базата на интрото на сезона + най-много синхрони

Но най-големия фаворит си остава Яни, заради зрителите. И не знам вътре във Фермата как не виждат тази голяма заплаха и никой не иска да го дърпа на дуел. Иван/Калин/Радо в него трябва да се целят, но явно ги е шубе. Радо не, Радо ще бие всеки вътре и не му пука, така че него го изключвам. Чавдар ако е топ стратег на сезона също трябва да се прицели в Яни, а той сякаш води лична война с Финци, кой да е хлебаря на финала...

Моите прогнози за финалисти:
Един измежду Чочо и Финци (няма как да са двама, Чочо отдавна каза, че на финала има място само за един хлебар) не знам на кого да заложа, но за мен Чочо е по-силен и играе по-добре играта, така че залагам на Чочо.
И имам още четирима в битката за 2 места. Това са Яни, Радо, Калин и Иван. Двама от тези четиримата ще са на финал. Т.е. след като елиминирах Финци заради Чавдар, това означава, че изключвам и Влад от сметките.
Значи слагам Радо, защото не виждам кой ще го бие на дуел. И много се колебая между останалите трима, ама много, уф. Айде слагам Иван, защото е безпардонен и не цепи басма на никого. Има сериозен потенциал на Арената. Калин щеше да ми е ама не ми хареса срещу Гуспата, не показа добро ниво.
Също така според мен мъжете ще осъзнаят, че Яни е заплаха номер 1 и ще го елиминират на дуел. Ако ли не, то губят играта.

При жените също ми е трудно.
Аксения ми е твърдо на финал, ще е някак си абсурдно да не е след всичко видяно дотук.
И още две, сложна работа. Всъщност е по-лесно от мъжете, защото спорят само три жени за две места. Валерия, Веселка и Камелия. Хепито я изключвам. Не е във форма и е много лабилна този сезон. И трите са силни фаворити разчитайки сигналите на продукцията, но за да имаме паритет от стари герои и нови надежди стрелям с Камелия. И защото е американка върнала се в България...

Така че към момента ми е следното:
Чавдар, Радо и Иван
Аксения, Валерия и Камелия
-
Първи резерви: Яни и Веселка.
Втори резерви: Калин и няма.

Simple Smile

Последна редакция: вт, 15 ное 2022, 15:10 от Diavolo

# 245
  • София
Това за Аксения и участието й в сериал съм го пропуснала. Кога сте го писали?
Може ли някой да разкаже? Или да даде линк, моля?

# 246
Покрай разсъжденията ви за каст, психолози и тн се замислих кои ли двама бяха подготвили тая година за любовния сюжет.. Последните години винаги имаше такъв,ама тази явно не стана работата:) може  пък да са били Радо и Ванчето:).

# 247
Тук в темата беше постнат кадър от някакъв сериал на БТВ, дали не беше "Татковци"? Не съм го гледала. Аксения по секси боди, в неин стил. Smiley

редакция, че нe ми било секси пижамка, а боди. Smiley

Последна редакция: вт, 15 ное 2022, 20:53 от Cafelate

# 248
  • София
Между другото искам да се оплача. 😔
Много съм разочарован от отговорите на последния въпрос за спойлерите и го приемам лично... 😢😧

# 249
При мен за финалисти :
Яни - няма да го дръпнат според мен на дуел скоро.
Чавдар - от двамата хлебари играе по-умно. А и Продукцията му се реваншира през този сезон
Радо - защото не виждам кой може да го отстрани в дуел

Веселка - защото играе прилична игра и защото е надградила себе си от предното си участие. Отделно е добра и на арената, но не е непобедима.
Валерия - леко е паника на арената от време на време, но според мен има качества да пребори останалите дами в дуел.
Последната жена е най-трудна за прогноза. Аксения заслужава, защото успя да се впише при старите, но според мен Камелия е по-силната от двете на арената. Залагам за Камелия.

Огромните фаворите за чека са Яни и Веселка. Валерия с Гечовото изгонване изгуби шансове за мен да се бори за победата.
55% - 45% за Яни според мен.

Последна редакция: вт, 15 ное 2022, 15:37 от Bengun

# 250
Между другото искам да се оплача. 😔
Много съм разочарован от отговорите на последния въпрос за спойлерите и го приемам лично... 😢😧
Чак пък лично...Аз също съм изненадана от отговорите, но явно просто сме различни, също не обичам спойлери, но който ги иска, да си ги чете.

# 251
Финци и Чавдар са един дол дренки. Финци не може едно изречение да състави, въпреки че използва сложни думи (на които не знае значението) и е много трудно да се проследи мисълта му. От речите му не се разбира нищо и човек може да се ориентира какво иска да каже само по клишетата и повторението на някои изрази.
От друга страна Чавдар го превъзхожда по това, че има цялостно изградена реч. Уводът препращащ в далечни патриархални времена и равният тон, с който сякаш говори на малоумни, го дърпа много назад в класацията на харесваните.
По отношение на седмичните задачи Финци никога не се е включвал. Дали е, защото Чавдар не го допуска или го е страх да не се провали е интресно, но като възрастни хора би трябвало да могат да си поделят задачите. Аз лично съзирам голяма доза безхарактерност във Финци. Поделянето на сладките блага с новите беше е*ати предателството спрямо приятелите му.

Акси беше провокирана от Андрей да си каже защо се усмихва доволно. В началото отказа да коментира, но накрая реши да покаже, че няма проблем да си изкаже мнението и да го защитити.

Камелия спомена, че е отслабнала с 16-17 кг и явно оттам ѝ идва самочувствието на супер мацка.

# 252
Това за Аксения и участието й в сериал съм го пропуснала. Кога сте го писали?
Може ли някой да разкаже? Или да даде линк, моля?
https://www.bg-mamma.com/?topic=1495558.msg45538905#msg45538905

18 кг каза Камелия. Мечтае си тя да е мацка...

# 253
Не виждам Аксения да е тикана...чак фаворит. Интересен персонаж е, затова ѝ се дава поле за изява, но за това мечтаят всички. Итнтуитивна е, природно интелигентна, бързо учеща и помнеща, манипулативна, но без пряко да бъде обвинена. Валерия и Веселка ще го отчетат сега като гледат епизодите. С Чавдар се сближи по роден град - Плевен, а той си търси женското признание, но го замаскира като уважение на силната и "интригуваща" млада жена, била тя Валкирия. :wink: Разказва на Митко, че имала мечти които отложила за да сбъдва тези на мъжа си, но след разкритието, че е участвала в сериал (да не е посещавала актьорски курс? Smiley), съвсем ми се потвърждава, че целта ѝ е просто популярност.

Чавдар определи като Валкирия Валерия, не Аксения.

# 254
  • София
Азалия, благодаря! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт