💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 12 (13.11 - 20.11)

• 132 355
  • 3 743
  •   1
Отговори
# 1 410
  • София
За Фифо отново
Видях някои много точни мнения за него. Ние от няколко дена водим конструктивен и културен спор за неговата стратегическа игра и ето нещо за което нито аз се бях сетил да пиша, нито конкуренцията. Фифо игра с тези карти, които му раздадоха на масата. Както и Жени с нейните карти. Но картите на Жени бяха по-силни. Какво имам предвид, Фифо се падна с едни овъртени и несигурни мъже. Само Чакала застана истински до него. Лефтеров пази бившата, а Валери лапна по нея. Е, как да ги организира Фифо, като то беше ясно за всички, че ще е пушечно месо в началото просто защото влиза последен и вече имаше лагери, като тези, които не бяха в тези лагери бяха:
Илина, Филип и после Чакалов.

Дяволче, за началото съм съгласна. Не е имал картите.... Спор няма.
Но той имаше няколко златни шанса и ги пропиля. Когато Жени си премаза ръката, Фифо можеше заедно с Лефтеров да отидат при Михаела и Ралица и да им кажат какво им крои Жени зад гърба. И са готови.
После, когато Мирела отпадна... че нали ден преди това уговаряше мъжете на терасата да се коалират. Защо преизбраха Жени за капитан?!? Защо прати Гого да ходи при Мани постфактум?!? То там беше ясно, че всеки момент или той или Жени ще се отметнат. Защо изобщо даде ход на Жени?!?
И накрая - защо не спаси Лефтеров със 100-те гроша. Ясно защо - пази си ги за себе си. Е да де, ама така заковаваха Жени. И какво стана - загуби Лефтеров и последния си шанс да номинират Жени...
Та изобщо не е само до на кого какви карти са били раздадени. Фифо ги имаше. Просто въпреки, че се старае, стратегията му куца.... меко казано. Според мен лично, има стратегия Фифо, но само на думи.

# 1 411
Правя кратък преразказ на Чакалкаст с Генчо, понеже винаги съм супер щастлива, когато някой от вас прави такива. Дано е полезно:

Алекса е упражнявал як тормоз върху Фейгин и Мани. Заключвал се с тях в стаи, когато няма камери и ги заплашвал. 
🤣🤣🤣 Явно на Фейгин й е харесало 🤣, защото после в стопанството много се прегръщаха с Алекса 🤣. Ако е такова чудовище защо го гушкаше така силно и не го пускаше 🤣 (мога да кача снимки 🤣 как го беше стиснала през кръста с две ръце и в хватка и нямаше мърдане 🤣) и му каза тогава, че го харесва 🤣 и все до него сядаше на масата 🤣. Както и да е. Малко на страст ми прилича ама айде 🤣
Обсъждали сме го и преди. Възможно е да изпитваш ужас от някого и да се държиш така. Както и да е - едва ли мога да те убедя. Само си спомни думите на Елица към Фейгин от записа след отпадането /след прекарана една нощ с Фейгин и Алекса/: "Не се плаши толкова от Алекса, той не е лош."

# 1 412
Правя кратък преразказ на Чакалкаст с Генчо, понеже винаги съм супер щастлива, когато някой от вас прави такива. Дано е полезно:

Алекса е упражнявал як тормоз върху Фейгин и Мани. Заключвал се с тях в стаи, когато няма камери и ги заплашвал. 
🤣🤣🤣 Явно на Фейгин й е харесало 🤣, защото после в стопанството много се прегръщаха с Алекса 🤣. Ако е такова чудовище защо го гушкаше така силно и не го пускаше 🤣 (мога да кача снимки 🤣 как го беше стиснала през кръста с две ръце и в хватка и нямаше мърдане 🤣) и му каза тогава, че го харесва 🤣 и все до него сядаше на масата 🤣. Както и да е. Малко на страст ми прилича ама айде 🤣
Обсъждали сме го и преди. Възможно е да изпитваш ужас от някого и да се държиш така. Както и да е - едва ли мога да те убедя. Само си спомни думите на Елица към Фейгин от записа след отпадането /след прекарана една нощ с Фейгин и Алекса/: "Не се плаши толкова от Алекса, той не е лош."
Ама и лош да е мен ме устройва 🤣 Въпрос на вкус 🤣

# 1 413
  • Sofia
Алеко и Вика си спят в една стая 🤔
Тази как му се лепна...като охрана му е 🤨

# 1 414
Коментарите, повторени многократно, че Джаферович изглежда зле в лицето (меко казано),, че е грозна, състарена  и т.н. ми идват леко злобни и то особено от жени. Аз не я харесвам, многократно го писах, но човек не може да избере как да изглежда, а само как да се държи - за съжаление.
Разбира се , че може да избере как да изглежда ! Или джуките на Звезделина бяха естествени и красиви ?
Не знам какво се разбира, аз не говоря за Звезделина. Както и да е, не искам да участвам в дискусия кой колко е грозен, оставам това на онези, които тази тема ги влече.

Последна редакция: ср, 16 ное 2022, 15:56 от Rosita

# 1 415
Трябва да се прави разлика между “стратег” и “използвач/интеигант/манипулатор”, да не говорим за “готованка на продукцията”

Много точно казано. Жени даже манипулатор не знам дали е ...  тя просто е един груб човек, агресивен, който най-безпардонно и осъзнато лъже и клепе, да не говорим, че е протеже на продукцията. Мен най ме е яд, защото ако не беше толкова нагла и бутана, можеше да я видим в съвсем друга светлина. Тогава наистина можеше да видим ум и стратегия в действие. Сега гледаме злоба, интриги и надвикване.

Някой назад коментираше интелекта на Гого или по-точно липсата на такъв. Ще ме прощавате, но хахахаха, сериозно ли? Гого на арената е много хитър и адаптивен, ако не беше умен най-малкото нямаше да се сети как да победи в единоборството по-големите и тежки от него противници. Слава Богу, интелектът не се изчерпва само със социалните умения.

# 1 416
  • София
Алекса наистина не е лош, но е с много силно изразени лидерски качества и е трудно да му опонираш и да се опълчиш срещу него. Властен характер, това е.
За Мани незнам, но Фейгин е много плаха в отношенията си и без това, абсолютно ми се струваше невъзможно да преодолее това и да не му се плаши, както я съветваше Елица.

# 1 417
Чакалче мило, още си ми много мил 🤣, но моля те обърни си езика и похвали спортните качества на Алекса иначе ще спра да те гледам 🤣. Ще ми е трудно без да виждам сладките ти ококорени очички 🤣, но ще го преживя 🤣.
Не го харесваш, РАЗБРАХМЕ 🤣🤣🤣. Но има хора, които го харесваме 🤣. Вярно харесването между мъж и мъж и между мъж и жена е малко различно 🤣, но все пак 🤣. Опасен е, хитър е, лош е, жените го обичат и му се лепят, разбрахме 🤣. Но на седемкратен шампион по борба обърни повече внимание откъм изтъкване на уменията му на арената. Дори Мирелка хубавелка падна в плен на чара му и го прегръщаше на изпроводяк някак страстно 🤣.
Тъй че моля те, бъди по-обективен 😍💕💕💕. 

# 1 418
  • София
Генчо при Чакалчето много ми харесва, умерен е, говори искрено по моя преценка, отдава дължимото на всеки добър играч, самоироничен е. Назад преразказаха основните неща, аз само да добавя за Фейгин/Виктория и скандала, защо не е отишъл Жорко: каза, че това е бил адекватен ход, защото са мислели, че секундати ще отпадат и са искали да махнат Виктория, което са го схванали и Алекса и Вики и са изтерясали от нерви. Каза, че Алекса докато ги нямало само псувал и се кръстел. Изказа се културно, но не ласкаво за Алекса, каза, че пред камерите влиза в образ и играе представление.
На мен ми прави впечатление, че момчетата във формата се събират, снимат, поддържат си добри приятелски отношения, само Алекса и Цецо явно никъде не ги искат. Айде Цецо отпадна рано, но в сторита/подкасти, как пък нито един мъж не се изказа ласкаво за него като човек.

# 1 419
Социалните умения са нещо много индивидуално.Има си хора единаци, умни но слаби в този род игри.Аз лично съм голяма бяла птица и изключително бавно загрявам какво се случва около мен, тук спокойно могат да се чувства поканени Фейгин и Ралица, значи мен можеш да ме излъжеш изключително лесно и да ме манипулираш.С възраста естествено съм изградила защитни реакции.За това мисля, че на Фейгин и трябва време да порасне.И една зодия сме с нея та я разбирам напълно. Виж Рали вече не е на 19, трябва да се усеща.
Фифо е като моя мъж, оглежда се и знае кой какъв е.Съвсем първосигнално отказва да е с Жени, но като видя от къде духа вятъра или на къде и смени тактиката.Но при нея е след дъжд качулка. Тя е злопаметна, а и не вярва на никой.
Гого си е някъде в облаците.Човека иска да играе без да се обвързва с такива неща и сигурно в някоя друга страна тов би било възможно.Тук, за съжаление, се следва сценария.

# 1 420
  • Другата България
Страхотен Чакалкаст с Генчо. Коментираха се неща, които много други избягват:
- виждала ли е Елица на битката, в която Генчо победи Жени на пъзела (където Супергероите не стартираха дори)
- защо се говореше за смърт при капитанската на Фифо+Лефтеров срещу Алекса+Викла, а изведнъж се изметнаха, че било гладна смърт
- самопризнанията на Алекса, че е говорел това, което знае, че ще се хареса и сам си е казал, че е добър актьор
- фактът, че в битката на Генчо срещу Жени е имало лесно трасе и много труден пъзел, тоест не са равнопоставени елементите

Много ще липсва Генчо в играта. Първият “алфа” мъжкар, на когото симпатизирах!
Благодаря ти за преразказаното, на другите, които го правят също. Но горните въпроси наистина са в “десятката“. А ние отговорите ги знаем, знаехме ги тогава още, нищо, че имаше хора, които се опитват /ха/ да ни убедят в противното. За неравнопоставеността на трасето в снощната битка също писахме, отново въпреки пристрастните двама или трима, които се опитваха да ни убедят колко равностойна е била битката на “жената - чудо“ с един от най-силните мъже в сезона. Сега чета, че и частите ѝ са били предварително цветово разделени, частите на пъзела....нужно ли е да се казва каквото и да било за “равностойната битка“, каквото и да било повече?
И аз вероятно когато имам време ще изслушам Генчо, защото вероятно е казал още неща, които и знаем, и предполагахме. И да искаш да намериш нещо позитивно, ей така, за “цвят“, няма как да стане. Ей го на

# 1 421
По отношение на женската красота преди и сега, с чувство за хумор Simple Smile
Мога да кажа, че съм страстен привърженик на старото Simple Smile
Скрит текст:

За стратегическата игра на Фифо съм изцяло съгласен с Каlista.  Имаше добри възможности даже и с тези карти, но останаха неизползвани по една или друга причина.

Отивам да си търся нова кристална топка аз, сутринта пропуснах да се оплача, че като стигна до момента да ми покаже финалистите се чу гръм, трясък и топката ми стана на прах. Затова си написах само обединеното племе и полуфиналистите Simple Smile

# 1 422
  • София
Каlista,
Фифо сподели, че не е искал да рискува, заради скритото оръжие на Ралица. Имал е съмнения, че ще си хвърли грошовете на вятъра и пак ще е същия резултат. За останалото съм съгласен. Имаше шансове, макар и малки, но ги изпусна. То врабчето не каца всеки път на рамото. Обаче не съм съгласен, че е слаб стратегически. За мен играе добре играта. А и в жълтото племе е най-трудно.

Относно спортните качества на Алекса.
Той е активен спортист в много тежък спорт, който освен кардио и сила, изгражда и спортен интелект и мисъл. И има предимство спрямо всички играчи, освен Георги. Но въпреки това за мен и Фифо и Гого са по-добри от него и то с много. И за мен Алекса не е комплексен, защото е слаб в плуването. Има ужасна техника, бавен е и се умаря много бързо след плуване. Справка битката на резервите, когато излезе толкова запъхтян от водата, че не можа да се справи с копаенето и изостана още повече. Ще е асбурдно ако победи, защото има цели 3 загуби в битки и по сценарий и стечение на обстоятелствата те не са елиминационни за него.
Толкоз за Алекса. Благодаря за вниманието. 😈

# 1 423
Генчо каза, че много искал да си даде грошовете за номинация на Зори, но Георги до последно е отказвал, защото й бил дал дума, че няма да гласува за нея.

# 1 424
Искам да разбутам малко кошера, като предложа един сценарий за елиминациите, а именно - по някакъв необясним за мен сценарий на финалните елиминации попадат Джаферович и Георги и тя побеждава.... Grinning

А сега сериозно - ако на първите номинации попаднат червените, то първият им избор ще е Зорница, а на втори такива Мирослава /Георги ще си вземе имунитет, а Алекса ща пази себе си и Виктория/. Ако на първите номинации са жълтите, то първи избор ще им е Мани /Филип, Гого и Евгения ще си купят имунитет и както и да се разпределят гласовете, дори да са три на три Мани:Ралица, то Евгения с капитанския ще спаси Ралица/, а на вторите ще е Гого, тъй като вече няма да има с какво да си купи имунитет.
Отпаднали очаквам да са две жени - кои, не мога да прогнозирам.

Общи условия

Активация на акаунт