Поведение на разведени родители

• 25 142
  • 751
  •   1
Отговори
# 255
Не да сте си първи дружки, но си оставате родители на това дете. В някакъв момент се налага да сте точно такива заедно. Ако вадите международен паспорт трябва да сте двамата, та какъв е проблемът с една снимка? И внучетата ли трябва да се съобразяват, че баба и дядо се разведени?

На снимката се прайм на семейство, каквото не сме. За пред хората.
За паспорт отиваме като двама родители или не отиваме и двамата.

# 256
  • Наблизо
Динчо,точно това искат от нас и от детето ни бабата и дядото..Мен това ме изкарва извън нерви,че вкарват и дори невръстното ми дете в техните войни.
Дренка,те може да не са съпруг и съпруга,но остават семейството на децата си.

# 257
Новите партньори каква е пречката да са в кадър? За мен е нормално обща снимка с бившия и неговата приятелка + мен и моя приятел. Така го разбирам.
Само ние с бившия, а партньорите ни натирени нанякъде да не пречат - не.

Новите партньори не са родители на детето, а може и да са преходно явление. Родителите, щат не щат са му баща и майка. Щом са в добри отношения принципно защо с такъв уплах се отхвърля възможността да застанат е официалната си роля на създатели,  а не двойка, семейство, а само родители?

Проблемът е, че новите ще се засегнат и почувстват отхвърлени ли?

# 258
На какво семейство се правите на снимка - единият от ляво, другият от дясно, като родители, не като семейство. Ако си имал лошия късмет родителите да се разведат,  значи нямаш право дори на една обща снимка с тях на важно твое събитие.

# 259
Ако имаш самовлюбени родители,явно,да.😆

# 260
Разведените са си поели по свой път, намерили са си нов партньор, градили са връзка и естествено е да се съобразят с тях също, не само с голямото си дете. Новите партньори много често са чувствителни точно по отношение на бившите на партньорите си. Защото след снимките с детето ще продължат да живеят с този нов партньор и предпочитат да се съобразят с него.

# 261
Аха! Тук бил ключът...
А детето и съществуването му не ги ли прави чувствителни?
Или детето е част от миналото, но миналото е минало?
Да го изтикаме някак си да порасне и после щастливо ново начало.

# 262
Разведените са си поели по свой път, намерили са си нов партньор, градили са връзка и естествено е да се съобразят с тях също, не само с голямото си дете. Новите партньори много често са чувствителни точно по отношение на бившите на партньорите си. Защото след снимките с детето ще продължат да живеят с този нов партньор и предпочитат да се съобразят с него.

Ами така кажете,. Това е съвсем друго нещо. Много ясно, че след като ще се приберат в къщи с новия няма да искат да последват неприятности, заради някаква снимка.

# 263
Опитвам се да ги разбера, не говоря от собствен опит.
Аз пък се чудя, нормално ли е за 20-23-годишен човек да не усеща родителите си, но тук в зададената тема детето си е наред. Снимало се е поотделно и с майка си и с баща си.

# 264

Много точно казано - вече ценност номер едно е новият партньор и цялото внимание е насочено да не се застраши крехката нова връзка, а детето вече е с по-нисък приоритет и даже евентуална заплаха за първия приоритет.

# 265
Много сърцераздирателно. Просто е нормално да се съобразиш всички гости на събитието ти да се чувстват добре и да не постъпваш нетактично с никого. Полезно е детето да го научи.

# 266
Как точно не се съобразяваш с настоящия ако се снимаш с бившия И детето ВИ? Той не знае ли кой е баща на детето?

# 267
Въпросът е, че новите партньори се поставят в положение на "никой", "някой излишен", абе натрапници едва ли не без връзка с детето и със събитието. Нетактично е.

И не разбирам фиксацията върху това снимката да е само с родителите. Ми направи обща снимка и не го мисли.

# 268
Това за натрапниците са си лично твои фиксации....
Има си някакви там правила - снимка с родителите на младоженците. Нито е пренебрегване, нито нищо - чисто и просто родителите на младоженците.

# 269
Не беше ли абитуриентски бал?

Общи условия

Активация на акаунт