Хиатална херния - симптоми

• 2 841
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
Аз не съм имала такива симптоми, но моята херния беше малка - 2 см.
Иначе може - задъхването, оригването, подутия корем, гаденето са си симптоми на херния.  Чак за припадък не знам, но като знам какво ми беше като ми рецидивира хернията и ми се заклещи в белия дроб, не знам как не припаднах наистина.
Иначе - абсолютно вярно е, че не бива да се вдига тежко. Предлагат ли операция на този етап?

# 16
Леле как разбрахте за белия дроб. Какво ви се случи?

# 17
Получих рецидив на хернията. Буквално стомахът ми беше влязъл в гръдната клетка и беше смачкал левия ми бял дроб. Повръщах нон-стоп, а за болката да не говорим. Моментално ме вкараха за операция, та сега все още се възстановявам, защото този път беше отворена (първата ми беше лапароскопска).
Та аз лично съм адски против тези операции, но има случаи, в които са неизбежни, особено при големи хернии, в които стомахът тръгва нагоре.

# 18
Предлагат ли операция на този етап?
За сега не, казаха  веднъж годишно да си правя гастроскопия и да се проследявам.

# 19
Тогава гледай да спазваш всякаквите препоръки за физическа активност и хранене, за да няма увеличаване на хернията.

# 20
здравейте прекрасни хора.
от 1г имам задух, който не минава от нищичко, не усоявам да си взема дълбоко въздух по цял ден
минах всякакви лекари, включително и гастро, но той каза, със задух не знам какво правиш при мен... видя ме само в ехограф и ме изпрати
имам въпрос дали от този вид херния усещанията са като моите...
не успявам да си взема дълбоко въздух, кашлям често, сякаш ме дразни гърлото.. стяга ми гърлото...чувството е постоянно. от няколко дни оригам много често и имам тежест около гърцето

# 21
Направете си една гастроскопия и ще стане ясно. От години и мен ме прехвърлят от лекар на лекар и всеки препраща при другия. Вярвайте на усещанията си и не се оставяйте.

# 22
има вероятност да съм забременяла този месец и не сме да правя нищо. Ако я имам, как се процедира по времен ана бременност, дали е опасно...

# 23
Здравейте, и аз от доста години съм с хиатална херния. Открита е при гастроскопия преди 10 години. Положението обаче през последната година се влоши. Имам постоянна тежест зад гръдната кост, задух след почти всяко ядене, киселини, рефлукс, оригване, болки в хранопровода. Понякога храната сякаш ми засяда и се връща в гърлото. Вдругиден съм на гастроскопия в Софиямед. Предполагам , че съм за операция. Малко се изплаших като цитирахте доктор от тази болница, но до колкото зная Доц. Атанасов е коремна хирургия, а не Гастро? Има ли доволни от операция на хиатална херния, които са се подобрили?

# 24
Да, доц. Атанасов е в Лапароскопсата хирургия, не в Гастроентерологията.
Не знам кой ще ти прави гастроскопията, аз бях при д-р Тишков, бях му пациентка още когато беше в Токуда. Но честно казано, не знам дали просто не прикри грешка на колега миналата година, но останах доста разочарована.
Имам 2 гастроскопии след лапароскопската ми операция миналата година - една август при Тишков, една - в Истанбул - коренно различни резултати само за месец и нещо. По се доверявам на турците, защото в крайна сметка ми дадоха епикриза със снимки и диск.
Тишков така и не се появи да говорим след гастроскопията, прехвърли ме на една страшно некадърна специализантка, която ми скъса нервите просто. Добрах се до него чак след няколко дни, но както казах - не си признаха, че са направили някаква грешка.
То ако не бяха - очевидно нямаше само 3 месеца и половина след това да се озова посред нощ в спешното със заклещен в белия дроб стомах и дупка 8 на 12 см…
Та - за мен Софиямед е тотално в черния списък.
Иначе - update към момента - независимо от 2 направени операции на хиатална херния - една лапароскопска и една отворена - продължавам да съм с брутален рефлукс… Няма оправия към момента.

# 25
здравейте прекрасни хора.
от 1г имам задух, който не минава от нищичко, не усоявам да си взема дълбоко въздух по цял ден
минах всякакви лекари, включително и гастро, но той каза, със задух не знам какво правиш при мен... видя ме само в ехограф и ме изпрати
имам въпрос дали от този вид херния усещанията са като моите...
не успявам да си взема дълбоко въздух, кашлям често, сякаш ме дразни гърлото.. стяга ми гърлото...чувството е постоянно. от няколко дни оригам много често и имам тежест около гърцето

Здравейте, и аз имам подобни симптоми. Стягане в гърлото, трудно преглъщане. Хиаталната херния ми я откриха преди 10 дни. Около 2 см. Пия нексиум 40 сутрин и вечер. Има дни в които е добре и такива в които се засилват симптомите.

Общи условия

Активация на акаунт