FIFA World Cup Qatar 2022 (20.11 - 18.12) - тема за коментари

• 81 619
  • 4 052
  •   1
Отговори
# 90
Сърдечно благодаря за много любопитната и прекрасно синтезирана информация Eфибуш

Може би вече е време за 1Х2 анкета за мача утре Joy

# 91
Вече ми се повръща от толкова лукс, но и "лукс".

# 92
Ами разбирам ги аржентинците. И аз избирам месото и храната по мой вкус пред лукса. Все пак отиват там не на ол инклузив почивка, а да печелят титлата.

# 93
  • София
Бих участвал в игра с прогнози, но отнема време да се следи всеки какво дава и да се прави класиране Simple Smile

# 94
Идеята за игра е добра.
Примерно 2 нападателя, 2 халфа и вратар.
Оценка - 1 точка за гол, 1 точка за асист, 1 точка за победа на отбора на играчите в съответния кръг + 1 точка за играч на мача + 1 точка за всяка спасена дузпа.

Право на една смяна след края на груповия етап.
Лесно мога да направя файл, който да смята резултатите Simple Smile

Последна редакция: сб, 19 ное 2022, 14:04 от Bengun

# 95
  • София
Като спомена за анкета 1Х2, имам предвид да даваме прогнози за резултат.
Първо даваме шампион преди откриването утре - 10 точки
Прогнози за резултат - познат точен 2 точки, познат знак 1 точка.

Нещо такова Simple Smile

Обаче трябва да имаме друга тема, защото тук ще се коментира всичко около Световното.

# 96
Като спомена за анкета 1Х2, имам предвид да даваме прогнози за резултат.
Първо даваме шампион преди откриването утре - 10 точки
Прогнози за резултат - познат точен 2 точки, познат знак 1 точка.

Нещо такова Simple Smile

Обаче трябва да имаме друга тема, защото тук ще се коментира всичко около Световното.

Това е много по-трудоемко да се направи и ще ангажира правещия го прекалено много. Да събира прогнозите на хората, да оценява резултатите и да прави класиране. Прекалено много време ще отнема според мен даже и при десет участника в играта.

Варианта, който предложих аз е много по-лек за правене.
Скрит текст:
Идеята за игра е добра.
Примерно 2 нападателя, 2 халфа и вратар.
Оценка - 1 точка за гол, 1 точка за асист, 1 точка за победа на отбора на играчите в съответния кръг + 1 точка за играч на мача + 1 точка за всяка спасена дузпа.

Право на една смяна след края на груповия етап.

# 97
  • София
Дай някакъв пример. Не съм участвал в подобна игра Simple Smile С резултатите и Последният оцелял безброй пъти, но това е нещо ново.

# 98
Цитат
Аржентинците са поискали студентското общежитие в Катарския Университет,който далеч не е спартански, за да могат да си правят традиционните аржентински барбекюта - телешко месо леко поръсено с едра сол, придружено само със салатка и вино.
Значи затова са отседнали в студентско общежитие. Което си е доста луксозно. Аз четох че са отседнали в някаква страшна мизерия в сравнение с другите отбори и в тесни стаи в които няма място да се обърнеш, ама явно е било фалшива новина. Не са отседнали в някаква страшна мизерия.

Продължават скандалите във футболният свят свързани с домакинството на Катар броени часове преди откриването на световното. Нови съмнения около мачовете на Катар, партньор на ФИФА е подал сигнал за черно тото в мачове на Катар преди световното.

Скрит текст:
Резултатите на националния отбор на Катар преди началото на световното първенство са били поставени под съмнение от един от партньорите на ФИФА. Това твърди британският вестник „Дейли Мейл“. Според изданието ФИФА е получила сигнал от един от партньорите, отговарящи за борбата с черно тото и за честността на играта заради „необичайно висок брой дузпи“, които Катар е получил в международните си мачове преди световното.

Много от въпросните мачове са били проведени зад закрити врати и не са били излъчвани по телевизии, което засилва съмненията че са били купени. Според сигнала необичайно високият брой дузпи са дадени, за да може Катар да печели мачовете си преди световното.

Освен това, съмнение поражда и фактът, че Катар е изиграл много повече международни мачове в сравнение с другите отбори, които ще участват на световното. Домакините на мондиала имат 7 мача от юли насам, докато Англия например е само с два. От тези 7 мача Катар е изиграл 5 зад затворени врати, като не е допусната и публика дори от спонсори на световното. Подозира се че съдиите на голяма част от мачовете на Катар преди световното са били купени. И на това се дължи факта че Катар има впечатляваща серия от мачове без загуба и много отсъдени дузпи в тяхна полза.

В последните си 18 мача преди световното тимът на домакините е допуснал едва 2 загуби. Въпреки че съперници в тях са класни отбори като участника на Евро 2016 Албания, участника на Мондиал 2014 Хондурас, участника на Мондиал 2018 Панама. Серията без загуба включва и мачове срещу силните тимове на България (Grinning За тия които са забравили в началото на годината преди идването на Кръстаич който вече наниза 3 поредни победи начело на България, нашите лъвове паднаха от Катар), Чили и Ямайка, както и срещу грандовете от Калчото Лацио, Фиорентина и Удинезе.) Олимпйските отбори до 23 години на африканските футболни сили Гана и Мароко също не успяха да победят Катар по пътя им към световното.

Единствените отбори в тази подозрителна успешна серия на Катар, които успяха да ги победят са Канада и Олимпийският отбор на Хърватска до 23 години. В последните дни се появи и обвинение срещу Катар, идващо от арабския журналист Амджад Таха, който твърди, че домакините са „хванали“ 8 играчи на Еквадор, за да могат да могат да стартират успешно и на самото световно.

Президента на ФИФА Джани Инфантино с пламенна и емоционална близо едночасова реч защита избора на Катар за домакин броени часове преди световното на пресконференция за предстоящото откриване на Мондиала в Доха.

Скрит текст:
Президентът на ФИФА Джани Инфантино обвини западните държави в „лицемерие“ заради репортажите за нарушаване на човешките права в Катар в годините и месеците преди световното първенство по футбол. В монолог, продължил почти час, по време на пресконференция в Доха, Инфантино защити домакините на мондиала.

Преди световното имаше редица репортажи за ужасните условия и смъртните случаи на работници на стадионите. Миналата година „Гардиън“ съобщи, че 6500 работници от Индия, Пакистан, Непал, Бангладеш и Шри Ланка са загинали по строежите на стадионите. Критики срещу Катар има и по отношението на правата на жените, на хората с различна сексуална ориентация.

Инфантино започна речта с: "Днес изпитвам силни чувства. Днес се чувствам катарец, чувствам се арабин, чувствам се африканец, чувствам се гей, чувствам се инвалид, чувствам се работник мигрант. Разбира се, не съм катарец, не съм арабин, не съм африканец, не съм гей, не съм инвалид. Но ми се иска, защото знам какво означава да бъдеш дискриминиран, да бъдеш тормозен като чужденец в чужда държава. Като дете ме тормозеха - защото имах червена коса и лунички, освен това бях италианец, така че си представете."

След това той обясни, че европейците не трябва да дават морални уроци: „Аз съм европеец. Заради това, което ние сме правили 3000 години по света, трябва да се извиняваме в следващите 3000 години преди да даваме уроци по морал. Ако Европа наистина се интересува от съдбата на тези хора, можем да направим официални канали с които някаква част от тези работници да мигрират в Европа и да работят там. Да им дадем някакво бъдеще, някаква надежда. Имам трудности да разбера критиките. Трябва да инвестираме в помощ на тези хора, в образование, да им дадем по-добро бъдеще. Трябва да образоваме себе си, много неща не са перфектни, но реформата и промяната изискват време. Не е лесно да приемаме критики за решение, което е взето преди 12 години."

Според Инфантино предстоящото световно ще е най-доброто в историята: "Катар е готов, това ще е най-доброто световно първенство в историята. Няма нужда да защитавам Катар, те се защитават сами. Аз защитавам футбола."

Аз бих казал на Джани Инфантино, добре че не е гей, че нямаше да може да присъства на откриването на световното.Grinning

Цитат
Може би вече е време за 1Х2 анкета за мача утре
Рано е още, утре. Въобще не е трудно да направим игра с прогнози. Аз се чудя в темата има ли смелчаци готови да ме предизвикат на футболен дуел по време на световното за определяне на най добър познавач/познавачка на футбола в темата. Като гледам май има. Предлагам следните правила. Да играеме за ROI. Аз ще поствам мачовете за деня плюс ранните мачове на следващият ден да улесня работещите които може да нямат време да влезнат в темата и да дадат прогнози за ранните мачове от 12:00 и 15:00 часа. И всеки ще дава прогнози. Колкото иска. Аз лично вероятно ще прогнозирам всички мачове без може би 3, 4 за които няма да дам прогнози. Победителя е този който има най висок ROI. Демек познатите му мачове са с най висок общ коефициент, казано най просто. ROI ще го определяме от ставките на betexplorer. На вниманието на модераторите, betexplorer не е букмейкър. Да не ме трият че правя реклама. Защото да играеме само за бройка мачове без ROI e тъпо. Тогава е ясно на всички мачове всеки кво ще дава за да гони бройка мачове. Ще играе за фаворита. Предлагам игра за майстори, да търсим качество, а не количество и да играем за ROI.
Цитат
Бих участвал в игра с прогнози, но отнема време да се следи всеки какво дава и да се прави класиране
Много лесна ще бъде играта ако всеки в поста с новите си прогнози добавя и старите в скрит текст със знак + или - за познатите и непознатите. И лесно и бързо ще се изчислява ROI. За тези които не знаят как се изчислява ROI то е супер просто. Пример:
ЦСКА-Левски 1-2,50 Х-3,50 2-3,00 резултат 1:1
Всеки който е дал 1 и 2 след мача ще е с ROI -1, който е познал Х ще е с ROI +2,50. (Сумата от познатите коефициенти минус бройката прогнози). И ако всеки при всяка нова прогноза си прехвърля в поста и старите прогнози в скрит текст, за да не се ровим в старите постове с прогнози от началото на световното, лесно ще изчислим кой печели играта с прогнози след края на първенството.

Последна редакция: сб, 19 ное 2022, 15:33 от Никола Тесла

# 99
Дай някакъв пример. Не съм участвал в подобна игра Simple Smile С резултатите и Последният оцелял безброй пъти, но това е нещо ново.

Ето пример на това, което имам предвид.

Играча съставя отбор, да кажем от пет човека - вратар, 2 халфа, 2 нападателя

Пример за селекция:
Вратар - Alisson
Халфове - Modric и Kevin de Bruyne
Нападатели - Neymar и Harry Kane

За всеки кръг за тази селекция се оценяват мачовете на Бразилия, Хърватия, Белгия и Англия.
Победа на отбора носи +1 точка, ако играча е участвал в мача като титуляр.
Асистенция или гол на някой от футболистите от селекцията носи точка.
Играч от селекцията, избран за играч на мача носи две точки.
Вратар, отразил дузпа носи точка.

И право на една смяна след края на груповата фаза.

Последна редакция: сб, 19 ное 2022, 15:24 от Bengun

# 100
Брей. Много лукс, много нещо. Тези футбол ли са отишли да играят или са отишле на спа почивка!?

# 101
Прекалено голяма играчка е подобна игра. Трябва да падне голямо ровене кой какви отбори е съставил, от тия играчи кой е бил титуляр, пък кой играч на мача, кой е вкарал гол и т.н. Аз предлагам супер опростен регламент за игра с прогнози. Класическа игра на 1Х2 за всеки мач от световното и на който общият му коефициент в познатите мачове е най висок, печели играта.

# 102
  • sf
И аз съм за нещо простичко, че инак ще стане мармалад. Започвам с 1 за утрешния мач. Не че вярвам, че Катар са по-добри, ами защото вярвам в слуховете за уреден мач. 😆

# 103
Ами да започнем с играта тогава.

Катар-Еквадор 1-3,43  Х-3,20  2-2,50    

Донсита прогнозира изненадваща 1. Ако познае ще дръпне доста напред. Ще вземе 3,43 точки. Направо ще събираме познатите коефициенти. Така е по лесно от ROI. Аз ще изчакам до утре да си дам моята прогноза. Тъй като се колебая дали и аз да се хвърля за най високият коефициент в мача на откриването или да го прогнозирам Х. 2 не мисля да дам.

Последна редакция: сб, 19 ное 2022, 15:49 от Никола Тесла

# 104
Хайде, престрашавам се с една най-обикновена прогноза, каквито на всяко едно първенство досега сме правили. Не се смейте, на повечето места съм смятала пристрастно, в сферата на пожеланията и не знам как стана, но пак докарах купата в Европа. Yum И баш както Тесла прогнозира, докарах до сблъсък Франция и Аржентина.

Групи :
Скрит текст:
A
Катар
Еквадор
Сенегал
Нидерландия

B
Англия
Иран
САЩ
Уелс