FIFA World Cup Qatar 2022 (20.11 - 18.12) - тема за коментари

• 80 877
  • 4 052
  •   1
Отговори
# 3 930
Значи не са били напразно внесени 2-та тона аржентинско телешко в Катар. Simple Smile
А всичко започна така:

# 3 931
Аржентинците са си големи простаци. След Мартинес и Меси се е изцепил - Ние сме шампиони, на майка ви в п****** Confounded

# 3 932
Тоя пък простак обезцени с този си жест целия успех на Аржентина и Меси Rage Смешник!

Мбапе може да се е изхили след дузпата на Кейн, но Меси и Роналдо не е като да не сме им гледали физиономиите, реакциите и надменните подсмихвания..

П.с. аа и Меско ли се е изказал... казах ли вече, че ТОЯ не го харесвам..

# 3 933
  • Другата България
Момчето е футболист все пак. Минусите са си за него. Виждам вече доста мемета с тая снимка утре😅
Не е първия, който прави такъв жест, или подобен. Аз лично не виждам нещо кой знае колко скандално. Емоцията си казва думата, това е моето обяснение. Адреналин.

Тъжно ми е, че първенството свърши. Аз лично останах със страхотни впечатления от организацията, от стадионите, от това какво са направили катарците за тези години, какво са построили и най-вече - къде. В нищото, в пустинята. За да можем ние да му се насладим през последния един месец. Хубавото беше и това, че можехме да гледаме мачовете в реално време, ако сме живи и здрави след 4 години, с тази часова разлика и три държави.....трудно ще е. Но е рано за всичко това, сега поне в мен ще останат приятни и запомнящи се моменти, тепърва ще си гледам отново и отново любими части от мачове, връщах два пъти третия гол на Меси /втория на Меси, третия за Аржентина - който изпуснах/, и сълзите в очите на Ди Мария след него, сълзи от радост....ей такива моменти ме карат да забравям другите, и да си повтарям защо футболът е велика игра. Мъчно ми е за Бразилия, за Испания, но това е футбол, съдба, късмет, и най-вече - бъдеще.
Благодаря на всички вас в темата, малкото, които останахте до край, беше удоволствие да коментираме, да ви чета, да научавам неща, за които аз самата нямах време да търся.

# 3 934
Леле какъв мач. Първо шапки долу и за двата отбора. Аз лично им благодаря че направиха такъв уникален финал. Това за мен е най добрият финал в цялата история на световните първенства. Без никакво преувеличение. За тоя финал ще се говори и ще се припомня и след десетилетия като най добрият в историята на световните първенства.   Ние сме щастливци че имахме шанса да преживеем тази емоция на живо, без да знаем какво ще се случи. Защото този финал ще се гледа и ще се говори за него и след много години, ама друго си е да си го гледал на живо без да знаеш какво ще се случи. За мен който и да го беше спечелил щеше да е заслужено. Просто след този мач заслужаваха и двата отбора да вдигнат световната титла. А сетете се друго световно на което най добрият мач е финала на световното. Аз мисля че от 22 световни, за първи път мач номер 1 на световното е финалът. Защото ние видяхме всичко което може да предложи футбола. Високо резултатен мач, невероятни обрати, страхотно треньорско надиграване, шапки долу и за двамата треньори. И за Скалони който според мен генерално надигра Дешан в този финал, но и за Дешан който направи така че Франция възкръсна от мъртвите с изключително смели ходове.

Аз съм много доволен че всичко което казах се сбъдна от до. Опасявах се че на финала ще има поредната спорна дузпа за Аржентина на това световно, така ли беше, така беше. Grinning И отново при 0-0, за пореден път на това световно, изгубих им бройката вече. Но не се и ядосвам вече, щото е надуших вече тая тенденция и беше една от причината да го играя финала за Аржентина, да го кажем така не само в нашата игра. Щом Берба дето е фен на Аржентина и иска да види Меси с титлата призна че това е спорна дузпа, кой съм аз да споря с такъв аржентинофил като него. Казах ли че това ще е един от най добрите финали в историята на световното. Казах. Grinning Тука не познах. Най добрият беше в историята на световното. Писах ви за световното през 1986 г. и как всичко се повтаря и всички знаци сочат че Меси ще получи днес божествен статут. Как Аржентина отново играе на финала с палача на Мароко както и тогава. Как големият съперник Бразилия и тогава е най красиво играещият отбор, но отпада в 1-вият 1/4финал. Че всички знаци на съдбата крещят че историята ще се повтори и той ще получи божествен статут като Марадона. Да, от днес той вече е Свети Меси както Диего е светец. Казах ли че Аржентина ще спечели финала след дузпи, казах. Казах ли и какъв ще е резултата в редовното време, 2-2, казах. Незабравим финал, за който ще се говори на всяко едно следващо световно в посока, дано финалът да е такъв като на Мондиал 2022. Най добрият финал в историята. Предупредих и френските фенове че на дузпи Аржентина ще бие заради великолепният си вратар на дузпи Мартинес и че Франция не е добре да докарва нещата до дузпи. Ама французите нямаше какво да направят. Като цяло финала беше олицетворение на цялото световно за Аржентина. Поредна спорна дузпа при 0-0, но не заради нея го спечелиха. Както беше на цялото световно. И без спорните дузпи щяха да стигнат до финала. Бяха просто по добрият отбор от Франция през по голямата част от мача. За мен основна причина за това беше и камилският вирус. Няма как петима основни играчи да са извън строя дни преди финала. Освен че те самите излизат от ритъм пропускайки тренировки, отсъствието им нариушава целият тренировъчен процес. А не само и те 5-тамата бяха извън строя, още 2-ма пък не тренираха заради контузии, единия от братятя Ернандес и другият забравих вече кой беше. Но това ти нарушава целият тренировъчен процес, двустранни игри, тактики във фаза атака, фаза защита, заучени положения, статични положения и прочие. Франция не случайно не изглеждаше на себе си. Не защото не искаха да спечелят финала. Просто цялата им игра беше разбишкана заради многото отсъстваши от тренировъчният процес, заради камилският вирус и заради контузии.

За мен Меси заслужено получи наградата за играч на световното. За разлика да речем от 2014 г. Той наистина беше човека оркестър за Аржентина на цялото световно, и в груповата фаза, и в елиминациите, той участваше във всеки гол, или като голмайстор или като асистент цялата игра се въртеше около него. И му се получаваше добре. Той беше за Аржентина на това световно човека оркестър в стила на Марадона, и ги изведе до световната титла. Така че заслужено от днес е Свети Меси. Вече е с божествен статут като Марадона, заслужено, защото без него Аржентина никога нямаше да вдигне тази световна титла.

# 3 935
Бях си подготвил много суперлативи за Меси (игра като истински плеймейкър), Ди Мария (категорично легенда за националния), Родриго де Пол (олицетворението на box to box) иии.... французите от нищото изравниха. Стана 3:2 и баааам... глупава индивидуална грешка и дузпи. Бях си подготвил стабилен хейт по французите, но сега няма да го направя, грозно е да се рита падналия. Мбапе- уникален. Повтори Джеф Хърст, ако е здрав с лекота ще бие рекорда на Клозе. Коло Муани, когото не знаех, се включи страхотно и вкара много енергия, а Дешан показа големи cojones- да си извадиш половината ключови играчи, което им помогна да се върнат в мача. Евала.
За мен Аржентина бяха категорично по- добрия отбор, но 2 груби индивидуални грешки за двете дузпи като нищо можеха да ги закопаят. Те бяха единствения голям отбор, към който имах симпатии. Радвам се и за Меси, поправи се за всичките си неудачи на Мондиали и никой нищо не може да му каже. В Буенос Айрес няма да се спи цяла седмица.

# 3 936
Страхотен мач! Животът ми е малко по-къс заради него. Радвам се за титлата на Аржентина (тях подкрепях), но ми е малко тъпо за Мбапе, Жиру и компания. Това момче (Мбапе) на 23 години износи цяла Франция днес. Играха страхотно в миналите мачове, но днес, дали поради болест или друго, бяха на 90% от възможностите си. Добре, че беше той непросто да ги спаси от загуба на 0, а два пъти да изравни резултата от губеща позиция! Освен физика се изисква и желязна психика.

Меси и компания няма какво да ги коментирам - шампиони са, това (ми) е достатъчно. 🙂

# 3 937
  • София
Още пресни рекорди:
Повярвайте ми всеки един рекорд ми влиза бавно като с тъп нож между ребрата, но заел съм се с това нещо, любимо ми е и няма как да не ги спомена всички тези неща... Soccer

Лионел Меси стана футболиста с най-много изиграни срещи на СП: 26!
Изпревари Лотар Матеус (Германия) с 25 мача на СП!

Лионел Меси подобри рекорда на Паоло Малдини (Италия) за най-много изиграни минути на СП - 2217 минути в периода: 1990 - 2002 г.
Това стана в 22-та минута на финала срещу Франция. Лионел Меси има 2314 минути!

Лионел Меси стана едва втория футболист в историята вкарал гол във всеки един елиминационен кръг от СП:
Гол на 1/8 финала ; 1/4 финала ; 1/2 финала и Финала!
Другия такъв случай е на Дьорд Шароши от Унгария през 1938 г.

Лионел Меси спечели ''Златната топка'' за Най-добър играч на Световното първенство в Катар. Така той стана първият футболист в историята, който получава този приз за втори път. Първата му подобна награда е от СП 2014, когато обаче Аржентина загуби на финала от Германия.

Лионел Меси има най-много награди за играч на мача на СП:
цели 11 броя!

Лионел Меси вече има най-много важни голове (СП + ЕП или СП + Копа Америка): 26 гола!
На 2 място остана феномена Роналдо (Бразилия) 25 гола
3. Габриел Батистута 23 гола
4. Кристиано Роналдо 22 гола

Лионел Меси има най-много мачове на СП като капитан на своя отбор - общо 19 мача като капитан!
На 2 място е Рафаел Маркес (Мексико) 17 мача и Диего Армандо Марадона (16 мача).

Лионел Меси вкара своя пръв и своя последен гол на СП с най-голяма дистанция в годините:
Меси - 16 години и 184 дни
На 2 място остана Кристиано Роналдо с 16 години и 160 дни

Килиан Мбапе макар и само на 23 г. вече има един тежък рекорд:
Мбапе вече е с 4 гола на финал на СП и е новия лидер в класацията!
Мбапе изпревари Зинедин Зидан, Джеф Хърст, Пеле и Вава, които останаха с по 3 гола на Финал на СП!

Килиан Мбапе стана едва втория в историята с хеттрик на финал след Джеф Хърст (Англия) от 1966 г.

Килиан Мбапе има същия коефициент какъвто и Краля на футбола Пеле - 12 гола на СП от 14 мача - или убийствените 86%
По-добър коефициент (при мнимум 10 гола на СП) имат само:
Шандор Кочиш (Унгария) 11 гола в 5 мача или 2.20%
Жюст Фонтен (Франция) 13 гола в 6 мача или 2.17%
Герд Мюлер (ФРГ) 14 гола в 13 мача или 1.08%
Хелмут Ран (ФРГ) 10 гола в 10 мача или 1%
-
Кочиш и Фонтен са играли само на 1 световно първенство!

Рекордът на Мирослав Клозе от 16 гола според мен ще падне още на следващото световно първенство. Само 4 гола му трябват на Мбапе.

Последна редакция: пн, 19 дек 2022, 08:58 от Diavolo

# 3 938
# 3 939
  • София
Още веднъж ще го кажа, за мен не е справедливо Килиан Мбапе да не получи златната топка на Фифа за най-добър играч на турнира.
Но хайде, ок ще си затворя очите, защото Аржентина взеха титлата. Обаче 2014 г. защо не я дадоха на Нойер например?

Но най-скандалното е, че дадоха приза за най-добър играч на финала пак на Меси?!
Ди Мария за мен направи по-добър мач от Меси. Мартинес също. Той ги извади срещу Муани и на дузпите.
Меси вкара една дузпа и един гол на празна врата (сигурно най-лесния гол в историята), а Мбапе вкара 3 гола (изравнявайки рекорд от 1966 г.) и търчеше като луд и накрая какво? Играч на мача Меси! И после защо имало хейт...

# 3 940
  • Манчестър
Меси, та Меси…..чак пък светец го изкараха. Да отбележим все пак, че почти цялата му кариера е в Барселона, а испанското първенство какво е - Барса /Реал Мадрид , Реал Мадрид / Барса и тук там Атлетико. Подарени Златни топки ……
Като е толкова велик що не дойде да поиграе малко в Англия….ще му вържат очите на фльонга без време…….

# 3 941
Само фенове на Манчестър могат да говорят такива глупости. Ако Роналдо беше спечелил щяхте да зацапате гащите. За какво му е да ходи до Англия като два пъти прасна точно Юнайтед на финал.

# 3 942
  • София
Аржентинците са си големи простаци. След Мартинес и Меси се е изцепил - Ние сме шампиони, на майка ви в п****** Confounded
Не, това не мога да го повярвам.

# 3 943
  • Манчестър
Само фенове на Манчестър могат да говорят такива глупости. Ако Роналдо беше спечелил щяхте да зацапате гащите. За какво му е да ходи до Англия като два пъти прасна точно Юнайтед на финал.

Не съм фен на Манчестър между другото.  Какво Роналдо? На  Роналдо кариерата му е през Манчестър Юнайтед / Реал Мадрид / Ювентус…..А  Меси си виси у Барса щото е най-лесно….

# 3 944
  • София
Скрит текст:

Не съм фен на Манчестър между другото.  Какво Роналдо? На  Роналдо кариерата му е през Манчестър Юнайтед / Реал Мадрид / Ювентус…..
А  Меси си виси у Барса щото е най-лесно….
Изобщо не е лесно да се наложиш в тийм като Барса.

В соц. мрежи спукаха Мартинес от бъзици. Вместо да се въртят спазяванията му, се бълват клипове с просташката му постъпка. Ей на това му викам аз да ***** на метеното.

Общи условия

Активация на акаунт