Част от своето сърце през ДЕКЕМВРИ ще държим в ръце -- тема 8, 2022 🍼🤱

• 47 540
  • 744
  •   1
Отговори
# 405
Сега си гледах изследванията, цепи средните стойности по седмица до 24.10. После е 2 дни назад, после 5,и сега BPD, AC и FL са ми 37 седмица, HC и HC* са ми 35. Гестационната възраст я определя като 36+6 а аз съм 38+4

Аз все се надявам,  че защото вече са големи и не могат да ги измерят правилно и се успокоявам,  че не може всеки да са по 3.5кг и 4кг.

# 406
Момичета, понеже оправям багажа за болницата тези дни и исках да питам за бикините какво сте взели? Аз имам от H&M за бременни и са много удобни, не са грозни и съм доволна, но не знам дали стават за след секцио, защото не са много дълбоки, а съм за планово секцио по няколко медицински причини. Не искам да ползвам еднократни. Гледах в сайта на H&M, но по-дълбоките модели са изчерпани. Чудя се дали да не видя някакви дълбоки безшевни в кеарталните магазини за бельо. Мерси 🫶🏼
Честито на новите майчета.🥰❤🍀

# 407
Altaya, честитоо! Да е много здрава, щастлива и добричка. На теб бързо възстановяване!

Извини ме ако е нахален въпроса, но при бебче над 3500гр имаше ли разкъсвания? С АГ си бяхме говорили, че ако моята госпожа расте повече ще ми е трудно раждането и може да доведе до последващи травми като изпускане и т.н. и още мноого се чудя как да е накрая. 😅 Не е нужно да ми отговаряш ако е лично. Радвам се, че си добре и дано скоро се гушкате повече и ти я дадат да я кърмиш.

# 408
  • Варна
Явно не съм само аз мамата с притесненията за килограмите. И нашия мъж е с две седмици назад последно беше 2700гр в моята 37 седмица, той отговарял на 35 седмица. Мисля да си купя протеин на прах в оставащото време ако изобщо помогне с нещо. Но за успокоение си повтарям думите на един АГ , който ми каза не е важно колко кг ще се роди, а да е седял достатъчно време в корема, за да се развие. Затова искам да си седи там максимално дълго, брат ми е бил 2400гр 47 См направо мини бебе пред мене ,която съм била 3+кг 😆 затова се опитвам да не се притеснявам макар и да се радвам на по-големите бебчета.
И от два дена е много активно , имаше някакво затишие последно време, но тези два дена не се е спряло 🙄

# 409
Искам да питам момичетата които са планово секцио ,колко време преди термин ви дадоха дата и дадоха ли ви право на избор.Моя термин е 9януари ,и все още нямам дата та искам да се ориентирам.на нас ни се иска или 22 или 26 като дата но ще видим

# 410
Belle, да имам разкъсване, и няколко шева, израждащата лекарка ми помагаше да нямам, но раждането протече бавно според нейните представи. Очакваше с 2-3напъна да се случи всичко, но уви, не стана. Опита се да ни помогне, за да няма разкъсване, но не успя.  Тук е моментът да кажа, че единственото обезболявящо ми беше 1 ампула бусколизин... а преди зашиването ме боцнаха лидокаин, който не ме хвана.
Сега лежа, успях да дремна 1 час, но конците дърпат и е неприятно в комбинация с контракциите за събиране на матката.
За бельото -аз си взех памучни бикини 1-2номера по-големи и силно ластични, но пак  казвам, имам гащи-тип памперс за родилки/възрастни и все едно съм гола отдолу. Нямам страх, че ще пропусне нещо, не ги усещам, въпреки че са дебели. Попиват идеално и не ме е страх, че превръзката ще се измести.

# 411
Altaya честита радост!!! Много да те радват двете принцеси. Да са ти живи и здрави,бъдете много щастливи!

# 412
  • София
Честито за новите бебчета в групата! Бързо възстановяване на майките им! Heart

Датите са секциото, когато е планово е около 10 дни преди термин. Така, че вероятно няма да е 26-ти декември, а към 29-ти, 30-ти, 31-ви, ако АГ ще работи тогава.

За повиване, какви пелени купихте? Има много марки на различни цени и се колебая?

# 413
Ох не съм влизала няколко дена и пак много теми сте обсъди ли, много сте изписали 😁

Честито първо за новите бебчета в групата. Нека бъдат много здрави и щастливи! Бързо възстановяване на мамите! ❤️❤️

От днес и аз вече влизам в 9ти месец. Бяхме на преглед, бебчо е добре, върви си с 2 седмици напред. Още обаче не ми е дал дата за секциото, каза ми са отида пак след 2 седмици ако няма никакъв проблем, иска да се доближим колкото може до датата на термина. Аз си мислех, че след като влезна в 9ти ще ходя на прегледи всяка седмица. Може ли да споделите как е при вас?

# 414
Честито на мамите за новите бебета.Бъдете здрави и щастливи. Бързо възстановяване.

Въпрос към родилите и кърмещи мами Какви витамини пиете?

# 415
  • Варна
Ох не съм влизала няколко дена и пак много теми сте обсъди ли, много сте изписали 😁

Честито първо за новите бебчета в групата. Нека бъдат много здрави и щастливи! Бързо възстановяване на мамите! ❤️❤️

От днес и аз вече влизам в 9ти месец. Бяхме на преглед, бебчо е добре, върви си с 2 седмици напред. Още обаче не ми е дал дата за секциото, каза ми са отида пак след 2 седмици ако няма никакъв проблем, иска да се доближим колкото може до датата на термина. Аз си мислех, че след като влезна в 9ти ще ходя на прегледи всяка седмица. Може ли да споделите как е при вас?
При мен от 35 седмица ходя всяка седмица на тонове, а през седмица имам и ехограф. Тази седмица влизам в 38 г.с и четвъртък пак съм на тонове.

# 416
Значи ние в крайните градове сме най-добре 😀 изобщо не ти казват с какви размери е бебето 😀 това в кръга на черния хумор ама досега само един път ми каза колко голямо е бебето и то защото аз попитах 🤷♀ ще видим дали на прегледа при новия АГ ще ми каже. И на мен ми е любопитно дали е станала 3кг.
Иначе моята най-близка приятелка от детските години роди бебе 3,700кг вагинално, но с епизиотомия, за да не се разкъса. Казват, че всички първескини ги срязват за улесняване на раждането. Предупредиха ме, че и мен ще ме резнат 😀😝 и съм се настроила вече

# 417
Моята дата на секцио я назначиха преди седмица за 1.12, термина ми и 17.12. Аг гледа и каза че е развит младежа и е готов да излиза. Тъй като тя и на някакво обучение от 4ти до 12ти трябваше или 1.12 или 13.12. Каза че до 13.12 няма да я дочакам, а аз държа много да е тя Simple Smile освен това и моя проблем с краката не е за подценяване като фактор и така. Иначе ми беше казала около 14 дни преди термин.  Но и тя и докторката на ФМ казаха,като влезеш в 36та седмица може да излиза когато иска бебето, естествено колкото по-близо до термин по-добре Simple Smile

# 418
Мамита 🤗💙 и аз да се похваля Simple Smile
Моето декемврийче стана ноемврийче. На 25ти започнаха контракции и ме приеха в болницата. Към 2 часа вече бяха през 3 минути с продължителност около 40-50 сек. Така продължиха до сутринта и в 8:42 се роди Георги 💙💙💙 2700 гр; 47 см. Щастието е огромно! Успех на всички, които са в очакване Blush

# 419
  • Вестерос
Честито бебче! Да е здрав, щастлив, с късмет! 🍀

Общи условия

Активация на акаунт