Част от своето сърце през ДЕКЕМВРИ ще държим в ръце -- тема 8, 2022 🍼🤱

• 47 446
  • 744
  •   1
Отговори
# 165
Това, което аз знам е, че се варят семената от копър - около 1ч.л. в 200-250мл. вода - това е чай за майката. Пише, че ако се дава на бебето е в много по-разреден вариант.

# 166
Не знам повечето от вас дами от къде сте, ама в нашия край бебета до 4кг се раждат естествено 🤷♀ в големите градове ми се струва, че масово от ранните месеци се агитират майките за секцио. Не знам дали при всички е така разбира се, но сякаш се очертава такава тенденция. Защо не се започне с опит за естествено раждане и ако не напредва тогава да се премине към секцио? 🤷♀

# 167
Да давам я Simple Smile дава се след навършване на 18-20 ден от раждането.
Взема се праз, реже се на ситно и се слага в преса за чесън, смачква се, след което се вади и се слага в марля и се цеди в лъжичка.
След баня се дава вечер само ( за да е затоплено коремчето) преди хранене/кърмене 5 капки.
Дават се 5 дена, като през първите 3 дена се дават и капки за колики, по схема. На 4тия ден се дават капки за колики през хранене. След 5мия ден на капките от праз се прави почивка 5 дни, като капките за колики също си остават през хранене, след лоето се дават още 5 дни капки за праз, като първият ден капките за колики стават през 2 хранене, 2втория ден през 3 хранения, на 3тия - 3 пъти на ден... 4-ти 2 пъти на ден 5 ти без капки за колики.
Никога не съм чувала че стигат до 5ти ден от втората врътка бебетата  все до 3тия ден макс и се спитат всички капки за колики:)
Ако нещо не съм обяснила какъо трябва пишете Simple Smile

# 168
  • Вестерос
Не знам повечето от вас дами от къде сте, ама в нашия край бебета до 4кг се раждат естествено 🤷♀ в големите градове ми се струва, че масово от ранните месеци се агитират майките за секцио. Не знам дали при всички е така разбира се, но сякаш се очертава такава тенденция. Защо не се започне с опит за естествено раждане и ако не напредва тогава да се премине към секцио? 🤷♀
Големи бебчета се раждат естествено често, да, но проблемът е моето телосложение, моят ръст и физиология като цяло... Отделно съм рискова заради възраст и тромбофилия. В моя случай ще изкарам сигурно до термин, а до тогава бебето ще е над 4 кг според двете докторки.

# 169

Не мислиш ли,че освен медицински показания е въпрос и на личен избор? 21век сме все пак....

# 170
По принцип въпросът за личния избор е една друга тема, която завършва винаги със скандал 😂 идеята на въпроса ми беше друга като цяло, но да.. 😎

# 171
По принцип въпросът за личния избор е една друга тема, която завършва винаги със скандал 😂 идеята на въпроса ми беше друга като цяло, но да.. 😎

Ами явно не ти е зададен въпроса правилно или аз не мога да разбера идеята му. Но все пак,аз съм от голям град и никой не ме агитирал за секцио да ти кажа,напротив. Аз лично такова голямо бебе не бих се мъчила да го родя нормално,просто рисковете са много. И пак опираме до личния избор.....

# 172
Личният избор Калина може да бъде и естествено раждане с епидурална упойка, която се счита за по-щадяща. Болка няма да усетиш, даже напъните не се усещат и акушерката ти казва кога да напъваш. От тази упойка ги няма страничните ефекти от упояване за секцио, но пак да кажем, че това е една друга тема на разговор. Самия факт, че веднага се отбраняваш ми говори достатъчно. Не сме готови да раждаме старомодно естествено, ама сме ЗА старомодните лековити чайове против колики 😀 а ако бяха нещата на обратно щеше да е друго.

# 173
Личният избор Калина може да бъде и естествено раждане с епидурална упойка, която се счита за по-щадяща. Болка няма да усетиш, даже напъните не се усещат и акушерката ти казва кога да напъваш. От тази упойка ги няма страничните ефекти от упояване за секцио, но пак да кажем, че това е една друга тема на разговор. Самия факт, че веднага се отбраняваш ми говори достатъчно. Не сме готови да раждаме старомодно естествено, ама сме ЗА старомодните лековити чайове против колики 😀 а ако бяха нещата на обратно щеше да е друго.

Няма за какво да се отбранявам. За да ти стане по-ясно ще ти кажа,че аз съм секцио по медицински причини-3 големи миомни възела от,които един на родилния канал и мн тесен таз понеже съм доста слаба. И да не беше така,моят избор пак щеше да е секцио. Личният ми избор. Има мн информация,който го интересува,чете,комуникира и избира най доброто за себе си.

# 174
Пак съм аз, искам да кажа, че е хубаво да изразяваме мнение, но не и да го натрапваме на някои друг. Всеки си прави избори в живота, медецината е напреднала и в двата случая може да се помогне на родилката. Аз също не съм съгласна за секциото по избор, но както казах всеки сам си избира. Аз чакам моето бебече 4 години и искам да изпитам всичко от това да бъдеш бременна, всички тези промени в тялото, в психиката и всичко свързано с бременноста и накрая искам да завърша с раждането, колкото и трудно да е съм готова и през това да мина. Разбира се ако се наложи нещо друго бих го приела, но не и по желание. Аз смятам, че естественното раждане е по-добре за бебето и също за майката.
П.с. Раждала съм, два пъти с лош край, поради ранни месеци, знам какво ме чака и през какво ще мина, но няма да е същото, защото ще гушкам едно ревливо бебче. ❤

# 175
Пак съм аз, искам да кажа, че е хубаво да изразяваме мнение, но не и да го натрапваме на някои друг. Всеки си прави избори в живота, медецината е напреднала и в двата случая може да се помогне на родилката. Аз също не съм съгласна за секциото по избор, но както казах всеки сам си избира. Аз чакам моето бебече 4 години и искам да изпитам всичко от това да бъдеш бременна, всички тези промени в тялото, в психиката и всичко свързано с бременноста и накрая искам да завърша с раждането, колкото и трудно да е съм готова и през това да мина. Разбира се ако се наложи нещо друго бих го приела, но не и по желание. Аз смятам, че естественното раждане е по-добре за бебето и също за майката.
П.с. Раждала съм, два пъти с лош край, поради ранни месеци, знам какво ме чака и през какво ще мина, но няма да е същото, защото ще гушкам едно ревливо бебче. ❤

Наслади се на всяка емоция,която ти носи и ти пожелавам всичко да е наред Heart

# 176
Аз май ви бях пуснала линк за слинг под наем Simple Smile мисля да пробвам, обаче не знам дали ще се справя със слагането.
Иначе за коликите са ми казвали, че масажчетата много помагали.

# 177
На мен едното АГ по ЗК се опита да ми подхвърли идеята за секцио, понеже съм инвитро, но аз така или иначе си бях избрала доц. Нашар (Токуда) за раждане. На първия преглед я попитах какво би ми препоръчала и тя ми отговори, че при мен нещата си изглеждат окей за естествено и че ще го дискутираме като наближи момента (тогава бях още в 31г.с.), но все пак ме попита аз имам ли силни предпочитания, а пък да си призная аз нямам и ще й се доверя напълно. Не се нагласям за нищо, каквото дойде. За сега вървим към естествено, но всичко се случва и аз гледам да не се настройвам предварително 😃

На най-първата ФМ доц. Чавеева също ме посъветва да не се вслушвам в коментари, че трябва да съм секцио понеже съм инвитро. Разбира се ако има други медицински предпоставки изобщо не бих се замисляла. Не бих казала, че всички лекари натискат за секцио, може би сега около коледните празници е малко по така 🤣

И секциото и нормалното раждане имат своите предимства и недостатъци за майката. Обаче наскоро ходих на курс по кърмене и акушерката обърна внимание и на влиянието върху бебето, един акцент, който често се пропуска и да си призная аз също не бях мислила на тази тема до този момент.

Надявам се всички мами от групата да имаме възможно най-лекото раждане и възстановяване и да си гушкаме празнично бебешоците 🤗🤗🤗

# 178
  • Вестерос
Всичко чудесно, както съм ви писала много ме е страх от операция, но понякога не става както искаме. Със сигурност не ми предлагат, защото им е по-лесно, нито заради празници. Лекарката, която избрах натиска до последно за естествено, затова е и много търсена. Лично въобще не ме вълнува вече в 38+2 г.с. как ще го родя само се моля да е живо и здраво. За кърмата ще се справим някак си.

# 179
  • Варна
Само ще споделя мнение на доктор завеждаш АГ д-р Красимира Желязкова. Бях на нейна лекция преди време и в прав текст сподели, че много лекари измислят всякакви причини, за да родят секцио. Най-често са размерите на  бебето. Аз лично имам геникологипен проблем, който очаквах че няма да ми позволи нормално раждане и се възползвах тогава да я попитам (преди разговора ми с АГ), но и тя и в последствие АГ потвърдиха, че това няма да е пречка. За жалост не мога да отрека, че има доктори които избират планираното секцио, но има и други по болезнените теми относно здравепоопазването затова няма смисъл да изпадаме в спорове.
И естествено ще се доверя на лекаря си нямам избор вече ,ако сега промени мнението си ще съм със секцио. Но просто ей така без причина не бих избрала секциото със сигурност. Да, сега  седя  и съм на щрек за всяко нещо, което усетя ,но ако знам дата за секцио няма да съм по -спокойна.

Общи условия

Активация на акаунт