Несигурност

• 13 843
  • 323
  •   1
Отговори
# 180
Този не стига, че е комплексар, ма и злобее.
Ми не, с него сигурност няма да намериш.
Колелото се въртяло? Ми върти се, ама за амбициозните и решителните в посоката ,която искат, за останалите....на където ги отвее.

# 181
  • София
Както и да е, и в крайна сметка ми каза, че колелото се въртяло, аз може да съм имала хубава работа и добра среда, но не се знаело до кога.

E, това поне не може да се отрече, че е вярно. На мен лично ми е много интересна хипотезата, при която някой като него по някакъв начин си оправя положението. Как ще гледат на него тогава? Как ще гледа той на тях, помнейки (или пък не) как са се отнасяли, когато е бил на дъното?

Е добре, така да е. Нека стане амбициозен и работлив и богат, аз ще се радвам за него. Аз не съм си тръгнала щот’ видиш ли е беден, а защото няма амбиции, няма желание за развитие, няма цели, не гледаме изцяло в една посока. Отделно то за много неща могат, да се правят хипотези. Хипотетично аз ако пък остана без работа, ще си намеря нова, защото ще правя опит, да намеря нещо и то по-добро.

От правене на опит до успех има разлика. Нека не забравяме това! Познавам доста опитващи и не всеки успява. А не говорим за мързеливи или лишени от амбиции хора /иначе нямаше да ви ги давам за пример, ако са такива и не доказват нищо/. Отус е прав, че нищо не е сигурно - нито работата ни е вечна, нито имаме гаранция, че щом я загубим, ще намерим нова и дори по-добра. С риск да звуча като лош пророк, животът е толкова непредвидим, че можем да предскажем само смъртта си. Тя няма начин да не се случи, останалото зависи от доста решения, хора и събития.

Иначе онзи разговор е класика! Някой е разярен и си го изкарва на другия. И да беше казала нещо, полза няма - целта е била да те навика хубаво и да му олекне. Манипулация не знам дали има, но определено не е имало желание да чуе мнението ти. Това си е гневен монолог, но с теб като случаен слушател.

# 182
Колежката, ако е аджигьоз ще му вземе едно колело - да си върти там.
Тук преди две седмици джакпота беше два милиарда. Сигурно го е взел някой с колело и сега бившата му си гризе ноктите. Щото всеки си има по някой бивш, нали.
Мойта ме търпи щото като и гледали на кафе и казали, че ще спечеля от тотото - и сега иска не иска въртим колелолото заедно.
Ма дадох едни пет лева на оная дето гледаше на кафе. Инвестиция.

# 183
За симпатизиране, не му симпатизирам, ама и няма се изкажа категорично дали ще се оправи или не. Има хора идва им на акъла, вземат се в ръце па успеят. Историята познава такива случаи. И тогава.... нали знаете, зависи кой разказва историята - може да се окаже, че човекът имал нужда от подкрепа и я получил  от новото си гадже . (Нещо като опосумчето Иван, дето спрял пукницата, ама щото попаднал на жената с главно Ж , пък предната му наливаше в устата...)Разбира, това сега е чесане на клавиатурата, ама айде без категорични заключения и присъди.
Явно и ти пропускаш огромния факт, че той подкрепа е получил от авторката. Но подкрепата е била нежелана.
Но какво да очакваш от мъж на който редовната приказка е "къде ще ме водиш"
Не мога да очаквам развитие от мъж, който "плаши" с тото.
С друго не може ли?
Например тя като има висше, защо не я заплаши, че той ще завърши две такива.
Ако е изкарала курс по английски, той защо не заплаши, че ще изкара и по немски Joy

Но не. Чака тотото.
Ох, не мога смея се...

# 184
  • София
Не е релевантно да лекуваш мъж и да му дойде ищяха.
Пилетата се броят на пролет, на есен някои не стигат, това е.

Млад мъж с устрем и визия за бъдещето - ела, ела.
Спух на 25 - беж крачета да бягаме.

# 185
  • София
Тоя не й трябва и при обърнато колело. Щом сега е толкова нагъл, когато няма нищо и я пие като кърлеж, представям се ако се обърнат нещата как ще я третира. В една съседна тема една такава издържаща горкичкият години в нейното жилище, беше станала излишна, щом той си беше намерил по-доходна работа и навита колежка. Ай нема нужда от такива в живота.

# 186
  • София
Само не ми е ясно защо тезата на няколко списващи тук мъже включва идеята как той можело да си стъпи на краката... някога.
Дайте, авторката да стои и да чака, че на Пухльо да му дойде акълът.
Щото, видиш ли, утре можело да се завърти колелото. То утре и метеорит може да падне и всички знаем историята на динозаврите.
Важно е тук и сега, а точно такъв, какъвто е в момента, авторката не го иска и това е.
Не е длъжна да стои с него от съжаление и да чака да му мине (мързелът, неуважението, използвачеството, инертността, злобата и т.н., дори и да не броим вратичката на шкафчето).

# 187
Мислех, че мъжете не обичат да ги съжаляват. Явно съм грешала.
Поне тук списват доста такива.

# 188
  • София
Просто се чудят, защо третираме като мебел една мебел.
От дръжка на мотика Страдивариус няма да направиш.

# 189
От дръжка на мотика Страдивариус няма да направиш.

To няма и защо да се опитваш, ако околните знаят само как се ползва мотика. Това по повод амбициите и образованието. Ако живееш там, където се търси (и плаща като за) копаене, какво като можеш да свириш? Както беше казал любимецът на бг-населението и еталон за мъж на бг-дамите, "висшистите да стават овчари, защото то много се търси овчОто". Амбициите са хубаво нещо, но все пак трябва да имат връзка с реалността. За всичко се отнася. Simple Smile

# 190
  • Далечният изток
А реалността е, че онзи не става.
Какво има още да се обсъжда?!

# 191
Големи полемики, а този мъж просто не става. Нагъл, мързелив и комплексиран. Някой да се обади, когато този непрокопсаник стане мъж за пример.

# 192
А реалността е, че онзи не става.
Какво има още да се обсъжда?!

Имам идея: тези думи да бъдат поставени като мото на страницата "Семейни отношения". Simple Smile

# 193
  • София
Otus, космополитни станахме хората, не е нужно да си стоим в копанката и да въртим мотиката, щото друго няма. Има.
Та и с авторката така.

За мен при мъжа най- голям и непреодолим проблем е нагласата в главата. Да скатае, да не се мине и да не настине. Сто пъти да спечели тотото, сто пъти ще му бия шута.

# 194
Айде пак, държавата виновна за нечии мързел. Как не ви е срам да си го помислите, че и така да го пишете убедено. Спокойно, който е на това мнение и в чужбина няма да прокопса.

Общи условия

Активация на акаунт