Професионални серии за коса - тема 158

• 90 122
  • 768
  •   1
Отговори
# 510
Шампоаните, серуми и ампули за косопад дали могат да се използват по време на кърмене?
Мисля за комплекта на Меди, малко ампули на Напура да вкарам в рутината, защото започва много да ми капе косата. Родих преди 6м.не съм имала косопад до сега, нито сезонен нито нищо, знам че е период, но бих искала да направя каквото мога да огранича падането на косата.

За Меди пише, че е подходящо за кърмачки в информационния им лист, колкото до Напура - във форума съм попадала на мнения, че не е препоръчително да се използва.
Само да вметна моят опит с Меди, понеже и аз кърмя. Не съм сигурна дали има връзка, но когато започнах да си мия косата с шампоана Хидрокленз и да използвам серума Целаген, кърмята ми рязко намаля. Разбира се, причината може да е коренно различна, но реших да дам спирачка.

# 511
Имате ли вече отзиви от боята новата в ЗР Andreia? Продължавам да издирвам добре покривна боя за бели коси.Пробвах Лакме-много зле на моята коса.Май дотук само Пермес и донякъде Фармавита са ми добре.

Последна редакция: пт, 30 дек 2022, 13:41 от ДХ3

# 512
  • Някъде там
Имате ли вече отзиви от боята новата в ЗР Andreia? Продължавам да издирвам добре покривна боя за бели коси.Пробвах Лакме-много зле на моята коса.Май дотук само Пермес и донякъде Фармавита са ми добре.
Средата на януари ще ходя на корени, фризьора ми слага някаква боя която при мен държи доста и се отмива много хубаво.
Ще го попитам каква боя използва за корените ми и ще споделя в темата.

# 513
Точно днес се боядисах с трайната им боя номер 5.0. Но аз се боядисвам за освежаване на цвета, имам 3-4 бели косъма. Иначе е със супер блясък. Ще видим до колко време ще е така.

# 514
От дълго време вземам от ЗР Лореал Мажирел много съм доволна 5 и 6 покриват добре и с блясък, не дразнят  на скалп.
Лакме взех доста блясък, мека коса, но за съжаление 5 цата имаше червен отенък и няма да я вземам пак щ, върнах се на 6 - ца Мажирел и всичко е ОК.

# 515
Момичета имам нужда от ДПШ.
От кой сте доволни?

# 516
Доволни ли сте и ползвате ли нашумелите напоследък четки за скалп/шампоан? Днес си взех от ЗР и утре мисля да я пробвам
Използвам я вече при всяко миене. Както и при нанасяне на маска в скалпа преди къпане. Освен, че се разнасят по-лесно и равномерно не знам за друг ефект, но определено масажа е страхотен. Grinning

# 517
Моля,да предложите четка за сешоар,която да не заплита косата. Simple Smile

# 518
Аз за покритие на бели коси и трайност върху тях останах с добри впечатления от Altissima, но се боядисвам в 7.1 и никак не докарах пепелен оттенък с нея. Иначе покри добре бялата коса и не лъснаха след седмица, както с други бои.

# 519
  • Някъде там
Моля,да предложите четка за сешоар,която да не заплита косата. Simple Smile
Имам много четки, но най-използваните от мен са тези на марокан.

И да попитам тази маска добра ли е?

# 520
  • София
Момичета искам да ви питам с какво мога да използвам терапевтичната преса. От скоро я имам и имам желания да я ползвам по-често. Веднъж я ползвах докато стоях с олаплекс 2 . Днес обаче мисля да си правя маска с кокосово масло,  домашна и се чудех мога ли да мина с пресата. Със всякаква маска и терапия ли  мога да ползвам пресата?

# 521
  • Варна
Можеш,но косата трябва да е влажна да не кажа мокра. Ползвала съм я и с маслени маски,но аз и тях слагам на влажна коса. Най,често влиза в употреба при мен с маски и ампули след измиване,но и с преуошите е полезна.

# 522
А няма ли проблем при coat-ването на косата с вода и покриването с масла? Не съм химичка, само разсъждавам, но имам някакви спомени за хидрофобността и в такъв случай тази процедура да е безсмислена.

# 523
Сигурно е писано назад по темите, но аз не намерих много инфо - как да процедираме при ниско порьозна коса? Избягваме протеини (то и без това ефектът е плачевен) и затопляне, като слагаме маска?

# 524
Здравейте, ако трябва да посочите топ продукт за спасяване на твърда, накъсваща се коса, кой ще посочите? Еластайзърът, дори и екстрийм, не помага особено. Успявам да си я поддържам в относително добра визия, не ползвам преса,боядисвам само корени, ползвам професионална козметика. Но се харесах като я понакъдрих с маша и  ако зачестя, ще я изгоря.

Общи условия

Активация на акаунт