Турски филми и сериали - Обща Тема за Общи Приказки - Тема 12

• 73 899
  • 734
  •   1
Отговори
# 360
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Нинче, гледах го аз Лъча донякъде, но ми писна да издевателстват над момиченцето и го отсвирих.

# 361
И аз затова оставих Лъча.
Момичета, прочетох за 3 премиери другата седмица.

Понеделник, 9 януари: "Омер" / Ömer (STAR ​​​​TV)
Вторник, 10 януари: "Некоронованата принцеса" / Taçsız Prenses (FOX)
Петък, 13 януари: Жар- птица / Ateş Kuşları (ATV)

Ха бакалъм! Grinning Да видим дали нещо ще ни хареса оттам. Grinning

# 362
  • София
Момичета, разбирам ви, но в "Малък слънчев лъч" според мен  не насилието е основното. Преплитат се много тези, като една от тях, най-главната е истинската майчината любов.  Коя е тя - на тази, която само е родила детето или на тази която го приема, отглежда и обича като свое.  За мен това е един от най-добрите излъчвани в момена сериали. Но, всичко е въпрос на възприятие. Малката Азра /Гюнеш/ е неповторима малка-голяма актриса и заслужено получи "Златната пеперуда".

Последна редакция: нд, 08 яну 2023, 17:01 от Nina NN

# 363
.

Последна редакция: нд, 08 яну 2023, 19:39 от Stella2021

# 364
Стеле, нищо няма в поста ти.  Аз за друго , на 4ти епизод на  "Прекрасни дни" съм. Чудничко сериалче. Леко и приятно. Някой може ли да каже как е с рейтинга и ще го бъде ли, гледам 9ти епизод предстои. Такъв маратон си направих днес, но утре ще го догледам. Heart Чудех се откъде ми е позната актрисата, майка на Михран, и открих- бабата от "Не пускай ръката ми". Heart Аааа и Олгун Токер прави страхотна роля, накефи ме в 5ти епизод!

Последна редакция: нд, 08 яну 2023, 22:24 от pipilota65

# 365

Z Report 2022: Бурак Дениз

2023-01-07 18:00:00

През 2022 г., която Бурак Дениз описва като „уморителна, поучителна, страстна“ година, той изигра главната роля във филма на Netflix "Kal"(последната част от трилогията на Ozan Açıktan за любовта и паметта) и Disney+, адаптиран от собствения филм на Ferzan Özpetek. Той беше в актьорския състав на телевизионния сериал "Le fate ignoranti / Невежите феи". Сериалът "Şahraman" , в който споделя главните роли със Серенай Саръкая, ще бъде пуснат по Netflix на 20 януари.

Бурак Дениз отговори на въпросите в нашата анкета за всичко през изминалата година.
Добре дошли в Burak Deniz 2022 Z

Скрит текст:
Обобщете 2022 г. с три думи.

Изтощително, поучително, страстно.

Нещо неизпълнено през 2022 г.?

Не можах да видя китове, когато имах възможност на международно пътуване. Simple Smile

Ден/момент от 2022 г., който бихте искали да преживеете отново?

Имаше един ден, който прекарах в Берлин. Бих искал да преживея отново този ден.

Ако 2022 беше филм, какъв би бил?

Филм???

Албумите, които слушахте най-много през 2022 г.?

Muse, Depeche Mode, Джеймс Блейк.

Песните, които слушахте най-много през 2022 г.?

Няколко песни от Radiohead. Слушал съм всички албуми на Sigur Rós.

Страхотна група/музиканти, които открихте през 2022 г.?

Малко по малко преследвах Интерпол.

Любими филми, които сте гледали през 2022 г.?

The Banshees of Inisherin , един от последните филми за годината , и Café de Flore en „Wow!“ Това са тези, за които се сещам в момента… "Китът" също е едно от интересните представления на годината. В момента се сещам за най-новите, но има толкова много добри сценарии и актьорска игра от тази година!

Любим сериал, който гледахте през 2022 г.?

Започнах и завърших "Момчетата" . И разбира се "Мечката" .

Много добър документален филм, който гледахте през 2022 г.?

Документалните филми "Human" и "Woman" на Ян Артюс-Бертран бяха впечатляващи.
"Honeyland" е едно от нещата, които не мога да забравя.

Страхотен режисьор, когото открихте през 2022 г.?

Гледах режисьори, които познавам. Но може би току-що срещнах няколко добри турски режисьори.
 Имаше наистина добри турски продукции.

Актьорското изпълнение, което ви впечатли най-много през 2022 г.?

Джуди Денч, Хавиер Бардем.

Кое е най-вкусното ядене, което сте яли тази година?

В ресторант в чужбина имаше морски дарове, мариновани в уникален сос. Много от тях опитах за първи път Simple Smile Но мога да кажа честно, че все още не съм срещнал готвач, който да стъпи на пръстите на ръцете на майсторите на турската кухня

Кухненски навик, който придобихте тази година?

Нямам много работа с кухнята.

Най-добрата снимка, която направихте тази година?

Кадър, който направих в Рим, където отидох по работа. Никога няма да забравя чувството. Simple Smile

С коя книга прекарвате най-много време тази година?

"Танцът на парфюма" от Том Робинс . Отне толкова много време, че не успях да го прочета.

Подкаст, който открихте тази година?

Следя Yalın Alpay от дълго време.

Защо 2023 ви вълнува?

Нова работа, нови любови, но най-важното - края на 2022 г. Simple Smile

Няма друго място където да споделя това блиц интервю на Бурак Дениз дадено на списание Bantmag за рубриката им "Поколението Z". Може би на част от вас Бурак не е интересен и завладяващ актьор, но таланта му да играе е интересен, впечатляващ и запомнящ се с невероятните превъплащения, които е направил до този момент. Като се има предвид, че все още е млад и времето е пред него, го очакват още доста силни роли....само дано не се провали сам с бурния си личен живот.

Ако се питате кое е това "поколение Z" може да намерите повече информация тук: https://activeageing.bia-bg.com/bg/analyses/generations/profileZ/. И нещо много любопитно за поколенията:

Поколение Z – работници и служители на възраст 18 – 26 години, родили се в периода 1993 г. – 2001 г. Съставляват около 11% от работната сила.
Поколение Y - работници и служители на възраст 27 – 39 години, родили се в периода 1980 г. – 1992 г. Съставляват около 27% от работната сила.
Поколение X - работници и служители на възраст 40 – 54 години, родили се в периода 1965 г. – 1979 г. Съставляват около 40% о работната сила.
Поколение Т - работници и служители на възраст 55 – 65 и повече години, родените преди 1964 година. Съставляват около 23% от работната сила

# 366
Благодаря! 🧡
Хубаво интервю, винаги е интересно да надникнеш в същността на един актьор, доколкото той позволи, разбира се.
Но почти винаги се усеща фалшът, ако има такъв, особено когато го слушаш, но и само да четеш, пак можеш да си направиш някакви изводи и да си съставиш мнение за човека .
На мене неща от живота на актьорите, споделени от тях или техни постъпки, много ми влияят и върху начина, по който после възприемам играта им.

А тук нещо за Феми😍.
НЧ ме кара да се усмихвам неконтролируемо само като се появи на екран (или на телефона ми 😀).

Започнали с снимките на сериала с Енгин А и Демет (двама мои любимци заедно, дано ме зарадват) .

Отивам да гледам Предателство , днес го "хванах за ушите" от произволен епизод и даже ми е интересно. 😂

Последна редакция: нд, 08 яну 2023, 21:10 от pepel_ot_rozi

# 367
Стеле, нищо няма в поста ти.  Аз за друго , на 4ти епизод на  "Прекрасни дни" съм. Чудничко сериалче. Леко и приятно. Някой може ли да каже как е с рейтинга и ще го бъде ли, гледам 9ти епизод предстои. Такъв маратон си направих днес, но утре ще го догледам. Heart Чудех се откъде ми е позната актрисата, майка на Михран, и открих- бабата от "Не пускай ръката ми". Heart Аааа и Олгун Токер прави страхотна роля, накефи ме в 5ти епизод!
Пипи, кой знае какво съм затрила с гумата.....
Аз, тези дни съм пак, доста ангаже, но се надявам да се нормализира  реалът ми и да влезна в час във виртуала....и ще споделям..

.........
Така, допълвам се, де....в този ранен час...😉😅 /да си имам и свободното време..../

Фърат Челик , ще се напъна и ще го гледам....ами, готин  си ми Е.
..
.......
Бурак Дениз - Йок,  колкото и напъни да правя.....не ми тича по пътеката...

Виж, Енгин Акюрек си е върхът на сладоледа.....очаквам следващият му шедьовър....

Последна редакция: пн, 09 яну 2023, 06:55 от Stella2021

# 368
И аз вчера си направих бърз маратон /с мишката малко/ на "Хубави дни" или както е точно името му - наистина е леко, забавно, приятно, но малко ми идва като книжка за плажа. Сега съм на 5-та серия, все още очаквам  нещо повече от него, но Олгун Токер наистина прави много добра роля.

# 369
Ох, за Лъча се включвам, но изтървах няколко серии, а и тази вечер няма озвучка. ...Със сигурност ще я пуснат по нощите....Ако я изловя ще я постна@

# 370
  • София
Ох, за Лъча се включвам, но изтървах няколко серии, а и тази вечер няма озвучка. ...Със сигурност ще я пуснат по нощите....Ако я изловя ще я постна@
Стела, много ще съм ти благодарна. Аз също малко гледах, но ми се видя доста интересен епизода.

# 371
Стела, много ще съм ти благодарна. Аз също малко гледах, но ми се видя доста интересен епизода.
Нинче, дебна... при първа възможност ще реагирам.....👌

Нинче, за сега никой  ...но се натъкнах на фрагман. .ееее, най-после сме стигнали и до сватба.....изтървах им края, но се радвам и за развитието.....на нещата.

18 серия с озвучка
https://turkru.tv/luchik-sveta-18-seriya.html

Ето и фрага на 19 епизод с руски субтитри.

https://turkru.tv/luchik-sveta-19-seriya.html

https://www.instagram.com/p/CnMoZQBLGiJ/?igshid=MDJmNzVkMjY=

Последна редакция: вт, 10 яну 2023, 10:06 от Stella2021

# 372
  • София
Здравейте , момичета! Flowers Rose
Стели, хиляди благодарности. Flowers Bouquet
Сутринта се натъкнах и на нов сериал : "Йомер"
Превод на Гугъл:
Сериалът, базиран на наградената израелска драма #Shtisel, проследява Омер Адемоглу, който е мюезин в джамията, където баща му Решат работи като имам.
Йомер намира начин да поправи душата си, която е била наранена от обидите, противоречията и загубите, преживени в семейството му, чрез рисуване, негова любов и страст от детството му, въпреки пречките на семейството му. Но единствената му любов няма да бъде рисуването, един ден той ще се влюби в Гамзе, вдовица с дете, която е по-голяма от него.   Те ще се влюбят, но много препятствия ще застанат на пътя на тяхната велика любовна история."
Снощи е била първа серия. Видях, че играе един много любим мой малък-голям артист Метехан Парилти:

Артиста, който играе Йомер не ми е познат. Но другата главна героиня Гамзе играе Гьокче Бахадър.

И рейтинга от първи епизод.
Ще чакам превод или поне руска озвучка и мисля да го започна.
Хубав ден ви желая. Flowers Four Leaf Clover

# 373
Нинка, актьорът в ролята на Йомер е Селахаттин Пашалъ - участва в сериалите "Любов 101", "Вавилон", "Полунощ в хотел "Пера Палас".
В каста на "Йомер" са и Баръш Фалай - в ролята на бащата, Мерве Диздар - в ролята на сестрата, а режисьор е Джем Карджъ.

# 374
В каста на Йомер участва и Мелике Гюнер.

Общи условия

Активация на акаунт