Турски филми и сериали - Обща Тема за Общи Приказки - Тема 12

• 73 894
  • 734
  •   1
Отговори
# 345
Днес рожден ден празнува Нур Язар. Актрисата навършва 41 години!
С пожелание за много здраве, щастие, късмет, успехи и любов!

# 346
Привет!:hugs: Аз пак идвам с оплакване. Joy Сърбеше ме да се изкажа във Фейса, ама не посмях, че ще ме разкъсат фенките на "Рибарче". Joy Ок, хубава двойка, перфектни актьори, режисура, ама сценария...майко мила. Head Band Ми, то не знам това за детската градина ли е или наистина всички са за психиатър. Че то и аз май , ако продължа да гледам тая боза. Особено след последния епизод, а и предположенията за по нататък. Не знам, какво искат да ни покажат, какъв разврат се крие зад привидното благоприличие ли? Как се предава по наследство и рефлектира върху младите ли? Комедия или трагедия? Честно казано не ми харесва и май ще го отсвиря, като " Момичето зад прозореца". Само по скоро да започват новите сериали, че съм си набелязала 4-5. Joy

# 347
Привет!:hugs: Аз пак идвам с оплакване. Joy Сърбеше ме да се изкажа във Фейса, ама не посмях, че ще ме разкъсат фенките на "Рибарче". Joy Ок, хубава двойка, перфектни актьори, режисура, ама сценария...майко мила. Head Band Ми, то не знам това за детската градина ли е или наистина всички са за психиатър. Че то и аз май , ако продължа да гледам тая боза. Особено след последния епизод, а и предположенията за по нататък. Не знам, какво искат да ни покажат, какъв разврат се крие зад привидното благоприличие ли? Как се предава по наследство и рефлектира върху младите ли? Комедия или трагедия? Честно казано не ми харесва и май ще го отсвиря, като " Момичето зад прозореца". Само по скоро да започват новите сериали, че съм си набелязала 4-5. Joy

Пипи, аз също зациклих и на този сериал. Признавам си - най-вече от към свободно време, което да отделя на виртуала.  Гледах го с нестихващ интерес в началото, нооо ..сега предимно чета последващи действия. Наистина и аз си задавам сега същественият въпрос - какво толкова вълнува турският зрител в този сериал, че да е с толкова висок рейтинг  - направо съм в голяма чуденка  - при наличието на толкова, изключително по, най-стойностни сериали от този.....Ноооо, свят, като цвят- както са казали хората...

# 348
Рибарчето вече го гледам по инерция, пък и са ми останали само 4!!! сериала.
Закачките са ми досадни, дядото с неговата изгора и нищо незначещите му дрънканици - дразнещ, а ако се изчисти плявата ще останат най-много 30 минути полезно действие.
Много съм май крайна, ама толкова бях въодушевена в началото, а така се разочаровах.
Ще го влача докато не излязат новите.

# 349
Споделям мнението за "Рибарчето". Също го започнах с интерес, но с всяка серия е все по мижав.Grinning
Също не харесвам много от тези, които вървят в момента. Чакам 2-3 нови.
И затова започнах да гледам стари хитове, които не съм гледала когато са излизали. Плашат ме само големия  брой серии, ама нищо, не бързам за никъде. Grinning В момента съм започнала "Аси"- когато имам възможност, гледам по някоя серия и напредвам. После ще харесам и някой друг стар хит, от тези класики съм гледала само "1001 нощ".
Кефят ме добрите сценарии и това, че си личи  времето отпреди хватката на Ердоган.

# 350
Споделям мнението за "Рибарчето". Също го започнах с интерес, но с всяка серия е все по мижав.Grinning
Също не харесвам много от тези, които вървят в момента. Чакам 2-3 нови.
И затова започнах да гледам стари хитове, които не съм гледала когато са излизали. Плашат ме само големия  брой серии, ама нищо, не бързам за никъде. Grinning В момента съм започнала "Аси"- когато имам възможност, гледам по някоя серия и напредвам. После ще харесам и някой друг стар хит, от тези класики съм гледала само "1001 нощ".
Кефят ме добрите сценарии и това, че си личи  времето отпреди хватката на Ердоган.
Препоръчвам от "това време" и Любов и наказание.
А и от сегашно, което и аз искам да започна  при възможност - е сериалът с Бурак Дакак и Лейла Ташанлър....ще се върна  да видя, дали правилно съм ги изписала....😅

Да, серията се казва Прекрасни дни.
Бурак Дакак  направи една изключителна роля, като млад актьор в сериала Гюлпери.
Между другото, го препоръчвам и на тези, които не са го гледали....там се запознах и с актьорското майсторство на  Тимучин Есен - невероятен актьор, впоследствие научих, че е и певец... Просто препоръчвам!

А, и си затвърдих  харесването в играта на Нюргюл Йиешилчай....

Последна редакция: сб, 07 яну 2023, 23:55 от Stella2021

# 351
"Любов и наказание" е страхотен филм, спомням си как осъмвах с епизод след епизод - всичко ми беше интересно - и нрави, и традиции, любовта, Мурат ..... и Н..... /сори за имената, но поначало не се справям с турските имена, а вече ми се преплитат имена и на актьори и на имената им в ролите.../. "Гордата Аси" също бих повторила с удоволствие. Имам няколко неизгледани серии на Рибарчето, но след коментарите тук, явно ще ги мина набързо с мишката. Остава ми да се "справя" и с Девойката, но явно и там ще я карам на анотациите с поглед отгоре-отгоре.
Не знам защо, много от сериалите започват интригуващо и след това отиват на не знам къде си. Да, интересно ми е за кратко време да науча нещо за нравите, особено за дълбоката провинция, ама серия след серия..... Все се опитвам да не забравям, че тези сериали не са правени за нас, а за многомилионна Турция и може би заради това някои от тях имат висок рейтинг, при стотиците сериали - започвани, финализирани след 8-10-20 епизода. Ама това си е наш проблем, не техен, ние само сме в очакване за нещо "по-така", но да не забравяме, че и ние също имаме различни вкусове и предпочитания.

# 352
Нека постна и снимки на Бурак Дакак и Лейла Ташанлар

...........
А, се изкушавам да пусна и няколко снимки на прекрасната Небахат Чехре - за тази жена, явно времето е спряло! Да е Здрава!

# 353
От известно време ми минават клипчета на Ben bu cihana sığmazam (Бурак Челик) и Esaret. Някой следи ли? Впечатления?

# 354
  • София
Добро утро, мили момичета!
Обръщам се към вас с "момичета", защото много харесвам мисълта на Станка Пенчева: " Обичам мъжете - мъже, а жените - момичета".
 Мили момичета, може да има между нас /като мен/ и баби и за това ви поздравявам с днешния празник, а които не са да станат.
Скрит текст:
Искам да попитам, гледа ли някой този сериал и препоръчвате ли го.

"Аским" са превели до 3-ти епизод. Заслужава ли си да се започва. Днес като прочетох мнението ви за чапкънина и се успокойх. Аз си мислех, че съм нещо сбъркана, защото отдавна го изоставих, а рейтинга му лети високо.
Хубав ден ви желая и до скаро. Flowers Four Leaf Clover

# 355
Нинка😍 благодаря за поздравите (аз съм баба само на възраст, но иначе си въобразявам, че съм "момиче "😉 😜).
И ти бъди жива и здрава! ❤️ 💕 ❤️

Сипахи не гледам, но бил нещо като Разузнаване (но не толкова добро) и другите, подобни нему, патриотарски сериали.
Това по думи на приятелки, които са го тествали и аз, понеже им се  доверявам напълно, реших, че няма да го гледам.

Оказа се много трудно с по-малко от 7 сериала. 😂
Опитвам се да гледам някакви американски филми и сериали, но не е същото. 😉 😜

Снощи и аз като Ончето и без още да бях видяла поста й, бях на ръба да започна нещо старо и любимо (бях се сетила тези дни за Перла 😀 покрай Киво).
Може и само части да си подбирам от старите ми фаворити, ще видим...

Последна редакция: нд, 08 яну 2023, 09:37 от pepel_ot_rozi

# 356
Добро утро!
Чета Ви редовно и от Вас научавам много нови и интересни факти и събития,за което - огромни благодарности!
Искам да попитам-някой гледа ли "Кървави цветя?
Намерих 1  епизод с бг превод и след това преминах на руски!
Сега съм на 6-ти!Зарибих се,въпреки недотам добрата игра на актьорите!
Ще бъда благодарна и за Вашите мнения и отговори!
Хубава неделя на всички!

# 357

"Аским" са превели до 3-ти епизод. Заслужава ли си да се започва.
Привет! Hug Честит Бабинден и от мен! И аз съм прясна баба от скоро. Heart Макар, че Бабин ден празнуваме отдавна, защото е празник не само на "бабите", а и на всички раждали жени. В повечето случаи се празнува на 21 януари, по стар стил, но напоследък се налага и по новия. Heart Да ти кажа за "Сипахи", гледам го от немай къде, поради липса на нещо по добро. Както писах, голяма суша напоследък. Не е лошо сериалчето, но не е от моя тип тематики. Много добри актьори, но разузнаване, полиция, атентати и убийства ми идват в повече. Подобен е и "Нулев ден". Запълвам си времето с тях, докато не излезе нещо по добро. Между другото по препоръка на Стела започнах "Прекрасни дни" (как съм го пропуснала?). Още съм на 1ви епизод, но е доста интригуващо. Лейла Танлар и Бурак Дакак- прекрасни! Heart

Последна редакция: нд, 08 яну 2023, 12:12 от pipilota65

# 358
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Благодаря ви, че сте дали толкова идеи за стари и нови сериали. За Гюлпери много се чудех, защото първата серия беше много жестока и го зарязах тогава, но пък Тимучин ми е много любим, а и Нургюл също, та може при тази суша пак да опитам.

Сега съм обсебена от Крупие - голяма магия е този сериал за мен. А Енгин ми и любим още от Ако бях облак.
И Шербета харесвам.
Чапкънина и на мен взе да ми става досаден, дядката (Метин Чекиндор) го намразих още от Вътре и още ми е противен,  а внукът му ми е лигавичък на моменти, ама още го гледам.

Пепелче, ррочетох за сюжета на Сърдечна рана и видях, че става дума за домашно насилие, а това ми е една от най-противните теми. Ама ако така продължи сушата, може и до него да опра.

Алп ли е насилникът, който бие жена си? Никак не мога да си го представя в такава светлина...с тази толкова романтична физиономия.

Последна редакция: нд, 08 яну 2023, 13:56 от Светълчо

# 359
  • София
Привет! Flowers Hibiscus
Светълче, не, не Алп  е насилник. Ролята на Алп е много положителна, а той е невероятен в образа на Халил. Трудна роля е, но той е талантлив и според мен си заслужава да се гледа.
Сценарият е по романа на Атике Хънчлъер "Yürek Çıkmazı“ /"Разбито сърце". Тежък е, но не се гледа трудно. Насилника както казваш е Месут Акуста - неповторим в тази си роля. Гледала съм го в "Езел" и "Черна роза", но тук още повече ме впечатли таланта му. Играят още доста турски таланти, като Айча Бингюл, Ирем Халваджиоглу /изненада ме с великолепното си изпълнение на ролята/ Дилара Аксюек, Джемал Токташ и още много.
За повече информация може да прочетеш  темата в "Бг мамма" .

Аз горещо препоръчвам и "Малък слънчев лъч", който се излъчва в понеделник, но за жалост няма бг.субтитри и ползвам превода от падругите. За мен е много добър сериал, а играе една малка невероятна актриса, която е събитие да се гледа изпълнението й.

Всичко добро и до скоро: Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт