🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 12 (21.11 - 27.11) 🐄

• 33 046
  • 630
  •   1
Отговори
# 120
  • Вестерос
Не искам да разбунвам духовете, от чисто любопитство питам тези, които гледат и Фермата, и Игра на Волята - на какво отдавате по-големия интерес към темата на ИВ тук във форума? Не съм гледала нито един епизод от който и да е сезон на ИВ, затова нямам лични впечатления.
Taм се лее адски спам, развиват се теории, плюе се яката, поне докато четях. Доста потребители даже вече пишат в темата за спойлери, а не в основната. Като цяло нямам идея като бройка потребители там или тук са повечето, според мен там са по-малко, но по-активни. Някои от редовните минали години от тук, са само там вече.
Ееее, посмали малко! Не е точно така. Нито има спам, нито има “плюнки“. Аз чета и в двете теми, там пиша основно, смея да кажа, че “плюнките“ по участниците са почти на едно ниво и в двете теми, само дето тук обект е Камелия, там е Джаферович. Тук всъщност има и за други участници, там тя е основния дразнител. А ако под спам имаш предвид снимки, статии, линкове, надкасти, подкасти и т.н., то всичко това е свързано с предаването. И е доста полезно инфо, защото не може всеки да гледа всичко. Не е спам. Истината е, че ИВ има по-голяма аудитория, затова и в темата пишат повече хора, няма как да са по-малко. И не са, все пак следя и двете теми от началото на двата формата.
Мери, уточнила съм, че това съм видяла преди да спра да чета. След това нямам идея какво е в темата, но това е моят поглед от преди месец.
..

Само последните дуели във фермата, които преди правеха са 3 от 5 битки. Сега тези извънредните не се водят такива, затова ще са с точки. Проблемът е, че Нината се обърка преди месец като я хвана шубето, че ще са явно като последните и ще са 3 от 5 Grinning А тя нямала да може да реди точки. Вчера Иван като го обясни и ѝ замръзна усмивката.

Последна редакция: вт, 22 ное 2022, 11:15 от Tiffany А

# 121
Наигра се, Нинка. А то бяха едни планове, едни стратегии, ум да ти зайде.

# 122
Иван каза, че ако и двата дуелисти  в извънредните дуели не са били на дуел, тогава ще са 3 от 5, за да е изравнено, ако обаче само единия не е бил и си избира такъв, който е бил, то втория има предимство и реди точките. В което има логика, ама нз дали го обясних добре.
Тоест ако дуела беше Нина срещу Лили като не ходили и двете, щяха да играят по правилата 3 от 5.

# 123
  • Вестерос
Да, всъщност , имаше такова уточнение.

# 124
  • При семейството си
Най-накрая, малко по диагонал, изгледах снощния епизод.
Камелия продължава да се дъни. Тя можела и 3 пъти да излиза на дуел за една седмица, а водещият се издъни още повече, като рече, че ще постави рекорд с три победи. Нищо спортментско в поведението, независимо какво смяташ за противника ти.
Поведението и’ на арената, разкритикувано и от Калин, също било умишлено и грам не съжалява за него. Говори красноречиво и за характера и’, на война трябва да имаш и достойнство.
Калин доста уместни включвания, разговори, синхрони.
Бившите Стари се овъртяха в стратегиите и аргументациите.
Харесаха ми “учениците” Калин, Финци и Радо.
Хубав изпроводяк на Лили накрая, мил жест от нейна страна към Радо. Той пък май си я харесва, малко по детински.
Информационното поле е интересна задача.

# 125
Игри на волята е по-интересното предаване за момента. Затова и се пише повече в другата тема.  Там чисто "ефирно" при монтажа се отделя повече време на игрите, докато социалната игра и стратегическите елементи са орязани до договорките и чукни пет, дай 10, както онази бутафория, която гледахме в Сървайвър този сезон. Така го няма онова, нещо което така дразни във фермата. Не ни ангажират изцяло с простотията на персонажите вътре.

Фермата е по-комплексното предаване, но с повечето минути за бита, социалната игра и стратегията, доколкото има такива, а точно пък това дразни много хората, защото гледаме хорската мизерия. И естествено се дразним на нея, защото и в живота го гледаме достатъчно. Аз смятам, че Фермата страда от това, че зрителят определя почти всичко накрая. Точно туй нещо не позволява на играчите да си вадят картите на масата и да разбираме какво им се върти в главата, а самото предаване е такова, че може да предложи доста от социалния елемент и стратегическото мислене. Но как да си извадиш мислите на показ, като това ще ти вреди на вота !

Критикувам тазгодишното решение за т.нар. конспирации + зрителски вот като елемент от финалния етап, но разбирам, че го направиха по принуда заради старите участници. Примерно Гуспата, Ваня и Нина са влезли с уговорка, въпреки че не ни се даде в чист вид тази информация.

едит: Гледам за първи път ИВ, и то на запис.

едит2: Може ли да ми кажете в коя игра миналата седмица може да определите, че Камелия се справи много добре - да кажем, освен тази с въжетата в края ?

Последна редакция: вт, 22 ное 2022, 12:02 от fermata72021

# 126
  • Вестерос
В никакъв случай не искам да не печели някой, за когото зрителите не са гласували. Финалът на Фермата ми е по, хем точки от игри, хем гласуване. Супер си е.

Зрителският вот си е от първи сезон, не знам защо чак сега го критикуваш

# 127
  • София
Пуснах новата анкета!

Без изненади.
Нина фермер, Влад и Веселка ратаи, точно това очаквах.
100% от продукцията са изрязали смущаващи кадри на Камелия и как грозно е обидила Хепи Ванче. Явно и чистят образа и им е любимка, то си пролича и какви думи използва Иван на церемонията. Все едно кой знае какво е направила, специалната болярка от ВВС. Аз изобщо не видях кой знае какво. Много жени ще я опукат хандбалистката. А и във Фермата не е само битки, социалната игра там е много по-важна. Ако иска битки да ходи в Максимал или ИВ, ама и в двата формата ще я бият брутално.

Евала на Калин, че и каза директно какво мисли за нея. Браво и на нея все пак, че не го оплю на синхрона. Честна е сякаш, поне към тези, които харесва и уважава.

Лили няма никакъв шанс. Целия епизод лъхаше на сбогуване с Лили. Много мразя такива монтажи, нямаш никакъв заряд да гледаш дуела. Аман от предрешени дуели без интрига и тръпка.

Веселка: 3 ратайства ; 2 фермерства ; 2 дуела ; яко работа вътре ; всички вътре я харесват
Еми как няма да спечели? Отиде ли на финал е ясна работата... Ще бие и то с явно превъзходство.

Паднаха наказанията на бившите нови, но реално срока изтича след обявяването на Нина от Ваня. Т.е. искам да поясня, че Ваня не е имала избор да направи фермер Калин и да е искала.

Интересно задачи им даде Бети, да видим как класната ръководителка ще се справи...

Това на ратайския бряг и как са се усетили по време на залеза, не знам дали трябваше да ни убеди, че моста е изкован? Аз не виждам такова нещо. Още са много далеч от мост. Ама много.

Влад на 95% е първи дуелист. Най-застрашен е Финци, мисля че той ще е изборът на Влади. Чочо няма да посмее да дръпне заради алманаха. Яни трудно ще го бие и го знае, така че остава Финци.

# 128
  • при късмета
Благодаря за темата, прекрасна както винаги!
Камелия е абсолютно непоносима. Аксения трябваше да е ратай, не Веселка, нея я изцедиха повече от нужното. Ама затова заслужава победата, защото се справя и то с лекота и най-вече без фасони и натякване. Калин ми и противоречив, ту е долу, ту е горе. Сега се качва.

Фермата затова ми е по-интересното предаване, защото именно зрителя определя на края. Радвам се, че дават повече социалната игра, за мен е по-важна и от дуелите, ако говорим за персонаж който да харесам или не. За мен в ИВ социална игра на практика няма, нищо, че ги карат непрекъснато да го повтарят участниците. И причината е точно, че се състои в "дай 5". Това е имитация на социална игра и на практика няма никакво значение, спрямо физическите способности на отделните участници. Т.е. е излишна. А това, че няма вот на зрителите говори за манипулации и за нищо друго.Ми няма как да ги харесам повече от Фермата. Като в час по физическо са ми. Гледам ги, но изобщо не мога да сравня двете

# 129
Критикувам го защото не се развива  играта стратегически и социално, а това са важни елементи в нея. Особено с такава мощ на смс. Миналата година Живка с туй би !  Играчите в момента се крият, дори и на синхрон. Нямаше да се дразните на Чочо и Финцара, ако си ги кажат нещата директно.

# 130
  • Вестерос
Въобще не е вярно това, без социална игра и стратегия няма как да се стигне до финал- пример веднага давам- Живка и Надя. Мога да се сетя за още много финалисти, стигнали финал именно със стратегия и социална игра.
Финци и Чочо пък именно за зрителския вот редят слова.

# 131
Да де, ама тя си е в главата на състезателя Grinning Затова цял ден се пише за битовизми им тук, а не за социанла игра и стратегия Grinning  И така всичко си се върти в един кръг ! Затуй слишаме всеки понеделник при избора на ратай едно и също. Че да излезе великият ум Аксения и да сипе на някого за пред зрителя Grinning

# 132
  • при късмета
Критикувам го защото не се развива  играта стратегически и социално, а това са важни елементи в нея. Особено с такава мощ на смс. Миналата година Живка с туй би !  Играчите в момента се крият, дори и на синхрон. Нямаше да се дразните на Чочо и Финцара, ако си ги кажат нещата директно.
Напротив, точно обратното е. Не само Живка, всички победители са такива именно заради социалната игра. Зрителя по това определя, съответно от там идва вота. И Живка и невестулката отдиха на финал само и единствено заради социалната си игра, а на края бяха в двете крайности. Ето това е значението точно във Фермата. В игрите колкото и подкрепа на зрителите да има някой, няма значение. А и тези вътре да го харесват, в цял етап от играта играят само за себе си, а във Фермата само на финала, не и в последната фаза.
А защо не харесвате Джеферович? Не, че е по темата де, ама ми е интересно. Аз в другата тема не чета, че го гледам малко по диагонал и задължително след Фермата

# 133
  • Вестерос
Да де, ама тя си е в главата на състезателя Grinning Затова цял ден се пише за битовизми им тук, а не за социанла игра и стратегия Grinning  И така всичко си се върти в един кръг ! Затуй слишаме всеки понеделник при избора на ратай едно и също. Че да излезе великият ум Аксения и да сипе на някого за пред зрителя Grinning
Е как ще е в главата на състезателя само...

И между другото и Ваня спечели с голям процент от социалната си игра, не само с дуелите. Тогава въведоха да гласуват старите участници от предните ферми и тя така дръпна доста в крайното класиране.

# 134
Да, но без СМС зрителите няма да се чувстват "удовлетворени" да накажат персони като Надя, Мартина, Кирил и най-вероятно Камелия тази година!
Лично според мен няма как да си вътре 2 месеца и през цялото време да успяваш да прикриваш същността си, тя в един момент се показва наяве. При някои от началото, при други по в края...кой до където и както успее. Зависи и в кой участник продуцентите ще открия потенциал да поддържа зрителския интерес, дори и с негативни емоции. За мен лично Фермата няма да е същата без гласа на зрителя!

Общи условия

Активация на акаунт