МБАЛ Надежда - тема 22

• 65 330
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте! Насочила съм се към раждане с планово секцио в болница Надежда. Зная, че преди 36 г.с. трябва да направя консултация с АГ там. Кой бихте ми препоръчали и съответно за самата операция секцио? Благодаря!

# 121
На всяка страница едно и също по няколко пъти…

# 122
  • Пловдив
На всяка страница едно и също по няколко пъти…
Абсолютно права сте не е нужно дори да връщат няколко страници назад една е достатъчно.
Здравейте! Насочила съм се към раждане с планово секцио в болница Надежда. Зная, че преди 36 г.с. трябва да направя консултация с АГ там. Кой бихте ми препоръчали и съответно за самата операция секцио? Благодаря!
Щом не сте се следили в клиниката значи прегледа се извършва от доктор Кръстев завеждащ отделение.В клиниката няма избор на екип.

# 123
Когато е за секцио може да изберете лекар. Аз бих препоръчала др Арабаджикова. Наистина се върнете, ако трябва и в старата тема, има много подробна информация. Ако имате допълнителни въпроси ми пишете на лично, за да не спамим едно и също

# 124
За секцио Септември месец платих 2820 лева с всичко включено. За самостоятелната стая не съм наясно. Попаднах в такава обстановка, че бяхме 4 в стая за 3.

# 125
  • Пловдив
Когато е за секцио може да изберете лекар. Аз бих препоръчала др Арабаджикова. Наистина се върнете, ако трябва и в старата тема, има много подробна информация. Ако имате допълнителни въпроси ми пишете на лично, за да не спамим едно и също
Това че може да се разберете с лекаря ви от ЖК да ви направи секциото в ден в който е на работа не означава че има избор на екип.

# 126
Може ли да препоръчате гинеколог за прифилактичен преглед , евентуално в Парадайза, май нямат профилактични пакети

# 127
Аз ходя при Ралица Христова на  АГ, профилактично, а като бях бременна ми следеше и бременността. Има часове на 19 и 22.12. В  Парадайс.  Да нямат пакети за профилактични прегледи мисля.

# 128
  • София
Може ли да препоръчате гинеколог за прифилактичен преглед , евентуално в Парадайза, май нямат профилактични пакети
Д-р Любомир Христов препоръчвам аз.
За информация,преглед +ехограф и цитонамазка е 140 лв.
Пакети няма.

# 129
Здравейте, може да не съм в темата но да питам че съм притеснена: Вчера бях на скрининг и док видя Нух.гънка (2,5) и ми каза да направя амниосинтеза или пренатест... Толкова ли е страшно това което е видял? Благодаря и извинете Sad

# 130
  • Пловдив
Здравейте, може да не съм в темата но да питам че съм притеснена: Вчера бях на скрининг и док видя Нух.гънка (2,5) и ми каза да направя амниосинтеза или пренатест... Толкова ли е страшно това което е видял? Благодаря и извинете Sad
Когато има съмнение е най добре да се направи амниоцентеза,стойности между 2.5 и 3 мм се приемат за гранични и налагат внимателно прецизиране. Колкото по-голяма е дебелината на нухалната транслуценция, толкова рискът за асоциирана хромозомна аномалия (в т.ч. синдром на Даун) нараства. И обратното, малката дебелина на нухалната транслуценция е свързана с по-нисък риск.Само се успокойте,вероятно всичко е наред.

# 131
Когато има съмнение е най добре да се направи амниоцентеза,стойности между 2.5 и 3 мм се приемат за гранични и налагат внимателно прецизиране. Колкото по-голяма е дебелината на нухалната транслуценция, толкова рискът за асоциирана хромозомна аномалия (в т.ч. синдром на Даун) нараства. И обратното, малката дебелина на нухалната транслуценция е свързана с по-нисък риск.
Добре де да направя пренатест?
Няма ли да покаже точен резолтат

# 132

Здравейте,
При мен гънката си беше в норми, както и самото бебче видяно на ехограф изглеждаше перфектно по думите на моята лекарка.
Когато направих БХС и излязоха кръвните резултати ми излезе среден риск за синдром на Даун и бях поставена пред същия избор или амниоцентеза или неинванзивен тест, който обаче не дава 100 % отговор и ако случайно не дай боже излезе положителен, защото само това излиза отново се препоръчва амниоцентеза.
Съответно мислих, мъдрих и реших да е амниоцентеза.
Направих в на 08.11.22 г. при д-р Панайотова от която съм изключително доволна.
Процедурата беше супер бърза, Докторката много внимателна, а резултатът го дават да излезе от 5 до 7 работни дни, моят излезе слава богу без никакви проблеми на 5 ден.

Желая успех и много спокойствие.

# 133
В коя г.с. направихте изследването, защото аз сега съм 12+3
Здравейте,
При мен гънката си беше в норми, както и самото бебче видяно на ехограф изглеждаше перфектно по думите на моята лекарка.
Когато направих БХС и излязоха кръвните резултати ми излезе среден риск за синдром на Даун и бях поставена пред същия избор или амниоцентеза или неинванзивен тест, който обаче не дава 100 % отговор и ако случайно не дай боже излезе положителен, защото само това излиза отново се препоръчва амниоцентеза.
Съответно мислих, мъдрих и реших да е амниоцентеза.
Направих в на 08.11.22 г. при д-р Панайотова от която съм изключително доволна.
Процедурата беше супер бърза, Докторката много внимателна, а резултатът го дават да излезе от 5 до 7 работни дни, моят излезе слава богу без никакви проблеми на 5 ден.

Желая успех и много спокойствие.
[/quote]

# 134
  • София
В по-ранни седмици обикновено се прави хорионбиопсия.

Общи условия

Активация на акаунт