Président търси вашите рецепти за вълшебни зимни празници!

  • 29 094
  • 719
  •   1
Отговори
# 510
  • софия
  • Мнения: 3 071
Пълнена пуйка с кисело зеле е любима рецепта.
Пуйката се овкусявам със сол и червен пипер, омазнява се. Пълни се със кисело зеле подправено с червен пипер. Пече се под фолио 4 часа.

# 511
  • Мнения: 854
Чешки рулца
качествена шунка
руска салата (картофи,майонеза,моркови,кис.краставички,колбас по желание)
Сваряваме картофите и морковите и нарязваме на кубчета заедно с кис. краставички и колбаса,объркваме с майонезата.Разстиламе слайсчета шунка,слагаме руска салата и завиваме на рулце.По възможност това да се прави скоро преди поднасянето.

# 512
  • Мнения: 9 890
Руло Стефани
НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:
кайма 1 кг
яйца 4 броя
хляб 2 филии
лук 2 глави
моркови 3 броя
кисели краставички 3 броя
чубрица 1 чаена лъжица
кимион 1/2 чаена лъжица
сол 1 чаена лъжица
магданоз 1/2 връзка
кашкавал 100 грама

Сварете морковите за около 10 минути, а междувременно подгответе каймата. За приготвянето на руло “Стефани” може да ползвате както свинска, така и телешка кайма, а най-добре е каймата да бъде смес. Докато подготвяте каймата сварете две от яйцата.Поставяте каймата в голяма купа. Добавяте солта и подправките, както и две сурови яйца. Накисвате филиите във вода и след като напълно омекнат ги натрошавате и също ги добавяте към каймата. Лука настъргвате, нарязвате магданоза на много ситно и ги добавяте в купата. И започвате да размесвате с ръце. Месите старателно, за да се разпределят всички съставки равномерно. Оставяте каймата настрана.
Нарежете сварените моркови и краставичките на лентички. Обелете яйцата и ги нарежете на четвъртинки.Разстелете каймата върху кърпа. Каймата трябва да се разстеле в правоъгълна форма с дебелина около 1 сантиметър и приблизителна ширина близка до тази на тавата, в която ще печете рулото (например 35 на 25 сантиметра). В горната част на широката страна на “блата” от кайма наредете ред моркови, под него ред кисели краставички и накрая ред от сварените и нарязаните на четвъртинки яйца.Идва моментът, в който трябва да завиете вашето руло “Стефани”. Не опитвайте да завиете рулото с ръце, тъй като “блатът” от кайма ще се скъса. Затова хванете кърпата в горния край, в който са наредени зеленчуците и с едно движение “захлупете” и завийте надолу. Повторете движението, докато навиете цялото руло. Накрая натиснете двата края на рулото, за да “запечатате” и плънката да не излезе при печене.
За изпичането на руло “Стефани” ви е необходима голяма тава, най-добре е да ползвате тавите на фурната, тъй като рулото е доста дълго. Поставете в тавата хартия за печене (така ще си спестите усилия при миенето на тавата в последствие) и върху него поставете рулото. Печете руло “Стефани” в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40-45 минути.
След като рулото е изпечено изключете фурната, поръсете го с настъргания кашкавал и го оставете в още топлата фурна, за да се разтопи.
Сервирайте руло “Стефани” нарязано на филийки с избраната от вас гарнитура.

# 513
  • Gulyantsi
  • Мнения: 242
За посрещане на новата година задължително приготвям баница с късмети. Необходими продукти: 1 пакет сръбски или Одрински кори за баница, 4 яйца, 1 кофичка кисело мляко, 1 ч. л. сода бикарбонат, 500 гр. сирене, олио и масло Президент за намазване на корите. Приготвям баницата като намазвам всяка кора с малко олио и масло, след това отгоре поръсвам от сместа с разбитите яйца, киселото мляко смесено със содата и натрошеното сирене. Навивам на руло и редя в тавата на фурната. Отгоре намазвам с разтопено масло. Пече се на 200 градуса около 30 минути. Готовата баница се нарязва и на всяко парче се забожда клечка с навито късметче.

# 514
  • Мнения: 36 008
Свинско печено с винен сос

Необходими продукти
2,5 кг. свински врат - цяло парче
1 чаена лъжичка сол
3 супени лъжици брашно
1 чаена лъжичка червен пипер
1/2 чаена лъжичка кимион
1 чаена лъжичка чубрица (риган)
черен пипер на вкус
1 праз
2 моркова
60 мл. Слънчогледово олио
250 мл. Червено вино Сира
2 супени лъжици доматено пюре
1 скилидка чесън
4 картофа за гарнитура.

Месото се осолява от всички страни
В купа се смесват брашно, пипер, кимион, чубрица, и червен пипер. С тази смес се натрива месото от всички страни. После се стяга с готварски конец, за да се запази формата. В тава за печене се слагат цели моркови и праз нарязан на две. Месото се поставя върху зеленчуците, така че да не се опира на дъното в тавата.Загрява се олио на висока температура С него се полива месото за да се зачерви. В тавата се слагат няколко картофа, нарязани на едро за гарнитура.Фурната се загрява до 220 С, месото се пече 20 минути, след това се намалява до 150 С и печенето е около 3 часа.С шишче се дупчи и сокът, който излиза трябва да е бистър, което е знак, че месото се опечено.
Изпеченото месо се изважда от тавата, морковът и праза се режат на дребно и слагат в касерола задно със соса от печенето, загрява се и се добавя доматено пюре, чесън и вино. Сосът се прецежда и се полива месото, нарязано на филии.

# 515
  • Мнения: 2 793
Дисерт за Новата Година - КОДРИТ КАДИР
ПРОДУКТИ : За крем карамела :  захар, 1/3 чаена чаша, прясно мляко, 800 мл, яйца, 5 броя, захар, 1 чаена чаша, ванилии, 2 броя
За блата, : яйца, 1 брой, прясно мляко, 1/2 чаена чаша, захар, 1/2 чаена чаша, брашно, 1 чаена чаша, олио, 1/2 чаена чаша, какао, 1 супена лъжица, бакпулвер, 1 чаена лъжица
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ : Първата стъпка от рецептата за за Кодрит Кадир е подготовката на карамела и отделните смеси за сладкиша. Изсипвате ⅓ чаена чаша захар на дъното на формата за кекс, в която ще печете сладкиша и я слагате във фурната на максимални градуси, докато захарта се карамелизира. Междувременно подгответе двете смеси. Разбийте яйцата със захарта и ванилията, след което добавете и прясното мляко и отново разбъркайте за карамелената смес. За кексовата смес разбийте първо яйцата със захарта, олиото и прясното мляко, след което добавете пресятото брашно с какаото и бакпулвера и при непрекъснато разбъркване ги добавете към течната.
След като захарта се разтопи и карамелът е готов, извадете формата от фурната и намалете фурната на 180 градуса. Изчакате карамела да поизстине, след което изсипете сместа за крем карамела във форма. Изсипете кексовата смес в карамелената, като я разпредлите равномерно. При печене какаовата кексова смес ще излпува на повърхността и ще се изпече.


Печете кодрит кадир в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 60 минути на водна баня, като поставите формата със сладкиша в дълбоката тава пълна с вода. След като кодрит кадир е изпечен го изваждате от фурната и го оставяте да се изстуди напълно. След като кодрит кадир е напълно изстинал обръщате сладкиша в голяма чиния.

Последна редакция: ср, 21 дек 2022, 14:03 от Paperina

# 516
  • Мнения: 1 587
Пуйка с кестени по американски.ПРОДУКТИ:
1 пуйка
500 г кайма
125 г краве масло
100 г ориз
150 г сушени сини сливи, предврително накиснати за около 1 час във вода
200 г кисела ябълка, обелена и нарязана на кубчета
100 г лук, нарязана на ситно
200 г кестени, опечени, обелени и нарязани на ситно
100 мл олио
1 с.л. ситно нарязана мащерка
1 с.л. чубрица
1 дафинов лист
10-15 зърна черен пипер
3 с.л. брашно
сол на вкус
ПРИГОТВЯНЕ:
Почистете, измийте и отцедете пуйката. Натрийте я с брашно от вътрешната страна. Измийте я отново и я намажете със сол, смлян черен пипер и стрита чубрица. Задушете в олио ситно нарязания лук, заедно с каймата и почистеният и измит ориз. Нарежете на ситно сините сливи и ги добавете към сместа. Залейте с 1 ч.ч. вода, добавете черен пипер и сол, даф. лист и мащерката. Варете на умерен огън десетина минути. Прибавете опечените и обелени кестени и нарязаната на ситно ябълка. Разбъркайте добре и напълнете пуйката с тази смес и я зашийте. Поставете в намазана с олио тавичка, облейте с предварително разтопеното краве масло и печете на умерен огън.

# 517
  • Мнения: 36 008
Бонбони рафаело

400 гр кондензирано мляко ;
60 гр масло Président;
4 супени лъжици захар;
200 гр кокосови стърготини;
бадеми;

Млякото, захарта и маслото се слагат заедно в дълбок тиган с незалепващо покритие и след завиране се добавят кокосовите стърготини. Разбърква се около 5-6мин.

След като сместта изстине, с правят малки топчета в средата с бадем и оваляни в кокосови стърготини.

# 518
  • Мнения: 1 613
Баница (с късмети):
1 кори за баница, 4 яйца, 500 гр. сирене, 125 грама масло Президент за намазване на корите. Приготвям баницата като намазвам всяка кора с разтопено масло, след това отгоре поръсвам от сместа с разбитите яйца и натрошеното сирене. Навивам на руло и редя в тавата на фурната. Отгоре намазвам с разтопено масло. Пече се на 180 градуса около 45 минути.

# 519
  • Мнения: 36 008
Свински пържоли - традиция за ястие на Нова година:

свински пържоли - 1 кг
мед - 2 супени лъжици
бира - 1/2 чаена чаша
краве масло Président - 20 грама
черен пипер, сол

Измийте добре пържолите, след което ги поръсете със сол и черен пипер равномерно и от двете страни. Разтопете меда и маслото, след което ги разбъркайте. Намажете всяка една от пържолите със сместа от мед и масло. Наредете пържолите в тава и ги залейте с бирата и ½ чаена чаша вода и покрийте с фолио за печене. Слагате пържолите в студена фурна и я включвате на 200 градуса, като печете 90 минути. Десет минути преди да извадите пържолите от фурната махнете фолиото, за да могат пържолите да се запекат и да имат апетитен вид.

# 520
  • Сф
  • Мнения: 12 057
Капама
свинско месо
500 грама
телешко месо
500 грама
сурова наденица
500 грама
пилешко месо
1 пиле
сланина
200 грама
кисело зеле
1 зелка
ориз
1 1/2 чаена чаша
червено цвекло
1 глава
червено вино
1 чаена чаша
дафинов лист
10 листа
червен пипер
2 чаени лъжици
кимион
1 чаена лъжица
Първата стъпка от рецептата за капама е подготовката на продуктите. Оставяте външните 5-6 листа на зелката цели, а останалата част от зелката нарязвате на ситно. Измивате ориза и го отцеждате от водата. Измивате червеното цвекло, обелвате го и го нарязвате на кубчета. Месото нарязвате на едри парчета, например малки пържоли, а пилето разрязвате на две. Ако ползвате домашно пиле може да го направите и на 4 части. Осолявате и поръсвате месото с малко черен пипер. Сланината нарязвате на тънки ивици.
На дъното на голям глинен гювеч слагате 2-3 лентички сланина, а върху тях половината от останалите цели зелеви листа. Отгоре слагате ред ситно нарязано кисело зеле, ½ от кубчетата червено цвекло, ½ от ориза и поръсвате с половината от подправките. Нареждате няколко лентични сланина, ½ от месото и ½ от суровата наденица, а в средата и ½ пиле. Отгоре отново редите всички останали съставки на пластове, като не пропускате и да добавяте от подправките. Накрая завивате всичко с останалите цели листа кисело зеле. Заливате с червеното вино и 1 чаена чаша зелев сок.
Глиненият гювеч слагате задължително в студена фурна, за да не се спука! След като гювечът е вече във фурната я пускате на високи градуси, докато заври, след това намалявате фурната на 160 градуса и оставяте на се пече около 5 часа.

# 521
  • Мнения: 2 176
Пълнени пилешки бутчета

Всяко от пилешките бутчета внимателно се изважда от кожата като се внимава тя да остане цяла.
Така обезкожените бутчета се сваряват и леко посоляват. Като изстинат се обезкотяват и месото се нарязва на ситно.
Добавя  се настърган кашкавал, няколко лъжици сметана, нарязани на ситно кисели краставички.
Сместта се овкусява с черен пипер, риган и други подправки на вкус. С нея се пълнят кожите от бутчетата, след което се зашиват в двата края, за да се получи като възглавничка, която има форма на бутче. Намазва се с краве масло и се запича във фурната до получаване на хубав загар.

# 522
  • Мнения: 2 793
Новогодишни Свински шишчета
Продукти:
1/2 кг свинско месо1 2-3 чушки1 1-2 глави лук1 100 г печурки
За маринатата:
1/2 ч. ч. червено вино, 1/2 ч. ч. олио, 1 ч. л. черен пипер, 1-2 ч. л. бахар, 1-2 ч. л. червен пипер, 1-2 дафинов лист
ПРИГОТВЯНЕ : Подгответе маринатата като смесите всички съставки. Нарежете месото на късове за шишчета и поставете в маринатата. Оставете поне за 1-2 часа в хладилник., Почистете и нарежете на едро зеленчуците., Подгответе шишчетата като на всеки шиш редувате месо с чушка или лук или гъба., Изпечете на жар, барбекю или скара равномерно от всички страни.

# 523
  • Мнения: 12 886
Баница елха


8 кори за баница

За намазване:
1 яйце
40 мл прясно мляко
40 г кисело мляко
20 г разтопено краве масло
1/2 ч.л. бакпулвер
/ всички продукти се смесват и разбъркват/

За пълнеж:
2 яйца
150 г краве сирене
/смесват се натрошено сирене и разбитите яйца/

За поръсване: сусам, маково семе, семена черен кимион
За украса: сирене камембер, сушени домати

Вземете две кори, намажете със сместа горната кора. Поставете върху тях две кори и отново намажете със сместа горната кора. Разпределете от пълнежа в началото на корите (4 с.л. от сместа), навийте на руло и нарежете на 9 парчета.
Направете същото и с останалите 4 кори.
Подредете парчетата като елхичка в тава покрита с хартия за печене. Отгоре намажете с останалата смес.
Поръсете със семена.
Печете в загрята на 180 градуса фурна, на средна скара, за около 20 минути.

# 524
  • Мнения: 1 914
Новогодишна солата с крема сирене  President

Необходими продукти:
картофи - 6 бр.
кисели краставички - 6 бр.
крема сирене  President - 160 г
майонеза - 200 г
яйца - 3 бр.
сол
Приготвяне:
Обелените картофи сваряваме в подсолена вода, отцеждаме и ги настъргваме на едро ренде в купа. Краставичките режем на тънки парченца.
Яйцата ги сваряваме твърди.
На дъното на прозрачна купа слагаме двата настъргани картофа, върху тях разпределяме краставичките, а върху краставичките настъргваме с рендето 1 яйце.
В купичка смесваме добре сиренето и майонезата и мажем отгоре. Така редим два пъти.
По желание овкусяваме с олио и оцет.

Общи условия

Активация на акаунт