МАРТенските ни душички украсяват коледни елхички!

• 8 148
  • 274
  •   1
Отговори
# 150
Честит имен ден на двамата Дани
Честит имен ден и на Bezmerna!
Мила, и аз се чудех кога се пада именния ден на Борисовците, защото според майка ми е на богоявление, т.е. на 6-ти януари а в календара пише на 2-и май  newsm78 И аз мисля да си е на 2-и май, дори говорихме тогава и да го кръстим догодина Simple Smile А за твоя Бобчо избираш си значи един ден от всичките и това е Simple Smile
Мами, преди партито бяхме подхванали за родителските грешки, аз си мисля че няма как да не правим такива, но дано поне да са сведени до минимум  Praynig всеки си е избрал какво да прави и да не прави като родителите си Simple Smile аз примерно в стресови ситуации много "изпращявам", в смисъл обикновено се разболявам или се разплаквам от най-малкото нещо, въобще неедакватно реагирам и т.н. и съм сигурна, че това е точно от някоя грешка на наште като примерно с гърнето  Mr. Green Всичките ни решения влият малко или много на психиката на бебетата/децата и затова гледам да чета кое как и кога се прави  Crazy обаче пък то за всяко нещо все има по поне 2 коренно противоположни мнения  Rolling Eyes Това на моменти ме побърква, не знам за вас  Twisted Evil
Кате, не си се похвалила - знае ли се какво е бебето вече?
аууууууу как забравих - днес и Боби става на 9 месеца най-накрая Simple Smile

# 151

Мила, и аз се чудех кога се пада именния ден на Борисовците, защото според майка ми е на богоявление, т.е. на 6-ти януари а в календара пише на 2-и май  newsm78 И аз мисля да си е на 2-и май, дори говорихме тогава и да го кръстим догодина Simple Smile А за твоя Бобчо избираш си значи един ден от всичките и това е Simple Smile

Със сигурност Борисов ден е на 2 май, друг е въпроса за Божидар, но според мен е добър вариант на Коледа

# 152
Честит имен ден на всички именници! Да им носи късмет името им!

prasentze, Tweety, защо вместо да се колебаете, не влезете в първата църква и не питате свещеника за именните дни на децата  Wink Ние така направихме за Кристина. Понеже е кръстена на баща ми - Красимир - който празнува на Кръстовден, а името й било производно на Христос (Христо) - което си е на Рождество. Отбих се в една църква и питах - казаха ми, че е на Кръстовден Wink, т.е. 14.09.

А аз пък си нямам имен ден  Cry

# 153
  • София
Взимаме я тази чаровница Heart Eyes

Йес!  Laughing Тичам да я зарадвам!  Heart Eyes

Още един нов номер от днес. Оставих я да пълзи, а я намерих седнала. Как го е направила - не зная.   newsm78 Сега ще я следя да я хвана как го прави. Хм, сигурно е обичайно за някои от вашите бебоци, а?  Thinking
Хайде, лека!   bouquet

Прасенце, наистина си много мила! В началото се чудех дали името ти е Мила или просто ти викат Мила, защото си мила.  Grinning

# 154
Честит имен ден! Да са ни живи и здрави всички именници bouquet
прасеннце, когато раждах Галито имаше с мен една по-възрастна мама която кръсти сина си Богдан, защото бил заченат на Йордановден и от нея знам , че тогава празнуват Богдан и Божидар, защото името им означавало едно и същои били свързани с празника  newsm78, но май наистина е най-добре да влезеш в една църква или пък да погледнеш в някой църковен календар Peace
Хубава вечер на всички  bouquet

# 155
  • София
Честит имен ден на всички именници   bouquet - и на малките, и на големите   bouquet Да са живи и здрави и мнооооого щастливи  Hug Hug

# 156
мими хиляди благодарности за идеите относно именния ден на Божидарчо Hug

Галенце Hug много мерси за линка и за хубавите обяснения Hug

Кети Hug много мерси за снимката -получих я Laughing

Рапанче Hug,трогна ме,радвам се ,че така мислиш  bouquet

# 157
здравейте мамчета,
честит имен ден на двамата Дани и на Безмерна  bouquet, да им е живо и здраво името!
да се изкажа по въпроса за обувките Wink имаме на Минимен, подарък за кръщенето, но не са с твърда подметка, а педиатърката каза да са ортопедични, че да му се оформил свода и високи да държи глезена и т.н. незапомних. Днес му купих на Колев и Колев такива, ама нещо не ме кефят много Sad
с тези противоположни мнения и за обувките вече ме избива на лудост Twisted Evil
Лека нощ

# 158
Здрасти, мацки!
Аз преди малко се прибрах от командировка - просто такова пътуване нямаше - 60 км в тая мъгла съм карала около 2 ч.... Обаче влизам и от вратата хрвърлих саковете, целувка на мъжо, поглед на Преслав (вече спи отдавна) и веднага на форума  Joy  Разбрах от майка, че сте изкарали супер, а сега като гледам и снимките, вече съм сигурна... Хубаво е, че тук-там се мярка и мойто мишленце по снимките, та да му показвам след време от кога е тръгнал по купони...

Не мога да изчета всичко назад, но видях за общия рожден ден - с 2 ръце съм ЗА, само нека да е след датата на последния вписан рожденник!!!

Имам и едно питане към мамите, които са на 4 хранения - по колко като количество давате? какво давате на 4-те?
Питам, защото Преслав се опитва вече да раздалечава храненията и ако му дам да се наяде в 5-6 както преди, в 9 преди лягане не иска да яде.... И мисля, че това е посока към по-рядко хранене. Но това означава да му "отрежа" кашата  newsm78 Не знам, чудя се и затова споделете малко опит...

Честито и на ИМЕННИЦИТЕ - само късмет да ви носят имената!

Целувки и  Hug на всички - тия дни ще съм пак по-редовна - край на комадировките за таз година!!!!  ooooh!

Последна редакция: нд, 17 дек 2006, 22:01 от boriva

# 159
  • София
Честито на именниците и от нас! Ние пак пропуснахме нещо... Joy
покрай тази еуфория от партито забравих да благодаря на организаторката и на Рапанче, че ни докара и ни прибра после!  bouquet Симона снощи не искаше да спи,  дивя,бесня, бръмка все едно е на количката и в 1ч. вече и казах, че аз заспивам, а тя какво ще прави на тъмно си е найн проблем. Изгасих и не знам какво се е случвало,защото заспах преди нея. Rolling Eyes
Рапанче, Симона преди малко ми каза, че е споделила с Бояна какво прави във ваничката и че е много забавно и затова е изпробвала този номер. Мама вече я къпе с хавлия. Wink каза още, че и е разказала как дърпа всички чекмеджета и вади от шкафа дрешки и каквото др. си намери... и мама като влезе в стаята няма къде да стъпи Mr. Green и на Бобчо казала, а и сега всички, които четат с бебетата в тях вече и те знаят... Laughing Laughing Laughing нещо ме избива на лиготия вече

# 160
Танита, аз не искам буйки със оформен производствето свод или поне да е по-малък. Наистина и в това има пронивоположни мнения, но аз пак се водя по логика. И според мен е по-добре детето да си оформи стъпалата с ходене без производствено направен свод. А после, ако се появи някакъв проблем /недай Боже Praynig/, да му се правят стелки специално за него. Така, че Минимен явно Минимен отговарят на моите изисквания. Ще взема да се разходя другата събота по магазините да ги издиря къде ги има. Днес гледах на КиК новата колекция и са много хубави /нямат много изразен свод/. Хубавото е, че имат и за по-фини крачета, защото старите са много широки и при глезена и при стъпалото. Но пък съм и сложили връзки отпред, което не е добра идея. Просто ще бъдат махнати за отрицателно време  Tired

Борива, Маги е на 4 яденета от 7м. Ядем така:
- 8.00 /събота и неделя 9.00 Mr. Green/ - закуска - овесени ядки, грис, кус-кус, ечемичени ядки с половин бурканче плодово пюре и 2-3 лъжици АМ
- 13.30 - обяд - зеленчуково/месно пюре със сирене, масло /ако няма мазнина в пюрето/, 1/2 жълтък и 1 лъжица АМ. Тези неща не ги слагам, ако ядем месо.
- 18.30 - вечеря - каша с половин бурканче плодово пюре и АМ или кисел от царевично нишесте, 1 бисквита Закуска, половин бурканче плодово пюре и 2-3 лъжици АМ. Днес в кисела й сложих и 4-5 лъжици кисело мляко забъркано в плодовото пюре.
- 22.00 - о/о 260мл АМ
Бон Апети  Mr. Green

# 161
Хубаво е, че тук-там се мярка и мойто мишленце по снимките, та да му показвам след време от кога е тръгнал по купони...

Борива, погрижихме се твоя хубавец да го има по снимките, какво като теб те няма, няма да го лишаваме от спомени, я! Качих снимки и аз
За храненето, аз давам на Катерина вече да яде по 4 пъти. Ето ти примерно меню:
9ч. Закуска- овесени ядки с плод и извара/ АМ с плод и бисквити...
13ч. Обяд - зеленчуково пюре с АМ и 1/2 жълтък / месно пюре...
17ч. Следобедна закуска - каша / плодово пюре с извара...
21ч. Вечеря - АМ 210 мл.
През нощта се буди, но вече не яде, успокоява се само като я гушна пу-пу-пу
Хайде вече лека нощ!

# 162
  • София, център
Здравейте в тази късна доба...

Да са ни живи и здрави именяците... сбъднати мечти... любов... и усмивки !

Днес за първи път Мария падна от спалнята... направо така се разтреперих... дано на никой не му се случва, макар че знам че при повечето деца на нашата възраст от тук нататък ще има падания..., но това беше ужасно и аз бях виновна - оставих я за да ида да си закача якето на закачалката и да си сваля обувките! И тя от легнала, седнала и хоп напред с главата на земята... има малка цицина... изплака веднага, което нали е добър знак и не е повръщала... контактна е... утре ще я наблюдавам! Ох... ужаааааааас !Не знам на кой свят съм... и понеже всичко това се случва в 19.30 имах само 15 минути да я видя как се държи, защото се нахранихме и заспахме ! И сега притичвам до стаята за да видя как спи... newsm45...

Уффффффф и на всичкото отгоре гледах някакъв истеричен психо-трилъро-ужас и там едно бебенце го откраднаха едни изроди ( такива от радиация станали ) и вечеееее направо не знам к`во правя и аз !

От днес нататък трябва да съм най-добрата майка, защото много се изплаших и имам да и връщам на Мария Embarassed !

Целувам ви

ААААА ние се храним така :

8 - АМ
12 - зеленчуково / месно / с жълтък
16 - каша / плодово пюре + АМ + бисквитки
20 - АМ + бисквитка + плодово пюренце

Аз пробвах да давам и плодово пюренце между храненията, но ми повръщаще по мъничко и разбрах че и е много !

Исках да ви питам, понеже днес въведох жълтък , слага ли се мляко в пюрето с жълтъка ? Въобще не се бях замислила ... днес и дадох без, защото нямах време да чета книжки и да пиша та да ми кажете...

Лека нощ и до утре

# 163
  • София
Благодарим на всички за поздравите и хубавите пожелания,да ви се връщат!!!
lily_b,и Дани праща целувки на Катето! Heart Eyes
C-Mira,Zory,дайте ми е-мейлите си за да ви пратя снимките на Емичка и Анна Мария ,които имам.

# 164
днес много много ме ощастливи мойто пате.

пазарувахме в Метро, а той ми гризкаше ръката, когато усетих  МИНИ ЗЪБЧЕ !!!!
Леле, като затанцувах с него в кенгурото, и се разприказвах нависоко !
Следобяд му чешах венеца, и нямаше нищо. а сега е една малка резчица.                                                                                                     вече се бях притеснила с липсата на тия зъби!

Толкова щастлива не съм била от както го усетих да се движи за първи път, бременна 4ти месец.
Даже когато се роди не бяхтолкова щастлива, странна работа.

Сега по стара македонска традиция, трябва да му купя "гакьи", защото първа съм го видяла.
много ми е кеф.   newsm68 newsm44 newsm68 newsm44 newsm68 newsm44 newsm68 newsm44 newsm47

Днес за първи път Мария падна от спалнята...

АДИ! Мисля, че си страхотна майка, след като толкова дълго си я опазила да не пада!
по едно време Калоян падаше редовно. Веднъж ми се изплъзна от ръцете. Аз го  държах, а той се дръпна рязко и падна. Сигурно затова сега не се впечатлява, като се изтърси на глава от проходилката.
Нищо и няма на Мария, СПОКО ! Мъж ми много се тюхкаше, като падне детето. Аз само първия път  Mr. Green (ей това е лоша майка, а не като тебе!)
скоро Мария ще се научи да се завърта с дупе навън и да слиза без да пада. тогава ще я е страх да върви с главата напред, и ще се успокоиш много. Калоян сега го бутам от леглото, а той като се стиска за покривката.... развил е най-сетне чувство за самосъхранение (което разбира се не се прилага, ако наоколо има кабел, дистанционно, мобилен, учебник, обувки и някои други дреболии...)

Общи условия

Активация на акаунт