Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 23

• 53 454
  • 752
  •   1
Отговори
# 195
Ето как работи центрофугата на пералнята на 1400 оборота, и сушилнята отгоре не потрепва Simple Smile В пералнята има 2 халата и дрехи памук, и..... един вълнен шал Grinning В темата за перални се коментира точно потрепването на пералня, поради разнороден пълнеж. Затова и умишлено сложих халати и дрехи, за да видя как се държи пералнята.
За моя радост, нивелацията е супер, и сушилнята преспокойно може да си седи отгоре бяз абсолютно нищо по между им.

https://www.youtube.com/shorts/zk2IXtMqj0c

След като изпра, пробвах сушилнята на Wash/Dry - взе данните от пералнята успешно и я пуснах на памук, както щях да го направя. Много благодаря за съветите, за използването на кит. Потвърждавам, че е напълно безполезно, дори не разопаковах моя-ще го продам, не мисля, че бих го сложила. Уредите не мърдат наистина, важна е нивелацията. Относно контакта, или ще купя утре хубав разклонител, или ще монтираме хубав двоен контакт. При мен се налага да пера по 5-6 перални на седмица и със сигурност ще се засичат със сушилнята доста често.

# 196
645486, а вълненият шал що дири там? В какво състояние излезе, с какъв перилен пра и на каква програма? Вълна се пере само със специализиран препарат за вълна, макс 40С Т и програма за вълна (ти имаш такава, която е мн добра), а халатите предполагат 60С и програма Памук и прахообразен перилен.

# 197
Пускам ъпдейт относно ревизионни отвори и монтаж на сушилня.

След дълго проучване и отрицание от всички страни, че не мога да запуша ревизионен отвор, за да си сложа сушилня, ето че всъщност има как:
1. Обадих се на топлинния счетоводител, отговарящ за нашия район, който ще монтира нови водомери с дистанционно отчитане, както за топла, така и за студена вода. Данните за студената вода ще се пращат към Софийска вода за сумата от 40 лв. годишно с лично посещение на служител без да ме безпокои, та реално аз ще забравя, че въобще имам водомери. Първа пречка разрешена.
2. Контактът е само един и след консултация с ел. специалист, ще сложим бакелитен раклонител, който е с висока проводимост и дебел кабел. Пречка две разрешена.
3. Останаха ми само спирателните кранове, като ще викна водопроводчик, който ще си даде мнението дали да ги мести, или да ни реже гипсокартона, който скрива цялата грозотия отдолу, за да имаме достъп в случай на авария.

Все по-близо съм до мечтата си и добре, че сушилнята е на промоция, за да обере от всичките разходи, споменати по-горе. Смяната на водомерите ще е около 500 лв.
Стискайте палци нещата да станат, защото вече не издърждам да слагам по 3 сушилки в стаята и да умираме от влага и изпарения.

# 198
  • На брега на реката
Пожелавам,  да ти се получат нещата, а сушилнята, временно може да я сложиш в стаята. То по-добре сушилня, вместо сушилка!

Не се шегувам! Много хора  нямат място и я слагат в спалнята. Ползват я с контейнера и няма проблем. Е, не се ползва докато спиш, но все е нещо!

# 199
Аз съм с дистанционно отчитане и наистина никой не ме безпокои ... 11 месеца в годината. Но веднъж годишно идва човек за физически отчет. Това взел ли си предвид?

# 200
Аз съм с дистанционно отчитане и наистина никой не ме безпокои ... 11 месеца в годината. Но веднъж годишно идва човек за физически отчет. Това взел ли си предвид?

Току що се обадих отново на Бруната, тъй като днес направих заявката. Потвърдиха ми, че ако водомерите са дистанционни, няма нужда повече да осигурявам достъп въобще в следващите 10 години.

# 201
Става дума за Софийска вода, те идват да гледат и нямат нищо общо с топлинния счетоводител. Гледат си студената вода, но гледат и водомера за топлата като се интересуват само от количеството вода, докато топлинният счетоводител от топлинната енергия. Две различни "губернии" са.

# 202
Става дума за Софийска вода, те идват да гледат и нямат нищо общо с топлинния счетоводител. Гледат си студената вода, но гледат и водомера за топлата като се интересуват само от количеството вода, докато топлинният счетоводител от топлинната енергия. Две различни "губернии" са.

Да, по-горе съм описала, че чрез водомер на Бруната ще отчитам и за студената вода и за сумата от 40 лв. годишно ще изпращат данните към Софийска вода. Служител ще идва на място да си отчита 4 пъти годишно без да ми звъни и да ме притеснява.

# 203
Щом си си уредила положението пожелавам ти успех, аз само казах каква е процедурата със Софийска вода, която няма нищо общо с топлинния счетоводител.  Все пак защо не им звъннеш по телефона?

# 204

Да, по-горе съм описала, че чрез водомер на Бруната ще отчитам и за студената вода и за сумата от 40 лв. годишно ще изпращат данните към Софийска вода. Служител ще идва на място да си отчита 4 пъти годишно без да ми звъни и да ме притеснява.
Говорихме с Вас за тези неща...
Мисля, че Ви пързалят, защото едно е на приказки, а съвсем друго е какво пише в законодателството. И когато на фирмата ѝ запари под краката, то тя винаги ще си измие ръцете с Вас. Ще стане така, че на някой няма да му сработи дистанционният модул (както неведнъж стана при нас), ще започнете да му плащате водата, в един момент ще се усетите и ще започнат проверките и въпросите защо веднъж годишно не е осигуряван достъп до водомера?
Фирмата ще каже, че такова нещо никога не са Ви казвали. Как мислите?!

За въпросът за достъп до крановете в случай на авария, също стана дума.

Не постъпвайте лековерно.

Последна редакция: пн, 12 дек 2022, 11:06 от petiaivanov

# 205
Да, това с аварията е много важно - да може да се реагира веднага при повреда.

# 206
  • София
Скрит текст:
Пускам ъпдейт относно ревизионни отвори и монтаж на сушилня.

След дълго проучване и отрицание от всички страни, че не мога да запуша ревизионен отвор, за да си сложа сушилня, ето че всъщност има как:
1. Обадих се на топлинния счетоводител, отговарящ за нашия район, който ще монтира нови водомери с дистанционно отчитане, както за топла, така и за студена вода. Данните за студената вода ще се пращат към Софийска вода за сумата от 40 лв. годишно с лично посещение на служител без да ме безпокои, та реално аз ще забравя, че въобще имам водомери. Първа пречка разрешена.
2. Контактът е само един и след консултация с ел. специалист, ще сложим бакелитен раклонител, който е с висока проводимост и дебел кабел. Пречка две разрешена.
3. Останаха ми само спирателните кранове, като ще викна водопроводчик, който ще си даде мнението дали да ги мести, или да ни реже гипсокартона, който скрива цялата грозотия отдолу, за да имаме достъп в случай на авария.

Все по-близо съм до мечтата си и добре, че сушилнята е на промоция, за да обере от всичките разходи, споменати по-горе.
Смяната на водомерите ще е около 500 лв...

Защо вместо за дистанционни водомери не дадете тези пари за да изместят ревизионния отвор с крановете и водомерите и да си имате достъп при нужда?

# 207
645486, а вълненият шал що дири там? В какво състояние излезе, с какъв перилен пра и на каква програма? Вълна се пере само със специализиран препарат за вълна, макс 40С Т и програма за вълна (ти имаш такава, която е мн добра), а халатите предполагат 60С и програма Памук и прахообразен перилен.

Използвах twin dos системата за цветно като перилен препарат.  Шал-а.... просто го сложих, за попълнение Grinning Пуснах програма памук, на 60С и twin dos за цветно. Доволна съм от прането. Шала излезе същия, какъвто го сложих. Всичко беше идеално сухо от сушилнята. Нямам притеснения да пускам всякакви материи в пералнята/сушилнята, дори да се свие нещо, не ми е от значение. Имам доста якета пух, тепърва ще ги пробвам. Онзи ден кучето беше олигавило една шапка с естествено пухче отгоре, пуснах си я в пералнята(старата) на 50С с другите дрехи, изсуших и бях възхитена от крайния резултат. Нямам много вълнени дрехи, вероятно ще си ги пускам при памука, досега със старата пералня, перях всичко на едно. Сега ще сортирам бели и черни, както и чаршафи, халати, дънки и т.н. Смятам да ползвам програмите правилно, единствено за вълна ще пробвам по-нататък.

Имам въпрос, някой получавал ли си е продуктите, заявени с ваучера, който пращат Miele с уредите?
На единия ваучер(от сушилнята), имам български език, на другия(от пералнята) няма на български, а според указанията в сайта, ако няма на БГ език, значи ваучера не е валиден.
За гаранцията от 25 месеца, се регистрират в сайта уредите, задължително. Регистрирах.... но някак ми се вижда несериозно. На мейл получих посредствен "документ". Фактура имам само за частично плащане на пералнята(останалото на изплащане), а на сушилнята изобщо нямам, понеже е изцяло на изплащане.

И тази удължена гаранция от 8години, допълнително над тези 2, колко струва? Някой по-запознат ако има, нека сподели Simple Smile

# 208
Вече не помня тва с ваучерите как беше при мене ама минаха 3 години. Получихме си обаче и перилните препарати за пералнята и ароматизатора за сушилнята.
Гаранцията 25 месеца не ѝ обърнах много внимание защото реално получаваш само 1 месец...тя законовата си е 24 месеца.
Преди 3 години да удължа гаранцията да е пълна 10годишна ми поискаха по 600 лева на уред.... 1200 общо. Допълнителните 8 години могат да се закупят през целия първоначален 2 годишен период, не е нужно да са сега веднага. Не я взех тая гаранция... То ми идваше 1200 направо нов уред....

# 209
  • София
И аз да се похваля. Едвам чакам да приключи пералнята, има още 10минути. Нещо не можем да се разберем с филтъра долу при кондензатора. Едното краче не влиза хубаво и трябва като че ли малко сила Sad

Общи условия

Активация на акаунт