Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 23

• 53 369
  • 752
  •   1
Отговори
# 120
Аз имам един въпрос. Сушилнята ми писука, че е готова, но на дисплея примерно пише 0:01.
И продължава да върти. Иначе и от приложението пише "ready", писука си и върти.
Вчера докато писука, горе мигаше времето-някакви чертички, но продължава да върти.
Всеки път различно Grinning Явно това въртене е охлаждане ли? Но аз си я отварям, правилно ли правя,
или трябва да я изчакам? Но е дразнещо да писука, а още да върти Grinning
И другото, което ме изненада вчера, пускам на памук, първоначално 3:00ч изписва при избор.
Пускам сушилнята, намаля си сама времето на 2 часа. Ииии.... гледам остават 40-45мин някъде,
и хоп, приложението се "обажда" с "ready" Grinning
3 сушилни вчера пуснах, 2 на памук, 1 на деликатни. На памука и на двете го направи това.
И на двете оставаха около 40-45мин и изведнъж, готова-писука си, върти си Grinning
Тоест двата памука ми ги изсуши за 1:20мин.... което е много добре. Доволна съм от сушенето.
И в двете имаше по 1 леко влажна блуза. Прилагам видео за втората, където горе мигаше, но аз я отворих.
https://www.youtube.com/shorts/weAImvr1u6o

# 121
Аз имам един въпрос. Сушилнята ми писука, че е готова, но на дисплея примерно пише 0:01.
Вчера докато писука, горе мигаше времето-някакви чертички, но продължава да върти.
Всеки път различно Grinning Явно това въртене е охлаждане ли? Но аз си я отварям, правилно ли правя,
И другото, което ме изненада вчера, пускам на памук, първоначално 3:00ч изписва при избор.
Пускам сушилнята, намаля си сама времето на 2 часа. Ииии.... гледам остават 40-45мин някъде,
3 сушилни вчера пуснах, 2 на памук, 1 на деликатни. На памука и на двете го направи това.
И на двете оставаха около 40-45мин и изведнъж, готова-писука си, върти си Grinning
Тоест двата памука ми ги изсуши за 1:20мин.... което е много добре. Доволна съм от сушенето.
И в двете имаше по 1 леко влажна блуза. Прилагам видео за втората, където горе мигаше, но аз я отворих.
Да, така правят Милетата. Аз изчаквам, не отварям. Наистина е неприятно това “писукане” и не му знам логиката, ама и не съм се зачела в упътването дали мога да го изключа, някак посвикнах.
Някои програми приключват изведнъж, някои - по този леко изнервящ начин.
Като погледнах клипа ти - задала си по-ниска от средната степен на изсушаване и затова имаш недоизсушено пране. Съвет - добавяй и Шонен за по-деликатно изсушаване. Аз, например, винаги суша на най-високата степен+Шонен.

# 122
Да, така правят Милетата. Аз изчаквам, не отварям. Наистина е неприятно това “писукане” и не му знам логиката, ама и не съм се зачела в упътването дали мога да го изключа, някак посвикнах.
Някои програми приключват изведнъж, някои - по този леко изнервящ начин.
Като погледнах клипа ти - задала си по-ниска от средната степен на изсушаване и затова имаш недоизсушено пране. Съвет - добавяй и Шонен за по-деликатно изсушаване. Аз, например, винаги суша на най-високата степен+Шонен.

Извинявай, но на кое казваш "шонен"?

# 123
  • София
Скрит текст:
Да, така правят Милетата. Аз изчаквам, не отварям.
Наистина е неприятно това “писукане” и не му знам логиката, ама и не съм се зачела в упътването дали мога да го изключа, някак посвикнах.

Писукането е зададено по подразбиране, но може да се изключва. Това е на стр. 91 от упътването:

# 124
На туй 😉:

# 125
След приключвване на сушето се чува съответният писукащ сигнал и се включва "защита против намачкаване". Това е функция, която е програмируема (в P14 се намира) и можете да я изключите, ако не ви е нужна.
Мисля, че само за програма вълна не е активна.

# 126
На туй 😉:

Ще пробвам, благодаря! Моето е друго Grinning затова явно те попитах... Много е полезен този форум.

Мога да махна и този звук, даже след малко ще го направя, не е сложно. При мен обаче в упътването
е на 2 страници тази инструкция, странно Grinning И пише даже че по фабрична настройка е изключен Grinning

# 127
  • София
Благодаря на всички за разясненията и успокоението!!
И моята пиука по същия начин, аз я оставям докато не спре да го прави и тогава я отварям. Четох упътването, но все още не съм запомнила всичко и не съм го махнала. Освен това ми се случва същото с времето, но като са един модел няма как да е по друг начин. Веднъж пък започна да показва 3 минути, после 2, после пак 3, пак 2 и така няколко пъти. Вероятно е хващала нещо недоизсушено, така че не може да я остави човек и да излезе, че току виж приключила. Иначе моята е шумна, доста шумна, но като не успя да влезе в килера за 3 мм поради кривина на вратата и сега стои на видно място и си бръмчи.

# 128
Безшумна сушилня няма.

# 129
Иначе моята е шумна, доста шумна, но като не успя да влезе в килера за 3 мм поради кривина на вратата и сега стои на видно място и си бръмчи.
О, сушилнте на Миле са тихи. Просто не сте имали друга, за да знаете какво е шумна сушилня.
645686, мисля, че DryCare40 е различно от Schonen, а може пък и да се препокриват двете функции. Ако някой знае, да разясни.

# 130
Иначе моята е шумна, доста шумна, но като не успя да влезе в килера за 3 мм поради кривина на вратата и сега стои на видно място и си бръмчи.
О, сушилнте на Миле са тихи. Просто не сте имали друга, за да знаете какво е шумна сушилня.
645686, мисля, че DryCare40 е различно от Schonen, а може пък и да се препокриват двете функции. Ако някой знае, да разясни.
DryCare40 суши на около 40 градуса(много щадящо изсушаване) и ако програмата е за 8 кг, трябва да се намалят дрехите наполовина.

# 131
Цитат
DryCare40 суши на около 40 градуса(много щадящо изсушаване) и ако програмата е за 8 кг, трябва да се намалят дрехите наполовина.

До утре може и да пробвам Grinning Моята пералня е 5кг, аз слагам сигурно 4, не я пълня и до момента което съм сушила, бързо се случват нещата. Може би тази функция ще удължи времето на сушене, заради ниските градуси....
Но нека да дойде и новата пералня(утре), тя ще центруфугира и на по високи обороти, ще споделя опит и от нея.

Сегашната ми пералня е на макс 1000 оборота центрофугата. И аз никога, до преди да си купя сушилнята, не съм я ползвала на 1000 оборота... Но съм доволна от времето на сушене на сушилнята, но и пак казвам, слагам в сушилнята реално макс 4,5кг дрехи.

# 132
Според мен 1000 оборота центрофуга мъчат сушилнята.

# 133
645686, когато ще сушиш в сушилня, използвай максимума обороти, които позволяват дрехите.

# 134
645686, когато ще сушиш в сушилня, използвай максимума обороти, които позволяват дрехите.

Почти всички дрехи понасят високи обороти по мои практически наблюдения. Пускам на 1600 оборота и всякакво фино бельо, дето ужким е за пране на 30 градус и без никаква центрофуга и нищо му няма.  Центрофугата е вредна само за плетени неща (вълнени основно) и за спортни дрехи (особено тези с водоустойчива мембрана).  Вредна е и за протектори за матраци с такава мембрана. Но иначе не съм забелязала проблеми с дрехи.

Общи условия

Активация на акаунт