Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 23

• 53 397
  • 752
  •   1
Отговори
# 165
Приемам критиките/коментарите ви - определено имат резон и ще започна да използвам програмите по предназначение.

В крайна сметка се спрях финално на тази:
https://www.technomarket.bg/sushilni/miele-twc220wp-8kg-09206443

Тя е по-базов модел и тъй като пералнята ми не поддържа връзка с приложение, няма смисъл да купувам по-скъпа сушилня с функция, която няма да използвам.

Също така, прочетох подробно инструкциите и ми изникна въпрос. Дрехите напълно сухи ли излизат? Иска ми се да избегна простиране по сушилки до пълно изсушаване. От друга страна пише, че могат да се свият с 1 размер. Как намирате златната среда хем сухи, хем да не се свиват?

# 166
Разумен избор правиш!
Златната среда намираме като добре си прочитаме инструкциите- коя програма за какви материи, как се сортира прането, за колко килограма, изучаваме си добре и допълнителните функции, а при Миле си правим и първоначалните настройки спрямо твърдостта на водата. Такива сушилни не свиват дрехите и изсушават добре, освен ако дрехите не са от някоя скапана материя, която отгоре на всичкото е скороена и зле.

# 167
В крайна сметка се спрях финално на тази:
https://www.technomarket.bg/sushilni/miele-twc220wp-8kg-09206443

Дрехите напълно сухи ли излизат? Иска ми се да избегна простиране по сушилки до пълно изсушаване. От друга страна пише, че могат да се свият с 1 размер. Как намирате златната среда хем сухи, хем да не се свиват?
Не се притеснявай, не се свиват толкова, стига да не говорим за дрехи от най-нискокачествени материи.
Много внимателно разучи упътването и според вида материи ще нацелиш програмите. Лично аз основно ползвам програмите за памук, спално бельо, дънки и импрегниране (за сушене на якета). Разучи допълнителните настройки на машината, защото те оказват голямо влияние към крайния резултат. И да, сухи излизат, сгъвам и прибирам по местата.

Петя, малко късно видях, че и ти си дала почти същите препоръки, та сме се дублирали.

# 168
  • ...на безопасно
Добре де.... какви допълнителни настройки правите?
Аз на мойта само звука на бутоните спрях.

# 169
Добре де.... какви допълнителни настройки правите?
Аз на мойта само звука на бутоните спрях.
Честно да ти кажа, забравих 🤭, макар че само преди година купих моята. Просто помня, че правих настройки, една от които за твърдост на водата, с която са изпрани дрехите. Човек трябва внимателно да си чете упътването и да мисли.
Скрит текст:
Сега очаквам да се появи Nilja-н’ам-к’во-си и да ме захапе, че не било твърдост на водата, в която е прано прането, а най ми било проводимост при сушенето. Не врат, ми шия. 😂😂😂

# 170
Послушах Ви! Това е крайния резултат, току що я поставихме просто върху пералнята.
Взела съм кит, но ако е нужен ще монтираме, като пусна пералня на пълна програма ще видя как ще се държи.
Двете са включени в един контакт, нали не е проблем?

# 171
  • На брега на реката
Честито и с кеф да си ги ползваш!

Това с един контакт, не ми харесва, но нека се изкажат по-запознатите!

# 172
  • София
И аз не бих ги включила в един. Ако да кажем е по-нов апартамента и ел.инсталацията може би ок и все пак не бих.

# 173
  • Велики Преслав
Двата уреда дори заедно включени не минават консумация от 3400 вата.
 Пералнята е 2300 вата, сушилня или 1000 или 850-900. Контактите шуко имат максимална консумация около 3680 вата (16 ампера при 230 волта при cosf-1)
Аз от 4 години имам включени в двоен контакт пералня и сушилня с обща консумация 3500 вата и доста често работят заедно. До контакта стига мостов проводник 3x2,5mm² нито той се нагрява, нито контакта.

Към потребителката, със здраве да си ги ползвате, супер избор сте направили, както чисто технически, така и визуално уредите изглеждат супер.

Отделно, съм си правил експерименти

Контакти от марките Панасоник и Шнайдер издържат без проблем натоварване до 5000 вата на стенд.

# 174
  • На брега на реката
Е да де, но контакта е един и в него е включено малко /двойно/ "разклонителче" и зависи кабела какъв е. Пак ли не е проблем?

Не съм наясно и затова питам!

# 175
  • София
Нашите са легранд и пак не смея. Пипала съм преди контактите, както и самите щепсели и бяха топли. На пералнята щепсела беше леко разтопен, та се сменяха контактите и всичко е ок сега, де.

Естествено, това не означава,че ще се случи на вас, явно е имало проблем, НО. Строго зависи кое на колко години е, пак казвам.

# 176
  • Велики Преслав
Честито и с кеф да си ги ползваш!

Това с един контакт, не ми харесва, но нека се изкажат по-запознатите!

А, сега видях че на снимката от единичен, минава с разклонител на двоен. В такъв случай и аз не бих. Колкото повече връзки и клемни съединения, толкова повече съпротивление.
Нашите са легранд и пак не смея. Пипала съм преди контактите, както и самите щепсели и бяха топли. На пералнята щепсела беше леко разтопен, та се сменяха контактите и всичко е ок сега, де.

Естествено, това не означава,че ще се случи на вас, явно е имало проблем, НО. Строго зависи кое на колко години е, пак казвам.

Това си е проблем с вашия контакт.

# 177
Във връзка с контактите, пералнята ми е включена в единичен. Вариант за втори контакт е да се преформатира сегашният ключ на лампата в помещението в контакт и там да се пусне сушилнята, ако разбира се е възможно.

# 178
  • Велики Преслав
Във връзка с контактите, пералнята ми е включена в единичен. Вариант за втори контакт е да се преформатира сегашният ключ на лампата в помещението в контакт и там да се пусне сушилнята, ако разбира се е възможно.
не е. Фактически, може да стане ако изводите в лампения излаз се замостят и от изводите в кутията за ключа се изведе конткакт. Проблема е в сечението на проводниците. Осветителните инсталации се изпълняват масово с проводници 1-1,5мм² което не е достатъчно за пералня. Ако беше метър проводник, добре но тук вече може да има 5 метра проводник. Следват топлинни загуби по него и пад на напрежиние.

# 179
Хора, включвайте тези скъпи уреди в по едно такова
https://sono.bg/kombinirana-gramozashtita-s-avtomatichen-izklyuchvatel-wp230-w
Гаранцията не важи за щети от токови удари.

Общи условия

Активация на акаунт