Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 23

• 53 474
  • 752
  •   1
Отговори
# 210
Уверете се много добре че поставяте филтъра правилно. Ако не е поставен стига 1-2 сушенета и ще се задръсти кондензатора особено с повечето мъх който се отделя когато се ползва сушилня за първи път. Ще се набие всичко в него ако има луфт

# 211
  • София
Не, не, няма луфт. Сложих го в крайна сметка, но просто отдясно има едно като краче, което влиза и едната му част като че ли е по-издадена, ама ще се напаснем.

# 212
Става дума за Софийска вода, те идват да гледат и нямат нищо общо с топлинния счетоводител. Гледат си студената вода, но гледат и водомера за топлата като се интересуват само от количеството вода, докато топлинният счетоводител от топлинната енергия. Две различни "губернии" са.

Да, по-горе съм описала, че чрез водомер на Бруната ще отчитам и за студената вода и за сумата от 40 лв. годишно ще изпращат данните към Софийска вода. Служител ще идва на място да си отчита 4 пъти годишно без да ми звъни и да ме притеснява.
Говорихме с Вас за тези неща...
Мисля, че Ви пързалят, защото едно е на приказки, а съвсем друго е какво пише в законодателството. И когато на фирмата ѝ запари под краката, то тя винаги ще си измие ръцете с Вас. Ще стане така, че на някой няма да му сработи дистанционният модул (както неведнъж стана при нас), ще започнете да му плащате водата, в един момент ще се усетите и ще започнат проверките и въпросите защо веднъж годишно не е осигуряван достъп до водомера?
Фирмата ще каже, че такова нещо никога не са Ви казвали. Как мислите?!

За въпросът за достъп до крановете в случай на авария, също стана дума.

Не постъпвайте лековерно.

Благодаря Ви за искрената загриженост, но наистина съм помислила за всичко. Звънях на Софийска вода, които ми потвърдиха казаното от Бруната. Единствено имало наредба, в която един път годишно някой може да иска да види водомерите - казах им тогава сами да си свалят сушилнята. Хубавото е, че познавам дамата, която ни отчита водата и за това проблем няма да имам. Викнала съм и водопроводчик, с който ще изместим спирателните кранове на достъпно място, та съм покрила всичко необходимо, за да сме в безопасност и да сме максимално изрядни.

# 213
Благодаря Ви за искрената загриженост, но наистина съм помислила за всичко. Звънях на Софийска вода, които ми потвърдиха казаното от Бруната. Единствено имало наредба, в която един път годишно някой може да иска да види водомерите - казах им тогава сами да си свалят сушилнята. Хубавото е, че познавам дамата, която ни отчита водата и за това проблем няма да имам. Викнала съм и водопроводчик, с който ще изместим спирателните кранове на достъпно място, та съм покрила всичко необходимо, за да сме в безопасност и да сме максимално изрядни.

Аз, ако не се лъжа, точно за това писах - искат да ги видят веднъж годишно. И отговорът беше, че топлинният счетоводител бил казал... Явно не е точно така.
Но щом мислиш, че дамата ще е винаги тази, и щом вярваш, че те сами ще си свалят сушилнята, значи няма абсолютно никакви проблеми, всичко е 6+ и няма какво да пишем повече.

# 214
Не че искат или могат да искат, а са длъжни да ги видят и да им се осигури достъп. Законът ги задължава.
Най-големият майтап ще настане, ако се развали дистанционният модул на водомера.
Изобщо не виждам логика в това да се местят спирателни кранове, а водомерите не, при положение, че спирателните кранове са след водомерите. Още по-голям проблем ще има със щранговете при евентуален проблем, защото те не са собственост на потребителката, а на етажната собственост.

# 215
Мисля, че вече сме излишни с нашите съвети, тя е помислила за всичко и си е подредила нещата.

# 216
  • София
Влизам само да кажа колко съм доволна Blush Сама си намали времето за сушене и излязоха напълно сухи, даже съм облякла една дреха и не ми се вярва още как толкова късно се сдобих с това удобство.

# 217
Здравейте, от доста време ви чета, но досега не съм писала. Ползвам сушилня Самсунг от 2г и съм изключително доволна.

В момента се интересувам относно тази сушилня - горение dne83/gin, която ще е за майка ми. Някой дали има такава и може да сподели мнение?

https://zora.bg/product/dne83gin

# 218
Само не разбирам защо се търсят всички лоши и невъзможни варианти, а не се намери някой да даде решение, защото такова има и съм на 100% убедена. Дори и това да означава да свалям уреда всеки път... Вместо това ми се вадят хиляди доводи защо не би станало и тн. ЩЕ СТАНЕ! Simple Smile
Спирателните кранове при мен се намират точно под водомерите, тъй като сме с нови тръби, и ако има вариант всичко да се измести е добре дошло, но това ще разбера, когато водопроводчикът ме посети идните дни.

# 219
Само не разбирам защо се търсят всички лоши и невъзможни варианти, а не се намери някой да даде решение, защото такова има и съм на 100% убедена. Дори и това да означава да свалям уреда всеки път... Вместо това ми се вадят хиляди доводи защо не би станало и тн. ЩЕ СТАНЕ! Simple Smile
Спирателните кранове при мен се намират точно под водомерите, тъй като сме с нови тръби, и ако има вариант всичко да се измести е добре дошло, но това ще разбера, когато водопроводчикът ме посети идните дни.
Напротив! Не знам защо така разбра. Аз поне се опитах да ти кажа от какво трябва да се пазиш и да внимаваш. По-скоро се ядосах на онези с водомерите, които бързат да вземат парите ( при друг топлинен счетоводител цената е към 250 лв за двата водомера) и те подхлъзват с обещания, нямащи нищо общо с нормативната уредба.
Както и да е-аз не исках топката да е в твоето поле. Сигурна съм, че ще намерите решение.

Скрит текст:
Останах днес в къщи, защото трябваше да пусна инкасатор на Софийска вода. Нова е. Старата, която ни беше от 10 години е напуснала. Не бива да се разчита на това" инкасаторът ме познава"

Последна редакция: вт, 13 дек 2022, 10:30 от petiaivanov

# 220
  • до най-прекрасния мъж
Аз имам едно такова питане. Нормално ли е кондензаторът на сушилнята да е влажен и съответно мъховете да са влажни? Което прави невъзможно чистенето с прахосмукачка. Чистя с мека четка за зъби, на която ММ ми сгъна дръжката да стане на Г, за да е по-удобно почистването. Но нещо не ми допада така.
Иначе, сушилнята си суши за същото време, не е увеличила, тоест мисля, че не е задръстена. Машината е АЕГ, 8ма серия на 3-4 години.

# 221
Здравейте, бихте ли препоръчали сушилня в диапазон 1000-1500лв. Ще се закупи от технополис на лизинг. В момента гледам доста от сушилните са с безлихвен лизинг. В момента сме с едно канди от 7-8г. Но е в стая и е доста шумно.
Заглеждам бош и аег, но пета за проблеми с аег 8 серия. Всвки казва висок клас бош или аег, но кои са високият клас? От коя серия? Мога да дам и нас 1500лв, но само ако наистина си струва.

# 222
  • София
Здравейте, бихте ли препоръчали сушилня в диапазон 1000-1500лв. Ще се закупи от технополис на лизинг. В момента гледам доста от сушилните са с безлихвен лизинг. В момента сме с едно канди от 7-8г. Но е в стая и е доста шумно.
Заглеждам бош и аег, но пета за проблеми с аег 8 серия. Всвки казва висок клас бош или аег, но кои са високият клас? От коя серия? Мога да дам и нас 1500лв, но само ако наистина си струва.

Напротив, на Бош е по-добре от по-евтините модели да се вземат - до 1500 лв. По-скъпите имат едни екстри самопочистване и автопочистване, които правят машината не толкова надеждна, а и за толкова пари вече по-добре да се вземе Miele, което е най-добрият избор.

АЕГ 8-ма серия са здрави и доказали се в практиката сушилни, не знам за какви проблеми говорите. Така или иначе, с техниката все някой някъде ще има проблем, важна е надеждността и възможността за евтин ремонт - тези две неща и Бош, и АЕГ ги притежават. Двете марки са равностойни, така че може да избирате по свой вкус.

Тъй като е сезонът на промоциите обаче, сега имате възможност да вземете чудесна машина Miele за 1399 лв. Може да се поръча в някои от веригите, както и направо от вносителя:

https://www.technomarket.bg/sushilni/miele-tca230wp-09209610

https://www.tehnomix.bg/sushilnya-miele-tca230wp-active-7kg

https://shop.miele.bg/sushilni-mashini/12146270.html

# 223
Аз имам едно такова питане. Нормално ли е кондензаторът на сушилнята да е влажен и съответно мъховете да са влажни? Което прави невъзможно чистенето с прахосмукачка. Чистя с мека четка за зъби, на която ММ ми сгъна дръжката да стане на Г, за да е по-удобно почистването. Но нещо не ми допада така.
Иначе, сушилнята си суши за същото време, не е увеличила, тоест мисля, че не е задръстена. Машината е АЕГ, 8ма серия на 3-4 години.
Нормално е. Чисти ги колкото можеш по-често и виж как ще са нещата.

# 224

Напротив, на Бош е по-добре от по-евтините модели да се вземат - до 1500 лв. По-скъпите имат едни екстри самопочистване и автопочистване, които правят машината не толкова надеждна, а и за толкова пари вече по-добре да се вземе Miele, което е най-добрият избор.

АЕГ 8-ма серия са здрави и доказали се в практиката сушилни, не знам за какви проблеми говорите. Така или иначе, с техниката все някой някъде ще има проблем, важна е надеждността и възможността за евтин ремонт - тези две неща и Бош, и АЕГ ги притежават. Двете марки са равностойни, така че може да избирате по свой вкус.

Тъй като е сезонът на промоциите обаче, сега имате възможност да вземете чудесна машина Miele за 1399 лв. Може да се поръча в някои от веригите, както и направо от вносителя:

https://www.technomarket.bg/sushilni/miele-tca230wp-09209610

https://www.tehnomix.bg/sushilnya-miele-tca230wp-active-7kg

https://shop.miele.bg/sushilni-mashini/12146270.html
Ами за проблемите на 8ма серия чета тук във този форум, не съм запознат затова питам.

Общи условия

Активация на акаунт