Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 23

• 53 340
  • 752
  •   2
Отговори
# 345
Пп. Чудя се за тази кошница, оправдана ли е инвестицията и на коя програма може да се използва?
https://www.technomarket.bg/aksesoari-za-peralni/miele-09614800- … t-for-t1-09167478

Здравейте!

И аз съм притежател на нова сушилня Миле от скоро и си взех и кошницата. Удобна е за сушене на обувки, детски плюшени играчки и дрехи, които стават само за химическо и можете да ги пускате на топло проветряване.

Тук е въпросът дали тази кошница може да се използва на всяка програма или само на топло проветряване? В моите инструкции не става ясно. Ако например сложа голяма плюшена играчка и искам да изсъхне бързо, мога ли да я пусна на която програма искам? Ясно е, че за палта, които стават само за химическо, трябва да са на топло проветряване.
Има ли кошница се ползва програма "топло проветряване" която всъщност е програма по време. Логичната причина да се ползва тя е защото тогава ние задаваме времето а не се ползва датчика за влажност, а той няма как да се ползва т.к. дрехите не се въртят вътре и няма как да контактуват с него. Не пречи да пуснете и друга програма но сушилнята няма да отчете мокрите дрехи и ще върти само едни стандартно зададени 26 минути и ще изпищи че програмата е приключила и дрвхите са сухи...а те няма да са.

# 346
  • София
Здравейте, уморих се от четене из темите. Затова ще питам -  искам да взема сушилня втора ръка. За под 500 лв. Бихте ли ми препоръчали марка и къде да я търся.

За тези пари - АЕГ, Бош или Сименс, задължително с термопомпа. Гледайте да приличат по дизайн на сегашните модели, за да не вземете някоя 10-годишна. От тези марки се намират добри екземпляри на по 5 до 7 години за около 400-500 лв.

Миле с термопомпа вървят от 600 лв нагоре, а и често са на поне 10 години.

Търсете в OLX - личи си кои продавачи са сериозни търговци. Те дават и гаранция, някои до две години. Повечето предлагат безплатен транспорт в определен район, така че търсете някой, който ви е близо, защото доставката с куриер може да излезе до 70-80 лв, които трябва да платите допълнително.

# 347
  • Terra incognita
Здравейте, в контейнера, кокто събира водата, се е образувал мухъл. Огледах го хунаво, но не може да се разглоби. Мога ли да третирам с белина и след това да изплакна (доколкото е възможно) през отворчето? Въобще, случвало ли се е на някой нещо подобно и как да се справя.
Водата я изхвърлям на 2-3 сушенета.

# 348
  • ...на безопасно
Водата я изхвърлям на всеки цикъл. Не е сложно.

# 349
  • Terra incognita
Въпросът не ми е този. Дори и на всеки цикъл да се изхвърля, на дъното винаги остава вода, която може да развъди плесен. Обикновено пера по няколко перални една след друга, затова оставям контейнерчето да се напълни.

# 350
Въпросът не ми е този. Дори и на всеки цикъл да се изхвърля, на дъното винаги остава вода, която може да развъди плесен. Обикновено пера по няколко перални една след друга, затова оставям контейнерчето да се напълни.
Сипи белина. Пораздрусай го за няколко минути и изплакни. Не я оставяй вътре дълго, да не съсипе пластмасата.

# 351
  • Terra incognita
Това контейнерче няма обратна връзка с барабана, нали? Няма вероятност остатъци от белината да попаднат по дрехите?

# 352
Това контейнерче няма обратна връзка с барабана, нали? Няма вероятност остатъци от белината да попаднат по дрехите?
Няма, но след като приключиш с белината го понакисни с вода, за да си сигурна че няма остатъци все пак, а и да не мирише.

# 353
Здравейте и честита нова година!
Обмислям покупката на сушилня и съм се спряла на модел на самсунг и ще ви бъде благодарна ако дадете мнение
Моделът е https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-SAMSUNG-DV80T5220AX-S7/p/681672

# 354
Обмислям покупката на сушилня и съм се спряла на модел на самсунг и ще ви бъде благодарна ако дадете мнение
Моделът е https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-SAMSUNG-DV80T5220AX-S7/p/681672
Честа нова година и на Вас!
Самсунг сушилни не умее да прави. За тази сума гледайте някое намалено Миле, ако има, АЕГ и Бош-6 Серия.

# 355
Здравейте, след като се поразрових в интернет се отказах от самсунга и се насочих към АЕГ модел T8DEE48S. Някакви наблюдения за този модел ?

# 356
Здравейте, след като се поразрових в интернет се отказах от самсунга и се насочих към АЕГ модел T8DEE48S. Някакви наблюдения за този модел ?
Е поразровете се и в темата все пак. Един от най- купуваните модели…,

# 357
  • Sofia
8000 серия, според мен ще сте много доволни. Има в комплекта и маркуч за източване - използвайте го, вместо да се събира конденза в контейнера и да трябва да го изхвърляте всеки път!

# 358
Vilemina, техните показания са нищо общо с действителността. В продуктовия фиш са написали:

Цитат
Консумацията на енергия е базинара на 160 цикъла на сушене на стандартна програма за памук при пълно и частично натоварване и консумацията при режими с ниска мощност. Действителната консумация на енергия на цикъл ще зависи от това как се използва машината.

Нито килограми, нито след каква скорост на центрофуга са описали за техния тест са сложили "прането". Дето се вика една тениска може да са пуснали да върти там и кой реваша, че трябва да са 160 цикъла за 1 година ? Пълни глупости. Аз как сам установих след 20 пускания за 6 7 8 и 9 кг на една и съща програма какъв разход ми дава според уреда и долу горе бях близко до това какво ще миконсумира за 1 година.

Все едно мерцедес S класа да напишат, че най-мощния им двигател с вътрешно горене изразходва 5 литра бензин, но теста е базиран на база 100 километра с максимална скорост 40км в час и половината от тези 100км, е по инерция.

Техните показания са написана така заради пазара, конкуренцият и т.н. И все пак - икономично е.

В youtube има един пич с няколко стотин клипа на почти всеки модел сушилня, клиповете са по 2 3 часа, 1:1 колкото е цикъла и е безумие да ги гледаш, но гледах малка част за АЕГ/които не са единствени/ показва функцията при обратно завъртане когато прането започне да се заплита на "кълбо" - при другите - някак си не им се получава толкова добре/въприс на сензори софтуер//За Миеле не знам/ - https://www.youtube.com/@MrFredward28exclusiv/videos - това не е канала, този които бях намерил беше с много повече и по-подоробни клипове.

Та потърсете се в полските сайтове, там има истински тестове и структурата им е тип wikipedia, не като тук - зададен въпрос преди 10 години се задава отното и отново и се блъскаш от тема в тема.

...На 30.12.2021 сложих уред за измерване на изразходваните киловати, съответно зададох и цена според тарифите на енерго про. Ползвана е само през деня - тоест само на дневната тарифа - https://energo-pro-sales.bg/bg/za-klienta/klienti-na-reguliran-p … i-do-30-06-2022-g

На 30.12.2022 свалих уреда.

Изразходвана енергия 253.3 kWh по 0.25 стотинки - 63.35 лева...

Много полезна информация. Реалният разход на сушилната във вашите условия излиза с около 43% по-голям от обявения на етикета - 177 kWh, което не е много. 5 лв на месец към сметката за ток също не са много за удоволствието да сушиш и да не простираш. Ако прибавим и цената на машината, цялото нещо излиза около 15 лв месечно, по груби сметки.

# 359
...На 30.12.2021 сложих уред за измерване на изразходваните киловати, съответно зададох и цена според тарифите на енерго про. Ползвана е само през деня - тоест само на дневната тарифа - https://energo-pro-sales.bg/bg/za-klienta/klienti-na-reguliran-p … i-do-30-06-2022-g

На 30.12.2022 свалих уреда.

Изразходвана енергия 253.3 kWh по 0.25 стотинки - 63.35 лева...

Много полезна информация. Реалният разход на сушилната във вашите условия излиза с около 43% по-голям от обявения на етикета - 177 kWh, което не е много.
Скрит текст:
5 лв на месец към сметката за ток също не са много за удоволствието да сушиш и да не простираш. Ако прибавим и цената на машината, цялото нещо излиза около 15 лв месечно, по груби сметки.
Точно обратното. Много по-ниска консумация от обявената. Още повече, че прането се центрофугира на 800об.

Тези 177kWh по ен. етикет са на базата на 200 цикъла. linux е написал, че машината суши средно 2 пъти на ден. Да приемем, че сушилнята е ползвана 25 дни месечно по два цикъла на ден.
25 дни(месечно) * 2 цикъла(на ден) * 12 месеца = 600 цикъла. За тези 600 цикъла сушилнята е дала реален разход 253.3kWh, а според енергийния етикет за тези 600 цикъла би изразходвала 531kWh. Следователно реалният енергиен разход на сушилнята е с над 50% по-малък от обявения на етикета.

ЧНГ!
Много добър модел е показаният Самсунг. С инверторен мотор е, по-тих е и е по-икономичен от модела на АЕГ, на който сте се спряли. Като цяло бих предпочела многократно Самсунг пред АЕГ. Вече почти всички сушилни на пазара имат опция за свързване към канализация, ако имате извод в близост.

Последна редакция: пн, 02 яну 2023, 14:10 от deni44ka

Общи условия

Активация на акаунт