Септемврийскте джуджета чакат Коледа и 2023 (новоизлюпени септември 2022 🤗 тема2)

• 19 575
  • 750
  •   1
Отговори
# 150
Моята пак отказва да яде...
Вече не знам какво да правя, явно не е от млякото, не е от бибероните, не знам къде да търся причината. Педиатърката нищо не казва ..

# 151
И Борис отказва да яде днес. Както ядеше по 150 мл, така днес яде по 80-90. Не знам какво му става. Иначе ние сме с шишета НУК, преди 3 месец някъде сменихме от С на М размер на биберона. С Филип винаги ползвахме 1 размер по-големи, заради АР млякото.

# 152
  • София
Алегра, малка е! Като гледам дори режимът на ммо спи ми се започва от 3 мес. Затова сега само за вечерното натягам. Иначе той също денем не спи грам. И това също пречи на вечерното заспиване- покучава се превъзбуда дори да не му личи, много е кофти. Чросто не успява да заспи- търкаочи, хленчи, затваря, но след 5 мин се стряска и буди. Така че сме в същото положение- през деня сънят му е малко.
Панда, нищо им няма на аб капките, стига да помогнат- пресиян е на такива от 6 ден на раждането си + аб крем за стрептококите (не е зле да му вземеш секрет за тях, ако не си)- ползвал е вече 4 пъти различни и за очите и за носа.

# 153
  • Варна
Вече не знам какво да правя, явно не е от млякото, не е от бибероните, не знам къде да търся причината. Педиатърката нищо не казва ..
Съвсем нищо ли не яде.
Понякога с кърменето и аз усещам че изяжда по малко. Онзи ден заспа и спа 2 часа и повече без да ял, което за него е абсурдно, но нищо му няма. Както и не винаги гърдите са пълни до пръсване. Даже бих казала празни и все се тревожа,че няма да му стигне, но явно не е така.

Последна редакция: нд, 11 дек 2022, 15:26 от MamMaMia22

# 154
Изяжда 30мл и започва да гризе биберона и да го върти из устата, по някое време отваря уста все едно ще повърне. Снощи повърна даже антируфлуксното мляко. Изяде 120мл все пак за час и половина мъки, добре, че не ги върна.
Беше спряла да прави така като сменихме млякото, а сега след като и биха ваксини вече втори ден е така. Вчера пак купувахме нови шишета и биберони да пробваме дали няма да яде с тях...нъц.
Основно сме с нук, но имаме и всякакви други.
Също суква и от мен кърма по малко  ама често я и повръща де..

Съвсем нищо ли не яде.
Понякога с кърменето и аз усещам че изяжда по малко. Онзи ден заспа и спа 2 часа и повече без да ял, което за него е абсурдно, но нищо му няма

# 155
  • Варна
Изяжда 30мл и започва да гризе биберона и да го върти из устата, по някое време отваря уста все едно ще повърне. Снощи повърна даже антируфлуксното мляко. Изяде 120мл все пак за час и половина мъки, добре, че не ги върна.
Беше спряла да прави така като сменихме млякото, а сега след като и биха ваксини вече втори ден е така. Вчера пак купувахме нови шишета и биберони да пробваме дали няма да яде с тях...нъц.
Основно сме с нук, но имаме и всякакви други.
Също суква и от мен кърма по малко  ама често я и повръща де..

Съвсем нищо ли не яде.
Понякога с кърменето и аз усещам че изяжда по малко. Онзи ден заспа и спа 2 часа и повече без да ял, което за него е абсурдно, но нищо му няма
Може да й некомфортно нещо. За ваксините няма да се изказвам,че съм с особено мнение. Не че не ги правим. Всичко ще е наред. Ако е гладна ще й проличи, няма начин. Според мен давай кърма по често. Аз докато не се оригне не го оставям на мира.

# 156
Ние нямаме точен режим през деня за спане, но гледам да успея да и направя една  дълга дрямка  поне от 1:30 до към 2 часа. Иначе другите са и кратки дремки. Последната и дрямка е към 19:00. Защото сме в движение и няма как. Иначе вечер се къпем към 20:30 и после се храним към 21:00 и тогава заспива. Вечер се събужда различно най - често между 3:00 и 4:00 часа. След това се размъркава към 6:00 давам и да цокне  тогава в просъница и сутрин ставаме между 7:30 и 8:00 часа. Забелязала съм че преди обяд заспива по-лесно и то сама в стаята, но спи по кратко, след обяд е по трудно, но тогава прави и по-дългата дрямка.

# 157
Flower90, мойте са абсолютно същите, е сега храний Сами 50 мин - 110 мл, през цялото време се правя на маймуна за да яде, пея, танцувам, говоря и то само примлясква шишето, бута го настрани, плези се за да го избута и така... Това продължава вече месец за Сами (той беше мн лаком преди и изяждаше за 3 мин 130 мл), а Яна си е така от раждането, яде едва едва...

Мамамия , аз имам много кърма, но момчето ми е на анти рефлуксно мляко, от кърмата по зверски през носа и устата и после постоянно се дави и му се връща като киселини... Без значение дали се е оригнал или не, в повечето случай при оригването излиза на фонтан кърмата, предо няколко дни реших пак да го пробвам с кърма, 40 мл и повърна на фонтан всичко още докато сучеше от шишето, еми бяма да го мъча, да не говоря че като му се връщаше в гърлото докато спеше се събуждаше с истерия, еми колкото и да е полезна кърмата, няма да му го причинявам, пълня фризера и някой ден ако я иска иму мине рефлукса, ше му давам.

П. С. Сестра му е изцяло на кърма.

Последна редакция: нд, 11 дек 2022, 16:56 от Lizi:) :)

# 158
Момичета,  виждам че говорите за съня. Притеснявам се, че Кати спи много🙄 Днес стана в 8:40 и досега е спала повече от 6-7 часа общо! От 10:20 до 11, от 11:40 до 15, от 16 до 18:10 и от 19:20 до 21:00? Сега я нахраних и пак заспа. През нощта също си спи. Иначе е активна като е будна,  играем си и т.н.  Но май спи прекалено...🥺

# 159
Момичета, бях писала, че Сами мина изцяло на антирефлуксно мляко..... От кърмата повръща..
А сега от няколко дни давах на сестра му антирефлуксно мляко по един път на ден, когато водя Сами на рехабилитация, защото го яде бързо, а аз нямам време, за сравнение кърмата я яде 50 мин, Ам 3,4 мин Confused и днес моята кифла почна да отказва кърмата, цял ден яде малко, по 80 мл и то с мъка по час време, сега реших да и дам АМ  и изяде 170 мл, за пръв път в живота си изяжда толкова много и то за няма и 5 мин.
За какво беше цялата тая мъка с кърмата, цедя като луда, денем и нощем по 40 мин, имам пълен фризер с кърма и те накрая не я искат.... А имам кърма, достатъчно да храня и двамата. ММ ми предлага да си взема хапчета за спиране на кърмата , като знам колко се инатих и колко ми беше трудно, сега не мога да се реша да го направя.
Ако някой е минал през нещо подобно, нека даде съвет! Cry

# 160
Момченцето ми също отказва...яде, но не изяжда всичко. За първи път ни се случва, винаги си е имал апетит. За съжаление се оказахме с ковид 😭

# 161
На моята пак и текна сопол. Направо ще се гръмна. А тази седмица е на консултация и планът беше за ваксина - миналия месец пропусна пак заради същото.
Отново се върна към схема с 1 нощно събуждане, което изобщо не ме радва.

Първото спиране на кърмене го изживях много силно. От една страна хормоните ми бяха в телевизията, а от друга - много се бях пренавила и го чувствах като голям неуспех.
Не мога да дам съвет. Всякак ще порастне детето - имам едно изцяло на кърма, едно микс и едно дето ще е само на АМ. По отношение на боледуването - повече са митове и легенди. Еднакво боледуват, повече значение има каляване, здравословна храна, навици и спорт.

# 162
Мъжът ми не е бил кърмен повече от месец и никога не е боледувал като дете. Не е ходил на ясла и на детска градина. Аз пък съм била нон стоп болна, ходейки на ясла и детска градина.
Сега си мисля, че е най-добре да не пускам децата на градина и ако имам възможност детегледачка или свекърва ми да ги гледа.
Вие на какво мнение сте за градината? Аз просто умирам от страх, че може да се разболеят.

# 163
Каката изобщо не можах да я кърмя. Дълго време се самообвинявах и ми беше тежко, че съм я предала, че тялото ми не е могло да се справи, че не съм направила нещо както трябва. Порасна си, изглеждаше щастливо бебче, сега изглежда любопитна, бъбрива 5-годишна. С малката сега успях да кърмя малко повече, но сега и тя е на АМ. И тя се смее, заглежда се вече, спи си спокойно. Отвреме-навреме пак ме спохождат такива мисли, но си казвам, че децата имат нужда от адекватни родители, които успяват да се забавляват с тях, а не изнервени зомбита, които постоянно им крещят. Та.. не знам какво да те посъветвам, Лизи. Вярвам, че каквото и решение да вземеш, ще е правилното за теб и семейството ти!
По отношение на градините - разболяват се, постоянно се върти някой вирус. Ние, обаче, нямаме избор - нямаме помощ наблизо, а идеята за детегледачка не е моята бира, не знам защо. Каката тръгна на ясла от почти 2-годишна, после на градина, сега е трета група, подготвителна се води. Силно приветствам възможността за общуване с деца на близка възраст, организираните занимания. Особено сега се вижда колко се гордее, когато е направила нещо добре и госпожата я е похвалила, няма търпение да изпее песен или да изрецитира някое стихотворение. Вкъщи или аз нямам подхода, или тя няма настройката да учи песни и стихчета.

# 164
Аз съм абсолютно за градина и ясла, големия тръгна на ясла на година и 8 месеца. Разболява се естествено, но реално дори да не е на градина, трябва да сведеш до минимум контактите с други деца, за да не лепва вируси. Може да ги лепне и в детския кът, на площадката, на гости, от възрастните у дома. Често хората са заразни още преди симптомите, така че е неизбежно.
За мен изолацията от други деца не е вариант, нашият е много общителен и си търси компания постоянно. А и градината вече е задължителна от 2-ра група, не знам дали няма някакви последствия, ако не посещава.
Единствено обмислям големия да не ходи на занималня, като започне училище.

Общи условия

Активация на акаунт