Септемврийскте джуджета чакат Коледа и 2023 (новоизлюпени септември 2022 🤗 тема2)

• 19 612
  • 750
  •   1
Отговори
# 225
По- добър режим от това здраве му кажи, това което е при теб консулт. по сън определят като режим- така че супер сте ☺
Аз кърмя през деня на 2 - 2 часа и половина, рядко се случва да изкара повече (може би само ако е заспала необичайно дълга дрямка). Но през нощта прави по-дълги паузи - буди се 1 или 2 пъти, за да яде. (Значи общо да са 7 кърмения). Новото напоследък през нощта обаче е, че.. й се играе 🤣 НО тя наближава 4-ти месец и си мисля, че това е прословутата регресия на съня. Снощи просто не издържах и я оставих в кошарката. Мята ръчички и крачета, приказва си нещо, но не плака и си е заспала самичка (аз преди нея заспах), това е абсолютен прецедент, тя е горе-долу толкова далеч от самостоятелното заспиване, колкото Земята е от Юпитер.
Иначе постоянно ми излизат съвети и странички на консултанти по сън, някои дори правят безплатни консултации. Понеже и ние имаме проблеми (кратки дрямки, иска контакт, лесно се стряска) оттам разбрах, че единственото решение е да я науча да заспива сама и да се успокоява сама, ама.. както казах, далеч сме. Каката беше по същия начин, будеше се до годинка и половина, но от друга страна, ЕГН-то/недоспиването/болките в кръста ми вече си казват думата и не знам дали ще устискам толкова :/
Режим на съня иначе няма, но ляга и става в едно и също време (20:30 - 07:00 плюс минус половин час) и следя да не будува над 1:30-2 ч.

# 226
Оказва се, че бебето не, че не харесва АМ, а не харесва сукането от шише. Кърма от шише също не иска. И все повече си мисля, че проблема е, че няколко пъти бях по-настоятелна да си го изпие и тя вече свързва храненето от шише с негативни емоции. В момента в който я сложа на повивалника където я храня започва да плаче. Ако съм се надвесила  над нея, ако и държа ръчичките,  за да не  бута шишето и да си пречи с тях-рев. Яде ако и го подам без да съм над нея, без да я държа и тн. Sad Същото е и ако я храни мъжа ми. Тази теория ми се струва все по-възможна, но нямам идея как да променя емоционалната и нагласа..Ох..

# 227
И според мен всичко започна от скапания сироп гастротус, Сами не го харесваше въобще, даже се гнусеше от него, само като го помиришеше и се напъваше и повръщаше. Като че ли от тогава започна да не иска да се храни.
А Яна винаги си е била трудна на хранене. Първата нощ като я изписаха от болницата се бях шалнала и исках да търся педиатър да ми покаже как да я храня, тв не умееше да суче от шише Rolling Eyes и цяла нощ не успях да я нахраня

Оказва се, че бебето не, че не харесва АМ, а не харесва сукането от шише. Кърма от шише също не иска. И все повече си мисля, че проблема е, че няколко пъти бях по-настоятелна да си го изпие и тя вече свързва храненето от шише с негативни емоции. В момента в който я сложа на повивалника където я храня започва да плаче. Ако съм се надвесила  над нея, ако и държа ръчичките,  за да не  бута шишето и да си пречи с тях-рев. Яде ако и го подам без да съм над нея, без да я държа и тн. Sad Същото е и ако я храни мъжа ми. Тази теория ми се струва все по-възможна, но нямам идея как да променя емоционалната и нагласа..Ох..

# 228
Реакцията към гастротус при нас е същата. Пробвах веднъж два пъти да дам и точно напъни за повръщане. За мен завинаги ще остане мистерия как бебето ми се е хранило от шише в неонатологията. Мъжът ми мисли, че може да им дават успокоителни за да спят. Ама според мен е прекалено. Макар че на другото ми дете са го тъпкали с фенобарбитал в Св.лазар за да не плачела от глад....
Но така или иначе бяхме в Шейново 5 дена. Денем някой път я оставях в неонатологията също и някои нощи. Няма как да не се е хранила. Единия път отивам да я оставя горе и питам защо не спира да плаче бебето, след като е кърмено преди малко. Неонатоложката взе едно шише и бебка се нахвърли да яде като озверяла...и жената ме гледа потресено, че детето било умряло от глад. Е аз какво да направя като кърмих, а после и шише предложих и бебето повърна. Та така, пробвах същите шишета като от Шейново, Еми не става и не става.

# 229
Момичета, ММ днес е на банкет в друг град, утре ще се прибере, говорил е с майка ми да остане в нас да ми помага и дойдоха и майка ми и баща ми да спят тук, те ще спят с децата в хола, а аз в спалнята сама.... Момичета, АЗ ЩЕ СПЯ!!! Sunglasses сипах си вино и си лежа на спалнята.... Sunglasses голям кеф, пожелайте ми само да спя до сутринта, че вече свикнах с тоя режим спане 3 часа и като спя толкова после съм свежарка и няма заспиване Joy

Трябва да се хвана и да засека децата по колко спят денем , ама как ще стане и кога не знам!

Изтеглих приложение bebbo на уницеф, жестоко е, има игри и обяснение какво се развива в детето с тези игри и други неща има, но не съм стигнала да ги прочета.

Последна редакция: нд, 18 дек 2022, 00:10 от Lizi:) :)

# 230
Има ли други караконджули като моята…
Вече 2 пъти се обръща по корем в столче за кола… На практика успява да се измъкне от него - използвам го като шезлонг вкъщи, махнала съм му коланите…
ММ я храни към 4:30, но я разсъни хубаво и няма заспиване. Утре ще съм труп.

# 231
Flower, опитай система за хранене със сонда, докато е на гърда. Хем ще стимулира гърдите, хем ще хапва АМ. Правила ли си консултация с IBCLC консултант?

# 232
Не съм правила консултация. Обмислям за системата, но ме притеснява от хигиенна гледна точка, как се почиства тази тръбичка качествено, страх ми и до не и докарам някаква  инфекция.

# 233
Аз ходих при Ася Демирева. Показа ми как се работи със сонда. Продават ги в някакъв магазин в младост. Една сонда можело да се използва 2 дена, ако добре си спомням. Стерилизирането става с една пълна спринцовка с гореща вода. Реших, че не е за мен. Сложна работа, да не говорим за писъците на бебето като сложа сонда.

# 234
Ох, аз се бях похвалила, че спим по цяла нощ... Ами приключихме с тази приказка. Върнахме се към началното положение. Преди с по-голямата пауза заспиваше към 1 часа и се събуждаше в 9-9:30 някъде. Сега пак заспиваме късно в 1-2 ч. През нощта и в 5:30 се събужда, успявам да го залъжа с бибата до към 7 и това е. Трябва вече да стана за хранене. Ама тоя разпокъсан сън е ужас.. Като цяло режим за хранене горе долу имаме, но за сън.... През деня нямаме проблеми със спането, спи си като пор, но дойде ли вече вечерното заспиване е ад. А и тези колики още го дразнят, онази нощ беше рев 1 час... Не трябва ли вече да приключват, а при нас се засилват като че ли.

Вие как приспивате бебетата и като цяло имате ли някаква рутина. Аз все искам да въведа рутина, да си знае, че след това идва сън, ама нещо не ми се получава. Нали консултантите викат, че приспиването не трябва да продължава много време, ама аз даже не знам как да го приспя... Само го слагам в кошарата му и го чакам да си заспи 😃 ама то е едно мрънкане, снощи даже си гукаше сам.. не знам вече. Много късно заспива и ми се струва, че после си го наваксва през деня. Четох един блог на мамо спи ми се, че от 3тия месец трябва вече да спят от 9 до 12 часа през нощта. Еми как да стане 🤷‍♀️

# 235
  • Варна
Момичета, изтеглих си аз това приложение Беббо на УНИЦЕФ. Има добри идеи за игри и съвети. Та в тази връзка да питам за втората доза на хепатитната ваксина. Първата е сложена още в болницата през първите 24 часа,втората следва да е през първия месец, а не е направена. Третата е в шестия месец.Така пише и в имунизационния паспорт.

# 236
MamMaMia22, хепатит Б влиза в състава на шествалентната ваксина, която се слага на 2, 3 и 4 месеца.

# 237
Хахахах ами потупване по памперса, шъткане, люлеене, бял шум- ти си имаш късмет направо с това дете, щом не се скъсва от рев като го оставиш😂😂 аз си се будя по 3 пъти всяка нощ- за кърмене и памерс евент. и в 5 го слагам върху мен, защото го боли коремчето - та за моя сън нямам какво да кажа, освен че като се е събудил само два пъти ми е празник , или като съм задремала с него от 5 натам. Иначе ако спи повече от 5 часа на ден ( ако е на три месеца) то това е проблема - буди го през деня ако трябва  ( но да направи час дрямка и тогава ) а за рутината - аз затъмнявам стаята докато е на повивалника, сменям осмперс , пускам бял шум и тогава приспивам
Ох, аз се бях похвалила, че спим по цяла нощ... Ами приключихме с тази приказка. Върнахме се към началното положение. Преди с по-голямата пауза заспиваше към 1 часа и се събуждаше в 9-9:30 някъде. Сега пак заспиваме късно в 1-2 ч. През нощта и в 5:30 се събужда, успявам да го залъжа с бибата до към 7 и това е. Трябва вече да стана за хранене. Ама тоя разпокъсан сън е ужас.. Като цяло режим за хранене горе долу имаме, но за сън.... През деня нямаме проблеми със спането, спи си като пор, но дойде ли вече вечерното заспиване е ад. А и тези колики още го дразнят, онази нощ беше рев 1 час... Не трябва ли вече да приключват, а при нас се засилват като че ли.

Вие как приспивате бебетата и като цяло имате ли някаква рутина. Аз все искам да въведа рутина, да си знае, че след това идва сън, ама нещо не ми се получава. Нали консултантите викат, че приспиването не трябва да продължава много време, ама аз даже не знам как да го приспя... Само го слагам в кошарата му и го чакам да си заспи 😃 ама то е едно мрънкане, снощи даже си гукаше сам.. не знам вече. Много късно заспива и ми се струва, че после си го наваксва през деня. Четох един блог на мамо спи ми се, че от 3тия месец трябва вече да спят от 9 до 12 часа през нощта. Еми как да стане 🤷♀

# 238
  • София
Да, сондата е мега мъка, иначе е яко- ася и на мен ми даде, но не каза 2 дни и аз си я ползвах седмици- също не каза гореща вода и съм прокарвала със студена в спринцовка😆 но той така се гърчеше и мяташе ръце че я изкарваше докато го наместя на зърното- тя ни показа у как да пъхам пръст, който да змаества зърното и сондата- ми пак беше някъв ужас-все 1 храниш октопод!
Аз, калто казах, единствената рутина, която имам (аз, не бебето) е къпане/обличане/казване на шека нощ на цялата челяд/преглеждане набързо на една книжка с мелодии, загасяне на лампа и пускане на бял шум. Това е. От 2 дни успявам вместо на ръце, да го сложа в кошарата  и да заспи- не смея да се похваля, но дори и само това да осъане като режим, ще ми е супер помощ. Лошото е, че се буди от ръцете си-вече спи с ръкавици,че се нсдура целия. И чакам да заспи,за да го повия, иначе изпада в амок!

# 239
А Борис вече не заспива сам, иска да го разнасяме, а когато го оставим се събужда. Интересни дни предстоят… 🙄

Общи условия

Активация на акаунт