Септемврийскте джуджета чакат Коледа и 2023 (новоизлюпени септември 2022 🤗 тема2)

• 19 603
  • 750
  •   1
Отговори
# 210
  • София
То тъпото е,че бебети и отказва ам. Иначе да-няюа нищо на всяка цена. И аз смесвам понякога 3:1 ар, но в повечето случаи гледам да е 2:2
А сега като му давам 140-3:2. С 2:2 иначе си връща.

# 211
Преди време даже педиатърката ме посъветва да смесвам АМ, каза че може всичко стига да го яде. Така че смело смесвай.

# 212
Момичета, които кърмите, колко хранения имате? Филип мина на около 6-7 от 10 преди 15 дни. Обаче този рефлукс ме побърква. Педиатърката изписа сироп и антирефлуксно мляко, ако не става със сиропа. Каза да даваме по 20 30 мл след кърмене. Но подозирам, че ще го връща и него. Никак не ми се минава на смесено хранене, но се притеснявам, че не качва като хората.

# 213
Мисля че между 6 и 10 на ден. През нощта около 2 пъти.
Напоследък връща след всяко хранене. Лекарите твърдят, че няма рефлукс и не знам. Дохранването още е мираж. Не ще бутилка и това е. Вече не настоявам, ще я кърмя и това е положението. Другата седмица идва заветния преглед при УНГ в Токуда за юздичката. След едномесечно чакане сега да видим ще се оправи ли проблема.

# 214
6-7 хранения има като за мой ужас през нощта яде на 3часа, а през деня прави дългите паузи. 🤣

# 215
Момичета мойте и двете деца деца не спят още.... Моля ви кажете ми какъв режим трябва да имат, на 4 месеца са.
Явно греша в приспиването, през деня ги оставям да заспиват когато им се спи, това е причината, най вероятно, но с две, как да следя о това Confused

Редактирам, пробвах да гледам клипчета на " мамо, спи ми се", но все не мога да ги догледам....
Мисля, че консултантите по сън гледат коригираната възраст, а тя е 3 месеца и една седмица.

Часът е 1:20, а те си играят в тъмнината , няма изгледи за заспиване, явно тази нощ няма да се спи.

Последна редакция: сб, 17 дек 2022, 01:24 от Lizi:) :)

# 216
  • София
И аз не спя/спах. Безсънието чросто ме съсипва-мятане, пъшкане, пърдене, сумтене, хленчене,някъв ад...не знам даки ще имам сиои за още месец два уж да минат коликите, чудя се дали дс не пробвам и хип ар, както тук беше писал някой, но той откак е на фрозвом е зле с изхождането, сега съвсем...и като се помисля, че това е малкия ад пред зъбите... не знам
Лизи, според мен трябва да гледаш коригираната възраст, да. И аз от мамо спи ми се не можах да направя режим- абсурдно е- ако бе му се спи, не му се спи, като спи 10 мин няма сила на света дето да го върне в сън, имат хубави съвети и насоки, да, но да накараш бебе, което не иска да спи, да спи, е смешно и като цяло излишни пари. Имам и курса за самостоятелно приспиване-ще видим там пари на вятъра ли са...

# 217
Лизи, Канари, в едни и същи часове ли ядат малките? Може да пробвате наобратно - започвате режима с храненето. Може би не е правилно, но аз така правих и от по-ранна възраст - колкото и да е примамливо, не допускам повече от 4 часа между храненията, събуждам я. А и през деня все има някакъв шум, особено ако кака ѝ си е вкъщи. Grinning

# 218
За кърменето ние сме различно, но за денонощие е средно 8-9 хранения. Тя прави дълга пауза през нощта, но през деня яде на 2 часа  обикновено. Тук зависи и по колко мин яде на хранене ако суче по дълго хранения та и спадат до 7.
За режим миналата седмица минахме през скок в растежа, като това го следя по една таблица, но въвеждам датата на термина, а не кога се е родила и нещата съвпадат.и когато сме в скок не спи много през деня, сега нещата са по добре и си спи през деня.

# 219
И режим на хранене нямаме, имахме страхотен режим първите два месеца и половина, който си беше направен в болницата, после започнаха да не одкат да се хранят и отиде на кино. Ето сега Яна не беше яла 4 часа и пак едва изяде 80 мл и то на сила, след 2 часа пак ще я мъча. И така се лъжем цял ден, Сами е същия. Пробвала дъм да ги оставя по дълго време без храна, защото не търсят, еми после пак не искат да ядът.

# 220
Мисля че между 6 и 10 на ден. През нощта около 2 пъти.

И ние сме горе-долу така, може да яде и на 2 часа, може и на повече. Нямаме особен  режим за яденето, но съм и абсолютно сигурна, че не суче едно й също количество всеки път. И ние връщаме често след ядене. Рядко успява да се оригне, а и обикновено като го изправя да се оригне, той повръща.
За спането - има някакъв режим и горе-долу нещата там са добре. Но все пак, не се наспивам. Заспивам след 12 часа вечерта, ставам в 6, заради каката да й направя закуска и да я изпратя на училище. През тези 6 часа ставам 1-2 пъти. 

Иначе сме много активни напоследък, голяма игра с висящите играчки в активната гимнастика. Даже успява да хване някои с ръчички.
Вчера направих Коледни снимки на малкият и каката, аз си ги снимах, не професионално, но станаха много хубави. Като разглеждах снимките после, осъзнах, че имам голямо богатство, въпреки някои проблеми. А и имам красиви деца Stuck Out Tongue Winking Eye .

# 221
  • София
Лизи, Канари, в едни и същи часове ли ядат малките? Може да пробвате наобратно - започвате режима с храненето. Може би не е правилно, но аз така правих и от по-ранна възраст - колкото и да е примамливо, не допускам повече от 4 часа между храненията, събуждам я. А и през деня все има някакъв шум, особено ако кака ѝ си е вкъщи. Grinning
Да, важно ми е да яде по 1 време, защото вечерното хранене тр да е в 6, за да може после да е в 11-11:30 и да се опитам да поспя до към 2-3, когато започва пъненето и гъненето и хленченето и всичкия тоя ужас. На тази възраст вече ядат на по 5 ч (почти 3 мес) и особено нощем. Моят можеше да прави и по- големи паузи нощем, но аз нямам нерви -и без др. спя на пресекулки. В общи линии най- дългата му е сутрин-днес например яде в 4 и после в 10. Идеялно ми е така-после в 2 и после в 6 и режимът е ок. Но не спи. Просто не може ,а и не иска. И близначките бяха така и с голям кеф махнах всякакво спанв на 1 год и 2 мес и оттогава побе не се съобразявам с това да са вкъщи за следобеден сън(което говорят в мамо спи ми се и виждам при др деца-това е ужасно обвързващо особено лятото и би било кошмар за мен.) Те дъщо с удоволствие приеха, че не ги натягам повече да спят и нито са ставали нервни, нито са имали нуждата. Но това вече си е индивидуално. Та като гледам и той по тоя път е тръгнал, смао да го добутам до година...

# 222
Голямото ми бебе си спи през деня и ако не я събудя ще откара цял ден. Напоследък се тръшка и отказва да спи, явно си има някакви периоди. Заради бебето и постоянното събуждане посред нощ всички сме с объркан режим и мама, татко и 2 деца се събуждаме сутрин към 10:30-11. Режим нулев.

# 223
Аз кърмя през деня на 2 - 2 часа и половина, рядко се случва да изкара повече (може би само ако е заспала необичайно дълга дрямка). Но през нощта прави по-дълги паузи - буди се 1 или 2 пъти, за да яде. (Значи общо да са 7 кърмения). Новото напоследък през нощта обаче е, че.. й се играе 🤣 НО тя наближава 4-ти месец и си мисля, че това е прословутата регресия на съня. Снощи просто не издържах и я оставих в кошарката. Мята ръчички и крачета, приказва си нещо, но не плака и си е заспала самичка (аз преди нея заспах), това е абсолютен прецедент, тя е горе-долу толкова далеч от самостоятелното заспиване, колкото Земята е от Юпитер.
Иначе постоянно ми излизат съвети и странички на консултанти по сън, някои дори правят безплатни консултации. Понеже и ние имаме проблеми (кратки дрямки, иска контакт, лесно се стряска) оттам разбрах, че единственото решение е да я науча да заспива сама и да се успокоява сама, ама.. както казах, далеч сме. Каката беше по същия начин, будеше се до годинка и половина, но от друга страна, ЕГН-то/недоспиването/болките в кръста ми вече си казват думата и не знам дали ще устискам толкова :/
Режим на съня иначе няма, но ляга и става в едно и също време (20:30 - 07:00 плюс минус половин час) и следя да не будува над 1:30-2 ч.

# 224
Момичета мен ме е страх да се похваля да не се прецака нещо 🤣 Кати си има супер стриктен режим без дори да съм го целяла. Става в 8:00 всеки ден, яде, после яде в 10, в 12, в 16, в 18, в 21:00 и после чак в 4:30. Спи като по учебник, изкарва час и 20 мин будна и дори заспива сама. Просто я оставям в кошарата и дотам. Коликите също спряха и съответно аз се чувствам много по- добре вечер. Дай боже така да е и занапред!

Пп. Като ви чета някой от вас как се мъчат с това хранене и искрено ви се възхищавам,  аз нямаше да издържа сиг! Пожелавам скоро всичко да влезе в по поносим режим при всички! И весело посрещане на празниците!

Общи условия

Активация на акаунт