Септемврийскте джуджета чакат Коледа и 2023 (новоизлюпени септември 2022 🤗 тема2)

• 19 682
  • 750
  •   1
Отговори
# 405
Момичета, интересно ми е как точно приспивате децата? При нас около 19:30 започваме с къпане, после масаж, обличане на пижама, после малко на люлката ако видимо не и се спи. Ако и се спи, директно храня, слагам в чувалче и люлеем на ръце с мъжа ми докато не заспи. Пея и песни също.Понякога след чувалчето заспива сама в леглото, но по често се люлеем на ръце. Интересува ме, защото това на ръце хич не звучи добре занапред.  Ще става все по тежка все пак. А и ми се иска да не усложнявам мн самото приспиване.И също времето. 20 часа рано ли е, късно ли е? Обичайно след това се буда само веднъж към 3-4 за ядене, но вчера се събуди и в 22 и в 3:30 до към 5. Та така, споделете да почерпя идеи за улеснение.

# 406
Последно ядене, чувал, биберон и го оставяме в леглото с пусната въртележка. Изгасяме и излизаме. Дори да не му се спи много, гледа въртележката и по някое време заспива. Явно успяхме да му създадем силна асоциация и няма проблем със заспиването. Но! Това е само за нощния сън, през деня е както дойде - на ръце, на крака… Не работи този номер през деня.
И Борис заспива към 8-8:30. На мен ми се струва рано, но се изнервя, ако се опитаме да го слагаме по-късно. В резултат се буди към 6-7:30 най-късно. Филип заспиваше за нощен сън чак към 11 и сутринта спеше до 8-9, което си беше перфектно. Всъщност това се промени чак като започна да ходи на ясла.

# 407
  • София
И аз като тес- Нощното е супер- за мен 8 ч е оптимално- преди това къпане(ако къпем), после чувал, една книжка с мелодии(за асоциация), бял шум, биберон и в леглото. Храненето е в 6 ме само заради рефлукса, а и за да не се свързва приспиването с мляко и ядене, така че нямаме. Оставям в кошарата и галя(пак асоциация от носенето на ръце преди). След като заспи, го взимам и повивам (защото иначе до 10 мин се буди истерично мятащ ръце и дерящ лице, а ако го повия буден, се мята ксто луд...) нощем като реве и се буди пък изобщо не го взимам,само в кошарата действам, той е много тежък и голям вече и в мен му е неудобно явно и често повечв го дразни да го гушна, отколкото да го галя в кошарата. Та в общи линии остава да овладее самозаспиванвто, което може би и сега би се случило, но аз тала се крия от другите деца и си почивам, ако тр да съм честна😃
Денем просто не спи. Примирила съм се вече с това. Сестрите му бяха същите. Има 2 пъти по 15-20 мин сън, ако не сме навън. А все по-рядко смятам да съм навън в това гнусно време, тъй че....

# 408
При нас все още сме си със раница/слинг за дневните 🤷🏼♀ исках да го уча в кошара по метода вземи- остави ( с леко промени) но мм категорично отказа след като чу как реве 🤷🏼♀😳 а сама - не мога, не ми издържат нерите. Та сега имаме няколко спанета в раница, евентуално след заспиване в кошарата го оставям, мъча се да приспя някой път директно в кошарата , а вечер - на гърда и/или върху мен🙄😂 закъсала съм го с две думи, ще се моля и надявам да го израстне и да поиска сам да смени начина. Лягаме рано ние, около 19, но и сутрин в 6:50 сме будни!
Абе момичета не реват ли вашите бебета в кошарата като ги сложите будни или самото начало така сте ги научили, при мен- както го оставя започва страшен изтеричен рев, на 3 месеца е , но едва ли има кой знае каква разлика с 4 месечните бебета
Момичета, интересно ми е как точно приспивате децата? При нас около 19:30 започваме с къпане, после масаж, обличане на пижама, после малко на люлката ако видимо не и се спи. Ако и се спи, директно храня, слагам в чувалче и люлеем на ръце с мъжа ми докато не заспи. Пея и песни също.Понякога след чувалчето заспива сама в леглото, но по често се люлеем на ръце. Интересува ме, защото това на ръце хич не звучи добре занапред.  Ще става все по тежка все пак. А и ми се иска да не усложнявам мн самото приспиване.И също времето. 20 часа рано ли е, късно ли е? Обичайно след това се буда само веднъж към 3-4 за ядене, но вчера се събуди и в 22 и в 3:30 до към 5. Та така, споделете да почерпя идеи за улеснение.

# 409
Мойте ревът в кошарите, аз ги приспивам на ръце и после в леглата им, като първите опити, като се ооитам да ги оставя започват да пищят....

Аз съм с хрема, гърло и кашлица от няколко дни, а сега е едното бебе (Сами) е с хрема.... Направо не зная какво да ги правя, аспиратора ми не става за нищо капах физиологичен
Разтвор, но той се задавя от сополи постоянно...
Не знам как да опазя Яна.

При нас все още сме си със раница/слинг за дневните 🤷🏼♀ исках да го уча в кошара по метода вземи- остави ( с леко промени) но мм категорично отказа след като чу как реве 🤷🏼♀😳 а сама - не мога, не ми издържат нерите. Та сега имаме няколко спанета в раница, евентуално след заспиване в кошарата го оставям, мъча се да приспя някой път директно в кошарата , а вечер - на гърда и/или върху мен🙄😂 закъсала съм го с две думи, ще се моля и надявам да го израстне и да поиска сам да смени начина. Лягаме рано ние, около 19, но и сутрин в 6:50 сме будни!
Абе момичета не реват ли вашите бебета в кошарата като ги сложите будни или самото начало така сте ги научили, при мен- както го оставя започва страшен изтеричен рев, на 3 месеца е , но едва ли има кой знае каква разлика с 4 месечните бебета
Момичета, интересно ми е как точно приспивате децата? При нас около 19:30 започваме с къпане, после масаж, обличане на пижама, после малко на люлката ако видимо не и се спи. Ако и се спи, директно храня, слагам в чувалче и люлеем на ръце с мъжа ми докато не заспи. Пея и песни също.Понякога след чувалчето заспива сама в леглото, но по често се люлеем на ръце. Интересува ме, защото това на ръце хич не звучи добре занапред.  Ще става все по тежка все пак. А и ми се иска да не усложнявам мн самото приспиване.И също времето. 20 часа рано ли е, късно ли е? Обичайно след това се буда само веднъж към 3-4 за ядене, но вчера се събуди и в 22 и в 3:30 до към 5. Та така, споделете да почерпя идеи за улеснение.

# 410
Ох, Лизи, при вас винаги е голям филм Sad . Направо си представям какъв ужас е с две.
Относно приспиването вечер. За разлика от повечето от вас, които си имате някакъв режим, ние не сме точно така. При нас къпането не е свързано с нощното спане. Около 18 часа го къпя. След това кърмене и често заспива, но това е една от кратките му дремки. Обикновено заспива за нощен сън към 23 часа. Малкият все още спи при мен на спалнята. Като му дам да суче преди съня, оставям малкия до мен на леглото, само на работещ телевизор за лек шум и светлина и с пуснат бял шум. До 15 мин е заспал. Все още е при мен, понеже суче през нощта, а аз нямам сили да ставам, да го вдигам от кошарата, а той си е около 7,5 кг (аз си го претеглих преди няколко дена, а на преглед и ваксинация няма да мога да ида утре, че ги отмениха в Бургас). Иначе сутрин се събужда към 8:30-9. После го оставям в кошарата, където си се забавлява сам и до половин-един час е заспал. Сутрин е най-лесно да заспи. Дневните дремки, ако са му трудни и започне да мрънка - пускам бял шум.
А на кошара за нощния сън - преди десетина дена го пробвах, той си записва там, но с това ставане през нощта ми е много трудно и засега ще си спим заедно Smile .

# 411
  • София
Ох, Лизи, аз нямам опазено бебе...досега абсолютно винаги са се заразявали колкото и аз да съм се пазела и другата да съм пазела, освен ако едната не съм давала на родителите ми, което се е случвало веднъж само да кажем. Просто приеми, че ще си боледуват заедно. Повярвай ми- по-добре заедно, отколкоото един след друг. Това е ад- не спиш 10 дни заради едното и таман се оправи хоп! Още 10 дни другото. И ако работиш познай...месец те няма минимум...кошмарно е! Сега вече като по- големо, от време на време едната пропуска да прихване от другата, но се редуват- от началото на декември нямам здрави 3 деца. За щастие бебето засега е ок, но чървоте 2 мес се влачи с техните вируси. Сега се редуват вече 2 месец кашлици отити хреми ангини една след друга. Нямам пълна седмица и двете да са били на училище. В понеделник и двете ми звънят-едмаъа с главоболие, другата с болки в ухото. Вече просто ми иде да се закопая. И така през седмица на антибиотик. А по-лошото, че антибиотиците са изчерпани в аптечната мрежа. Едва намерих на сироп. Нурофените за юнощи са изчерпани и пулмикорта е изчерпан....някакъв кошмар! А са жизненоважни за аспираторните заболявания.
Относно заспиването: преси Заспиваше само на ръце, но някал успях да го прехвърля към кошарата- успокоявам го малко ма ръце и му създаваю асоциации. Нали купих курсовете за режим и за самостоятелно заспиване и режимът е пълен провал, но следвам някои съвети за самостоятелното и като че помагат- не съм пробвала ако изляза от стаята как ще е, но както казах, седя там, за да се скрия малко от другите деца.
Денем не спи- само в количка, макар вчера да го издебнах следобед и успях да го приспя директно в кошарата за около час, което беше голяма победа... та не знам какво да посъветвам- пробвай с курс, защото оставиш ли го така, чосле ще е много зор и ще ти отнема много време и тоя навик е убийствен да трябва да носиш и висиш чо час два в детската вечер, когато си скапан, особено върнеш ли се на работа и се прибираш в 7 и в 7 почваш да го храниш, после в 7:30 къпане и после да дондуркаш до 8-9 и тн... мн гадна програма е това.

# 412
Ние с тоя ковид в крайна сметка всички се разболяхме. Първо с мъжа ми, след 3 дни каката, след още ден бебето.  Не пропусна никой

# 413
  • Варна
Aз приспивам с бял шум и биберон. Ако взема да уцеля и точния час, почти веднага почва да мига бавно като го сложа в кошарата и до 5 мин е заспал. Ако не уцеля - след няколко минути почва да протестира и да мрънка. Не го мъча много, но и не го вдигам веднага, ако не плаче. Ако видя, че няма да станат нещата, тогава го вдигам, слагам го на повивалника за 5-10 мин, проверявам памперса, гукаме си малко или го оставям да си гледа и после пак го връщам в кошарата. Обикновено на второто слагане вече си е натрупал умората и заспива. Това е и за дневен и за нощен сън.

С баткото имахме проблеми с дневните дремки и много ни помогнаха затъмняващи завеси. Взехме ги от Юск за 30-40лв двете и направиха огромна разлика. Моята кума дълго време не вярваше, държеше си на нейното "Аз искам да я науча да спи на светло и шумно!". Е супер, измъчи се така няколко месеца. Накрая попаднаха в един хотел със затъмняващи щори и детето спа перфектно там. После си взеха и за вкъщи. Grin

Съчувствам много на всички болни, ние засега сме добре, но с тази ясла съм под постоянно напрежение и чакам деня, в който баткото ще се върне със сопол. Иначе хормоните много ме удариха, не знам какво се случва направо, ще говоря скоро с ЛЛ да пуснем някакви изследвания, но не мога да се позная. По цял ден се карам на големия, вярно че е щурав, ама не заслужава чак толкова. Sad Много ми е мъчно. Заспах да го мисля и цяла вечер сънувах кошмари, какви ли глупости не бяха.

# 414
  • София
Jinx, добре дошла в клуба. Не са хормони. Просто с повече деца е така. Това е. Свиква се с вината. Всяка нощ заспивам с нея и с обещанието, че повече няма да крещя за дреболии. И всяка сутрин още с отварянето на очите ги подхващам. Била съм на много успокоителни и антидепресанти-няюа нищо пбщо с тях, нервите или хормоните. От децата си е.
Ние имаме blackout завеси, но аз също си мисля, че не бива да свиква на тъмно. Но може би пък си права, сигурно би заспал по- лесно, някой ден като не сме навън, ще изпробвам.

# 415
Kanari, и аз пускам завесите през деня за да спи Сами, по лесно заспива, Яна заспива и на светло, но на него му е по трудно.

Jinx, добре дошла в клуба. Не са хормони. Просто с повече деца е така. Това е. Свиква се с вината. Всяка нощ заспивам с нея и с обещанието, че повече няма да крещя за дреболии. И всяка сутрин още с отварянето на очите ги подхващам. Била съм на много успокоителни и антидепресанти-няюа нищо пбщо с тях, нервите или хормоните. От децата си е.
Ние имаме blackout завеси, но аз също си мисля, че не бива да свиква на тъмно. Но може би пък си права, сигурно би заспал по- лесно, някой ден като не сме навън, ще изпробвам.

# 416
Хайде сега ново 20. Покрай притесненята ми за този витамин Д (от утре го почваме), бебчо започна да повръща още повече, много. Аз все си мислех, че е от рефлукса. Трябвало да спирам капките за колики, защото след 4- ти месец не трябвало да се дават, тъй като колики нямало след 4- ти месец, също не можело и за рефлукс да се говори. Била съм си прехранила детето, давала съм многоо, затова повръщало. Храня го 6- 7 пъти по 160 мл. Вие по колко давате АМ? Един ми казва от 160 до 180 мл, друг ми казва детето ще си подскаже, еми той си подсказва, че иска и изяжда всичко. Трети казва без капки и по- малко мляко /140мл/, че е прехранен, затова имал стомашен дискомфорт. Ще се побъркам вече! Не давах капките тази нощ и плака много Sad Не е плакал така през нощта много отдавна.

# 417
  • Варна
Ох, kanari, сигурно си права, но хич не ми се иска да си права. Confused Ще видя там някое изследване, поне да знам, че съм предприела нещо, пък ще видим. Ето например днес сме много добре. Баткото успя да удари бебето с играчка и му пусна кръв под окото. Предните дни много се ядосвах, днес първо успокоих малкото, после дръпнах голямото настрани и с прости думи му казах, че не трябва да удря, а трябва да пипа нежно бебето. След което го пуснах да отиде при него и започна да го милва и гушка. Вярвам, че това е по-добре в дългосрочен план, но не винаги съм с такова търпение, обикновено нервите ми избухват и се карам, при което и двамата реват.

# 418
Моето го научих в кошарата още отначало. Писала съм и преди как. Вечер го къпем, кърмя и го слагам в кошарата и гася лампите и тва е. Заспива, после евентуално го обръщам по корем към 4, защото се размърдва и продължава да спи. В 6 се кърмим пее си, хиляди 5 мин и заспива и в 9 и окончателно ставаме.
През деня час и половина будува, час и половин спи, освен преди последното хранене в 9, тогава спи 30-40 мин.
За болестите- аз също не мисля, че има опазване за съжаление. Моята явно кърмата го пази. Тази година как му постоянно е болна. Леко минава, на крак, ама…
Сега и тя е с температура от вчера, та дано пак да се размине на малкия. Давам вит. Ц и осцилококцинум също. За мен маските не стават за нищо. Гледам просто да не влиза в стаята.
Стискам палци да оздравявате бързо и леко 🙏🏼
Jinx това е подхода. От психолог знам, че като викаме и си изтърваме нервите децата печелят и го знаят. Знам, че не е лесно, ама пробвай да броиш до 10 и да дишаш или иди в другата стая да се успокоиш и се върни спокойна при него.

# 419
И аз давам капки за колики още ( на 19 януари ще станат на 5 месеца) имат оше колики, спрях ги за два дни, видях че станаха по зле и пак ги почнахме. Лекарката каза, "щом имат колики, давай", и за рефлукса мисля че не е вярно, имам приятелка, която детето и до годинка беше с рефлукс и на фризовом.

Ще ти напиша колко са изяли мойте последните дни, за денонощие, не мисля че ги прехранвам, добре им е, и качват по малко кг.

Самуил е 6,500 кг / 65 см
6.01 - 760 мл
7,01 - 865мл
8.01 - 895 мл
9.01 - 925мл
10.01 - 905мл

Яна  е 6 кг /64 см
11.01 - 870 мл
10.01 - 870мл
9.01 - 820 мл
8.01 - 910 мл
7.01 -  825 мл
Ако се въртите и вие около тези мл, мисля че не е проблем

Хайде сега ново 20. Покрай притесненята ми за този витамин Д (от утре го почваме), бебчо започна да повръща още повече, много. Аз все си мислех, че е от рефлукса. Трябвало да спирам капките за колики, защото след 4- ти месец не трябвало да се дават, тъй като колики нямало след 4- ти месец, също не можело и за рефлукс да се говори. Била съм си прехранила детето, давала съм многоо, затова повръщало. Храня го 6- 7 пъти по 160 мл. Вие по колко давате АМ? Един ми казва от 160 до 180 мл, друг ми казва детето ще си подскаже, еми той си подсказва, че иска и изяжда всичко. Трети казва без капки и по- малко мляко /140мл/, че е прехранен, затова имал стомашен дискомфорт. Ще се побъркам вече! Не давах капките тази нощ и плака много Sad Не е плакал така през нощта много отдавна.

Последна редакция: чт, 12 яну 2023, 15:37 от Lizi:) :)

Общи условия

Активация на акаунт