Септемврийскте джуджета чакат Коледа и 2023 (новоизлюпени септември 2022 🤗 тема2)

• 19 644
  • 750
  •   1
Отговори
# 450
Момичета, вече и Яна е болна, цяла нощ се задавя от сополи и повръща! За капак и на мен още не ми е минало, не е стандартния вирус, правихме два теста за грип и ковид, отрицателни са. Мисля да си направя ритуално сепуко

# 451
Момичета, бебето като започне да яде и започва да се свива и да пръцка и спира храненето. Това колики ли са? Какво е?
Ей, боже, психически вече не издържам с това хранене. Всеки път борба, вече съм на ръба. Деня ми започва и свършва с мисълта как ще се  храним днес. При толкова лекари  я водих  и всички  ми казват нищо и няма. Да ама никой не ме пита как я храня вкъщи. Да съм я оставила да яде колкото иска... е как става това.. тя ще яде колкото  едномесечно...
Нямам сили вече направо, много ми е мъчно, че и тя и аз се мъчим така ...

# 452
Flower90 При нас беше по същия начин (+ обилно повръщане през целия ден), но винаги си е имал апетит като изключим ковид и си искаше млякото, след като оригне и изпива всичко. При мен всеки ми казва различно нещо и се видях в чудо, нямам думи 😕

1. Според един това са колики
2. Рефлукс
3. Според трети не можело да се говори вече за колики и рефлукс в 4- ти месец, намало ги. Друг стомашен дискомфорт било
4. Било нормално, просто трябва по- често да го вдигам да оригва
5. Абсолютно погрешно било, че съм го правела. Оригвало се само след наяждане. Щом детето плачело така, значи не е гладно и съм го прехранвала, а и за количеството мляко каза, че е много. Щом започвало да плаче трябвало да спирам.Е как да спирам да му давам като виждам, че детето ми е гладно , но го боли.

Да се похваля, бебчо не повръща тия дни на фонтан, да чукна на дърво, връща, но нормално, преди беше нещо страшно. Това, което направих е:
1. Започнах да давам пробиотик
2. Спрях нощното хранене. И преди съм правела опити, но не се получаваше, плачеше много. Сега издържа около 6 часа, което е напредък Simple Smile

# 453
Как успя да махнеш нощното бране? На кърма ли е? Моя син яде в 8, после към 1-2 и после в 6 и ми се иска или това в 6 или предното да отпадне, но за момента ми се вижда невъзможно. Кърмя го от гърда и си суче гладно според мен.

# 454
Как успя да махнеш нощното бране? На кърма ли е? Моя син яде в 8, после към 1-2 и после в 6 и ми се иска или това в 6 или предното да отпадне, но за момента ми се вижда невъзможно. Кърмя го от гърда и си суче гладно според мен.

На АМ е. Той сам си се отказва вече. Правела съм опити, не съм го будела, но той сам си се будеше като по часовник ( преди на 3 часа, после на 3: 30) с плач, че е гладен и нито биба, нито вода, нито люшкане, нищо не помагаше. Не се успокояваше, докато не започне да яде. Казваха ми да съм по- упорита да не го храня, че така и аз да съм се наспивала. Еми не мерси, детето ми да се дере от рев и да посинява, че е гладно, а аз да спя. Просто той престана да се буди с рев, събужда се и сега, но като му сложа бибата заспива отново, а преди беше невъзможно.

# 455
И мойте правят същото, като ги храбя се напъват да пръцкат и се сгъват целите, даже и ръмжат.

# 456
Аз пробиотик не съм довала никога. Според педиатърката няма нужда. Освен да пробвам...
Лизи, при мен дори и храненето на заспало не става. Ставаше като я храня вече много гладна на 5 часа примерно, ама не мога да събера 5 хранения ако я храня на 5 часа. Между тия 5 часа има 2 бр кърмене, така, че не е чак толкова гладна и не търси по-рано.
Шишето го приема чак като е супер гладна ама сега като пръцка и се напъва  изпива 90-100-110 рядко повече. Има дни в които се храни добре от 120 до 140 на хранене, но те са рядкост.

# 457
Малко по- назад в темата коментирахте отношенията м/у братя/ сестри. На мен ми е първо дененце и не мога да дам съвет, но чета една книга в момента, която ми е много интересна - Спокойни родители - щастливи деца. Д- р Лора Маркам знам, че има и друга книга  Спокойни родители - щастливи братя и сестри, може на някой да е от полза.

# 458
  • София
И Пресиян де гъне и чувам червата му като яде- вадя биберона да почине за 10 сек примерно и после продължава-уж да облекчи малко, но той е лаком и проблемът му е друг-само нощем! Аз пък настръхвам като наближи нощта. Той яде в 11, после в 4 и после чак в 10, но за мен това не е махане на нощно хранене въпреки големите паузи, махане ще ми е ако яде в 11 и после чак в  7-8 примерно, но на този етап е невъзможно. Оже би ако спеше, но той се буди в 1 и почва едно гънене и пънене и мрънкане и пърдене, докато не стане 4 да яде. Тогава заспива за час два и после пак се почва...някъв ужас! Ако го повия, изпада в истерия, ако го развия, почва да се шиба с ръце по главата и се самобуди... 2 дни беше на хип комбиотик и не беше връщал, днес връща като за световно.
Истеричната нощ съвпадна със започването на санколика и честно казано свга не смея да му давам пак...та имам едно пълно шише- ако който ползваше го иска, мога да му го закарам(в софия де), че е със срок като се разтвори...

# 459
  • Варна
Според мен то си ви е отпаднало храненето. Маха се това в 3.00 и последното трябва да е в 12.00 Ако е като нас например - яде в 20.00 после в 24.00, в 3.00 и в 6.00.  ако сметнете яденето в 1.00 за ядене в 12.00 то си идва следващото в 6.00.
Аз не мога да го махна. Не виждам даже шанс за това.

# 460
Аз пробиотик не съм довала никога. Според педиатърката няма нужда. Освен да пробвам...
Лизи, при мен дори и храненето на заспало не става. Ставаше като я храня вече много гладна на 5 часа примерно, ама не мога да събера 5 хранения ако я храня на 5 часа. Между тия 5 часа има 2 бр кърмене, така, че не е чак толкова гладна и не търси по-рано.
Шишето го приема чак като е супер гладна ама сега като пръцка и се напъва  изпива 90-100-110 рядко повече. Има дни в които се храни добре от 120 до 140 на хранене, но те са рядкост.

Ако искаш пробвай. Изписаха ни го като ми обясниха, че с нищо не може да навреди, даже напротив било полезно за бебетата да го пият. Сега, доколко е истина не знам, надявам се да е. Аз вече от безсилие реших наистина да пробвам и това. Но не искам да прибързвам да се радвам, защото преди време след изписано лекарство за рефлукс бебчо спря да повръща известно време и започна 5 пъти повече, та веднага го спрях. Определено засега от пробиотика има ефект ( намаля и повръщането, и свиването и плаченето по време на ядене) , надявам се и за напред да е така. Може би и 6- часовата пауза през нощта също да помага, защото коремчето си почива. Опитай, без да опитваме, няма как да знаем дали ще подейства Simple Smile

# 461
Ние сме изцяло на кърма и като цяло последните дни яде по малко.
Аз искам да питам защо искате да махнете нощното хранене особенно ако се кърмите ,това поддържа добра лактация .Ние се храним последно в 9 часа и после към 3:00 ,3:30 после към 7:00 и после както дойде. На 2:30 или 3:00 часа.Обаче и нейният корем много къркори направо нещо страшно ,даже и педиатърката го чу ,но пък тя не реве явно търпи на болка .Вече не я оригвам всеки път особено вечер .

# 462
Кой пробиотик даваш?

Ако искаш пробвай. Изписаха ни го като ми обясниха, че с нищо не може да навреди, даже напротив било полезно за бебетата да го пият. Сега, доколко е истина не знам, надявам се да е. Аз вече от безсилие реших наистина да пробвам и това. Но не искам да прибързвам да се радвам, защото преди време след изписано лекарство за рефлукс бебчо спря да повръща известно време и започна 5 пъти повече, та веднага го спрях. Определено засега от пробиотика има ефект ( намаля и повръщането, и свиването и плаченето по време на ядене) , надявам се и за напред да е така. Може би и 6- часовата пауза през нощта също да помага, защото коремчето си почива. Опитай, без да опитваме, няма как да знаем дали ще подейства Simple Smile

# 463
Flower90 На Gerber, ето този:

# 464
Ние сме изцяло на кърма и моят господин отдавна не яде през нощта. Последно в 22-22:30 и после според кога се събуди. Няколко дни се будеше в 6:20 като по часовник, а сега в 5:40 🤷‍♀️ като кърмата не ми е намаляла, но и той си суче много добре. Ака всеки ден по няколко пъти, значи му е предостатъчно, като имаме 6 хранения. Той сам си направи този режим, нямаше нужда да се мъча да премахвам нощното хранене, но ще видим как ще е като започнат зъбите 😬

Общи условия

Активация на акаунт