Септемврийскте джуджета чакат Коледа и 2023 (новоизлюпени септември 2022 🤗 тема2)

• 19 629
  • 750
  •   1
Отговори
# 465
Момичета , имате ли идея, защо бебето (3++) предимно е решило да се кърми НОЩЕМ, спи при нас и по цяла нощ е на цица кажи речи, а през деня яде съвсем малко  - качва си нормално, но с това ядене не знам какво стана!

# 466
  • Варна
Момичета , имате ли идея, защо бебето (3++) предимно е решило да се кърми НОЩЕМ, спи при нас и по цяла нощ е на цица кажи речи, а през деня яде съвсем малко  - качва си нормално, но с това ядене не знам какво стана!
Ами ... затвори мокрия бюфет по някое време и дай бибата. Най вероятно не суче през цялото време,а ползва цицата за залъгалка. Поне моя така прави. Като го видя,че вече не суче го слагам да спи,ако е заспал на гърдата.

# 467
Абсолютно същото положение. И аз това питах във фейсбук групата. Събужда се на всеки час през нощта. През деня спокойно мога да кажа, че изобщо не яде. Направо съм тотално отчаяна. Записах час за пореден консултант по кърмене. Биба при нас не върши работа. Не я приема, иначе целите юмручета са в устата, чак тръгва да повръща, ама не се отказва. Едното ми съмнение е, че от газове, защото се събужда не като на глад, а все едно я боли нещо. И пърди. Но след като не яде през деня нормално да се буди нощем. Просто не знам какво да направя, че да яде през деня. То е оглеждане, рев ако я побутвам да суче, страшно е. Давам гърда, бута я и завира юмрука в устата.

# 468
Ами ... затвори мокрия бюфет по някое време и дай бибата. Най вероятно не суче през цялото време,а ползва цицата за залъгалка. Поне моя така прави. Като го видя,че вече не суче го слагам да спи,ако е заспал на гърдата.

Не иска биба и при мен , вече категорично я отказва😁🤔😬

# 469
При мойте имаше един момент, в който през ноща изяждаха повече, според мен, това е защото вече им е по интересно да разглеждат и разучават през деня, от колкото да се хранят и през ноща наваксват.... Не знам дали съм права, но така си мисля.

Не иска биба и при мен , вече категорично я отказва😁🤔😬

# 470
Момичета изморени ли сте? Ние вкъщи сме на ръба на силите си! Не знам какво стана 🫣 Както си имахме супер режим така с влизането в 3 месец нещата яко се скапаха. Само двамата я гледаме, помош нямам от никого. Почти нямам вече кърма, нз защо така. Все по често давам ам и се чувствам тъпо от това,  ама просто нямам! Отделно тя почна да се буди по рано през нощта. И сори по два пъти. Нямам сили вече! Не спи през деня почти, научила се е да крещи и да вика като иска нещо и просто е ужас! Последните два дни си лягаме в 8 просто нямаме сили за нищо повече. Много ми е тежко 😔🥲😔

# 471
И при нас нещата със съня нещо се прецакаха. Аз нали се похвалих, че поне със съня сме ок, хаха. Вечер започна пак да плаче, все едно има колики, но истерично си лапа ръцете или каквото докопа, та май са зъби... Реве с цяло гърло, сълзи, сополи, всичко...
Преспиването  вечер става все по-трудно, пак е на гърда, но докато не се измори се мята в скута ми като риба на сухо. Може би защото вече кърмата ми съвсем намаля...Скоро май ще приключваме с кърменето, мъчно ми е, нищо че никога не съм имала достатъчно кърма, все пак ще ми липсва. Пък и заспива най-лесно все пак на гърда, предпочитам го пред разнасянето  с часове на ръце из апартамента.
С храненето бутаме  горе долу, по 110-120 изпива тия дни, пак не е много ама бива. Върнах и 1 нощно хранене да наваксваме малко количеството ама тя тогава като, че ли изпива най-малко, около 90-100.
И аз съм изморена. Другия вторник съм при АГто да видим как са нещата след раждането.
Три месеца въобще не съм се замислила  за себе си, нито се храня както трябва, нито приемам витамини. Сега ме хвана шубето дали всичко ще е ок с хемоглобина и тн. , че нали съм анемична.
Отделно съвсем случайно усетих, че кожата на прасеца като че ли ми е изтръпнала. Не усещам нищо като ходя, а като прекарам ръка по кожата усещането е странно. Май ще трябва да ходя на невролог.... Много мразя да ходя по доктори, а и съм голямо шубе...

# 472
И ние сме на ръба. Не по 1-2 пъти, а на всеки 40 минути се буди вечер и нощем. Изобщо не си правя труда да си лягам преди 1-2 през нощта, така или иначе реве на 40 минути. Четох че по-дългият нощен сън приключвал в 3-4 месец и започвали да се будят във всяка фаза на съня, защото не могат сами да се приспят. Та върху самостоятелно заспиване трябва да се работи.

# 473
Всички сме в кюпа... И при нас положението е зле и двете деца са болни, вече на антибиотик, ММ също, а на мен вече ми минава... Трагедия, децата ревът цяла нощ, имам дни в които съм спала 40 мин, най много съм спала 3 часа и вече съм зомби...

# 474
  • София
Аз съм на ръба отпреди 9 години😁 сега вече съм дъно😆
Никол, ти често споменаваш, че гледате бебето заедно с мъжа ти, редувайте се. При нас, когато има възможност за редуване, очределено нещата са по- добре, рядко е, но винаги когаго мога, оставям бебето и изчезвам. Иначе да се мъчите едновременно, не виждам смисъл. Така всеки ще е наспан(ако той има желание да те замества нощем, което е пълна рядкост и не я изпускай), а денем всеки ще си е ина време за себе си, което е важно за психичното ви здраве.
Преси си е с колики и нощем си мучи. Аз заспивам нормално някъде към 6 и така до 8. Ок ми е😆 в смисъл свиква се. С близначките така след тежкия период свикнах 4 часа да са ми напълно достстъчни за написване и после много ми помогна с дискотеките това🤣 връщах се в 5 и те се будеха в 5 и директно ги поемах и нямах нужда от сън. Ма съм била на 30. Млада, зелена. Ся убий ме, не си се представям навън след 10😆
Най- тежки са дните и нощите, когато са болни, тогава няма утеха, освен ако нурофена не ги унася, но при моите това не се случваше, не можеха да дишат и нямаше нищо, което да ги успокои. И покеже бяха все болни, пътвите 2 г буквално не съм спала. А втората година и работех! И на дислотека пак ходех,де, ако мама благоволеше да дойде вкъщи. Нали с нея ги гледахме...

# 475
Аз съм изморена, но просто се натоварих с доста неща, а и големия пак е вкъщи, този път с ларингит. Работа, записах един курс, през деня няма как да не излизаме, защото големият откача. За мрънкането му направо не ми се говори, това най-много ме натоварва. На този фон поне бебето е слънчице.
Да не казвам голяма дума, но като легне в 9 вечерта, се събужда сутрин към 7. То това е плюс за ММ най-вече, че той ставаше с него в 3-4 и по едно време заспиваше прав направо. Аз така или иначе рядко успявам да легна преди 2-3.
Проблемът е, че през деня рядко спи повече от 20-30 минути. Когато ММ си е вкъщи е ок, но иначе ми дотежава. Жизнено важно ми е да поспя час-2 следобед, освен това, когато е на работа, ставам към 8, за да мога да пия кафе на спокойствие преди да излезе. С Филип нямаше проблем, той спеше много и през деня, а и сега си спи. Дори да се събуди, свикна да си играе тихо с нещо и да не ме бута.
Надявам се Борис да започне да спи малко повече поне на следобедния сън, че при този режим в момента не си представям как ще избутам лятото, когато ММ ходи на работа всеки ден. Изобщо не мога да функционирам, ако не спя достатъчно. Месец-два да, но после ставам неадекватна. Ще трябва да си пренаредя ангажиментите явно.
Да се похваля, най-накрая махнахме пелената за повиване. Първо през деня спеше без, после започнахме да го слагаме и вечер и от няколко дни спи така. Пак го храним, слагаме го в чувала и го оставяме. Заспива без проблем и вече ги няма моментите, в които се събужда през нощта, защото си е изкарал ръцете. Но сега ходи из цялата кошара. Голямо въртене пада.
Вашите обръщат ли се вече по корем? Гледах снимки на Филип, на тази възраст вече е спял по корем, а Борис изобщо не си дава зор. Обръща се настрани и толкова.

# 476
Здравейте,  да ви попитам: вторник сложихме първите ваксини (за 2 месечни), че все беше болна бебека и вчера имаше температура не много висока, но от снощи намали млякото на 90-100мл, а пиеше по 180мл. Личната каза днес да почвам със захранването. Сутринта пак пи 90мл, после предложих тиква скъса се да реве, а не беше пригладняла. После пи 40мл мляко и сега спи. Няма температура.  Дали всичко това е от ваксините или се разболява? Вече почвам много да се тревожа. На 4м и 20дни е.

# 477
Нак вероятно е от ваксините, мойте бяха криви 3 дни след тези ваксини. Според мен трябва да отложиш захранването с някой ден... Детето трябва да е в настроение като се започва.

Здравейте,  да ви попитам: вторник сложихме първите ваксини (за 2 месечни), че все беше болна бебека и вчера имаше температура не много висока, но от снощи намали млякото на 90-100мл, а пиеше по 180мл. Личната каза днес да почвам със захранването. Сутринта пак пи 90мл, после предложих тиква скъса се да реве, а не беше пригладняла. После пи 40мл мляко и сега спи. Няма температура.  Дали всичко това е от ваксините или се разболява? Вече почвам много да се тревожа. На 4м и 20дни е.

# 478
Значи щом по-дългият нощен сън приключвал 3-4 месец, представям си какво ще бъде 🤣 Моето юначе от раждането си не обича да спи. Когато ми се вържат 4 часа сън се чувствам прекрасно, свежа и пълна с енергия, но разбира се, разпокъсани часове  и много, много рядко се случвало досега. Вечерното ни приспиване в най-добрия случай е 1 час, иначе по 2- 3. През деня приспиване по 1 час за спане 10- 15 минути. Преди поне отвън обичаше да спи, вече не. 😀

# 479
Аз писах и във Facebook ,ама да си кажя и тук .Ние сме наддали само 450гр. през последният месец ,но пък е +3см.И според ЛЛ трябва да почвам да захранвам ,обаче аз не съм съгласна и ще отложа поне като стане на 5 месеца .
Пак останахме без ваксини и тя освен 2-те в болница има само един прием на Ротарикс. Не знам кога вообще ще и бият тези ваксини и до кога може да се отлага.
Иначе тя не иска да суче повече от 5мин Пробвах да цедя  след кърмене и да и давам допълнително ами не иска да пие от шише само се лигави .

Общи условия

Активация на акаунт