Септемврийскте джуджета чакат Коледа и 2023 (новоизлюпени септември 2022 🤗 тема2)

• 19 580
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
И ние много се караме, но мисля е нормално.
Днес бях на преглед при АГ. Вероятно имам инфекция, чакаме резултати от микробиология. Реших така и така съм отишла да си пусна ПКК заради анемията.
Беше тя обяд и бях пила кафе, но АГто каза, че не е проблем, не влияе на хемоглобина.
Та, хемоглобина ми е екстра, ама само той..
Левкоцитите ми са малко под долна граница, а тромбоцитите малко над горна....
Цяла бременност през 2 седмици съм правила ПКК и никога точно тези 2 показателя не са били извън норма.
Три месеца не съм се замисляла за здравето си, а явно трябваше....

# 571
Ние с ММ в момента пробваме за трети път да се “разведем”… На всеки ремонт на жилище положението става страшно… И като молбата за развод започне да стърчи от джоба, значи вече краят на ремонта се вижда. Стигнали сме до паркет тази седмица и ще ми е много трудно да не пречукам някой майстор и/или ММ… Особено както съм в цикъл и целия свят ми е крив…
Отношенията ни се пооправиха, когато децата станаха по-големи и по-самостоятелни… Преди това се бяхме позагубили като двойка, но ги гледаме сами без баби и помощ. За първо път децата бяха за повече от три дни без нас това лято. Седяха 10 дни при майка ми преди раждането и това беше. На каката ще ѝ празнуваме рд другата седмица. Става на 9.

Търся си някакъв курс да запиша, за да не ми е скучно вкъщи. Препоръки? На вас какво ви е интересно? Нещо хубаво покрай работата ви или не само?

# 572
Аууу, Никол, не с лошо за програмистите, читави хора сме. Stuck Out Tongue Winking Eye
Всяко начало е трудно, няма как. Ние и след първото се карахме, сега пак. Недоспиването, умората, бдителността дали всичко е наред с детето... Всичко това влияе. Пък и, от опит ти казвам, работата от вкъщи с дете е ужасно напрягаща, особено ако си съвестен и те чака нещо спешно или с висок приоритет. При това, говоря за времето, когато аз работих и каката е била в градинска възраст. С бебе не си го представям. Та... Възползвайте се от баби, дядовци, лели, чичовци и каквото имате под ръка и намерете време за вас си. Ако нямате помощ, вечер, като заспи бебето, пуснете някой сериал, има достатъчно, все нещо ще му хареса. Не забравяй - в крайна сметка, навремето си го харесала достатъчно, че да го вземеш. Grinning
Добавям: Никол, взимай мъжа си на разходка с бебето през деня. Психическото натоварване се смъква с физическо, а и така ще прекарвате повече време заедно. Пък и в спокойна обстановка, без стрес е доста по-добре да обсъдите кое-как.
FrauSto, нямам препоръки, но имаш моите адмирации за желанието за развитие! Аз в последно време съм тотална развалина, забравям, разсеяна съм, вечно уморена и недоспала.

Последна редакция: вт, 24 яну 2023, 22:50 от Gripping

# 573
Ние с големия наваксахме скандалите за 8 години безпроблемна връзка преди това. За капак купихме апартамент, когато беше на 7-8 месеца и направихме основен ремонт за 4 месеца. След тази 1 година вече нищо не може да ни бутне. Честно казано съм благодарна, че ме изтърпя, понякога съм много зла, а той е мъж-мечта. Ама това между нас, нали… 😂
Отминава този период, напасвате се. Този път си знаем проблемните ситуации и общо взето са добре нещата. То основно големият създава напрежение с ревове и мрънкане и понякога се караме просто защото сме изнервени, но си го знаем и гледаме да няма цупене. И аз гледам да си прехапвам езика понякога, че в 99% от случаите не съм права и си го знам. А колкото и да е банално, редовният секс много помага. Гушкането също.
При нас проблемите се появяват, когато нямаме достатъчно време за себе си, ако може да си е вкъщи постоянно, ще съм най-щастлива.
Мен не ме дразни да работя от вкъщи с дете. Има си изнервящи моменти, идва ми в повече понякога, но ме спасява от рутината и ми дава възможност да се откъсна от битовизмите. За нормална работа не си и мечтая в следващите 4-5 години. Като виждам Филип как ходи на градина за по 1 седмица в месеца…
Kanari, ММ също залита по еко, но при нас няма как. Едно на ръка, че водата е страшно варовита, но и често пускат предупреждения, да не се ползва за питейни нужди, защото са открили бактерии, ешерихия коли и какви ли не гадости. Не ни се рискува. Гледаме поне да рециклираме всичко възможно.

# 574
  • София
Да, вярно, че като поотраснат е по-добре. На мен сегс това му е нсй-потискащо. Беше ми свършил тоя период...и аз обичам навън. Още повече съм с депресия-излизането на въздух и среме за себе си е абсолютно задължително. Аз обичам из центъра, на пазара, по уличките...нещо да се случва, той не. Освен природата,за която споменах, че не съм фен. Гледаме много сериали(преди де), сега аз си лягам, защото той не помага нощем с бебето, а то не спи. Ние пък сме много млада двойка, но не и на възраст и проблемът е, че той иска още деца,а аз категорично не. Все пак 3...и над 40. И едва преживях бременността и сега бебето и неспането...и ако въобще забременея пак, да имам 3 годишно с бебе и 2 тийн. Абсолютно не. Затова и се надявам на критическа😀 иначе съм подготвена, че това може и да се окаже препъни камък.

# 575
Kanari, а пробвала ли си да го изкарваш на разходки с бебето? Аз също не съм много по разходките, дай ми да си стоя вкъщи. Но ММ сега като си е вкъщи ме кара да излизаме до парка и до центъра, и то пеша. Аз пеша не съм ходила цял живот, с Филип винаги излизах с колата и разходката беше висене на пейка в парка или на кафе. Обаче взе, че ми хареса. Дори като е на работа, излизам пеша с една приятелка. Ходим по магазините, до парка. Не било толкова лошо.
Нали, да уточня, живея в малък град и става въпрос за 20 минути ходене, но все пак си е нещо. През последния месец почти няма ден, в който да не съм излизала от нас, а преди се е случвало по цяла седмица и до магазина да не отида.

# 576
  • София
Ами не става- на работа е. Иначе докато беше болничен ме заместваше и го извеждаше. Но той иска в парк, аз искам в центъра. 😀 аЗ в парк нямам какво да правя. Освен да пия бира,ама ся е студено за това. Като свърши работа е тъмно вече и не става за разходки, а и малкия лягА.

# 577
И аз съм много по разходките, където и да е. Мъжът ми много обича зимата, аз я ненавиждам. За мен зимата е смърт направо, даже ме е налегнала депресия, каквато нямах с априлската кака.
Той си е вкъщи, но работи. Ако няма много работа ходим в парка. Ако не, оставям го с каката и ходя или до парка или до мола с бебешака.
Да се оплача, преди време писах тука, че ми идва цикъла. Да, ама не дойде. Имаше малко розово при избърсване и край, нищо не се появи. И сега изведнъж се филмирах, че може да съм влязла в критическа. Нали съм на 43 Sad Възможно ли е? Какви изследвания се правят за да се потвърди?

# 578
Ти още кърмиш… Изчакай… Имаме поне още 10 години дотогава.

# 579
Alegra, и аз нямам цикъл още. Вчера на прегледа  АГ каза, че яйчниците ми още спят и овулация може да очаквам след 2-3 месеца, цикъл също някъде там.
Та, не се притеснявай, нормално е.

# 580
Аз започнах хапчета за спиране на кърмата, Канари, колко време след хапчетата ти спря? Снощи ми беше последното хапче, но сега пак са ми твърди гърдите. А през ноща пък ставах да повръщам, сега изядох една филия и пак ми се гади, какво пък е това сега?!?

По темата с мъжете и моя не обича да излиза, аз обичам, дори и по еко пътеки обичам да ходя, но той се отказва на 50 метра 😁😁 по едно време с брат ми ходех... И по кафета обичам и на разходки по мол/ център, той хич не обича, ама аз съм свикнала ние сме заедно от 15 години. Преди го карах веднъж месечно, да излезем на ресторант поне и си беше станало като традиция, ама сега няма как. Иначе аз отделно си излизах с приятелки.

Редактирам : децата направиха 5 месеца, аз още нямам цикъл, последните дни ме болят яйчниците, сигурно ще се появи скоро. Ако кърмиш може и да не дойде цикъла скоро, ако ти дойде,, намалява кърмата.

# 581
  • Варна
Включвам се по темата с татковците с няколко акцента, които са си лично мое мнение, не претендирам, че много разбирам.

1. Връзката на родителите трябва да е с приоритет. Да, децата винаги ще са номер едно в нашите сърца, но за да са щастливи те, вярвам, че първо трябва да осигурим щастливи родители. Хубавите и позитивни моменти и любовта между мама и тате не могат да се заменят нито с хубави дрехи, играчки, чист дом или изграден режим.

2. Повечето татковци не могат да се откъснат от примера на техните бащи. Навремето децата се гледаха от майки и баби, а бащите и дядовците все имаха друга работа. Тази верига е много трудно да се прекъсне, ако самия мъж не го осъзнае и не реши, че не иска да повтаря примера. Но ние можем да им помогнем с разбиране и подкрепа.

3. На някои татковци им е много трудно да влязат в ролята на бащи. Ние също не сме научени, но имаме някакъв майчински инстинкт + голяма общност от майки, с която си помагаме ежедневно. Те обикновено са сами. Дори не се сещат какво и как трябва да направят. Не осъзнават елементарни неща, които за нас са супер логични на подсъзнателно ниво като например, че е важно да изградят връзка с детето си. Затова - ясни инструкции без нападения и с повече разбиране. "Ще къпем бебето към 19:00ч. Искаш ли ти да го направиш? Много е лесно, ще се справиш без проблем. Това може да е вашето време като баща и син/дъщеря! Hug". Планирайте и говорете отрано. Без "веднага и айде сега трябва да стане". Опитайте се да не се намесвате, освен, ако таткото сам не поиска. Възможно най-малко инструкции. Намерете си друга работа и ги оставете да се оправят. Това ще им донесе самочувствие и желание да го правят все по-често. Никои не обича орел да стои над главата му и да дава акъл на всяко движение. Да, няма да намажат перфектно всяка гънка с крем, но това е маловажно на фона на голямата цел - свързването бащата с детето.

Естествено винаги ще има бащи-темерути, които няма да имат желание да се включат по никакъв начин и ще си гледат техния живот. Дано има много малко такива. Иначе всички други с малко помощ и мотивация от наша страна мисля, че бързо ще влязат в час.

Аз имам късмет, че моя мъж има баща, които е дал добър пример и сега и той е заинтересован татко. И все пак имаме много неща за дялкане, но като гледаме в една посока и цел и работим заедно, вярвам, че ще станат нещата.

# 582
  • София
Права си, jinx, за всичко, особено за примера. Точно днрс си говорихме с мм, че той няма никакъв пример-баща му ги е оставил буквално гладни и голи с майка му и сестра му и са се оправяли както могат. Каза, че няма никакъв пример и не знае какъв баща да бъде. Аз се подразвам,защото темата беше, че бащата на близначките знае в момента, че едната има здрсвисловни проблеми и то сериозни, но не се е обадил веднъж да пита как е. Не мен. На нея не се е обадил! И мм вика- ами не че го оправдавам, ама може да е зает. И аз се ядовсвам- питам го- ти няма ли да се протесняваш за детето ти, ако се парализира. Не знаел.
Lizi,  браво! Доста дълго ми спираше- аз цедях по малко първо на 4 часа-но съвсем малко, колкото да не станат бучки. Обаче станаха. Та като усетех твърдо и цедях по 5-10 мин.(иначе чо 20 цедях). После намалих 3 пъти на ден, после по веднъж...за 10 дни бях приключила. Иначе хапчетата пих за 3 дни по схема.
Относно критическата- възкожно е и зависи. Аз съм пила клостилбегит. Той служи за узряването на 10 пъти повече яйцеклетки на един цикъл от нормалното. Това се прави с цел при проблеми със забременяването. По принцип е забранен за употреба над 6 мес по обясними причини, знаете, че жената има определен яйчников резерв в живота. Аз съм го пиша 1 година и половина! Защото лекарят ми беше некадърник! И така аз очаквам менопаузата и то скоро. Мисля, че се изследват хормони и кръв и там спрямо съчетанието се установява. Аз не съм го правила. Този месец ми закъсня, ама дойде, все пак още се маюестваъ другите хормони. Иначе предния път като кърмих до 4 мес, ми дойде чак на 7ми. Многоо хубаво беше. Мразя цикъл. Мразя студ. Мразя да не спя!😆

# 583
Джинкс , много добре описа нещата. И моя мъж няма добър пример какъв баща да бъде, но сам ми е казвал, че има пример какъв не иска да бъде.
Относно цикъла - аз голям карък излязох.  Не стига, че кърмя ексклузивно още от родилното, а цикъла ми се върна бебето като беше на 2,5м. Бях в шок… Искрено вярвах, че поне до 7-8м съм се отървала 😂

# 584
Изобщо не мога да преценя дали бащата на ММ е добър пример. В смисъл от тоя тип къде жена му му готви, чисти, принася а той нали работи. Като баща обаче не знам какъв е бил. Мм обаче е много добър баща. Приспива, облича, съблича, къпе, готви на каката. Помага и за бебето. Дава зор и се интересува за прегледи ала бала. Карали сме се само за чистене. Като ме ядоса и каже, че върши предостатъчно. Ама на мен ми идва в повече рутината на постоянното и всекидневно подреждане на нещо. А той спокоен, да не се ядосвам, трудно било с бебета, ама ще минело Grinning е прав е, ама аз съм депресирана от гадното, скапано време.

Общи условия

Активация на акаунт