Септемврийскте джуджета чакат Коледа и 2023 (новоизлюпени септември 2022 🤗 тема2)

• 19 571
  • 750
  •   1
Отговори
# 585
Да,  Jinx, много верни неща. Моят човек има много добър пример от баща си, той сега гледа децата на брат му по цял ден. Буквално. Те са на 4 и 8, малкият е с него пп цял ден, а каката след училище.  Но той помага много за детето, дори повече от мен я гледа. На мен това еднотипно ежедневие не ми понася и все си намирам задачи... Вчера правих една торта 5 часа.. като съм я почнала онзи ден 😁 Но като отношение към мен си ме дразни на моменти, иначе като е хубаво времето сме все навън и разходките са нашето нещо. Ама тая скапана зима..
Абе ще дойде пролетта и ще излизаме само още някакив си 3 месеца остават 🤣

# 586
Абе момичета, моя син е започнал да си бута яко ръцете в устата, което е окей, но забелязвам, че когато се успокоява ( преди да заспи) пак го прави, дали е проблем или отминава, още не започнал да лапа каквото види и все се надявам, че заради това се успокоява с юмрук в уста😂😂😂 а биберон продължава да не иска, изобщо вече. А ми се иска поне нощно време да не съм аз биберона😬

# 587
Същата драма имам и аз. Обаче проблемът е че юмрукът в устата не я успокоява, а напротив. Заспиването е немислимо налапа ли ръката. Затова се принуждавам да ѝ държа ръцете за да може да заспи. Панда, при теб заспива ли от яденето на ръка?

# 588
Борис си гризе ръцете, пръстите, всичко, което докопа. И биберона гризе понякога, научи се да го хваща за пластмасата и гризе. Понякога си пъха пръстите и както е с биберона.
Поне за сега го ползва и по предназначение, че Филип някъде на тази възраст го отказа тотално.
Научи се и да се обръща. Върти се и на двете страни. Обаче като е по корем се опитва да пълзи. За сега се движи като червейче, но успява. Приятелките ми ме “успокоиха”, че някои бебета започвали да пълзят на 5-6 месеца. 😳 Не съм доволна. 😂

# 589
Дъвченето на всичко те първа започва! Joy
При мен момчето дъвче всичко, ръкавите са му все мокри и от гърдите дърпа бодито и пак го дъвче, завивките, играчките всичко, на сестра си ръка/крак каквото докопа. Ако ръката му е в устата няма заспиване. Момичето ми още само ръцете дъвче и моята ръка като я гушна легнала/поза люлка.
Биберони отказват още от втори месец, скоро пак ги пробвах, не ги искат.

# 590
Успокоява се , но не може да заспи, защото се разсейва 🤦🏼♀ махам му го устата и заспива за 3 минути , а понякога до такава степен си бърка в устата, че повръща 😂
Същата драма имам и аз. Обаче проблемът е че юмрукът в устата не я успокоява, а напротив. Заспиването е немислимо налапа ли ръката. Затова се принуждавам да ѝ държа ръцете за да може да заспи. Панда, при теб заспива ли от яденето на ръка?

# 591
хаха, абсолютно същото!

# 592
ММ мъж няма добър пример от баща си. Зарязал е майка му още като в забременяла, обаче той е перфектен и аз нямам никакви проблеми с него. Супер се разбираме. За останалото съм съгласна с Jinx. На 90% правим всичко заедно. Лежане, сериали, разходки. Сега организирам екскурзийка в Барселона април месец. И той е много въодушевен 😀
Фраусто още от самото раждане като го слагам да спи ми пускам една и съща песничка и вечер гася лапата, за да знае, че започва болни сън и да право разлика. В началото го поклащах в кошарата или потупвах по дупето, на моменти и сега го правя понякога като е по-кисел. Най-важното според мен е, че не съм го хранила през нощта. Това е май в общи линии. Основното е, че се почва съвсем отначало. Едва ли ще ти помогна вече с нещо. 😒
Искрен и тай супер настървено си бърка в устата, ама се изнервя, вместо да се успокоява и той се мъчи да пълзи май. Застава на 4 крака и почва са се люлее напред-назад.
Започна да подкача в ръцете ми и се чудя дали да почна да го слагам на бънджито по малко или е много рано.
Вие какво мислите? Тия дни прави 5 м.

# 593
В упътването на бънджито пише 6+ месеца и аз чакам с нетърпение за него.

ММ мъж няма добър пример от баща си. Зарязал е майка му още като в забременяла, обаче той е перфектен и аз нямам никакви проблеми с него. Супер се разбираме. За останалото съм съгласна с Jinx. На 90% правим всичко заедно. Лежане, сериали, разходки. Сега организирам екскурзийка в Барселона април месец. И той е много въодушевен 😀
Фраусто още от самото раждане като го слагам да спи ми пускам една и съща песничка и вечер гася лапата, за да знае, че започва болни сън и да право разлика. В началото го поклащах в кошарата или потупвах по дупето, на моменти и сега го правя понякога като е по-кисел. Най-важното според мен е, че не съм го хранила през нощта. Това е май в общи линии. Основното е, че се почва съвсем отначало. Едва ли ще ти помогна вече с нещо. 😒
Искрен и тай супер настървено си бърка в устата, ама се изнервя, вместо да се успокоява и той се мъчи да пълзи май. Застава на 4 крака и почва са се люлее напред-назад.
Започна да подкача в ръцете ми и се чудя дали да почна да го слагам на бънджито по малко или е много рано.
Вие какво мислите? Тия дни прави 5 м.

# 594
Пускам един и същи бял шум на нощен сън от началото… и едно и също меко одеало ползвам за вечерта - да направи асоциации, но да видим колко ще са успешни.
Леглото и матрака са тук - довечера ще в първи опит да я прехвърля там да спи за цяла нощ. Да видим.

Иначе с храната се случва нещо, което не помня от другите деца. Две хранени от 150мл станаха на 180, а други две от 150 на 100…
Има дълга нощна пауза без храна към 6-8 часа, но се разбужда и с премрънкване, биба и бял шум си заспива пак. Понякога трябва да ѝ дам ръка, за да ме усеща, за да заспи.

ММ е активен баща. Родителството ни е 50 на 50. Основните неща ги можем и правим и двамата, напълно взаимнозаменяеми - хранене, къпане, памперси и т.н.
При по-големите вече сме по предпочитания - той е по спорта, аз съм по академичните дейности, игрите - общо.

И на мен ми се иска да мръднем някъде по чужбина. Трябваше да ходим в Италия миналата година, но се отказах, въпреки че док беше ок. Достраша ме, а и с тумбак нямаше да мога да обикалям много.
Сега само точа лиги… ММ иска да водим и малките куфарчета, а аз не знам ще ми стигнат ли нервите.Wink

# 595
  • Варна
Питах онзи ден в Хиполенд за бънджита и казаха, че е хубаво да може да седи седнал и така да се купи. Но мисля,че сами ще си покажат. Определено вече не е онова лежащо бебе, но още е рано за бънджи според мен. Някакъв никакъв период...нито седнали, нито легнали, нито пък мога да го разнасям цял ден на ръце. Двата ми пръста на лявата ръка са изтръпнали не ги усещам. Като го нося и си ги подлагам под дупето му. Като кърмя пък придържам с тях гърдата. Почнах да изпускам много неща...вилици,милици. В шезлонга му втръсва,ама го слагам като трябва да свърша нещо,гледам преди да се разгневи да го махна,за да не го намрази.
Нашето кърмене през деня е на около два часа, беше на три. Ака постоянно. Не знам след болницата и АБ ли се разстрои, но само дрищи.
Големия почна сам да си готви. Е верно яйца и омлет,но пак е нещо. Има напредък. Брат му първо ще го науча да си прави сам за ядене и после ще четем и пишем 😊😁🤣🥴

# 596
  • Варна
Оф аз съм много против тея бънджита, мънджита, паяци. Joy
С баткото не съм ползвала и сега няма. Само шезлонг от време навреме, ама и двамата не са големи фенове. Големия беше предимно на леглото и на земята и пропълзя между 6 и 7м. Изучава цялата къща, после почна да се изправя и на 11м проходи.
И на ръце не ги нося и двамата, освен навън в раницата. Като почне да мрънка бебето, просто сменям мястото. Като се събуди първо си гледа въртележката, после яде, после го слагам на активната гимнастика, после малко на шезлонга, после на повивалника (който е до прозорец да гледа навън), после малко в другата стая, после да сменим памперса и айде, времето до следващия сън се изтърколило без да ми виси в ръцете. По 10-15 мин на активност, докато му писне и сменям.

# 597
И аз съм против бънджита и проходилки, и на мен не ми виси на ръцете, освен ако нещо не се заиграем пред огледалото. Сутрин прекарва повече време на люлката за да пия кафе на спокойствие, после го местя на земята върху килимче или на активната гимнастика. На следващите будувания имам и по-активни занимания с него. Често има контактни дремки и тогава го държа, иначе не. Ако мрънка за внимание сядам до него и го заигравам малко или му сменям мястото.
Може да не спи добре, ама поне успешно се занимава сам 😁

# 598
И аз не съм ползвала бънджита и паяци, няма да ползвам и сега. Филип беше голям фен на люлката, на 5-6 месеца започнахме да го оставаме за по-дълго и направо си заспиваше там. Но Борис не е, слагаме го, но бързо се изнервя. Основно ММ го ползва да си го взима с него в кухнята, като  готви.
В последно време ползвам коша на количката, отдолу има крачета и става като люлка. С Филип също го ползвах много.
Борис иска да го разнасяме, изобщо не иска да е легнал.

# 599
Благодаря, момичета. Значи още малко о го слагам на бънджито почти стои седнал вече. Дъщеря ми не се кефеше толкова на паяка, ама на бънджито откачаше от кеф. Люлееше се, скачаше, викаше от кеф. Проходи на 11 м. Сега дребния не се кефи на люлката много, та ще я сменям люлката с бънджи скоро. Като го гледам и ток как се развива ще проходи също като как си на 11 м. Аз този пък хич не бързам, ама той е на друго менение 😒

Общи условия

Активация на акаунт