Септемврийскте джуджета чакат Коледа и 2023 (новоизлюпени септември 2022 🤗 тема2)

• 19 541
  • 750
  •   1
Отговори
# 645
Аз им купих, възглавници против обръщане, но те си се обръщат по средата и си спят по гръб, даже се смъкват надолу и на възглавницата им остава само главата в долния край Confused та скоро ще ги махна, смисъл от тях няма.

# 646
  • София
Да де, същото е и моето- ограничител. И Пресиян се изтиквв по гръб, но му е длстатъчно да заспи настрани. После си се оправя. 5 месец вече може би е нормално да им идва тесничко, тогава с преграда  на кошарата вече и сами. Моите до 4 мес бяха в едно легло с такива ограничители, но им умаля...

# 647
Ама целта на тези ограничители не е ли за да остават по гръб и да не се обръщат по корем и да се задушат? Защото казвате, че вашите бебета се завъртат и спят настрани.

# 648
  • София
Не, те са основно за новородени, за да се подпрат настрани и да не драйфат назад,а навън (да, знам, че по новите предписания това е грешно, но Преси,а и близначките винаги са спяли по- спокойно настрани.) А сега като по- голям, го използвам просто, за да не пада от кошарата и пак да си го подпирам настрани като е повит- заради рефлукса мрази да е по гръб, а и по корем ненавижда да седи/лежи.

# 649
Целта на ограничителя е да спят на ребро, а не по гръб. Според новите препоръки е по добре да спят по гръб с главата на страни, но според нашата педиатърка, дете с рефлукс е немислимо да спи по гръб. Отначалото не бях съгласна с нея, защото докато не могат да си движат глават, като са по гръб с главата на страни, си повръщат отстрани, но в един момент мойте започнаха като повръщат да си вдигат главата към тавана и да се давят и повръщат върху корема си, тогава се съгласих с нея, взех тези ограничители и започнах да ги слагам на ребро, но понеже са свикнали по гръб, те се изтегляха и пак спяха между ограничителите по гръб.
Ама целта на тези ограничители не е ли за да остават по гръб и да не се обръщат по корем и да се задушат? Защото казвате, че вашите бебета се завъртат и спят настрани.

# 650
  • София
Е да, и моят се извърта, ама поне замалко е настрани 😀

# 651
Според вас възможно ли е сега по никое време в 4 месец бебето да получи рефлукс? От 2 дена след като суче връща повечко кърма. Ако я държа дълго легнала може и да не върне, но гушна ли я права веднага връща. След оригване задължително. Или преяжда може би?

# 652
  • Варна
Според вас възможно ли е сега по никое време в 4 месец бебето да получи рефлукс? От 2 дена след като суче връща повечко кърма. Ако я държа дълго легнала може и да не върне, но гушна ли я права веднага връща. След оригване задължително. Или преяжда може би?
И при нас го имаше и сега понякога,но е толкова епизодично,че не мога да го нарека рефлукс. Понякога просто му притискам стомахчето явно и връща повече. А понякога просто си преяжда. На едни големи гълтоци като почне и така става. Сменяла съм по три четири ката дрехи.

# 653
Момичета как се разбира,че бебчето има температура?някакви признаци? Отпадналост или мрънкане?

# 654
Ако е висока, вероятно ще е вяло, отпаднало. Със сигурност ще се усеща по-топло телцето, сякаш “грее”, обикновено челото, докато крайниците може да са студени.
Накратко няма как да сбъркаш, дори да не вярваш на показанията на термометъра.

При нас също е имало спонтанни епизоди на връщане. Стига да не е на фонтан и всеки ден, не мисля, че е страшно. А за рефлукс трябваше май да има и симптоми налице, например огъване на дъга, плач докато е по гръб, и т.н.

# 655
  • София
Аз лично никога не съм познавала, че децата имат ремпература- нито им се е отразявало, нито горят. Затова и много рядко меря. И с бебето е така- постоянно е горещ, явно е нормално. Отделно аз съм с много ниска по пронцип-35 ми е нормалната. Едната ми дъщеря съм хванала, че е по същия начин- демек мерят я 36.5 и за лекарите е ок, но аз знам, че това е все едно 37.5 за нас. Отделно ако се случи да има, не бавя нурофен (панадол не им е действал никога), това да ми седи с температура и за да будувам и да меря на 5 мин, не мога да си го представя.
Така че, ако те притеснява- мериш. И смаа в един момент ще се ориентираш.

# 656
Някоя от вас ползвала ли е борд/степенка за второ дете? Такава, която се закачва за количката. Ако да, какви са ви впечатленията? Как изобщо се качва по тротоарите при положение, че и количката е с колела и този борд има колелца? Според мъжа ми няма как да става и трябвало само по равно да се кара.

# 657
Благодаря мамчета. Измерих я за мое успокоение и беше 37.5 незнам добре ли е? Бебчо си беше доста активен и весел

# 658
Майчета, някоя от вас да има опит с постене и кърмене? Иска ми се да постя, но не знам ок ли е

# 659
  • Варна
Благодаря мамчета. Измерих я за мое успокоение и беше 37.5 незнам добре ли е? Бебчо си беше доста активен и весел
За малките бебета това е нормална темепература. Щом е весел не бих правила нищо Hug Аз и като е отпаднал не давам нищо, освен ако не минава 38* вече.

Kanari, има ли вече Нурофен за бебета по аптеките? Последно питах преди 1 месец и още нямаше. Караме с Панадол ние, засега действа.

Общи условия

Активация на акаунт