Септемврийскте джуджета чакат Коледа и 2023 (новоизлюпени септември 2022 🤗 тема2)

• 19 538
  • 750
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Няма, Джинкс...много тъпо, то няма и за юноши. Давам на децата от тоя за възрастни.

# 661
  • Варна
Майчета, някоя от вас да има опит с постене и кърмене? Иска ми се да постя, но не знам ок ли е
И аз днес се замислих, но не знам...ще вземе да ми се прияде нещо и то не толкова месо, колкото сиренце, яйца. А ми се ще и веднъж строго да го спазвам.

# 662
Аз *макар и не по мое желание* не ям млечни и яйца вече 3 месеца. Не виждам да дава отражение на кърменето (имам кърма, и тя качва). Има заместители, като ми се дояде си взимам например кокосов кашкавал и си слагам на филийка/паста, за да се залъжа 🤪 НО месо ям. За кратко време все пак не мисля, че постенето може да не е ОК

# 663
Бяха ми дали борд за количка, но не бяха съвместими и така и не го използвах. Иначе съм на същото мнение - при един по-висок бордюр си останал там. Ще е стържене голямо.
Вариантите ми бяха:
Голямото в количката, малкото в ерго раница
Малкото в количка, голямото с тротинетка или балансбайк

Била съм на хранителен режим с месо, изключвайки изцяло млечни. Нямаше отражение на количеството кърма, но детето приемаше и друга храна.

# 664
  • Варна
Няма, Джинкс...много тъпо, то няма и за юноши. Давам на децата от тоя за възрастни.
Да, тъпня...Frowning1 Обаче във Варна май съм виждала за юноши на нашата аптека в квартала. Искаш ли да проверя и да пратя, ако има?

# 665
Нашата лична ни предписа за децата Миг за деца, което е Нурофен всъщност.

# 666
Да, тъпня...Frowning1 Обаче във Варна май съм виждала за юноши на нашата аптека в квартала. Искаш ли да проверя и да пратя, ако има?
Детето вчера вдигна температура след ваксина отидохме в Аптеката и взехме. Ние сме в Сливница на 30 км. от София. Пише нурофен за деца над 6 килогрома. Не е ли това сирпоче?

# 667
И на нас ни се мотае един Миг в хладилника от лятото, пак си е с Ибупрофен и замества Нурофена. Панадол също не взимаме по принцип, а друг детски сироп с парацетамол, защото панадола е само с 1 месец срок, след като се отвори. И без това хвърляме почти пълни шишета.
За бебето държа една опаковка свещички Ефералган за всеки случай, с Филип също имахме, така я изхвърлихме неизползвана, дано и сега не се налага. Ефералгана е с парацетамол.

# 668
С какво мажете вече подсечено дупе? Судокрема не ми свърши работа, а и с какво мажете против подсичане?

# 669
Ползвам Bepanten, супер кремче, става и за раздразнения по кожата.

# 670
За подсечено дупе ползвам Бепантен и аз, много е добър. А иначе си мажа със Судокрем на всяка смяна.
Голямата по принцип не вдига температура, но след като изкара варицелата, ми вдигна 38+, беше като парцал. Лекарката от неотложния кабинет ѝ изписа капки Диалгин, освен всичко останало. Те също са много добри, свалят температура и облекчават болка много бързо. Все пак, е добре да се вземат след консултация, можело да предизвикат алергична реакция. И е за по-големи деца, на бебе не знам дали бих рискувала.

# 671
Тес, кой е другия детски с парацетамол?
Наистина е много странно това с 1 месец след отваряне. Ясно си спомням, че преди беше 6 месеца срокът 🤨

# 672
Тес, кой е другия детски с парацетамол?
Наистина е много странно това с 1 месец след отваряне. Ясно си спомням, че преди беше 6 месеца срокът 🤨
Ефералган и Параседол са с парацетамол. Панадола за бебета винаги е бил с 1 месец.

# 673
Момичета напоследък ми се струва, че кърмата ми свършва. Все по често започнах да давам добавка през последната седмица, а бяхме взели една кутия само за всеки случай. Кати след 2 дни става на 4 месеца. Много ми е тъпо... има ли начин според вас да върна кърмата и има ли някой в подобно положение? От една страна гърбът зверски ме боли и когато таткото дава от шише ме отменя. Също така мога някой ден да поспя повече от 4 часа... което е добре. Но все пак се чувствам виновна,  че заради моят комфорт лишавам детето от кърма.  😔😔😔

# 674
Чай Лактеса на мен ми помогна, както и хапчета Лактил

Момичета напоследък ми се струва, че кърмата ми свършва. Все по често започнах да давам добавка през последната седмица, а бяхме взели една кутия само за всеки случай. Кати след 2 дни става на 4 месеца. Много ми е тъпо... има ли начин според вас да върна кърмата и има ли някой в подобно положение? От една страна гърбът зверски ме боли и когато таткото дава от шише ме отменя. Също така мога някой ден да поспя повече от 4 часа... което е добре. Но все пак се чувствам виновна,  че заради моят комфорт лишавам детето от кърма.  😔😔😔

Общи условия

Активация на акаунт