Септемврийскте джуджета чакат Коледа и 2023 (новоизлюпени септември 2022 🤗 тема2)

• 19 505
  • 750
  •   1
Отговори
# 720
Снощи си направих два теста на различни марки и светнаха и двата - с ковид съм.
Вчера бях като парцал цял ден, обадих се на ММ да си идва, че не мога да се грижа за себе си и бебето. То пък вдигна температура и вече ден и половина се боря с нея… мускулните болки ме усъмниха и заради тях направих тест… та така, миналата година по абсолютно същото време бях в ковид карантина у дома… днес вече съм значително по-добре, почти нямам симптоми, но беб е голям киселак… давам авирон саше разделено на две за деня, панадол и фенистил…
Някой, който е карал, да даде успокоение - как минава, какво е било лечението…
Страх ме е да не стигнем до болница.
Изкарахме го и четиримата януари. Аз много зле два дена с 39-40 температура. Мм кашляше също. След 3 дена голямата вдигна 39-39.5 за ден и половина. На следващия ден и бебето. За 1 ден общо взето и мина,но да, киселяци бяха и двете. Не сме давали нищо освен Панадол и аналгин един път на каката. Леко се карал ковид при бебетата, не се притеснявай.

Последна редакция: чт, 09 фев 2023, 15:04 от Анонимен

# 721
  • София
Да, на сайта им пише, че не може с мултиспорт в цялото студио.
Панда, а плуването с бебеци къде е?

Някоя от вас оплаква ли се от косопад? Мислех че ми се е разминало с това бебе, но не. Тия дни започнаха цели кичури да падат, с си пия витамини. Но от предния път знам, че нищо не помага. Sad И все пак ако сте пробвали нещо магическо по въпроса, споделете!
Аз! Пада на кичури всеко път като я пипна. Абсолютно нищ8 няма да помогне, щом е на хормонална основа-изчакваш да премине и тогава започваш да мажеш каквото мислиш,че помага. Аз съм пробвала всичко, но мисля,че нещо е имало ефект, освен една емулсия за сгъстяване на керастаз-но пак казвам-не е било по време на хормоналния падеж, а по-натам след стрес. И тривитаминол съм слагала и всякакви други мазила, бири, коприви и тн. Хининовата вода ми действа супер за бърз растеж. Сега а подстригах до врата. Няма смосъл от дълга падаща коса. Малко се подобри, явно и олекна.
Много кофти за ковида-и аз миналата година по това време го карах, отврат беше, бях и с кървене и нали не можеше никакви лекарства, изпитвах ужас да не почна да кашлям. Дано мине бързо!

# 722
  • Варна
Lizi, не искам да натрапвам съвети, но според мен действай сега да махнете екранното време, че ще си вкараш голям автогол за в бъдеще. Persevere
Едно, че самите деца ще станат по-изнервени, диви и превъзбудени (което засега може да не пречи, но като пропълзят и проходят ще стане мама мия.)
Плюс това сега е най-лесно да го направиш, те буквално ще са забравили за два дни, че някога са гледали тв.
Ако все пак не можете, въведи някакви правила примерно - не повече от 15мин на ден и задължително да не е близо до вечерния сън.
Съвсем приятелски съвет е, не те съдя, защото съм сигурна, че с близнаци ежедневието е много напрегнато, но наистина занапред може да влоши много положението.

FrauSto, бързо оздравяване! Heart Най-гадното на ковида според мен е, че компрометира имунната система и после няколко месеца си доста по-податлив на всякакви вируси. Sad Така беше при моите племеннички и при нас. Това е и една от теориите защо тази година масово децата в яслите и градините боледуват много по-често от предишни години.
Смотана работа...

Ние вчера водихме баткото на ясла и ни го върнаха, защото нямаме бележка от док. Rolling Eyes По принцип така е правилно и е хубаво, но досега никога не са искали бележки (той е в частна ясла). Мъжа ми напразно се разкарва и изнерви, че закъсня много за работа.

# 723
Jinx, в никакъв случай не се сърдя, аз знам, че е грешно... Яна ще я отуча много бързо, но Сами, той не спира да реве, не знам защо е такова това дете, направо ми взима всички сили, постоянно иска на ръце и то не само да го държа, а да го друсам подхвърлям и такива неща, спра ли започва да реве. Тази сутрин се събуди в 6:00, а аз съм легнала в 3:30, защото тогава ги храних последно, през ноща яде на 2:40ч, давам му защото е голяма борба с това ядене и се храни заспал на инстинкт, през деня е рев докато яде или рев че не е ял, а не иска да си отвори устата, пак беше спрял да качва килограми за 11 дни беше минус 50 грама.
И просто като съм спала 2 часа и се предадох и му пуснах телевизора, след малко ми стана гузно и го спрях и станах, но не спря да мрънка и реве... Хайде с 300 зора ги оправих за рехабилитация, там естествено се съдра от рев и сега го приспах с половин часово друсане, Яна заспа още на връщане в колата, носих я до вратата, съблякох и космонавта и тя даже не се събуди. Та осъзнавам, че телевизора е признак на слабост от моя страна и трябва да го оправя!
Редактирам, че забравих да ви се опача и за храненето с пюре отнема ми точно 3 часа Flushed направо като свърши пюрето ми идва да легна на пода и да заспя Joy ако копая на село градината няма да съм толкова уморена Joy

Последна редакция: чт, 09 фев 2023, 12:59 от Lizi:) :)

# 724
FrauSto, като ти прочетох първия ред от поста и зяпнах, после стигнах до частта с Ковид. Така де, първоначално за тестове за бременност си помислих. 😂
Покрай мен бебетата и малките деца го изкараха леко и без усложнения. Ние с ММ сме с по 3 ваксини и удържахме до миналия август, когато аз се заразих. Но пък не успях да заразя тях. Не знам бебето има ли някакъв имунитет, бях почти в 9 месец, като го карах. Филип не е карал със сигурност, че понеже ние сме ваксинирани при съмнения все него тествах, за по сигурно. 😁 То не че виждам как може да му падне повече имунитета. Ето пак влачи нещо, Борис прихваща, покашля 2-3 дни и му минава. Което е ок, че иначе съвсем щях да лудна.
Захранвам и аз от миналия петък, първите 2 дни му беше странно, избутваше, но от вчера яде като ламя. До вчера яде тиква, днес дадох морков. Изяжда 80 гр пюре, като види бурканчето и започва да пищи, да отваря устата и да трепери. Като забавя следващата лъжица пак пищи. Явно и това ще е ящно.

# 725
Днес нямам почти никакви симптоми… Минимална хрема, да изкашлям леко от време на време и това е. Бебето продължава да вдига температура, но като изключим това е в добро общо състояние. Останалите от семейството са ОК. Сигурна съм, че ММ ни го донесе от командировката - когато си дойде беше със симптомите ми сега. Изкарал го е на крак там по пистите, докато е карал сноуборд.

И аз боря косопад, доколкото е възможно. Слагам ампули, използвам шампоани, спрейове… Мъча се нещо там и се надявам да ми останат поне 3 косъма за прически на пролет.

Пусках детски на каката, когато беше на 2г - на телевизор или на таблет. Само това ми беше вариант да седи мирно и тихо някакво време, докато накърмя бебето. Изобщо не ѝ действаха добре, но не открих други работещи варианти… Времето с устройства им е силно ограничено - около час на ден макс. Има дни, в които изобщо не гледат. Други - пуснем филм, гледат детско или електронна игра. Не ми пипат телефона, нито на ММ. Техните са обикновени - с копчета и фенерче.

# 726
До този момент никога не сме пускали телевизия. Просто никога не ми е хрумвало да пускам и каката дори няма представа за детски и телевизия. Но още не е навършила 2. Не знам занапред дали няма да видя зор сега и с бебето.

# 727
Алегра, доста е забавно плуването, но си е в басейна за възрастни и не ми е много като за бебе... но се опитвам да пречупя това в себе си знаейки, че скоро ще лази и ближе всичко - иначе го водя в world class на околовръстното (ул ралевица) там минавам с мултиспорт иначе е супер скъпо- не знам защо честно казано! Но после спа като къпан😂 но пък се захрани самостоятелно с вода, че и с всичките химии в нея вероятно 😬
До този момент никога не сме пускали телевизия. Просто никога не ми е хрумвало да пускам и каката дори няма представа за детски и телевизия. Но още не е навършила 2. Не знам занапред дали няма да видя зор сега и с бебето.

# 728
Алегра, доста е забавно плуването, но си е в басейна за възрастни и не ми е много като за бебе... но се опитвам да пречупя това в себе си знаейки, че скоро ще лази и ближе всичко - иначе го водя в world class на околовръстното (ул ралевица) там минавам с мултиспорт иначе е супер скъпо- не знам защо честно казано! Но после спа като къпан😂 но пък се захрани самостоятелно с вода, че и с всичките химии в нея вероятно 😬

Панда и аз мислех да водя Кати в този басейн, топло ли е, искат ли бански за бебето? Радвам се, че е с мултиспорт, защото и двамата с таткото имаме,  а ако имаме и за бебето ще е безплатно.  Знаеш ли колко струва ако нямаш детска мултиспорт? Също така съм записала час за гаритидж басейна, където е солена водата,  но там не може с мултиспорт и ще се изръся 50 лв за двама възрастни и бебе. Та ако и хареса по-добре да ходим в Ралевица.

Допълвам се с въпрос. Вашите бебета крещят ли? От една седмица Кати се е научила да крещи и като е будна горе долу не прави почти нищо друго. В началото беше забавно,  вече е нетърпимо! Има ли какво да направя? Наядена, сменена, играем си. Но оставя ли я за 1 секунда в люлката или където и да е, крещи през цялото време. .. болят ни главите вече..

Последна редакция: чт, 09 фев 2023, 19:04 от Nikol_Triova

# 729
Бързо оздравяване, FrauSto, спокойно, ще мине! Иначе съм чувала, че за бебе рядко има нещо по-специфично от температуропонижаващи.
За косопада... при мен е доста страшен, хем съм минавала веднъж през това, ама сега ми се струва по-обилен. Купих някакъв лосион и аз. Тръгнах да сравнявам в е-лактанция дали съставките са съвместими с кърменето и още на първата ми излезе High Risk. Та явно ще си го чакам да мине. Кърмещите мами, внимавайте с това.
Аз съм от екип не-гледащи телевизия... Последно съм гледала преди 20 години, без майтап Grinning Мъжът ми и той не следи абсолютно нищо. Години наред дори нямахме такава вещ, телевизор Grinning. Сега имаме, просто е свързан с лаптопа, за да може да гледаме нещо по Нетфликс, но от програмите не се пуска нищичко освен от дъжд на вятър Пес Патрул Grinning За каката бях ожесточено против eкраните. Може би за пръв път гледа ТВ на 3 години, на село, този прословут Пес Патрул дължим на баба й. Но не съм чак такъв цербер вече Grinning стана на 4 и половина и започнахме да й пускаме от време на време филми на Дисни с принцеси, някъде прочетох едно изречение, което ми обърна представите "Кога ще гледа детски, като възрастна ли?. И честно казано се получи в идеален момент. Та просто исках да кажа, че никоя крайност не е ОК Grinning

# 730
Аз големия го водя и на кино да гледа анимации, откакто беше на 3. Иначе беше някъде на около 2, когато крайно изнервена решавам, че ще му пускам бейби тв да си почина половин час. Пускам аз с идеята как той сяда и се зомбира пред екрана. Е, нищо подобно. Хвърля по някое око, заглежда се за минута и си продължава да дивее. Иначе в киното стои мирен и гледа, рядко пита нещо, явно атмосферата го предразполага. На куклен театър също го заведох за пръв път на около 2 и половина и остана очарован. При нас лятото всяка седмица организират представление на открито в зоопарка и ходим често, в градината също имат представления поне 2 пъти месечно. Определено му е сред любимите забавления и всеки път много се вълнува.
И моята коса пада много, но расте нова и не ме притеснява. Предния път просто спря по едно време. Единствено е много досадно, че е под дупето и като паднат 5 косъма изгледат като цяла шепа.

# 731
  • София
За съжаление тръгнат ли на училище, всичко ще ги връхлети с пълна сила, и за още по- голямо съжаление, ще наваксат. ВСИЧКИ деца в 1 клас имаха смартфони! Възмутена бях! ВСИЧКИ без моите 2! Започнаха подигравки. Купих им майкита. Те, разбира се, се развалиха след 3 мес. 2 клас- ВСИЧКИ  със смартфони играят на безобразни игри в междучасието и случат чалга. С моите деца никой не иска да играе на живо. Оплакват ми се и разбира се, и те ходят и зяпат. Края на 2 клас- едната близначка открадва един мой резервен телефон, който ползвахме като достанционно на плейстейшъна- защото децата им се подигравали, че щом нямат телефон, значи сме живеели в бедна празна къща... сега имат телефони с копчета. И смартфони вкъщи. За щастие след много много приказки, не мисля, че забелязват, ако някой си позволи да им се подиграе. Та всичко се връща. Аз, като дете, ограничавано от тв и радио безобразно, трябва да каже, че избива неконтролируемо това. Освен това съм фен на всички възможни съществуващи сериали и риалитита, имам всички канали за тях и мога да ги гледам отново и отново непрекъснато денонощно. И сега си страдам, че не мога- отдала съм се на денонощно четене, по- скоро нощно, че денем няма кога...
Едната ми дъщеря, тази с дефицит на вниманието, изпада в хиперфокус при пуснат тв, на другата не и дреме и тя само хвърля по око, но не е маниак😄

# 732
Допълвам се с въпрос. Вашите бебета крещят ли? От една седмица Кати се е научила да крещи и като е будна горе долу не прави почти нищо друго. В началото беше забавно,  вече е нетърпимо! Има ли какво да направя? Наядена, сменена, играем си. Но оставя ли я за 1 секунда в люлката или където и да е, крещи през цялото време. .. болят ни главите вече..

# 733
И мойте са открили, че могат да пищят, но го правят на игра, единия даже е преграхнал, смятай за какво става въпрос.

Допълвам се с въпрос. Вашите бебета крещят ли? От една седмица Кати се е научила да крещи и като е будна горе долу не прави почти нищо друго. В началото беше забавно,  вече е нетърпимо! Има ли какво да направя? Наядена, сменена, играем си. Но оставя ли я за 1 секунда в люлката или където и да е, крещи през цялото време. .. болят ни главите вече..

# 734
Да, тъкмо щях и аз затова да пиша. Ние казвамe, че изпада в птеродактилско настроение. Пищи точно като птеродактил - с прегракнали нотки, когато е впечатлена и истерично на приспиване. Каката така цвърчеше като заспиваше като бебе.
Ох телевизия едно време съм гледала на село. Божеее, такава скука, че от немай къде гледах Бразди, "хора, пътища и автомобили" и голям празник беше като даваха милион и едно желания. Grinning
Сега гледам филми само.

Общи условия

Активация на акаунт