Септемврийскте джуджета чакат Коледа и 2023 (новоизлюпени септември 2022 🤗 тема2)

• 19 505
  • 750
  •   1
Отговори
# 735
Редактирам, че забравих да ви се опача и за храненето с пюре отнема ми точно 3 часа Flushed направо като свърши пюрето ми идва да легна на пода и да заспя Joy ако копая на село градината няма да съм толкова уморена Joy
Joy Joy Joy . Извини ме, ама ме развесели.
Относно електронните устройства, компютри, телевизори и т.н. Каката, като беше бебе, пусках телевизор по малко на ден. Заглеждаше се, но бързо й омръзваше. Като цяло, не е била залепена за телевизори, телефони и т.н. НО... Сега е залепена за телефона. Нито към телевизора, нито към лаптопа е така привързана Grin. Голямо цъкане, писане, зяпане на тик-ток. Имахме и няколко разговора за сигурността в интернет и проблемите, че имахме кофти ситуация с чат с някакъв перверзник.
Сега малкият, като е пуснат понякога телевизора, заглежда се за малко, заради звука и бързо му омръзва.
Иначе вчера имахме малък инцидент. Направихме сефтето на паданията. Оставих го за секунда на дивана да отида да изключа яденето и уж бях сложила възглавница накрая на дивана за защита,но... Откакто откри,че може да се преобръща, не спира и очевидно и през възглавницата е минал...Та, докато бях в кухнята, чух неговото пищене. Направо изтръпнах. На бегом отидох при него и го гледам паднал на пода по коремче с вдигната главичка и се дереше от рев. Вдигнах го, огледах го, успокоих го. След като се нарева, си беше същото игриво, подвижно и усмихнато бебе До края на деня му следях поведението. Ама съм си шматка. Не го оставям без надзор на дивана, кво ми стана вчера, не знам. Малкият си се забавлява само на пода на килимче. Както и да е, просто трябва да бъдем внимателни!

# 736
О, аз с Филип мога да се похваля, че не е падал от легло. Но на 5 месеца го изтърсих от седалката на количката, бях забравила коланите. Добре, че падна върху завивката, нямаше поражения. После на 8 месеца скочи с главата надолу през облегалката на стола за хранене. Това докато беше вързан с коланите и с таблата пред него. Бях на 1 метър. Тогава разбрах, че е наистина шугаво бебе, после вече съм го виждала как се извърта в коланите и се измъква. Размина се само с цицина, но аз ревах повече от него.
Борис за сега няма падания, но и той стои предимно на пода.

# 737
  • София
И пресиян пищи като птеродактил точно-така съм свикнала на постоянен шум от дригите 2,че почти никога не ме дразни-нормално е, чува гласа си, иЗследва го. Много е смешен. Той вече 2 пъти пада от шезлонга- ама никак не се впечатли. Иначе не се обръща, надявам се ицда не започне. Няма начин да седи на пода и ще гледам изобщо да не създава тоя навик и се надявам и той като каките да пропусне лазенето. Кучето е с някаква болест на козината и ако преди пускаше космарля, сега е ад под небето и не виждам оправия...
Моите са падали къде ли не и как лицне, бяхек редовни в пирогов и на разпити дали не ги бия. Много унизително, но разбирам хората😆 сега като че кроткаха малко...

Последна редакция: пт, 10 фев 2023, 08:40 от Kanari

# 738
  • Варна
Голямо викане и при нас и също е прегракнал като гладен гларус. Даже се бях запритеснила по едно време,но щом има и други, значи всичко е наред. Още не се е обръщал дам,иначе пък му харесва да спи на една страна и го наглася,ама като се изтърколи по гръб и после не може сам да се върне.
Нямам търпение да го захраня. Не мога да ям пред него,така ме зяпа,че чак ми в жал.
Редактирам,че все забравям да ви питам. Промени ли се цвета на очите на вашите мъници?

# 739
На моето очите не са променили.
Мамите, които кърмите, на колко часа се събуждат вашите бебета през нощта? При нас събужданията след полунощ са на всеки час два и не мога да приема, че това е нормално. Просто няма как да е нормално. Вече и през деня не мога да я приспа с часове. Абсурдно е и сериозно възнамерявам в началото на пети месец да захранвам и постепенно да приключвам с кърменето. Като ми разказват истории за кърмени деца, които до 2 години се събуждат да сучат лошо ми става.

# 740
Голямо викане и при нас и също е прегракнал като гладен гларус. Даже се бях запритеснила по едно време,но щом има и други, значи всичко е наред. Още не се е обръщал дам,иначе пък му харесва да спи на една страна и го наглася,ама като се изтърколи по гръб и после не може сам да се върне.
Нямам търпение да го захраня. Не мога да ям пред него,така ме зяпа,че чак ми в жал.
Редактирам,че все забравям да ви питам. Промени ли се цвета на очите на вашите мъници?

И при нас цветът още не е ясен, бозави са едни такива😁. Но няма да са сини, това е ясно, по-скоро тъмни като моите. За събуждането при нас става към 3 да яде, после в 7. Но понякога се буди и по рано към 1 давам биба. Голям ужас е... нз докога ще е това недоспиване и ставане през нощта. Но ще търпя, идеи като вода да и давам през нощта не ме кефят

# 741
То и не виждам смисъл от вода. Пак си е събуждане и за мен и за бебето.

# 742
  • София
На Преси си останаха сини. И понеже в никое от семейството няма такива, предполагам ще станат зелени, но със сигурност ще са светли- ме кърмя вече 3 мес и са много ясно сини, а не мътни, както на каките бяха. Освен това е риж и предполагам че с рижото идва и светлото😃 като бледолик янки е.

# 743
Май ще ни се карат, ако няма нова тема? Някой наема ли се? Аз влизам само през тел и се съмнявам така да се справя.
Очите на моята толумба са все още с бозав цвят, очаквам да станат зеленикакви. Каките ѝ са с тъмни очи. Напълно възможно е с двама родители с тъмни очи, детето да е със светли. Шансът е малък, но го има.
Викам му делфинския период - и у нас го има това дране, чакам да премине с нетърпение.
Тъй като съм виждала кърмено спящо и некърмено неспящо… Просто или си имате караконджул или не… Дали детето е кърмено не се оказа съществен фактор за спането.
Мислих си, че като спра и ще видим сън - да, ама не… Чак след 2рата година се видя светлина в тунела, но тогава се роди сестра ѝ и продължихме да не спим…

# 744
На Борис очите започнаха да зеленеят, като ми се струва, че са различни. Дясното е доста по-зелено, лявото по-скоро синее. Но според мен ще се променят. На Филип по това време бяха ярко наситено сини, сега вече са сиво-сини. Иначе и двамата с ММ сме тъмни, с кафяви очи, не знаем от къде идват тези руси, светли деца.
Крещи и той, особено като види брат си. Направо изпада в транс, нас не ни гледа така влюбено. Много му е любимо и да го държим пред огледалото, гледа се, смее се с глас, пищи, още повече се смее. Започна да се опитва да хваща разни неща, когато го разнасяме. Проявява голям интерес към играчките на големия, който изпада в шок, като го види да си ги пъха в устата. Скоро ще имаме големи драми ми се струва.

# 745
Много бързо му се избистриха очите, може би за месец-два и са му сини. И двамата с баща му сме синеоки, моите повече сивеят, та не е изненада за никого 😂 Роди се с кестенява дълга коса, която опада, вече му порасна новата и е русичък.
При нас поотмина периода с постоянното пищене за около 2-3 седмици и сега го прави само при силна емоция. Мъчи се да пълзи като червей, надига дупе много смешно.
Нощно време не знам калво прави, но се завърта напречно на креватчето, хваща се за оградата и се свива напред и вече няколко пъти го спирам да не ск тресне силно главата в решетката. Чудя се да слагам ли обиколници… уж до 6м не е добре да има в леглото ама почва да се притеснявам да не си удря главата.
Относно нощното кърмене - различно става при нас, има едно в 1 или 3 и после още едно в 5 или 7.
Ние имаме огромен напредък със спането ( преди всички с приспиването), чак ме е страх да се похваля, но от около седмица се чувствам човек😁
Да оздравяват всички болни! ❤

# 746
Много бързо му се избистриха очите, може би за месец-два и са му сини. И двамата с баща му сме синеоки, моите повече сивеят, та не е изненада за никого 😂 Роди се с кестенява дълга коса, която опада, вече му порасна новата и е русичък.
При нас поотмина периода с постоянното пищене за около 2-3 седмици и сега го прави само при силна емоция. Мъчи се да пълзи като червей, надига дупе много смешно.
Нощно време не знам калво прави, но се завърта напречно на креватчето, хваща се за оградата и се свива напред и вече няколко пъти го спирам да не ск тресне силно главата в решетката. Чудя се да слагам ли обиколници… уж до 6м не е добре да има в леглото ама почва да се притеснявам да не си удря главата.
Относно нощното кърмене - различно става при нас, има едно в 1 или 3 и после още едно в 5 или 7.
Ние имаме огромен напредък със спането ( преди всички с приспиването), чак ме е страх да се похваля, но от около седмица се чувствам човек😁
От опит с каката горе долу 5-6 месец започва блъскането на глава в решетките. Ей така, направо се хващаше и дум дум главата.
А как приспиваш и на какви интервали през деня?

# 747
Скрит текст:
[/quote]
От опит с каката горе долу 5-6 месец започва блъскането на глава в решетките. Ей така, направо се хващаше и дум дум главата.
А как приспиваш и на какви интервали през деня?
[/quote]
Първо да уточня, че до преди 10 дни заспиваше преди всичко със скачане на топка, в раницата и от време на време  на кърмене. С баща му ставахме луди да подскачаме през 10-15-20минути на тази топка всяка вечер. Нощно време спи при мен, за да се наспивам аз и всеки опит за връщане в леглото му завършваше с рев. Мина му регресията на съня и една вечер успя да заспи до мен на леглото само с бибка в уста (не всеки път я иска ) и като ме държи за ръка и реших, че щом веднъж е успял, ще успее отново.И така започнах да го слагам легнал до мен с биба, което в началото само я дъвче и премята, той ме хваща за ръка и започва да ме гали, да ми пипа пръстите, да си притиска лицето, измрънка 1-2 пъти леко (той почти винаги го прави на заспиване) и ЗАСПА! Отне му около 40мин, но понеже беше спокоен бях решена да не се предавам Grinning Вечер има и стабилен риатуал за нощен сън, който също бих казала че му стана асоцияция. Сега заспива за около 10-15минути по горната схема, много често още в първата минута след като заспи плюе бибата. Понякога се налага след 40минути да се разбуди и да се наложи да отида и да го приспя наново пак лежейки до него и с биба, но с всеки ден тези събуждания намаляват. Снощи заспа в 19:30 и 30 и се събуди чак в 23:30 за да го храня. За тези няколко часа имаше няколко моемнта, в който явно спи по-леко и си мятка ръцете и краката, но се успива сам и не съм влизала в стаята. За нас това е огромен, огромен напредък. Чувствах се толкова отчаяна и безсилна, че исках да звъня на консултант, но го толожих за да мине първо тая регресия на съня и да видя на какво дередже сме. В момента се опитвам и дневна рутина за съня да създам, да му стане асоциация, но организацията ми е доста по-трудно. Вече вечер го слагам нанашето легло за да спи, и после като лягам аз го местя в неговото и продължава да си спи поне още 4-5ч. до следващото хранене, като го взимам при мен за мое улеснение. Една от следващите стъпки ще ми е изцяло да го прехвърля в неговото легло, но гледам да действам бавно и полека. През деня има случаи, в които заспива на гърда, но понякога ми е неизбежно кърменето да не застъпи съня и за момента не ми е проблем, но и това ще изменя. Относно интервалите - в момента са на около 1:45-2ч. като ако предната дрямка е била по-къса не успява да изкара толкова и му се доспива и по-рано. Според мен имам още работа по интервалите, защото се случва да надхвърля 2ч. като сложа и 10-15мин приспиване. А за дремките за момента се водя по него - ако е кисел и много сънен го доприспивам при нужда, ако е доволен и откаже да заспи пак си го оставям. Преди ми беше малко фикс идея как всяка дрямка задължително трябва да е дълга. За момента този режим ме устройва, изцяло на кърма е и едва ли скоро ще започне да спи от 8 до 8, така че щом заспива лено и остава заспал до следващото хранене съм предоволна. Grinning

# 748
Ние сме брюнети, моите очи са много тъмни и категорично ги наследиха и двете, макар че мъжът ми е с пъстри/зеленикави и се надявах някоя щерка да хване този ген, ама не 🤪
Регресията на съня при нас е абсолютно реална (и още сме в нея). Преди можеше и друг човек да я приспи, сега не. Отказа и биба!! Само на гърда заспива вкъщи (преди дори не искаше така, какво стана?!). Единствено изключение е навън в количката, където понякога се излъгва да удължи дрямката. Иначе й е 30 минутна, като по часовник, невъзможно е да е доприспя след това, защото се буди нахилена и почва да ръкомаха - явно й стига този сън, не съм се свързвала с консултант, защото не виждам те какво решение ще предложат.
Нощем се буди веднъж или два пъти. Суче и се унася. И за това не виждам друго решение - стискам зъби, ще мине, ще порастне и няма да има толкова нужда от мен.
Падането ми е някакъв огромен страх. Вече се превърта по няколко оборота в посока, а съм я оставяла да спи на нашето легло (след като съм кърмила легнала и съм се изнизала), ограждам с въглавници, но от днес спирам да го правя!
Някои бебоци са големи нинджи и винаги имайте едно наум, че може да ви изненадат с ново умение в най-неподходящия момент.

# 749
  • Варна
Нещо не ми се получава с новата тема...направих я но не мога да я споделя

Общи условия

Активация на акаунт