Септемврийскте джуджета чакат Коледа и 2023 (новоизлюпени септември 2022 🤗 тема2)

• 19 608
  • 750
  •   1
Отговори
# 195
Ще опитам, аз пия Лактил, макар, че не съм много редовна , но ще стана.
Доскоро изяждаше 90-100-120мл + кърменето, не виждам как ще успея да ги заместя тези милилитри, доста са. Консултирах  се с трима педиатри всички казват, че я прехранвам и да я оставя само на гърда и да се види как наддава. Ок, ще пробвам, но ме притеснява да няма никакъв здравословен проблем, който да мъчи детето. Трябва да спре да наддава ли за да ми обърнат внимание.... Sad

# 196
Flower 90, почти като моето бебе. Неистов рев само да ме види да приближавам с шише за дохранване.
За добро или лошо не се получава да дохранвам, а трябва. Давам нон стоп гърда и стига не стига, друго не мога да направя. Кърми я по-често щом не иска шише. Според мен повръща от дохранването. Моята така повърна в малкото случаи в които ѝ натиках ам.
Редактирам - ооо, повярвай ми че и при ненаддаване няма да се впечатлят. На колко лекари я водих. чудесно си била. 900гр за 2 месеца....

# 197
Давам да суче, но не и стига, а не се пълнят гърдите ми толкова бързо за след час. Почва да реве на гърдата ми, бягам правя шише аптамил - нахвърля се на шишето, лапа биберона и почва да го гризе. Правя фризолак - същата работа... и това от днес за утре, нямам думи..

# 198
Благодаря, канари. Дали ще бъде удобно да прикачите линк, защото аз не мога да я открия. Добре сме гледаме се с беба , аз в момента съм и в сесия Та гравитирам между бебето и учебниците, опитвам се да съм добра майка и същевременно да си вземам изпитите.
Предстои ми гинекологичен преглед от който много съм се филмирала ( не знам защо нямам повод за притеснение , а все си мисля и притеснявам да не изскочи нещо нередно). С първата ми бренност имах раничка която развих повреме на бремеността , но изчезна , а според Друго АГ което ме следи каза , че не е раничка , а е било епител от набъбналата шийка и така се е старило на колегата който ме е бил прегледал, но да ето ме година по-късно отново в филма. Другото което ме безпокоеше преди година , а и сега беше това, че ми излезна втора група пап тест, което било напълно нормално. На аз все си вкарвам мухите и сега ме е страх да отида на контролен преглед .
Как сте вие? Как е Преси ?

# 199
  • Варна
Давам да суче, но не и стига, а не се пълнят гърдите ми толкова бързо за след час. Почва да реве на гърдата ми, бягам правя шише аптамил - нахвърля се на шишето, лапа биберона и почва да го гризе. Правя фризолак - същата работа... и това от днес за утре, нямам думи..
Давай й постоянно, както те съветват и другите момичета. Ти мислиш,че няма, но кърма има. Колкото и време да трябва да виси на гърдата. И аз минах през това. Единствения чай, до който се докопах, защото такъв намерих е bekley чай за кърмачки -30 минути преди кърмене и много вода.
В началото и аз не го поех редовно, но вечерното хранене в 21.00 продължаваше до 23.00, което е изтощително и за двама ни. Той спи, гладен е, аз спя, нервнича и до безкрай.
Сега ще търся и този сминдух, само да питам в аптеките ли да го търся?

Последна редакция: пт, 16 дек 2022, 09:56 от MamMaMia22

# 200
Flower90 през 20,30 мин я слагай на гърда, ако ще да суче минута - пак си засуква и пуска мляко. Така до дни ще стимулираш тялото да произвежда мляко. Успех, защото е тежко психологически , но в името не децата ни и помни, че е период !!!❤

# 201
Бях забравила за смидуха, а много помага.
Има го на капсули в аптеките, например:
https://apteka.framar.bg/30027156/сминдух-капс-610-мг-100-nature-39s-way

Също така, имам 6 кутии чай за кърмачки - велда, бакли, обикновен. Ако някой ги иска, изпращам по еконт, не им търся нищо. Пишете ми съобщение.

Моята е със задна хрема, която обърна на кашлица. Чакам да излезе носен секрет.
Док предписа авирон саше, фенистил и антибиотични капки за очи, които да ѝ слагам в носа. Още нищо не съм ѝ давала от тези неща, чакам да излезне секрета днес.
Междувременно правя инхалации и слагам низита капки.

Редактирам се, за да кажа, че и при мен беше така за кърменето - имаше периоди със срастване с дивана и само на гърда. Докато се регулират нещата, после е лесно. Песен.
Може да си мислиш, че няма кърма, но при регулирано кърмене гърдите са меки, с не напрегнати и твърди като в началото.

# 202
  • Варна
Бях забравила за смидуха, а много помага.
Има го на капсули в аптеките, например:
https://apteka.framar.bg/30027156/сминдух-капс-610-мг-100-nature-39s-way

Също така, имам 6 кутии чай за кърмачки - велда, бакли, обикновен. Ако някой ги иска, изпращам по еконт, не им търся нищо. Пишете ми съобщение.

Моята е със задна хрема, която обърна на кашлица. Чакам да излезе носен секрет.
Док предписа авирон саше, фенистил и антибиотични капки за очи, които да ѝ слагам в носа. Още нищо не съм ѝ давала от тези неща, чакам да излезне секрета днес.
Междувременно правя инхалации и слагам низита капки.

Редактирам се, за да кажа, че и при мен беше така за кърменето - имаше периоди със срастване с дивана и само на гърда. Докато се регулират нещата, после е лесно. Песен.
Може да си мислиш, че няма кърма, но при регулирано кърмене гърдите са меки, с не напрегнати и твърди като в началото.
Ако Flower90 не го иска или някой, който не може или няма откъде да си купи чай, мога да се възползвам. Междувременно търся сминдуха.

# 203
  • София
Flower, напъшно те разбирам, много е потискащо като не знаеш какво да правиш
+1 за сминдуха-с него си бях докарала хиперлактация предния път.
И както момичетата са казали- за съжаление решението е буквално висене на гърда,ама наистина нон стоп- има няма. Вече ако реве от нея не знам как се процедира, но като бях в началото и се мъчех, моя приятелка мо лаза- докато се нормализира кърменето- 3 мес!!! Аз и бебето бяхме 24 часа скачени и другито дете го е гледал приятеля и, все едно я е нямало, буквашно денонощно на гърда. И ся кърми ок. То е вече на 11 мес. За мен обаче това беше немислимо и аз лично взех решение да се откажа,а и Преси по същия начин изпадале в истерия.
В твоя случай не иска и шише- споделям аз какео бих пробвала- всички видове шишета, може да е от биберона. Странно е, но всяка мсрка си е с особеност- ако имаш желание, мога да ти изпратя и медела калма(акп нямаш), тя нали уж се води най- близкото до гърда (макар че пресиян лтказваше и нея). Аз съм такава- пробвам всичко като идиот, хиляди левове оставям, може би безсмислено. И ам смеянх сега и биберони. Сега имам драма,че по цяла нощ се гърчи като червей, ако го повия пищи като че го колят, като не го,си бърка в очите и реве(с ръкавици пак), купих над 6 вида чувалчета и вече съм изчерпана...спя в хола?за да мога да дремна и ако ревне, търча в спалнята, рита като гламав, гъне се...последно пробвай чувалче с крачета. Да живее олх...но нищо не помага.
Та изпробвай други биби, ако не можеш да висиш с бебето на гърда, пробвай каучуков биберон също- добри са. И пиши, ако искаш да ти пратя меделя калмата- имам и шише към него.
Пенелопе- драсни ми как се казваш и ще те намеря във фб да те добавя-то не пишем много там,ама все пак. Радвам се, че взимаш изпити,аз за другото питах Wink драсни на лс и там как се развиват нещата...

# 204
Благодаря на всички за отговорите!
Мислех, че нощта ще е кошмарна, но малката спа много добре. От 2 до 6 не можах да я събудя да суче. После сука в 6, 8 и 10ч. Аз постоянно и се предлагам, но като спи не ме отразява грам. Сутринта като сменихме памперса беше съвсем леко напишкан, а по принцип винаги е пълен.
Направих и 30мл Аптамил, за да и дам витамин Д и ги изяде, не особено възторжено, но все пак се възползвах  и и набутах още 60мл, повече не посмях, за да не повърне. Не знам, дали Аптамил АР не и харесва, като го започна си го пише много добре. Страх ме е повече млека да сменям, но обмислям да взема една кутия обикновен Аптамил и с него да я пробвам.
Биберони имаме всякакви, последните дни с каучуковите  на Нук я храня. Имам чувството, че бибероните не харесва, не толкова млякото, още като допра до устата й и прави кофти физиономия. Ама какво друго да взема, те са все силиконови или каучук. Kanari  имам и на Медела - не ги иска вече, иначе като новородено с тях я храних. Имам лактогенен чай, ще взема и сминдух. Не би трябвало да е проблем да го комбинирам с Лактил надявам се. В лактила има копър и анасон.
Иначе малката когато е в нормално състояние си диша спокойно, но когато суче от гърда започва да похърква нослето, та сега ще и капя  физиологичен разтвор дано я облекчи. Като е по гръб понякога се закашля, но изглежда все едно се задавя  по-скоро. Тези неща може би и създават дискомфорт, но пак не намирам логично обяснение така да отказва АМ.
Пълен ужас..

# 205
Аз не съм пробвала с каучукови биберони, не е лошо и аз да пробвам
 Мойта маймунка Яна, сега отказва и АМ, общо взето явно не отказва само кърмата, пробвах я два дни на смесено хранене, еми отказва и АМ.

И преди съм споделяла, че чая лактеса, на мен най ми помогна, но пиех доста чай... В него има сминдух, както и анасон, копър и още някакви неща, не помня вече. Аз намалих цеденето на 5 пъти на ден, искам да ми намалява кърмата, няма какво да я правя, място във фризера няма вече.... Цедя по над 300 мл, опитвам се да не се изцеждам "до край", но ме болят гърдите, като се цедя по малко, такова понятие като " цеди се малко за да ти олекне"  - няма, поне при мен. От 35 мин цедене с двойната помпа, сега се опитвам да се цедя по 20 - 25мин.

# 206
  • Варна
Flower Моето момче е на кърма и както писах и преди беше намаляла и си мислех,че не му стига. Опитвах да набутам АМ. Две нощи през ден,но на третия го повърна. После като ми се струваше,че не му стига и като му предложа АМ го плюе, не иска. Тогава реших,че просто не е гладен, кърмата, колкото и малко и колкото и празни да са ми гърдите му е стигнала. Реших,че ако толкова е гладен ще изпие АМ. От тогава и след като започнах да пия чай и около 3,4 литра вода, АМ не съм давала. Така че според мен,може и на малката да й е достатъчна твоята кърма. Плюс,че и нас два часа си я кърмила.
Като кърмим не е ясно точно колко изсмукват, няма и как да определм. Ако им е в повече връщат, а моя и хълца. Но от стара педиатърка знам, че това си е един вид Божи дар и не можеш да го прехраниш с кърма

Последна редакция: пт, 16 дек 2022, 15:01 от MamMaMia22

# 207
  • София
Ох, ако беше от софия, бих я взела тази кърма. С удоволствие бих я давала...

# 208
MamMaMia22, да но малката показва признаци на глад. Също и този леко напишкан памперс, мисля, че хич не и е достатъчно. Давам да суче, предлагам и добавката пък когато иска я пие. Днес 2 пъти изпи по 100мл без драма. Сега ми отказа.
Нослето е леко запушено. Не се виждат сополки, но се чува от време на време. Капя  физиологичен  разтвор, но нищо не излиза.
По колко капки мога да капя и по колко пъти на ден?
И още нещо  да питам - Аптамил АР и Аптамил обикновен дали може да се смесват? Взехме една кутия обикновен Аптамил, но ме е страх само да и сменям млеката.. Но все пак са от една марка, може би е по-поносимо.

# 209
  • Варна
Flower90, следвай интуицията си и прави каквото смяташ, че е най-добро за бебето според теб. Така от разстояние само гадаем. Освен това няма нужда да се изтормозваш до краен предел само и само да спазваш някакви общи правила на тема кърмене. Ако не издържаш - спри и не го мисли. Heart
Относно смесването на млека - да, можеш! Ние смесваме Aptamil AR + NaN comfortis. Simple Smile Това е формулата на нашето бебе. Аз лично слагам малко повече против рефлукс за сметка на другото, но може да пробваш и 1:1.

Общи условия

Активация на акаунт