Септемврийскте джуджета чакат Коледа и 2023 (новоизлюпени септември 2022 🤗 тема2)

• 19 623
  • 750
  •   1
Отговори
# 240
Нашата рутина вечер е да я събличам гола по памперс да си поиграем малко след това е къпя, правим масаж, загасям лампата оставям една нощна лампа, която съм я по крила с една червена блуза пускам бял шум кърмя я, след това я повивам. И тук вече зависи или я оставям в кошарата и оставям малко в стаята докато започне да се унася. Или ако е по нервна я вземам на спалнята и я гушкам и тя заспива. Гледам винаги горе долу по едно и също време всеки ден да се случва всичко.

# 241
Случайно някоя мама да е водила детето в МЦ ОРТОМЕД в Горна Баня? Личния там ни праща за ортопед, ама като гледам колко е западнала сградата... Ужас. А и знам, че не трябва да чета отзиви, ама като цяло не са много добри. Та не знам, заслужава ли си 😕 то сигурно няма какво да му направят лошо, ама се чудя. Ако някоя е ходила, ще се радвам да сподели личен опит.

# 242
Във връзка с проблем ли ви изпраща или профилактично? По спомен четох добри отзиви за лекарите там, но де отказах защото ми е далеч и много трябваше да чакам за час и то за профилактика. Моя син го заведох при д-р Любомир Атанасов и останах доволна. Говори бързо, но в никакъв случай не ни претрупа, обясни какво се вижда на ехографа, отговори изчерпателно на въпросите ми и смятам пак при него да го водя за втория профилактичен преглед. Имаше само положителни отзиви за него, както в супердок, така и в една от родителските групи.

# 243
За профилактичен преглед.

Във връзка с проблем ли ви изпраща или профилактично? По спомен четох добри отзиви за лекарите там, но де отказах защото ми е далеч и много трябваше да чакам за час и то за профилактика. Моя син го заведох при д-р Любомир Атанасов и останах доволна. Говори бързо, но в никакъв случай не ни претрупа, обясни какво се вижда на ехографа, отговори изчерпателно на въпросите ми и смятам пак при него да го водя за втория профилактичен преглед. Имаше само положителни отзиви за него, както в супердок, така и в една от родителските групи.

# 244
В такъв случай препоръчвам с две ръце + че работи с НЗОК, само ехографът се заплаща 30лв. Simple Smile

# 245
Здравейте!
Аз водих нашия момък в детската ортопедична в Горна Баня с направление. Обадих се на телефона в сайта и записах при когото имаше час - паднахме се при д-р Атанасов, но не знам същия човек ли е. Беше приятен и обясняваше всичко, отговори и на въпросите ми. Ако ви интересува, ще проверя и първото му име.
Като записвах часа ме предупредиха, че ехографа се плаща 30лв., но доктора ми каза, че направлението е специално за ехография на тазобедрените стави и да внимавам да не ме таксуват на касата. Явно има значение педиатъра какво направление дава.

# 246
  • Варна
Моят юнак снощи вдигна температура...38.8. днес сутринта пак има. Сложих свещичка и я свалихме, но снощи дадох Панадол. Няма сопол, няма кашлица. Давам да суче и яде. Засега няма да го водя при доктора. Някаква идея какво се случва. Ръцете му са ледени от вчера сутринта. И с температурата пак са лед.

# 247
Ох, на моите бебета винаги или почти винаги са им ледени ръцете. Знам че уж е нормално,жако вратът е топъл. Ама в случай с температура ме знам.

# 248
MamMaMia22, може тепърва да се разболява и да се появят по-късно други симптоми. Моите Т поне не вдигат, големия е вдигал 2-3 пъти и то от летни вируси, бебето изкара бронхит без да вдигне Т. Иначе и на мен ми се струв, че Борис нещо накашля и носа му е леко запушен, ще гледаме какво ще стане. Що да не цъфне баш по празниците, когато разчитаме само на неотложния кабинет… Правим инхалации с физиологичен разтвор и на двамата и се надяваме да се размине. Толкова време не виждах смисъл от инхалатор, а откакто го взехме, Филип ходи на градина, вече почти месец.
А вашите бебета лигавят ли се? Нещо страшно е при нас, постоянно сменяме мокри дрехи, човекът си прави балончета и много се забавлява…

# 249
  • Варна
MamMaMia22, може тепърва да се разболява и да се появят по-късно други симптоми. Моите Т поне не вдигат, големия е вдигал 2-3 пъти и то от летни вируси, бебето изкара бронхит без да вдигне Т. Иначе и на мен ми се струв, че Борис нещо накашля и носа му е леко запушен, ще гледаме какво ще стане. Що да не цъфне баш по празниците, когато разчитаме само на неотложния кабинет… Правим инхалации с физиологичен разтвор и на двамата и се надяваме да се размине. Толкова време не виждах смисъл от инхалатор, а откакто го взехме, Филип ходи на градина, вече почти месец.
А вашите бебета лигавят ли се? Нещо страшно е при нас, постоянно сменяме мокри дрехи, човекът си прави балончета и много се забавлява…
И нашият се лигави. На 29.11 като бяхме на консултация ми казаха,че им се развиват слюнчените жлези и че не са зъби, но тука от няколко дена много лига много нещо

# 250
Мойте и двамата се лигавят, момичето повече, тя винаги е по напред с развитието Joy

# 251
Инхалатора за мен е най-смислената ми покупка. Колко инхалации съм направила. Винаги на пролет и есен каките правиха бронхити, а малката даже 2-3 пневмония. Сега гледам да имам в къщи винаги Пулмикорт и Винтолин.

Иначе и моята бебка от 2 седмици голямо лигавене. То едни балони, слюнки капят като седи по корем, нещо страшно е.

# 252
Здравейте момичета Blush
Днес водих децата на консултация, мислех да спирам кърмата, защото не я искат, но педиатърката каза да пробвам да мешам кърма с ам ( 50 на 50) и да видим дали ще я искат.... Аз се бях настроила да я спирам ама... Ще пробвам утре и това.
Каза захранване след един месец (като станат на 5+месеца), било най добре да са на кърма и щом имам ,няма смисъл да ги захранвам.

# 253
  • София
Инхалаторът е най-нужния уред, независимо колко биледува детето,аз съм сменила 3, защото ги анортизирахме брутално,а един имаме подпален от децата😀 но едното беше а астма и беше на инхалации 2 години всеки шихван ден сутрин и вечер. И преси го инхалирах като беше на 10 дни но беше невъзможно-той не спирацда мъра, а както знаем и не спи. Иначе имам и на батерии ръчен и ултразвуков-велик е. Първият го взех от амазон, ни бързо се развали, вторият е от германия. При тях драмата е почистването-запушват се адски бързо, но плюсът е че може и в легнало положение и разпръскват течността много по-фино.
Лизи, пробвай, ама ви остани с настройката за спиране- не се мъчи повече, ще ти присветне поне малко Simple Smile
Пресиян не седи по корем, мрази истерично. Така бяха и биизначките- никога не са седяли по корем, никога не са искали да се обръщат,а аз нямах време да се занимавам изобщо. После направо попнаха да сядат. И след това директно точно на една проходиха- ама с тичане. Така че въобще не го и мъча. Аз също мразя да седя по корем😆

# 254
Канари, мойто едното не обича по корем и почти не си държи главата за това ходихме на рехабилитация, а другото от съвсем малко обича по корем и е като костенурка, като го сложа, вдига глава и я върти постоянно 😁, та ако можеш слагай го за малко... Вчера педиатърката каза, че пак ше се ходи на рехабилитация, но сигурно другия месец, не питах, вече ми става лошо като чуя че трябва да излизам с двамата Confused

Инхалаторът е най-нужния уред, независимо колко биледува детето,аз съм сменила 3, защото ги анортизирахме брутално,а един имаме подпален от децата😀 но едното беше а астма и беше на инхалации 2 години всеки шихван ден сутрин и вечер. И преси го инхалирах като беше на 10 дни но беше невъзможно-той не спирацда мъра, а както знаем и не спи. Иначе имам и на батерии ръчен и ултразвуков-велик е. Първият го взех от амазон, ни бързо се развали, вторият е от германия. При тях драмата е почистването-запушват се адски бързо, но плюсът е че може и в легнало положение и разпръскват течността много по-фино.
Лизи, пробвай, ама ви остани с настройката за спиране- не се мъчи повече, ще ти присветне поне малко Simple Smile
Пресиян не седи по корем, мрази истерично. Така бяха и биизначките- никога не са седяли по корем, никога не са искали да се обръщат,а аз нямах време да се занимавам изобщо. После направо попнаха да сядат. И след това директно точно на една проходиха- ама с тичане. Така че въобще не го и мъча. Аз също мразя да седя по корем😆

Общи условия

Активация на акаунт