Септемврийскте джуджета чакат Коледа и 2023 (новоизлюпени септември 2022 🤗 тема2)

• 19 678
  • 750
  •   1
Отговори
# 420
Jinx, и нашата кака е побойничка Sad уж се държи нормално и изведнъж я виждам как се ядосва нещо и впива нокти в лицето на бебчето. Вчера пак го издра и има кръв на лицето. После пак го издра и не пуска и мъжът ми я удари. Тя много плака горката. Ама колкото и да ѝ обясняваме тя не разбира. Гали го, гушка го, но в някакъв момент просто се ядосва, че не обръщаме внимание само на нея. Аз се отчайвам, защото не виждам как да обръщам повече внимание на нея с бебе, което постоянно иска внимание.

# 421
Повечето пъти изяжда 960 мл на ден.
8.500 кг е, дълъг 67.3 см
Казаха ми, че трябва да яде 5 пъти на ден по 150 най- много, което е 750 мл. Няма да му стига млякото според мен, но ще опитам и ще следя повръщането дали ще намалее Sad Не мога да разбера защо всеки педиатър е на различно мнение. Вие кога мислите да започнете със захранването?

# 422
Аз този път смятам да започна възможно най-рано. Според личната на 5 месеца и половина трябвало, но моето бебе изобщо не наддава и мисля, че трябва да му добавям и други неща за ядене. Ще се консултирам и с гастроентеролог.
Вашите бебета обръщат ли се по корем или по гръб? Сега гледах, че каката се е обръщала в третия месец, а това бебче е на 3 месеца и половина и още не се обръща.

# 423
  • Варна
Alegra03, същата работа. Sad Просто ми писна да съм като орел над това бебе. Нямам тръпение да се изравнят физически и да ги оставям да се бият и мачкат колкото искат. Grin Но малкото засега е прекалено беззащитно и няма как... Малко ми е съвестно, защото баткото по това време все беше на земята на активна гимнастика, а сега бебето все гледам да е в кошарата или шезлонга за по-безопасно, а така няма възможност да си тренира обръщанията... Иначе прави много опити, но все още не му се получава. 

За захранването, понеже ние нямаме проблеми засега откъм хранене и наддаване, ще си чакам 6 месеца. Хич не бързам да почвам.

# 424
Педиатърката, вчера ми предложи като станат на 5 месеца да ги захранвам, може да пробвам това е след  седмица, ако са напълно здрави, защото сега са хремави.
Мойте не се обръщат сами,  идърпвам им едното краче и се обръщат, но без помощ не могат.

Angel star, твойто е по голямо бебе, но трябва да се има предвид, че мойте са родени малки, Яна е родена едва 1,860 кг, а Сами 2, 690 кг. Според педиатърката на 5 месеца трябва да си удвоят рожденното тегло.

# 425
Да, голямо бебче си е, иначе се роди 3.500 Simple Smile
И на моето все още му трябва помощ, прави постоянно опити като е на една страна да се обърне по коремче, но още не може сам. Аз още се чудя за захранването, мисля да е този месец.

# 426
Моята бебана хем голяма се роди. 3640, а сега е около 5 кг. Затова мисля да я захранвам.

# 427
Моята днес се обърна за пръв път от гръб по корем на активната гимнастика. Само не можа да си изкара ръката, която остана под тялото. Сега само това прави два часа.. На 3 месеца и 12 дни е. Не се спира, движи се нон стоп, само като спи е в спокойно състояние.
Днес пак яде малко, но явно нещо корема я боли. Като започне да яде чувам червата и как къркорят  и след малко спира и повече не започва, а търси гърда. Изяжда около 500мл на ден АМ. Отделно суче, но не вярвам много да си набавя от кърмата, тя доста ми намаля. Видно е и от наддаването и този месец 460гр. Дърпа доста като че ли на дължина обаче 63см е, а се роди 51.
Притеснявам се с това хранене, но колкото повече настоявам, толкова по-малко яде. Храненето в спящо  състояние не винаги се получава, а със сондата също не се получи, усеща я и плача. Просто не знам какво да я правя.

# 428
  • София
Angel_star,  за колики не знам, но не смягам да спирам да давам, но за рефлукса са птлни глупости- може да го има дори след пълно захранване. Аз съм савала фризовом на моята, докато не отказа ам-на 10 мес.
Ся, количеството по таблица е много- аз храня 5 пъти на ден по 150(като се добави ам става 170), той е на 3 мес, 7 кг. Но всяко бебе има различни нужди. Мисля, че 6-7 хранения е много обаче. 6 може би ок, но 7...
Jinx, браво! Аз също успявам понякога, но рядко. Като малки се избиваха, колко бой са яли, ама яко съм ги тупала. Имаше случай едната захапа пръста на другата до кръв като питбул и не пуска! Как съм ги тепала! И стоят като скачвни съдове и пищят!откачам!!! Та повече съм истерик, отколкото тихик, ама това е...

# 429
Аз мисля да започна захранване на 5 навършени месеца. Вие с какво мислите да започнете?
Малкия почна да се обръща от корем по гръб от доста отдавна, но рядко го прави като цяло.

Със спането сме що годе добре. Пак си заспива късно, но вчера го изморихме преди лягане и като го сложихме в креватчето му заспа за дали има и 5 Мин 😃🎉 та мисля, че това му е разковничето или е било случайност не знам. Иначе ако го оставя веднага след хранене в кревата е едно мрънкане по 1 час и няма заспиване 🙄 а аз искам да си заспива към 23 най-късно, но не ни се получава. Надявам се като се започне захранването да си заспива по-рано, ама за сега така си караме.

# 430
  • София
Аз ще започна сега, на 4 мес, с каквото каже педиатърката. Близначките бяха с картоф и се надявам и този да е с това.

# 431
Angel_star,  за колики не знам, но не смягам да спирам да давам, но за рефлукса са птлни глупости- може да го има дори след пълно захранване. Аз съм савала фризовом на моята, докато не отказа ам-на 10 мес.
Ся, количеството по таблица е много- аз храня 5 пъти на ден по 150(като се добави ам става 170), той е на 3 мес, 7 кг. Но всяко бебе има различни нужди. Мисля, че 6-7 хранения е много обаче. 6 може би ок, но 7...

Аз също мисля така, знам за много бебчета, които както казваш ти и след пълното захранване са имали рефлукс, а също и колики до 1 годинка. За различните нужди също съм съгласна, моето си е гладниче от раждането и когато не му стига е рев, сърдене. Но ще опитам с 150 мл, възможно е да му идва в повече, постепенно ще намаля и на 5 хранения.
За захранването мисля от този месец, но да се нормализират нещата първо с повръщането, ако не ще изчакам да стане на 5 навършени, т.е другия месец. Иначе мисля с тиква да започнем Simple Smile

# 432
И аз мисля, че са глупости това за рефлукса, Филип го израстна чак на 8-9 месеца, а на една приятелка е на 3 години и още има рефлукс.
И аз мисля да захраня на 5 месеца, даже взех пюрета тиква и морков, после както дойде, така или иначе до 6 месец ще давам само зеленчуци и по някое време ще вкарам и оризова каша.
И Борис не се обръща още, а като гледам снимки, на 4 месеца Филип вече е спял по корем, значи се е въртял. Борис се върти само настрани и спира, не прави усилие.

# 433
Моята тъкмо си удвои рожденото тегло - на 4 и половина месеца е, хахах, съответно родена 3600 /  сега е 7200. Тези дни ни се насъбраха ходения по лекар и все ми се карат, че я прехранвам, че кърмя през нощта и тн. Е какво да направя, като на моменти само това я успокоява. :/
Според гастроентеролог трябваше вече да сме я захранили (има проблеми тя, редички изхождания с кървави жилки, за които вече сме чули 6 мнения и още нямам категоричност от какво са). Но да де, идеята е, че с твърдата храна ще помогнем на стомахчето. Вероятно ще почна скоро.
Тя се обръща от корем по гръб, но от гръб по корем не успява докрай, а само до средата. Хем ми изглежда сякаш е близо момента, хем сигурно й тежи дупарата 🤣

# 434
Аз мисля да им дам първо тиква, Kanari, притеснявам се, че картофа е по лепкав и по трудно ше се преглъща, за това мисля по късно да го включа.

Последна редакция: чт, 12 яну 2023, 19:58 от Lizi:) :)

Общи условия

Активация на акаунт