Септемврийскте джуджета чакат Коледа и 2023 (новоизлюпени септември 2022 🤗 тема2)

• 19 664
  • 750
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
Моята тъкмо си удвои рожденото тегло - на 4 и половина месеца е, хахах, съответно родена 3600 /  сега е 7200. Тези дни ни се насъбраха ходения по лекар и все ми се карат, че я прехранвам, че кърмя през нощта и тн. Е какво да направя, като на моменти само това я успокоява. :/
Според гастроентеролог трябваше вече да сме я захранили (има проблеми тя, редички изхождания с кървави жилки, за които вече сме чули 6 мнения и още нямам категоричност от какво са). Но да де, идеята е, че с твърдата храна ще помогнем на стомахчето. Вероятно ще почна скоро.
Тя се обръща от корем по гръб, но от гръб по корем не успява докрай, а само до средата. Хем ми изглежда сякаш е близо момента, хем сигурно й тежи дупарата 🤣
И при нас е така...храня го още вечер. Но при нас храненето като цяло се обърка с тази болница... много ме е яд. И заспиваше сам, дори и там, а сега....на гърдата. От там остана и ранното заспиване...към 21.00. Не знам как да не му давам вечерното хранене. Голям е гладник.
Иначе далеч сме от обръщането. Но пък много бърбори, особено като е по корем.
Като види лъжицата,с която му давам капките отваря голяма уста, все едно знае. А случи се така,че ядох кисело мляко пред него и така ме зяпаше,чак ми стана неудобно. Та за захранването и аз ще питам личната. Ще ми се да е по рано, но чета, че не било добре за тях. Но на мен ми изглежда готов за лъжицата, само дето не може да седи.

# 436
  • София
Лизи, не мисля, че има общо преглъщането. По- скоро тиквата е сладка и уж по-ще им се хареса. Отделно аз съм захранвала лятото, когато не е имало натурално тиква и сигурно затова са ми дали картоф. Едната направи реакция и го заместихме с пащърнак. Никога не е ставало на въпрос за тиква. После беше морков и после вече нямам никакви спомени, понеже с нищо не съм имала проблем-ядяха като лами!
Иначе сега взех тиква от пазара ицмисля да замразя пюрето във формички за лед и да ми е готово за по- натам. Имам и тиквичка от лятото. Другото ще го купувам на момента и посл вече за гадостите като оризи и меса ще купувам готови.

# 437
Аз вече захранвам. На 4 месеца и седмица започнахме и от 8 дни се захранваме. Първо дете ми е и се водя предимно от педиатъра. Първо ми каза 5 дни картоф. После тиква, тъй като разхлабва след катофите и сега сме на морков. Всеки изменал ден хапва по повече. За сега сме на 60 грама горе долу, но млякото си го изяжда цялото. Почнахме толкова рано, защото педиатърката коза, че тъй като е на адаптирано мляко е добре да се почне от 4 месеца.

# 438
На Филип доста късно му дадох картоф и то май смесено с нещо друго. Не умишлено, така се получи. Започнах с тиква и после морков. Днес случайно мернах пюретата на Гербер в Била и взех по 2, че само те и Плазмон имат 80 гр.
Така или иначе мисля да изчакам още 2-3 седмици. Нали взех сега Гастротус, давам го с лъжица, но не е готов още, избутва.
За начало ще захранвам в шезлонг, в стола след 6-тия месец.

# 439
Ох и аз давах от тоя гастротус, направо беше ад, аз бутам с лъжица, той плюва, аз пак бутам, съдираше се от рев, после със спринцивка пробвах, не става, с биберона, не става, накрая почна да се гнуси от него, само като го надуши и почваше да се напъва да повръща и в крайна сметка резултата беше, повръщаше повече с него/от него

На Филип доста късно му дадох картоф и то май смесено с нещо друго. Не умишлено, така се получи. Започнах с тиква и после морков. Днес случайно мернах пюретата на Гербер в Била и взех по 2, че само те и Плазмон имат 80 гр.
Така или иначе мисля да изчакам още 2-3 седмици. Нали взех сега Гастротус, давам го с лъжица, но не е готов още, избутва.
За начало ще захранвам в шезлонг, в стола след 6-тия месец.

# 440
Аз ще захранвам по ЗВБ и ще си изчакам до 6м, хич не бързам.   В момента само се информирам к си изяснявам нещата и избирам столче за хранене 😁
Моето също не се обръща все още.
Бях писала, че го бях водила на гастро и казаха че е с АБКМ - доста некомпетентна се оказа тази, добре че си послушах майчинския инстинкт че нищо му няма и го водих на алерголог - никаква реакция към никакво мляко не направи, нито към кърмата ми каро цяло. Напрягам се много как дори в София трудно се попада на адекватен лекар, на когото да се доверя.

# 441
Аз ще захранвам по ЗВБ и ще си изчакам до 6м, хич не бързам.   В момента само се информирам к си изяснявам нещата и избирам столче за хранене 😁
Моето също не се обръща все още.
Бях писала, че го бях водила на гастро и казаха че е с АБКМ - доста некомпетентна се оказа тази, добре че си послушах майчинския инстинкт че нищо му няма и го водих на алерголог - никаква реакция към никакво мляко не направи, нито към кърмата ми каро цяло. Напрягам се много как дори в София трудно се попада на адекватен лекар, на когото да се доверя.
Нагледах се и аз на доста некомпетентни лекари Sad Можеш ли са кажеш коя е гастрото? Да имам едно наум, понеже и аз ще търся отново.

# 442
Йорданка Паскалева - имаше само положителни мнения за нея в супердок, а аз бързах много да го заведа. Самият преглед мина добре, но не й мина през ума че кървенето в неговия случай може да се дължи на раничка и след отрицателните изследвания заключи че в алергия, беше доста крайна ( той няма никакви други симптоми), а беше редно да ме насочи към алерголог (според мен). Отидох на своя глава при Мустаков, който е много препоръчван ( от мен също вече - и той и екипът му са страхотни). Тъй като съм с малко бебе и такава диагноза ни вместиха бързо, направихме тестове и не прояви реакция към нищо.
Моя позната неонатоложката за гастро препоръчва Пападополу или Лазарова, тя самата е водила дъщеря си при първата.

# 443
И аз съм водила каката при Паскалева. Не ми допадна. Водила съм я и при Пападополу и при Лазарова. За съжаление никой не ни е помогнал досега. Реално няма физиологичен проблем, но си е с постоянен запек още от захранването.

# 444
Много неприятно. Запекът си е ад. Странно че никой не открива проблем и не успява са ви помогне. Може ли да има т.нар лениви черва и да в някаква нейна особеност един вид. Някакви терапии повлияват ли я?

# 445
И аз съм водила каката при Паскалева. Не ми допадна. Водила съм я и при Пападополу и при Лазарова. За съжаление никой не ни е помогнал досега. Реално няма физиологичен проблем, но си е с постоянен запек още от захранването.
Баба ми цял живот е имала проблеми със запека и при колоноскопия по друг повод се откри някаква особеност на червата, която е била причината. Не съм наясно дали нещо такова може да се види и с ехограф.

# 446
  • София
При нас тая нощ е ад, такава истерия никога не е имал, и си е от корема, усещам как бълбука. Пак няма да спя 😭Взех санколик Sad никакъв резултат). Вече съм пробвала всичко. Освен последедн вид мляко...
 Лизи, не знам с каква спринцовка си давала-ти нямаш сигурно, но понеже аз имам хиляди- взимам спринцовката от панадола/нурофена или какъвто там бебешки болкоуспокяващ има, с обикновена не става, остра е и изстрелва нерегулируемо. Другата е без връх и можеш полека лека да даваш, досадно бавно е, ама сравнително успешно давах с него. Иначе резултат нямаше.
Аз сега ще водя едната голяма на гастро, че от повече от половин година все я боли корем, бяхме на гинеколог, не установи идващ цИкъл. Запазила съм при янева. Предложиха ми Пападочолу от 1 дкк, но моля ви се с направление трябвало да си доплатя 60 лв за ехограф. Как пък не! И така записах янева за след 3 седмици, ама голяма работа....

# 447
Мисля че при нея проблемът е психически. Нещо объркахме със захранването нещата. Аз като непиеща вода не успях да ѝ създам навик да пие течности:( Съвсем малко бебенце със запек и се появи фигура, кръв при акане и така тя го прие, че е гадно и я боли. Така поне обясни и Пападополу. Тя се стиска, защото мисли че ще я боли. Посъветваха ни един месец да даваме лактулоза за да свикне да ходи всеки ден, ама не се получава. Вода или други течности отказва да пие, само адаптирано мляко и кърма. Купих някакво на нан за запек, ама няма ефект. Сега с това бебенце се заричам да му давам вода през половин час, дано то да няма проблем.

# 448
С обикновенна спринцовка, но то проблема беше, че ако стигнем до преглъщане( защото има вариант още преди това да се напъва да повръща) , със самото преглъщане връщаше на фонтан всичко. Просто не го харесваше тоя сироп и все си мисля дали заради него дойдоха проблемите с храненето. Той вече повече от месец яде само и единствено заспал, ако е буден и му е време за ядене се сцепва да реве, но повече от 30 мл, няма да изяде, 5 мин след като съм го приспала, като предложа мляко е като настървено куче, видимо умрял от глад, но като е буден не иска.

При нас тая нощ е ад, такава истерия никога не е имал, и си е от корема, усещам как бълбука. Пак няма да спя 😭Взех санколик Sad никакъв резултат). Вече съм пробвала всичко. Освен последедн вид мляко...
 Лизи, не знам с каква спринцовка си давала-ти нямаш сигурно, но понеже аз имам хиляди- взимам спринцовката от панадола/нурофена или какъвто там бебешки болкоуспокяващ има, с обикновена не става, остра е и изстрелва нерегулируемо. Другата е без връх и можеш полека лека да даваш, досадно бавно е, ама сравнително успешно давах с него. Иначе резултат нямаше.
Аз сега ще водя едната голяма на гастро, че от повече от половин година все я боли корем, бяхме на гинеколог, не установи идващ цИкъл. Запазила съм при янева. Предложиха ми Пападочолу от 1 дкк, но моля ви се с направление трябвало да си доплатя 60 лв за ехограф. Как пък не! И така записах янева за след 3 седмици, ама голяма работа....

# 449
  • София
Много неприятно-дано все пак захранването пооправи нещата. Поне е с друг вид накрайник, а не биберон. Ние продулжаваме да сме будни и да реве истерично. Обмислям да дам панадол.

Общи условия

Активация на акаунт