Септемврийскте джуджета чакат Коледа и 2023 (новоизлюпени септември 2022 🤗 тема2)

• 19 603
  • 750
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
Ох и на мен ми е изключително анти това кръщаване. Worried Няма да правим въобще нито на баткото, нито на бебето.

Иначе една позната направи на детето на 6м. Рождения ден бил отделен празник и не искала да го застъпва с Кръщенето. Разбирайте идеята беше да има 2 банкета, два повода за купуване на принцесешки рокли, фотосесии и естествено двойно подаръци. Stuck Out Tongue

Иначе аз присъствах на класическо кръщене с рожден ден на 1г в присъствието на цялата рода. Беше като малка сватба. Детето се съдра от рев в попа, а после баби и дядовци се надпреварваха в ресторанта кой ще подари по-голям подарък и ще даде повече пари на фона на продънваща ушите народна музика, докато децата спят в количките, а гостите пушат цигари покрай тях. Исках да се гръмна.

# 541
Определено ако се прави то то ще е в съсвсем тесен кръг. А да питам и друго макар че много не е за тук, но ще пробвам:stuck_out_tongue_winking_eye: ползвали ли сте гинексид пяна и доволни ли сте след раждането от нея???

# 542
В моя край, власите имат ритуал, на сватби и кръщенета, минава жената/ майката с микровон и всеки и дава подаръците/парите публично, като жената съобщава на микрофона, какво/колко и дават 😂😂😂 надявам се вече младите да бе го правят това, голяма нелепица е, пълен цирка.

Ох и на мен ми е изключително анти това кръщаване. Worried Няма да правим въобще нито на баткото, нито на бебето.

Иначе една позната направи на детето на 6м. Рождения ден бил отделен празник и не искала да го застъпва с Кръщенето. Разбирайте идеята беше да има 2 банкета, два повода за купуване на принцесешки рокли, фотосесии и естествено двойно подаръци. Stuck Out Tongue

Иначе аз присъствах на класическо кръщене с рожден ден на 1г в присъствието на цялата рода. Беше като малка сватба. Детето се съдра от рев в попа, а после баби и дядовци се надпреварваха в ресторанта кой ще подари по-голям подарък и ще даде повече пари на фона на продънваща ушите народна музика, докато децата спят в количките, а гостите пушат цигари покрай тях. Исках да се гръмна.

# 543
Момичета, малката буквално ми отлепи една плоска брадавичка, която имах на гърдата. Тя постоянно ме дере докато суче и днес забелязах, че брадавичката почти я няма, имаше малко изсъхнало парченце, а сега и него го няма. Останала е една малка червенина на мястото където беше брадавицата.
Чудя се с какво да третирам  или да ходя на дерматолог направо...

# 544
Нищо и няма, споко. Моите доктора ги режеше с ножицата. Аз няколко сама съм си премахнала преди години. Вързах я с конец и изсъхна. Ще си заздравее сама.

# 545
За тези "висящите" знам, че не са опасни в повечето случаи, но с такава тип плоска брадавица нямам опит. Тези, които ми излязоха по време на бременността изчезнаха, може и те да са паднали жертва на ноктите на малката, но не съм отразила. Тази специално ми беше от преди бременността, затова се притесних.
Ще наблюдавам мястото, дано няма проблеми, че на хипохондричната  ми душа вече и идва в повече Grinning

# 546
  • София
Ехааа, с микрофон 😃 култово!
Реално за вярващите кръщенето е важен ритуал и уважавам това. Идиотски са тези надпреварвания за подаръци , пари и ресторанти после. Ние не сме имали. Веднагс след църквата беше бебешкия рд-нали бяхме гъсти с 10  майки от такава група тук и вкъщи имаше 12 бебета на една и едно 3 годишно! Не знам къде ми е бил акъла, но пихме много и беше супер яко! А едната близначка пусна сопол по средата на партито и умрях от срам да не кажат, че е била болна! А нищичко и нямаше преди това...

# 547
Момичета, ще трябва да купуваме столче за колата вече- някакви препоръки? Искам да има позиция за сън по принцип и да е с възможноо най- дълго ползване 🤷🏼♀😁 иначе може и от 9 кг нагоре да е . Вие с какво возите или ще возите мъниците?

# 548
Свърши ми на 07.01 и ми дойде пак на 21.01… Боли, тече здраво, направо умирам… Какво е това нещо, не знам…
Сега ми казват, че ще удължат грипната и направо ще се слее с междусрочната…
Идва ми да се гръмна! А ММ заминава за една седмица в Германия…
Свекито не пропуска да се “разболее” от нещо в тези периоди - сега пак си измисли нещо, да не би случайно да ѝ заведа децата.
Миналата година, когато пак беше в командировка, пак си измисли някакво страдание и направо ми се повръща.
Не, че ще ѝ ги заведа или пък я търся, просто се дразня, че тая наглост не минава. Много избирателно ѝ е “зле” и даже иска да съм ѝ такси и на нея. Пф!
Моите не са кръстени все още. Искам да разбират и да е съзнателен избор.
Смятам, че е нещо лично и интимно - само с кръстниците, някой манастир и това е…
Тия банкети от по 100 човека са ми непонятни.
От столчетата за кола - бритакс рьомер… Много са им хубави!

# 549
  • София
На близначките бяха бритакс- от асда- излязоха без пари. Сега ни подариха някакво, което даже не знам каква марка е- една приятелка вече не и трябва- все ми е едно, има легнало положение(то е полулегнало като сегашните кошове) искам по- бързо да минава и да минаваме само на седалка, че ненавиждам тия столяци и колани и малоумщини, особено зимата със стоте ката дрехи. Близначките на 4 им ги смених само със седалки, демек 4 г да избута това😃 иначе има и още едно от дъщерята на бившия, ама то пък не ставало легнало. Иначе поръчах от амазон столче, дето се закрепва на нормален стол за ядене. Много ме кефи и нямам търпение да дойде.
Също продавам и единия шезлонг и ще взимам друг, че тоя вече му малее.
Фраусто, не можеш ли болна неболна да и ги плеснеш. Ние тук нямаме грипна Sad аз исках. Ама не онлайн а бащ ваканция. Много боледуваха моите и от 1.12.са на антибиотици и ми се искаше да почине организма.а о с едната сме на рехабилотация, че от отита и се парализира лявата част на лицето. Ама нъц- ходят на училище и търча като гламава да я взимам, връщам, после и другата водя по лекари и вече макар че си записвам за пореден час обърквам часовете...искам да се закопая в една дупка сама. Ей така да си летаргирам 2-3 години...

# 550
Момичета, ще трябва да купуваме столче за колата вече- някакви препоръки? Искам да има позиция за сън по принцип и да е с възможноо най- дълго ползване 🤷🏼♀😁 иначе може и от 9 кг нагоре да е . Вие с какво возите или ще возите мъниците?

От скоро ползвам това, сравнително доволна съм.
https://www.emag.bg/stolche-za-kola-isofix-u-grow-ughcs-06-0-36- … tm_medium=android

Относно кръщаването. Не знам с малкия как ще процедирам, защото баща му нито е кръстен, нито вярващ. Може и нищо да не правим. Каката е кръстена на годинката й, като съчетахме с рождения ден. Бяхме на ресторант в тесен кръг.

# 551
Канари, даже не смее да ми се обади по тел, че ще е страшно… Иска да я разкарвам с колата до съседен град - да си изкара паспорт и да си пазарува, че ще ходи на почивка в чужбина… Но ѝ е проблем да вземе децата за 2 часа или поне 1 манджа да прати, нещо да сготви. Няма такава коза. Всеки път е това и така 10 години. Не знам защо още ми прави впечатление или се ядосвам. Обикновено, когато ми трябва помощ, защото съм го закъсала, майка ми пътува 200 км… Свекито е на 10 мин пеша от нас.

Парушева, дай малко повече за твоята система за спане най-вече. Мисля си, че истината е някъде по средата между “до дете си е” и “както ги научиш”… Третото също ми е от повръщащия модел, но има изгледи да се израства този рефлукс и ще правя опит да отделя детето в негово легло за нощния сън. Досега беше при нас. Имам писмо от куриера, че креватчето е на път, та да видим…

# 552
И ние няма да ги кръщаваме. Аз се определям като атеист, не съм кръстена. Баща им е вярващ донякъде, но не настоява, за моя радост.
Crysstal, аз от няколко години ползвам интимен гел на Билка, много съм доволна.
Филип има рожден ден днес, стана на 4. Направо не знам кога мина това време. Тази вечер празнувахме с бабите, в събота е партито с деца. Стискаме палци да дойдат повечето, че с този рожден ден посред зима е голям стрес. Той тъкмо се позакрепи, но няма да ходи на градина тази седмица, те и без това са сборни групи. Че и ММ утре е на работа, може би още 1 ден ще ходи тази седмица, че единият му колега всеки момент чакат бебе. Пак ще ми е забавно.

# 553
Честит рожденик, Тес, да ти е жив и здрав!
Момичета, повиването до кой месец е? Защото гледам чувалчета за повиване и всички са от 0-3. После няма ли нужда? Да споделя моята драма. Беба заспива ужасно трудно, без значение всякакви интервали. И като завре юмрук в устата тогава означава нулев шанс за приспиване. Ако ѝ държа ръцете се получава. Значи това лапане на ръце я разсейва жестоко. При това положение повиването ще свърши ли работа? Биба не става, изпада в истерия само като я види. Sad

# 554
Доколкото знам повиването се спира след 3м, защото бебетата започват да се обръщат.
Тес, честит рожденик, да е здрав и безгрижен!🎂
Тъкмо щях да се хваля как преди две вечери спахме от 12 до 6 плътно и днеска ми разказа играта. От 8 не мога да го приспя, а му се спи ужасно… направо бях готова да изляза и да не се прибера, честно. Последните две седмици много се влошиха нещата и го отдавам на тая прословута регресия. Другия месец като стане на пет месеца и ще се свържа с консултант. Вероятно мога да прочета повече и да прекроя сама методи и начини, нп нямам нерви и искам да ми се обяси наготово и индивидуално.

Общи условия

Активация на акаунт