Септемврийскте джуджета чакат Коледа и 2023 (новоизлюпени септември 2022 🤗 тема2)

• 19 594
  • 750
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Аа не е вярно, повивала съм до 6 месеца и си има чувалчета- поръчах от амазон и ги чакам с нетърпение, че тези едва им събирам краищата вече. Поръчай си оттам.
И аз установих,че е в регресия, ама не намирам разлика с нерегресията😆 кошмарно си е с ръце и без ръце- никак не виждам да минават коликите, но повече млека отказвам да сменям. Тази седмица мисля да ходим за ваксини и да почваме захранването и вече да се приключва тая сага. Маханх стерилизирането преди 2 седмици, адски се надявам вече да се маха и преварената вода, че адски ме дразни тази кана,дето ми заема плота.😁

# 556
Ние само първия месец преварявахме, но ползваме само бутилирана вода. То при нас от чешмата даже за готвене не става.
Заредила съм пюрета и аз, мисля другата седмица да пробвам.

# 557
Аз взимам за нас 10 литра девин розова и я давам и на децата, не преварявам, по лесно ми е.
На нея пише, че е подходяща за приготвяне на бебешка храна.

Аа не е вярно, повивала съм до 6 месеца и си има чувалчета- поръчах от амазон и ги чакам с нетърпение, че тези едва им събирам краищата вече. Поръчай си оттам.
И аз установих,че е в регресия, ама не намирам разлика с нерегресията😆 кошмарно си е с ръце и без ръце- никак не виждам да минават коликите, но повече млека отказвам да сменям. Тази седмица мисля да ходим за ваксини и да почваме захранването и вече да се приключва тая сага. Маханх стерилизирането преди 2 седмици, адски се надявам вече да се маха и преварената вода, че адски ме дразни тази кана,дето ми заема плота.😁

# 558
Момичета вие карате ли се с половинката? Не знам какво е това нещо, но за 4 години не сме се карали толкова, колкото сега за 4 месеца?! Ще откача вече. Той ужасно много помага, но това че работи от вкъщи и сме 24/7 тримата явно почва да ни се отразява.  Едва се търпим,  само си ръмжим един на друг... даже почвам да се чудя правилен избор ли съм направила с този човек?! 😭😭😭
Някой преминавал ли е през това, ще отмине ли?

# 559
Момичета вие карате ли се с половинката? Не знам какво е това нещо, но за 4 години не сме се карали толкова, колкото сега за 4 месеца?! Ще откача вече. Той ужасно много помага, но това че работи от вкъщи и сме 24/7 тримата явно почва да ни се отразява.  Едва се търпим,  само си ръмжим един на друг... даже почвам да се чудя правилен избор ли съм направила с този човек?! 😭😭😭

Всичко е в реда не нещата. Не случайно има проучване, че 80% от двойките се разделят до навършване на 2 годишна възраст на детето.
Просто периода е тежък. Бебчето идва и преобръща целият ви сеят. Аз с първото дете направо не можех да повярвам колко зле се чувствам и все си казвах” Уж детето трябва да сближава 2ма души, а то точно обратното се получава”.
Отминава този период, просто трябва много търпение и компромиси.
Сега сме с 2-ро и отново е трудно. На всеки му липсва малко от предишния живот(колкото и гадно да звучи). Романтиката остава на заден план, почивките, свободното време.
Разбира се, няма нищо по-хубаво да си гушнеш бебчето, да ти се усмихва и да те гледа с безкрайна и чиста любов…
Но всеки си има нужда- да остане сам, да има време за себе си. Рутината и еднообразието според мен са една от най-големите изпитания.
Наистина много много компромиси трябват и от двете страни.
Това е от моя гледна точка и от това, че за 2ри път станах майка. Периода е тежък и е едно изпитание пред мъжа и жената. Важното е да се показва с малки жестове че всеки е важен за другия, да се подкрепяте, да говорите за това как се чувствате и какво ви тежи. Това са най-нормалните неща Simple Smile

# 560
Ние покрай детето нямаме спорове, чувствам изключителна подкрепа от мъжа ми. Той също е хоум офис и сме ск 24/7 заедно, но това повече ни харесва, отколкото пречи. Много се притеснявах, докато бях бременна, как ще ни се променят отношенията и затова няколко пъти инициирах разговори за да може на спокоен тон да изясним някои неща, да обсъдим евентуални проблеми. Всички казваха как след детето всичко е различно, как действа като катализатор и ако двойката Ина проблеми те се засилват с появата му. Всеки път лато се сещах за нещо, заеади което може да възникне спор, инициирах разговор и си изяснявахме гледните точки. Отделно мъжа ми е доста търпелив и не ми се връзва на някои емоционални и недоспали състояния, когато вижда че съм изнервена ме изчаква да ми мине или поема бебето за  да си отдъхна. Също така той в от мъжете, които нямат проблем със спокойното обсъждане на проблеми, изразяването на емоциите и комуникацията ни е лесна. Та със сигурност в труден период за всяка двойка, но в моментите с укротени страсти се замисли, което точно ви изнервя, и избягвайте такива ситуации и си изговаряйте нещата предварително.
Но за сметка на това правим цялостен ремонт на жилище и ей там Бога ми колко спорове възникват, не е истина. Бях му казала, че успеем ли да минем през тоя ремонт, никога няма да се разделим 😂😂😂

# 561
Като се роди каката абсолютно никакви спорове не сме имали. Но от 4 месеца с новото бебе е по-тегаво. Карали сме се няколко пъти. Основно е за чистене.

# 562
Момичета, здравейте!
Ние се позагубихме между недоспиването, болестите и първокласника.
Виждам, че сте захванали темата за режимите. На мен ми беше полезен курса на Мамо, спи ми се. В момента бебето спи 3 пъти през деня между 3 и 3.30 часа. Интервалите на будуване са на 2 часа, като ставането сутрин е между 7.30 и 8.30 и заспиването е към 20 часа. За последно хранене го взимам в 23.30. Предишните вечери ставаше към 4 часа да цока, но тази сутрин се събуди в 6 :О. Гледам да не го приспивам на ръце и на гърда. Слагам го в леглото, пускам белия шум, давам биба и повивам в чувалчето с прибрана 1 или и 2те ръчички. Иначе дребният беше качил само 400 гр. за 4ти месец и личната ме юрна да го захранвам и дохранвам. Аз се филмирах, храня го по 10-11 пъти на ден като предлагам и двете гърди и преди и след сън. Взех антирефлуксно мляко, което бебето отказва. Не иска шишето с изцедена кърма и за момента само цока. Ще видим как ще е на следващата консултация, но май ще започна с пюретата следващата седмица щом навърши 5 месеца човечето.
А за караницата - ние си се дърлим по принцип понякога, защото сме два различни темперамента - аз съм флегматик, мъжа ми е абсолютен холерик.. Simple Smile) Много се карахме след първото дете и веднъж му се развиках като побъркана като се роди малкото, но иначе нямаме супер сериозно скандали. И той е от вкъщи. Никол, може би е период.  За нас хоум офиса беше сериозно изпитание, когато дойде Ковид. Затворихме се двама работещи и едно на 4 и половина, което спряхме от градина, защото беше с пневмония 10 дни преди да обявяват епидемията. Беше много тежко. Работила съм понякога и от банята, защото не можехме да разделим пространството..

# 563
На гърда не заспива, но ако не е на ръце не става. То и на ръце не става. Мята се, реве, истерясва на всяко приспиване. Същите интервали гледам не става. Добавяне на минути, махане, още 15 Мин, още 30...не и не. През деня спи по 30-40 Мин на спане. Ако я хвана, че се събужда със зор я до приспивам, ако я изпусна това е. 3 пъти по 30минути. В количката вече не заспива. Заспива вече на връщане към нас .. Вечер за нощния сън докато заспи интервалът от последния сън става 2-3-4 часа. И при заспиването започва събуждане през 10 минути и така 5-6 пъти.

# 564
Алегра, защо не започнеш да записваш 5 дни какво точно се случва и после да направиш една консултация за този сън? На нас курсът също доста ни помогна за режима, за самостоятелното заспиване май не държа не него все още. Гушкаме се за сега🙄😂🤷🏼♀
На гърда не заспива, но ако не е на ръце не става. То и на ръце не става. Мята се, реве, истерясва на всяко приспиване. Същите интервали гледам не става. Добавяне на минути, махане, още 15 Мин, още 30...не и не. През деня спи по 30-40 Мин на спане. Ако я хвана, че се събужда със зор я до приспивам, ако я изпусна това е. 3 пъти по 30минути. В количката вече не заспива. Заспива вече на връщане към нас .. Вечер за нощния сън докато заспи интервалът от последния сън става 2-3-4 часа. И при заспиването започва събуждане през 10 минути и така 5-6 пъти.

# 565
  • София
Момичета вие карате ли се с половинката? Не знам какво е това нещо, но за 4 години не сме се карали толкова, колкото сега за 4 месеца?! Ще откача вече. Той ужасно много помага, но това че работи от вкъщи и сме 24/7 тримата явно почва да ни се отразява.  Едва се търпим,  само си ръмжим един на друг... даже почвам да се чудя правилен избор ли съм направила с този човек?! 😭😭😭
Честито, Никол! Добре дошла в родителството! За съжаление това е съвсем нормално и аз винаги съм казвала от некраткия ми опит и този на околните ( почти нямам неразведена приятелка)- може да си имал 100 години връзка, нямаш ми деца с този човек, не знаеш какъв е в действителност. Това е абсолютна истина за 99,9% от мъжкото население.
Няма да те лъжа, че ще премине от самосебе си, а работата от вкъщи е уууужааас! Още повече си омръзвате и недоволствате един от друг и всеки иска нещо, което другия не прави и тн. Мисълта ми е, че просто трябва много говорене и комуникация и в крайна сметка всеки да преглътне по нещо, да направи компромис и постепенно да свикнете с новото бъдеще. Вярвам, че ще успеете, защото винаги си писала, че и двамата с голяма любов си гледате бебето. Може би наистина трябва малко време да имате всеки за себе си, за да се разсейвате и да има въздух- той няма ли офис- примерно да ходи 2 пъти в седмицата? Моят също е вкъщи. Няколко пъти сме коментирали да ходи лато може в офиса,ама не ходи... и честно казано знам, че работи, но като е там, въпреко товя се ядосвам-за дребни неща, ама... малко или много пазя тишина, говоря му- той не реагира, оставя си чинийки и чашки където може, тъпи неща, но някой път избухвам. Битовизмите след раждането също са основна причина за раздели.😀
Frausto, и коят цикъл нередовен, адски се надявам на менопауза, но ми идва все още да му се не види. Искам да свършва тая мъка...
За преваряването- аз шише не бих ползвала- малко съм еко по принцип, или поне опитвам. Едва преживявам памперсите😀 иначе сме на кана с филтър и водата е ок.

# 566
Ох Канари той офис има, ама не ще да ходи 🤣 Домошар човек, мрази да излиза и това е. Аз пък точно обратното, ако не изляза поне веднъж през деня, дори до магазина да е, откачам. Отделно е интроверт и няма реални приятели мъже, с които да излиза, само виртуални... за 4 години е излизал 3 пъти да кара колело с момчетата и се връща след 11-12 вечерта. Като отвързан. И това му е... а на мен ми дай разходки,  молове, магазини, кино, каквито и да е активности само да съм ангажирана.  Не мислех,  че е толкова важно да сме еднакви, за да се разбираме. Но излиза, че нямамд много допирни точки напоследък освен детето. Не обича да гледа филми, не обича да готви с мен, обича само да си играе на компютъра... абе програмист, става и ляга с лаптопа...
Айде оплаках се едно хубаво, да ми олекне 🤣

# 567
Ех, това е супер режим.  На мен много ми се иска да заспива по-рано, но явно някъде бъркам. През деня спи преди обяд и следобяд и вечерта евентуално да направи още 1-2 кратки дремки, но ми заспива към 23:30 😟 ще ми се поне към 21 да си ляга, но неще. То е едно мрънкане, ужас. Ако си заспи по-рано се буди после и това е. Явно нещо в будуването не е правилно 🤷‍♀️

Никол, за съжаление голям процент минават през това. И ние в началото след раждането се изнервяхме доста, като добавим и неспането... Та доста се карахме, най-вече за детето и разни глупости. В момента бих казала, че сме в много добри отношения, само където секса е на заден план. След раждането просто желанието ми изчезна, пък и все няма кога. Като се прибере от работа се занимаваме с детето, после го храня, ядем и после пак с детето. Пък и той като заспива късно, после ни се доспива и не ни се занимава. Абе нещо трябва да променя в режима на съня, за да имаме време и за себе си. Я някое филмче или нещо друго. Битовизма определено си оказва влияние. Но опознаваш човек в трудните моменти и за съжаление чак тогава разбираш, дали си направила правилен избор. Дано при вас е период и да премине.

Момичета, здравейте!
Ние се позагубихме между недоспиването, болестите и първокласника.
Виждам, че сте захванали темата за режимите. На мен ми беше полезен курса на Мамо, спи ми се. В момента бебето спи 3 пъти през деня между 3 и 3.30 часа. Интервалите на будуване са на 2 часа, като ставането сутрин е между 7.30 и 8.30 и заспиването е към 20 часа. За последно хранене го взимам в 23.30. Предишните вечери ставаше към 4 часа да цока, но тази сутрин се събуди в 6 :О. Гледам да не го приспивам на ръце и на гърда. Слагам го в леглото, пускам белия шум, давам биба и повивам в чувалчето с прибрана 1 или и 2те ръчички. Иначе дребният беше качил само 400 гр. за 4ти месец и личната ме юрна да го захранвам и дохранвам. Аз се филмирах, храня го по 10-11 пъти на ден като предлагам и двете гърди и преди и след сън. Взех антирефлуксно мляко, което бебето отказва. Не иска шишето с изцедена кърма и за момента само цока. Ще видим как ще е на следващата консултация, но май ще започна с пюретата следващата седмица щом навърши 5 месеца човечето.
А за караницата - ние си се дърлим по принцип понякога, защото сме два различни темперамента - аз съм флегматик, мъжа ми е абсолютен холерик.. Simple Smile) Много се карахме след първото дете и веднъж му се развиках като побъркана като се роди малкото, но иначе нямаме супер сериозно скандали. И той е от вкъщи. Никол, може би е период.  За нас хоум офиса беше сериозно изпитание, когато дойде Ковид. Затворихме се двама работещи и едно на 4 и половина, което спряхме от градина, защото беше с пневмония 10 дни преди да обявяват епидемията. Беше много тежко. Работила съм понякога и от банята, защото не можехме да разделим пространството..

# 568
Панда, свързах се с една консултантка от спокойна мама. Попълних подробна анкета и чакам да се свърже с мен. Но действително трябва да записвам 5 дена, че така малко наизуст говоря, каквото си спомням Grinning

# 569
Аз започнах да захранвам бебчо, давам му тиква. Харесва му, яде си, даже вчера се разрева като свърши 😀
И при нас е така със спането и в количката вече не иска да спи, заспива чак пред нас. Като се сетя колко сладко си спеше преди, то само отвън всъщност спеше добре.

Общи условия

Активация на акаунт