Септемврийскте джуджета чакат Коледа и 2023 (новоизлюпени септември 2022 🤗 тема2)

• 19 559
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
Аз взех такова втора употреба за 50 лв, има легнало положение, полу легнало и седнало и се регулира височината на седалката. Ако не ти се дават много пари търси втора употреба, тези на лорели не са лоши. Имай предвид че ако захранваш на  5 месеца може да е голямо, на мойте деца е голямо и ги храня в столчето за кола, мисля че всички столчета за хранене са 6+
 Редактирам : забравила съм да напиша линк към модела...
https://www.ozone.bg/product/lorelli-stolche-za-hranene-felicita … 8r4EaAnNwEALw_wcB
Момичетата вече с опит, дайте някаква препоръка за столче за хранене. Има толкова голям избор, че не знам. Има ли изобщо значение какъв ще взема? Иска ми се да не е много скъпо, че като ги гледам цените лошо ми става, но да е нещо по средата. Харесах си уж едно, ама пише, че е от еко кожа, та не знам дали ще се чисти лесно и другото дали е стабилно. Пък не ми се занимава честно казано да обикалям по магазините, то живея и в малък град, та тук няма такива.

Последна редакция: пн, 30 яну 2023, 23:08 от Lizi:) :)

# 631
Нашето е Лорели, с големия беше подобен. Не помня точно модела, но те са подобни. Но сега цените са ужасни наистина. 2019 го купихме за 120-130 лв, сега го взехме за 200. Дамаската е някаква найлонова, чисти се лесно. На мен ми е важно да се регулира височината на седалката най-вече. Основно тази функция съм ползвала. И таблата да е лесна за почистване.
Вече зависи от детето колко е оправно, на повечето ми приятелки столовете са отгледали 2-3 деца, Филип успя да го строши за около година - събаряше го, накъса дамаската, изкара коланите и единия изчезна някъде…
Но общо взето това е някакъв среден клас, по-скъпите вече отиват на 400-500 лв, което за мен лично е прекалено за стол за хранене. То и 200 не ми хареса като цена де. 😂
По евтините са икейското и тези, които се слагат на обикновен стол. В момента все още ползваме такова за Филип, за да му е удобно, но за бебе не ми е удобно на мен. Една приятелка ползва такова от самото начало и е доволна.
И аз мисля този път в кошницата за колата да захранвам, предния път люлката ми ставаше на шезлонг и имаше и табла, но тази, която имаме сега не ми се струва удобна за захранване. Столът ще го ползвам след 6 месец.

# 632
Момичетата вече с опит, дайте някаква препоръка за столче за хранене. Има толкова голям избор, че не знам. Има ли изобщо значение какъв ще взема? Иска ми се да не е много скъпо, че като ги гледам цените лошо ми става, но да е нещо по средата. Харесах си уж едно, ама пише, че е от еко кожа, та не знам дали ще се чисти лесно и другото дали е стабилно. Пък не ми се занимава честно казано да обикалям по магазините, то живея и в малък град, та тук няма такива.

Взехме столчето за хранене от ИКЕА (модел Антилоп). Евтинко си излиза, около 50 лева някъде. Прочетох коментари и тука из форума го хвалят. Не го използвам все още, след месец някъде,когато ще сме на 6 месеца.
Иначе с каката ползвах някакво столче на Лорели. Ама беше преди 100 години и не помня вече Grin .
За захранването - аз ще се мъча след около две седмици. Ще видим до къде ще я докарам. Засега сме изцяло на кърма.
Днес сложихме ваксината на каката против ЧПВ (първа доза). През март месец ще й сложа и против варицела.

# 633
  • София
Според мен- каквото си харесаш. Пп- добре да е покрито с мушама😃 на мен ми даде проятелка, но няма да го ползвам-няюаме място Sad от колетност поръчах такова, което се захваща за кухненските столове много изгодно от амазон, нямам търпение- близначките имаха такива, ползвали сме ги броени пъти, почти никога не са яли в тях. В началото си ядяха от шезлонгите, после на дивана, много лакоми бяха и никога не са разливали храна зян😄 а диванът беше обезопасен така или иначе с непромикаем чаршаф, та все тая. Аз по принцип не обичам стандартни места за хранене и за себе си. Адски мразя да седя на маса, та виж как ще ти е удобно, после ще го продадеш бързо така или иначе...

# 634
Ние сме с peg peregо prima papa, много съм доволна, за 280 го взех, намален. Ползва се и като шезлонг, Кати я  слагам в него от 3+ месец. Имат и мн яки цветове, лесно се чисти, има подложка за крака, възможност за колелца. Бе кефи си ни 😁 мога да дам линк

# 635
  • Варна
Вчера ги гледах в олх и исках да питам точно за тези, които се слагат на стола ...дали са удобни.  Kanari беше писала,че е поръчала такова. Заема малко място (реално никакво), а може и да се пренася и затова ми хареса, но дали като няма подпора на крачетата ще е удобно?
Иначе в олх  има и нови и запазени.

# 636
Висят си крачетата, не знам дали има модели с някакво стъпало. Но пък се ползва по-дълго. Филип още не му е удобно на нашите столове, идва му ниско.

# 637
  • Варна
Висят си крачетата, не знам дали има модели с някакво стъпало. Но пък се ползва по-дълго. Филип още не му е удобно на нашите столове, идва му ниско.
Не е болка за умирачка, че висят,нали?

# 638
Точно четох скоро дискусия, че не само е неудобно за бебето, ами и е изключително важно при евентуално задавяне да има опора, един вид за оттласкване. Липсата на фабрична опора е една от най-големите критики към любимото ми иначе икейско

# 639
  • Варна
Искам да пусна нова тема,ама нещо не успявам.

# 640
  • Варна
Jinx, ненормална жено, как си пазарувала, влачейки кош!!! Луда работа...
Толкоз труд и организация да се накипря и да приготвя детето нямаше как да хвърля на вятъра и да се върна! Joy Иначе не си струваше, можех да мина и без покупките Unamused

Jinx, голяма тренировка си си направила, аз щях да се върна. Поне в раница да го беше сложила. Аз не съм фен на носенето, но взех от приятелка раница, най-вече за да отида до магазина или до градината, която е много близо. Тъпото е, че и двете се падат на улицата над нашия блок и има стълби . Мога и с количката, но трябва да я влача по стълбите или да заобикалям доста. А баткото ходи ли на ясла? Харесва ли му?
Раницата и тя беше забравена в колата... Rolling Eyes Иначе щях да се върна и да го метна в нея. На мен ми е много удобно да бебенося! Особено за по-кратки разходки до към 1-2 часа максимум. Само ме е яд, че не избрахме по-хубава раница, а пръснахме сума ти пари и сега не я харесвам много. Удобна е, бебето е добре като позиция, но ремъците не са лесни за нагласяне и понякога в бързината не усещам, че не съм разпределила добре тежеста и след известно време кръста и гърба почват доста да ме болят. Лошото е, че не мога да ги наглася за постоянно, защото и мъжа ми я ползва и така всеки път я настройвам наново. Unamused

Баткото ходи на ясла от началото на януари, но първите 2 седмици беше адаптация по 2 часа на ден. Много му харесва да ходи. Като почнахме обаче да го оставяме да спи, започна малко да се бунтува и да се сърди. После изкара едно боледуване, през което едва оцелях с двамата вкъщи. Joy После няколко дни ходи плътно по цял ден и беше егати почивката вкъщи само с бебето. Heart Eyes В петък обаче стана нещо странно - вдигна температура, каза, че го боли ухото, беше много отпаднал. Викам си "айде пак се почна"... събота обаче му нямаше нищо освен, че пак си посочи ухото в някакъв момент, но нямаше температура. Неделя съвсем беше добре и вчера пак го пуснах на ясла. Не знам каква беше тази странна реакция в петък. Чудя се да не се е заразил с грип, но понеже е ваксиниран да го е изкарал така с едно вдигане на температура и уши? Thinking

Относно столчето за хранене - имам горчив опит с едно красиво и скъпо дървено столче (safety 1st - timba), което след един месец мъки го продадохме и си взехме Antilop на IKEA. Преродих се. Heart Eyes Ще го ползвам и за бебето. Celesté при нас ремъците вършат супер работа. То самото пространство е малко и много трудно може да се разчекне така, че да си изкара краката. Баткото стоеше там до към 1г10м и не е успявал. После го махнахме, защото купих малка масичка и столче да яде като в яслата.
Това на peg perego като гледам колко ремъци, копчета, части, дупки има, съвсем не ми изглежда лесно за чистене, който ще захранва по ЗВБ. Просто всяка малка дупка ще е нашибана с храна, а соса болонезе завинаги ще остави червени следи. Smiley Но по класическото захранване вярвам, че е окей. Hug

Искам да пусна нова тема,ама нещо не успявам.
Рано е още, имаме 7 страници да изпишем. Grinning

# 641
Една приятелка ми подари наскоро столче, което се прикрепя на човешки стол. Засега стои насред хола и каката си го ползва като трон и място за почивка на пода Grinning Нея я захранвахме на един отвратителен стол за хранене пак подарък от приятелка. Табличката му стои на метър от детето и смятайте какво мазане пада. Също имаме антилоп при свекървата. Като ходи там в него яде. Сега за бебето може би столчето за закачване и на масата. Ще видим.

# 642
  • София
Изобщо не ме вълнува дали му висят краката- място вкъщи нямаме!😆 щом и каките не са имали проблем, значи всичко е точно,може и на земята да го пльоснеш-има си табла, ако няма да ползваш масата за табла. После е маха и служи само за повдигане, за да седи на нормалната маса,но аз пазя малката масичка от каките ище си яде там с малко столче като стане на година и нещо. Та затова не виждам особен смисъл. Децата също от година са на малка масичка със столче, не заради яслата,а защото гледам бързо да се отървавам от всякакви допълнителни излишни джаджи, че бяха и по 2 тогава. Да съм знаела да пазя, ама 10 год. Кой да ти очаква😆
В кухнята ни 2 квадрата има маса, кухня, вана, столче за кола, шезлонг и вървим между тях като през лабиринт, ако някой иска да стигне до печката примерно, а като се настани там и кучето, е невъзможно минаването. Та ако можех и съвсем без столче бих карала, ама от глезотия го взех онова. На самата маса няма място за всички ни и ядем поетапно- децата първо, после мм и аз на крак зад него на плота. Нямам търпение да разкараме ваната и столчето за кола поне...

# 643
Вчера пових ръцете на бебечката и спа цели 4 последователни часа. От 6 до 10. В 5 се събуди и писък и явно не беше гладна, отказа, така че май нещо коремче я боли. И след това цял час приказване и радостни писъци. Накрая се изнервих и я опаковах с една бебешка пелена само ръцете.
Да попитам, някой ползва ли възглавница против обръщане да даде мнение подходяща ли е? Много ме е страх ако е опакована да не вземе точно тогава да се врътне по корем и да се задуши. Гледам втора употреба по десетина лева, така че бих си взела, но не знам дали е подходяща за бебе на 4 месеца.

# 644
  • София
Аз използвам ограничители и не смятам скоро да ги махам,защото кошарата е с паднало рамо да ми удобно да го взимам и слагам от леглото. Пробвах с вдигнато,обаче ми е много тегаво- трбява да стана цялата, за да подам биба или да го взема за хранене и не ми е оферта. Като е повит и по гръб, няма как да се обърне, а ако съм го сложила настрани, то го слагам така, че е отпред на гърдите да е подпрян, той не се кефи да спи много по гръб, все настрани иска да го подпирам и за рефлукса му е по- добре.
Утре идват повивките- нямам търпение!😊

Общи условия

Активация на акаунт