Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 72

• 39 413
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
Възможно е да се диагностицира и с ехография, доколкото знам. Макар че в масовия случай май, когато се диагностицира, се "хваща" именно по високите антитела...🤔
Безглутеновото хранене при някои се отразява положително, при други няма връзка с антителата.

Последна редакция: вт, 31 яну 2023, 14:05 от dolce miele

# 361
Здравейте,  възможно ли е да има Хашимото без увеличени TAT и MAT, а само нехомогенна структура на жлезата?
Какво мислите за безглутеновото хранене в такава ситуация?

Да възможно е, аз съм така антителата са ми в норма, въпреки че последно ТАТ тръгна към горна граница. Но жлезата ми е с нехомогенна структура и намалени размери, от много време.

# 362
Момичета, на какво може да се дължи, според мен подобряване на стойността на FT3 /няма назначено лечение с хормон/. Хипофункцията си е налице, наясно съм с това. Стана ми любопитно, защото този хормон вървеше стремглаво надолу - от 5 се срина на 3.
Ето резултатите:

Възможно ли е прием на някои добавки и наваксване на дефицити да са оказали влияние?

# 363
Да, възможно е, разбира се, но са малко щастливците, на които им се случва. Simple Smile
Искам да кажа, че това е чудесна новина, щом си успяла да подобриш нивото на FT3 по естествен начин!

# 364
Направих изследвания на щитовидната жлеза и се оказа, че имам завишени ТАТ и МАТ.Това означава, че имам Хашимото.Някой да даде идея по какъв начин могат да се свалят стойностите?

Последна редакция: вт, 31 яну 2023, 12:11 от Елена Георгиева 734405

# 365
Това означава, че имам Хашимото.

Да.
Въпросът не е да се свалят антителата, а да се регулират стойностите на хормоните.
Прочети първия пост на темата, за да се запознаеш със спецификите на заболяването.

# 366
Момичета, на какво може да се дължи, според мен подобряване на стойността на FT3 /няма назначено лечение с хормон/. Хипофункцията си е налице, наясно съм с това. Стана ми любопитно, защото този хормон вървеше стремглаво надолу - от 5 се срина на 3.
Ето резултатите:

Възможно ли е прием на някои добавки и наваксване на дефицити да са оказали влияние?

Принципно е възможно...но, аз си мисля, че това е опит на организма да компенсира хипофункцията като изкуствено завишава Т3. От скоро ли си с хипофункция, в началото организма се опитва да компенсира. Не, че не е невъзможно да си наваксала дефицити и да си подобрила работата на някои органи, но при този нисък Т4, чак се чудя как ще конвертира в толкова добър Т3

Направих изследвания на щитовидната жлеза и се оказа, че имам завишени ТАТ и МАТ.Това означава, че имам Хашимото.Някой да даде идея по какъв начин могат да се свалят стойностите?
Като начало прочети първата страница на темата!

# 367
    Да но хормоните са в норма

Да.
Въпросът не е да се свалят антителата, а да се регулират стойностите на хормоните.
Прочети първия пост на темата, за да се запознаеш със спецификите на заболяването.

Да.

# 368
Елена Георгиева 734405 ако прочетеш първата страница, ще разбереш, че хормони в норма, не значи добри. Също така пак на първа страница - има насоки за антителата, и въобще ако искаш да си помогнеш те чака четене и запознаване с нещата, така с 2 думи никой нищо не може да ти каже.

# 369
...

Принципно е възможно...но, аз си мисля, че това е опит на организма да компенсира хипофункцията като изкуствено завишава Т3. От скоро ли си с хипофункция, в началото организма се опитва да компенсира. Не, че не е невъзможно да си наваксала дефицити и да си подобрила работата на някои органи, но при този нисък Т4, чак се чудя как ще конвертира в толкова добър Т3
От 2020 г. следя по-обстойно, преди това съм изследвала, но е било отдавна.
През 2020 FT3 e бил пак така, все около 5, но FT4 е бил 17, TSH винаги над 2.5.

Аз така или иначе ще правя отново контроли през май, може и лабораторна грешка да е тази стойност.

Благодаря ви за отговорите, интересно ми беше да прочета мненията, защото имате повече опит. Hug

# 370
Имате ли сърцебиене? От известно време го усещам, особено вечер при заспиване от което се разсънвам и много ми пречи. Пие ли се някакво лекарство?

# 371
Имате ли сърцебиене? От известно време го усещам, особено вечер при заспиване от което се разсънвам и много ми пречи. Пие ли се някакво лекарство?
Забелязвам,ме при едно и също време даже е при мен сърцебиенето 🥶

# 372
В дните преди цикъл имам нещо като бодежи в сърдечната област, еднократни са. По няколко пъти за деня. Като  и дойде, все едно не ги е имало. Не знам дали е сърцебиене или друго...

# 373
  • Plovdiv, Bulgaria
Писах в темата за разчитане на изследвания, но май по-добре тук да пиша. Може ли да коментирате тези изследвания? Виждам, че тсх е високо, но другите са в границите.. Обаче знам, че това, че са в границите не значи, че са добре. Не пия хормон, още нямам диагноза. Пила съм хормон през втората бременност, за да държим тсх ниско, след това беше около 3.5 и уж всичко друго наред..

# 374
Има хипофункция, Т3 и Т4 не са много зле, но трябва да са над средата на границата поне. Вит.В12 е хубаво малко да се вдигне още, сега е на границата да стане в дефицит. Добре е да се проверят . желязо, вит.Д .

Общи условия

Активация на акаунт