Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 72

• 39 626
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте,
Някой посещавал ли е Д-р Цветан Гатев (за София става въпрос) и какви са впечатленията? Имам направление от личния за ендокринолог и се чудя къде да отида. Последните 3-4 пъти ходих при Асьов, но ми е много далеч като място, а и гледах, че няма часове за него. Личния каза, че инсулина хич не ми е добър и заради него ме праща на ендокринолог, не толкова заради щитовидните (имам Хашимото и ИР, без лекарства съм от поне 5 години). Ще се радвам, ако някой може да коментира и резултатите ми, които ще сложа в скрит текст.
Скрит текст:

# 511
На първо време веднага спри тези безумни всекидневни двучасови тренировки( изобщо няма логика в това ,дори и за човек без проблеми такова трениране ще забави всякакъв прогрес) и вкарай обратно бавни въглехидрати в режима си,НВ диета е пагубна за ЩЖ,не ме питай как знам.....Disappointed Relieved
Остави макс три силови тренировки на първо време на седмица  по половин час-40 мин  и гледай да не са скапващи ,долна ,горна,цяло тяло или дупе....никакво изтощително кардио -ходене или нещо друго ниско интензивно ама не прекалявай.

# 512
На първо време веднага спри тези безумни всекидневни двучасови тренировки( изобщо няма логика в това ,дори и за човек без проблеми такова трениране ще забави всякакъв прогрес) и вкарай обратно бавни въглехидрати в режима си,НВ диета е пагубна за ЩЖ,не ме питай как знам.....Disappointed Relieved
+1
Е как, доста хора минахме през същото. 😔

Последна редакция: чт, 23 фев 2023, 12:26 от Lemy

# 513
При грип Б можем ли да пием Тамифлу? Лекарката каза да

# 514
Аз висок кортизол не видях, даже напротив. Като се има предвид, че едва ли си почивала на стол половин час преди изследванията. Сутрешния трябва да е горна граница и през деня намалява. Има вероятност при нарушен ритъм на кортизола да изтощаваш надбъбречните жлези и затова тялото ти да влиза в режим "съхранение", затова да не отслабваш. Както са ти писали вече, не се тормози с тези безкрайни тренировки, че ще закъсаш съвсем.

А и тоя кортизол в горна граница също говори нещо и сигурно е свързано. Абе, тръгне ли да се разваля машината...

# 515
Аз нещо тотално съм се бъгнала. Тази вечер ядох скариди( яла съм преди това 50 пъти) и точно след 2 минути цялото ми лице се покри с мехурести червени плюски.  Яка алергия. След още пет минути бяхме в спешното, където ми биха венозно урбазон. За пръв път ми се случва нещо подобно. Явно организмът ми яко се е затлачил и изобщо не функционира правилно.
Червенината отшумя, но релефните подутини още са по лицето. Само това ми трябваше. Извинявам се, ако е спам някакъв вид, но определено според мен имат връзка нещата.
Лека вечер, момичета! Лягам, че тая конска доза ме успива. 😔

Последна редакция: пт, 24 фев 2023, 21:51 от silvia.si

# 516
Случвало ми се е от козметика и/или боя за коса, а един път така и не се разбра от какво е. Щитовидната ги върти тези магарии.

Последна редакция: пт, 24 фев 2023, 21:48 от Lemy

# 517
Да ви питам, ако ви се е случвало, че ми потънаха гемиите. Този месец цикъла ми избяга и не го усещам като да иде изобщо. Смених акитирокса с гръцки, дозата е минимална. Дали се дължи на спада в теглото, на естрогенова доминантност, на медикамента? Има ли вероятност да не се появи повече? Досега жива умряла идваше, учудващо за мен, даже и с недобро желязо. Имам малка миома, която скоро ще проследя, но с хормоните вероятно проблемът е от поне година .

# 518

И това при 100 мкг тироксин дневно! Преди 2 месеца антителата бяха литнали 25 пъти над горна граница! Не знам какво още да направя.

# 519
Сериозна хипофункция, от кога си на хормон, преди това последните изследвания какви са били, явно ти трябва по-висока доза. На какъв препарат си, ако трябва смени го.

# 520
От 12 години съм на хормон. Изкарах тежък ковид и предполагам всичко се е разцентрирало оттогава.

# 521
Ужас, неприятно. Вероятно след тежко боледуване си с много дефицити на витамини, които също влияят на работата на жлезата, проверявала ли си се?

# 522
Има такива моменти
Наистина провери и други неща, може черен дроб, стомах да са се разбрали, витамини

# 523
А, да, витамини д и б12 също са зле, но те отдавна са така, вземам таблетки и спрей.. По-интересното са влошени чернодробни показатели, което също било от тъпия ковид. Вярвам, че е така, защото чернодробните винаги досега са били перфектни

# 524
Здравейте всички, късния следобед имам преглед при ендокринолог и все пак ми се искаше да чуя мнения преди да отида.
Пуснахме изследвания да видим как ми е щетовидната. Тя искаше да пуснем само TSH, но аз си пуснах и  FT-3 и FT 4.
резултатите са:
TSH - 2,090 при рефирентни 0,270 - 4,200
FT-3 - 2,240 при рефирентни 2,020 - 4,430
FT 4 - 1,230  при рефирентни 0,930 -1,700

Виждам, че са в границите, но дали са в оптималите стойности за жена на  42 г?
Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт