Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 72

• 39 624
  • 739
  •   1
Отговори
# 195
Единственото, с което можете да си помогнете, е като си вдигнете още дозата. Не пишете от колко на колко е вдигната, но сте си за 50 мкг всеки ден. А ако продължите да си пиете по този метод, поне сумирайте дозите за 7 дни и ги разделете по равно всеки ден. В случая 32 мкг дневно тр да пиете. Пиенето по този метод е абсолютна глупост, но знам, че лекар ви го е предписал така.

# 196
Piso, за вдигане на дозата си, съдейки и по ниския FT4.
Как да си помогнеш за облекчаване на хипофункцията е комплексен въпрос. Като цяло, провери се за дефицити на витамини и минерали, ако не си до момента, и попълвай каквото излезе като липси.
ИР също не влияе добре на проблемната щитовидна жлеза, така че вземи мерки и там - добър хранителен режим, умерен спорт, отслабване (ако има нужда).
Другото е да се опиташ да не се поддаваш на стреса и тревогите - знам, че това е най-трудното, но е важно да се стараеш да се щадиш на психическо и емоционално ниво.

# 197
Единственото, с което можете да си помогнете, е като си вдигнете още дозата. Не пишете от колко на колко е вдигната, но сте си за 50 мкг всеки ден. А ако продължите да си пиете по този метод, поне сумирайте дозите за 7 дни и ги разделете по равно всеки ден. В случая 32 мкг дневно тр да пиете. Пиенето по този метод е абсолютна глупост, но знам, че лекар ви го е предписал така.
Да лекар ми го предписа по тази схема, не знам  вече при кого да ходя.. Септември го свалих от 6 на 4.28 за един месец от тогава насам все нагоре върви, въпреки покачването на дозата. Започнах 3 пъти седмично по 25мг, после 7 пъти седмично по 25 мг и сега 5 дни по 25 и 2 дни по 50мг..

# 198
Ако искаш си вземи от 75мкг и вземай 1/2 таблетка - 37,5мкг

# 199
Момичета, имам въпрос - от снощи се усещам болна, но не е нещо супер тежко. Няма да пия лекарства.
Ако в началото на следващата седмица изследвам щитовидните (хормони + антитела), витамините и минералите, дали е възможно настинката да "даде" някое необичайно отклонение? Т.е. има ли смисъл да отлагам лабораторните тестове за по-натам, поради нестабилното си състояние?
Питам, понеже ще пускам много неща наведнъж и не искам да има шанс нещо да компрометира резултатите.

# 200
Направих всичките изследвания. Може ли коментар? Жена 44 години.

Последна редакция: пн, 09 яну 2023, 22:43 от edno_momiche

# 201
Според мен отложи, мисля че ТСХ се повишава отделно витамини могат да се поизчерпат сега заради боледуване.
И дано не се влошиш, че тези вируси сега грип ли е какво е доста тежко се карат, почти всеки стига до АБ. Сина ми преди 2-3 седмици беше болен и стигна до АБ, а не беше пил такъв от 5 години.

# 202
Момичета, имам въпрос - от снощи се усещам болна, но не е нещо супер тежко. Няма да пия лекарства.
Ако в началото на следващата седмица изследвам щитовидните (хормони + антитела),
Скрит текст:
витамините и минералите, дали е възможно настинката да "даде" някое необичайно отклонение? Т.е. има ли смисъл да отлагам лабораторните тестове за по-натам, поради нестабилното си състояние?
Питам, понеже ще пускам много неща наведнъж и не искам да има шанс нещо да компрометира резултатите.
Аз бих отложила - точно заради съмнението после дали ще са актуални резултатите, а и щом са доста нещата за изследване, не е за подценяване и финансовата част Simple Smile

# 203
Благодаря ви, дами! Blue Heart

Ще ви послушам, макар че не ми се искаше, защото за втори път отлагам точно тези изследвания. Ама каквото, такова... Наистина е по-добре да няма никакво съмнение в резултатите. Simple Smile

Ако се влоша, обезателно ще почна с хаповете + ще посетя личния преди това.

# 204
И аз съм за отлагане.

# 205
Нова книга на български за хормоните, много я хвалят Наръчник за регулиране на хормоните
Става въпрос за перименопауза и менопауза доколкото разбирам

# 206
Имам книгата на английски и в момента я чета ,някой ако иска може да му я метна...само да разгадая как да я сваля от киндъла..

# 207
Имам книгата на английски и в момента я чета ,някой ако иска може да му я метна...само да разгадая как да я сваля от киндъла..

Някакво мнение да изкажеш, струва ли си Simple Smile ?

# 208

Някакво мнение да изкажеш, струва ли си Simple Smile ?
До половината съм,за мен няма нищо ново...но ако си начинаещ в нещата си струва ...пак ще пиша ,като я прочета ,специално...

# 209
Какво ново може да има,  само дето не са ни дали официално по някоя специализация...

Общи условия

Активация на акаунт