Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 72

• 40 703
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
Дали не греша темата, но мисля че тук бяхте коментирали приема на ашваганда, и някакви неприятни ефекти от нея 🤔 Може ли да ми припомните 😁
Любимият ми Симпатил, към когото прибягвам понякога от време на време, е изчезнал от аптеките, сега гледам някакво с маточина и лавандула но в него има и ашваганда 🙄

# 451
Ох, и аз имам ашваганда у дома, но още не съм я почнала, че приемам 100 други неща. Simple Smile

Млечните и глутенът във всеки случай е най-добре да бъдат напълно изключени, ако човек има волята. При мен излязоха проблемни.

Изследване за непоносимости се предлага в "Genica".

# 452
Аз съм пила ашваганда, много добре ми беше.
Но си спомням наистина, че някой беше споменал нещо негативно за ашвагандата във връзка с ЩЖ и че било по-добре да се пие сибирски жен-шен като адаптоген.

# 453
Ашваганда доколкото помня (тук сме все едни "паметливи" хаха) не беше ок при нисък кортизол.

Аз много харесвам лекциите на Барбара О`Нийл https://www.youtube.com/playlist?list=PLVYPzB4Uygi-adl0GwumTKFevDLuwjfDn
И по повод глутена в лекцията си за - Дабета обяснява много добре защо сега той е проблем, просто в генно-модифицираните сортове е в пъти в повече, от колкото е бил преди години, когато нашите баби и дядовци са го консумирали

# 454
Tочно това си размишлявах вчера как пък нашите баби нямаха проблем с глутена, а сега изведнъж масово, но от такава храна какво да се очаква, то да беше генномодифициран само глутена да го спреш, а то всичко…
А говорейки и за лактоза се чудя в пресните млека по магазините дали изобщо има такава, толкова са изкуствени…
Никога домашно мляко няма да ти седи по над 2 седмици без да се развали..

# 455
Tочно това си размишлявах вчера как пък нашите баби нямаха проблем с глутена, ...

Според мен, обаче, съвсем не е ясно с какво са имали и с какво са нямали проблем хората от предишните епохи...
То, и в моето детство никой не обръщаше внимание на тези неща, та какво остава за по-стари времена.

# 456
Здравейте, току-що излезе изследване на дъщеря ми, пуснах щитовидни хормони по свое усмотрение /заедно с други изследвания/, т.к. докторката искаше да я праща на ендокринолог, нещо гушата й не й харесва ...
Ето изследването:
Скрит текст:

Ст-стта на МАТ не е отбелязана като висока, но всъщност е. Притеснително ли е? Иначе хемоглобинът е нисък, това беше и поводът за изследването.

# 457
Това означава, че за жалост, има Хашимото, т.е. автоимунен процес. Но има и хипофункция на щитовидната жлеза, т.е. тя не функционира достатъчно добре.

Като следваща стъпка, трябва да направите ехография. Нивата на тестваните витамини също трябва да се повишат чрез суплементи.

# 458
Мерси за бързия отговор. Много жалко наистина.

За витамините ми е ясно, с ИР съм и се следя вече втора година, затова и ги пуснах. Връщам се да чета темата.

От месец съм с нов ЛЛ и тя забеляза нещо по гушата и каза, че ще праща на ендокринолог, та оттам и моята самоинициатива за изследване на щитовидните хормони. Добре, че смених джипито.

# 459
Да, наистина, лекарката е постъпила много адекватно. Повечето не реагират толкова правилно.

# 460
  • София
Резултатите от днес. ТСХ за първи път ми е под 1, обяснявам си го с приема на Т3, но ФТ3 и ФТ4 не са оптимални. На Тирозинт150 мкг. 5 дни в седмицата и 125 мкг 2 дни и Т3 по половин до една таблетка на ден на няколко приема съм. Не знам какво друго да направя. Имам консултация март месец с д-р Недялкова, ще видим какво ще коментира.

# 461
Резултатите от днес. ТСХ за първи път ми е под 1, обяснявам си го с приема на Т3, но ФТ3 и ФТ4 не са оптимални. На Тирозинт150 мкг. 5 дни в седмицата и 125 мкг 2 дни и Т3 по половин до една таблетка на ден на няколко приема съм. Не знам какво друго да направя. Имам консултация март месец с д-р Недялкова, ще видим какво ще коментира.

Правите ли нещо във връзка с антителата?
Останалите не изглеждат чак толкова зле, освен че ТСХ-то е на път на стане прекалено ниско.

# 462
  • София
Не правя нищо за антителата, не знам и кой знае какво може да се направи. Такива са от 13 години вече.

# 463

А някакви оплаквания имате ли? ФТ4 може още да се качи. Т3 е с кратък живот и, ако изследването е правено 12 ч. след последния прием, не е много достоверно.

# 464
Catty, добри са ти изследванията (като се изключат антителата, разбира се). На път си да предозираш. А къде ти е т4 в приема?

Общи условия

Активация на акаунт