С какво ви дразнят свекървите? – 140

• 36 844
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
Това за гледането на внуци, все ми казват, че колкото да не са ми ги гледали, в един двор, като падне ,ще го вдигнат, а и поглед има, и все някаква помощ.
 Вярно е,  и от градина го вземат, когато няма как, даже свекърва ми обичаше да ги взема, че я пускат  по-рано от работа, съседка и бе шеф. Доведе ги и оставя, свободно играеха из двора Ядене няма, почвам като се прибера. И по принцип не съм бдяла всяка минута  над тях , играят ,като се разврякат - дотичвам.

Но пък не се сещат, че като сме заедно ,готвя, работя из двора, всичко правя за повече хора, заедно е това - аз купувах  и с торбите едва носех като се прибирам. Мъжът ми едрите неща - отоплението ,секция, такива и дефицитните , под рафта дето бяха тогава, биваше го.
 Значи слагаш и вдигаш маса ,  делиш всичко, да не изброяват общото какво значи.
 Сега май искат да им се помага ,но някак да си невидим.
 Ами няма как да  е така. Като почне една близост ,далече стига.
  Че  и това е роден дом(по наше време) на девер ,зълва , идват редовно и на тях шеташ - ядене , легла , пране след тях.
 Това направо ще подлуди сегашните снахи.

# 136
  • София
А ако туземецът на Ариел не иска да прави бебе и да се обвързва по този начин. На предни страници имаше предположение, че е по-млад. Аз също така мисля. И от там цялото мърморене и недоволство от свека.
Че не и се учи и работи е ясно. Но май не е в позиция да командори германците.

# 137
А ако туземецът на Ариел не иска да прави бебе и да се обвързва по този начин. На предни страници имаше предположение, че е по-млад. Аз също така мисля. И от там цялото мърморене и недоволство от свека.
Че не и се учи и работи е ясно. Но май не е в позиция да командори германците.

Айде моля без такива генерализации ако може при положение и, че УЧА и РАБОТЯ   и една стотинка не съм взела от свекървището.

# 138
Аз вече не схващам проблема на Ариел. Тя работи и учи, иска бебе, което ще стане трудно, а не е сигурна дали мъжът го иска.

Свекървата ръсела обиди, но не каза какви са обидите.

Прекалено много злоба, негативизъм и яд има в теб, Ариел.

А като ти зададем 2-3 въпроса, тактично пропускаш неудобните за теб!

Проблемът си си ти самата, а не свекърва ти!

За 35 годишна жена да се хвалиш, че сама се оправяш е нелепо. Не всички хора са родени със златна лъжичка в устата, животът е шарен и различен. Просто ти си се фиксирала, че си стара, зарязана от родители, с труден живот и невъзможност за бебе.

Яд те е, че ако и мъжа ти те зареже или не ви се получи бебето - увисваш. Сама ще ти е невъзможно да се справиш с ар и после отглеждане без баща.

# 139
Няма ли други свекърви за чекнене,  че тази стана вече малко банална, от миналата седмица се обсъжда.

# 140
Шерилин много хубаво го обобщи.
И да, в случая Господ наистина е събирач. Свекървата може да приказва неща (като даже няма конкретен пример), ама и Ариел не отстъпва по квалификации и каруцарски език.

SsSa, и аз се чудя как се изписаха 10 страници в тази тема за проблемите на Ариел с мъжа й...

# 141
В крайна сметка мъжът на колко години е и иска ли дете от Ариел? Разбирам, че финансово не се чувства готов, но другото за 5 години не е ли обсъждано или поне усетено? Някои хора (защото не се отнася само за мъже) умеят да заблуждават половинките си за това, което наистина искат, но все за 5 години би трябвало да са станали ясни намеренията на мъжа. И дава ли индикации, че би си бил шута, ако детето не стане бързо? Аз оставам с впечатлението, че той хем не бърза и не напира (може изобщо да не иска дете), хем пък Ариел се притеснява мъжът да не я замени с някоя по-млада и без проблеми. Но едното не кореспондира с другото. Обърках се.

# 142
  • Варна
Опцията замяна с по-млада съществува винаги и за всички. Независимо с брак, без брак, с дете или без.

# 143
  • София
Нищо сигурно няма в живота - германецът може да я замени с по-млада и след като роди дете от него. А може просто да я изостави и без да има друга. Ще му писне от оплаквания и все едно и също.
Ако в двойката има проблеми - детето няма да ги реши, ще се задълбочат.

# 144
Да де, но ми се струва, че Ариел се притеснява, че мъжът ще я остави за по-млада заради репродуктивните й проблеми. Ако няма вяра на мъжа по принцип, няма смисъл да е с него. А да живее човек в страх постоянно, че половинката може да си бие шута - не си е работа.

# 145
  • София
Репродуктивните проблеми може да са при него, не се знае.
За мене тя трябва да си изкара обучението, да работи и да спестява поне малко.
Изобщо да има и план Б за справяне с живота.

# 146
Варианти има много-тя да има проблем, той да има проблем, и двамата да имат проблем. Той може да не иска изобщо деца, или да не иска в този момент.
Може да са заедно до края на живота си, но може да се разделят заради друга жена, било по-млада или по-стара. Заради несходство между двамата или пък нещо да му се случи. Застраховка в живота няма и затова е хубаво да има сигурен доход, с който да се издържа и да издържа и дете евентуално.

# 147
Ариел е писала, че проблем има тя и е наясно с него, затова няма време да отлага бебето.

Наистина тая тема вече колко страници стана, дъвчем все немската свекърва.

Аз се чудя има ли такава тема, ама за майки, не за свекърви? Да взема да отворя една и да пиша в нея, че мамето не спря да ми лази по нервите. Тя верно, че е е свекърва, понеже имам брат, но е свекърва и за мен. Даже бие свекърва ми по много параграфи!

# 148
Аз в тая тема се оплаквам от майка ми, щото е точно като свекърва Joy

# 149
Опосумче, хубаво е човек да изисква да го уважават, когато уважва себе си на първо място и когато уважава другите. Ако ти дойде снаха като Ариел, сигурно няма да има уважение, ако ще българка, ако ще германка, японка, няма значение.

Ясно е, че културите са различни и Ариел очаква нещо от свекърва си, което не е прието явно в немската култура - бабата да отглежда активно внуците и да получава помощ от страна на свекърва си.
Също така явно очаква, че свекърва ѝ има някакви задължения към самата Ариел, понеже на свекървата са ѝ били гледани децата и е имала финансова помощ.

Не смятам, че която и да е свекърва има задължения към образованието на снаха си, нито е длъжна да отглежда внуците си.

Общи условия

Активация на акаунт