С какво ви дразнят свекървите? – 140

• 36 802
  • 745
  •   1
Отговори
# 330
След като твърдите, че не е редно снахата да се бърка в отношение майка-син. Защо се смята за удачно да се дават непоискани съвети и да се бъркате между съпрузи?

# 331
Аз смятам, че както свекървата не бива да се меси, така и снахата не бива да окачествява отношенията майка-син, щом не влияят на семейството.

# 332
Едно е да ми кажат, как да си режа зарзавата, а друго - как да си наричам детето..

# 333
И двете не са правилни.

# 334
И двете не са правилни.

Права си, да.
Обаче сякаш ми натежава това с обръщението..

# 335
Аз съм забелязала, че хора, които имат мили обръщения един към друг и са запазили детски прякори и имена, някак са по-свързани като семейство и са по-топли като цяло. Такива семейства и отношенията в тях на мен лично ми допадат. Не го намирам за лигавене, а за признак на близост, обич и привързаност.
Също така харесвам семейства, в които хората се прегръщат. Доказано е, че прегръдките правят човек по-щастлив и спокоен.
Семейства, в които се говори на цели имена, по мои наблюдения са и по-отчуждени, по формални в отношенията си, по-несподелящи и по-неподкрепящи се.
Може така да се чувстват по-добре, то си зависи от човека, но лично аз предпочитам да споделя, да прегърна при нужда, да бъда прегърната, да си имам специално име и аз да казвам специални имена на другите.
Затова този път съм си избрала мъж със семейство, където всички са подобни на мен.
Мъка си е да те събере съдбата (или ти самата) с хора, чийто действия будят насмешка в теб и не ги одобряваш.

# 336
Може ли да ме осветли дамата по-назад в каква възраст според нея хората изветряват? Да съм подготвена. Благодаря!
*Чета темата от години, но това изказване ме втрещи. И то заради едно обръщение!!

# 337
Обичаме ги малко или много с идеята, че са си такива, изветрели. Баща ми беше много интелигентен човек и с годините страшно се промени. Оглупя, стана един назадничав. Обичам го много и ми липсва! Осъзнавам, че никой не е вечен и майка ми е вече за пенсия, обичам си я такава. Говори глупости, досажда или прекалява, майка ми е. Същото и със свекървата. Няма как да са ми интересни историите й, нито на мен, нито на мм.
Извинявай за въпроса, но на колко години са майка ти и свекърва ти? Ако е неудобно, не ми отговаряй и извинявай, ако е прекалено лично.

Малко ме досмеша, но и се замислих, аз имам син на 17г,но обективно и теоретично спокойно бих могла да имам и по-голям. Затова питам, съвсем от любопитство, един млад човек как мисли, на каква възраст "изветряват" хората.

Аз след няма месец правя 30. Майка ми е на 61. Свекърва ми е на 58. Мм е на 37. Баща ми тази година почина два дни след като навърши 66. Свекър ми е на 63, за него лоша дума не мога да кажа, прекрасен човек, още си е с акъла.

Ще ви разочаровам, че и аз не знам на колко години човек изветрява. Бабата на мм почина наскоро на 83. И жената си беше с акъла до последния ден! Тялото й я предаде, акълът - не. Интелигентна, умна, прекрасна жена, бог да я прости! Плача още за нея, загубата е огромна. Няма връзка между годините и изветряването. Ето, че при някои и до 83 не се е случило, при други - преди 60…

Не се обиждайте, защото не визирам никого от тук. Говоря за моята майка и свекърва, а аз вас лично не ви познавам, не сме си общували. Взимате го навътре, а не бива.

Няма как историите на свекърва ми да са ми интересни, когато ми заразказва как едно време автомобилните гуми с плондир били идеални, а модерните гуми в момента са пълен боклук. Ами то е смешно, само по себе си. И куп подобни неща…

Тя си говори и има нужда от комуникация. Ако имам аз нужда от съвет, ще й се обадя да я питам. Майка ми я питах наскоро колко сол се слагаше в саламурата за кисело зеле. Ето, това е съвет, който ми трябваше. Каза ми, сложих си зелето.

Аз преди година записах магистратура, направление икономика. Свекърва ми е счетоводител. Ами да ви кажа радва ми се, че реших да се доизуча. Но няма да ходя да се допитвам до нея дали да запиша “Икономика”, “Финанси” или “Счетоводство”. Аз сама си решавам, защото знам кое е най-удачно за мен. Това е просто пример.

Даже не знам повечето свекърви за какво се месят в отношенията на младите и какъв акъл дават. Аз нищо не питам, че да ми се дава акъл.

Бтв, майка ми се обръща към мен както всички останали хора. Името ми е от 7 букви, не е кратко, имам галено от 4 букви и тя така ми казва. Брат ми също има галено от 4 букви и го нарича така, както всичките му приятели.

Иначе не знам къде видяхте вмешателство между отношенията на мм с майка му. Нито съм се скарала с нея за това как се обръща тя към него, нито съм реагирала кой знае как. Като се виждаме веднъж в месеца, на дали си губя времето да мисля… “защо свекърва ми казва Никинце на мм?”

Свекър ми например е голяма душа. С него вибрираме на една честота. Много го обичам и уважавам, нито го имам за изветрял, нито за изкуфял. С него си говоря много повече като се видим и ми е изключително приятно. Много е лесно да комуникирам с него и се получава без усилие. Винаги ми е приятно да го зарадвам с нещо дребно като се видим, баничка или друго, което обича.

# 338
Много думи за нищо. Не се обиждам, поне аз. Просто съм изумена от подобно изказване. След 20г децата ти ще смятат, че си отворено безалкохолно Wink

# 339
Обичаме ги малко или много с идеята, че са си такива, изветрели. Баща ми беше много интелигентен човек и с годините страшно се промени. Оглупя, стана един назадничав. Обичам го много и ми липсва! Осъзнавам, че никой не е вечен и майка ми е вече за пенсия, обичам си я такава. Говори глупости, досажда или прекалява, майка ми е. Същото и със свекървата. Няма как да са ми интересни историите й, нито на мен, нито на мм.
Извинявай за въпроса, но на колко години са майка ти и свекърва ти? Ако е неудобно, не ми отговаряй и извинявай, ако е прекалено лично.

Малко ме досмеша, но и се замислих, аз имам син на 17г,но обективно и теоретично спокойно бих могла да имам и по-голям. Затова питам, съвсем от любопитство, един млад човек как мисли, на каква възраст "изветряват" хората.

Аз след няма месец правя 30. Майка ми е на 61. Свекърва ми е на 58. Мм е на 37. Баща ми тази година почина два дни след като навърши 66. Свекър ми е на 63, за него лоша дума не мога да кажа, прекрасен човек, още си е с акъла.

Ще ви разочаровам, че и аз не знам на колко години човек изветрява. Бабата на мм почина наскоро на 83. И жената си беше с акъла до последния ден! Тялото й я предаде, акълът - не. Интелигентна, умна, прекрасна жена, бог да я прости! Плача още за нея, загубата е огромна. Няма връзка между годините и изветряването. Ето, че при някои и до 83 не се е случило, при други - преди 60…

Не се обиждайте, защото не визирам никого от тук. Говоря за моята майка и свекърва, а аз вас лично не ви познавам, не сме си общували. Взимате го навътре, а не бива.

Няма как историите на свекърва ми да са ми интересни, когато ми заразказва как едно време автомобилните гуми с плондир били идеални, а модерните гуми в момента са пълен боклук. Ами то е смешно, само по себе си. И куп подобни неща…

Тя си говори и има нужда от комуникация. Ако имам аз нужда от съвет, ще й се обадя да я питам. Майка ми я питах наскоро колко сол се слагаше в саламурата за кисело зеле. Ето, това е съвет, който ми трябваше. Каза ми, сложих си зелето.

Аз преди година записах магистратура, направление икономика. Свекърва ми е счетоводител. Ами да ви кажа радва ми се, че реших да се доизуча. Но няма да ходя да се допитвам до нея дали да запиша “Икономика”, “Финанси” или “Счетоводство”. Аз сама си решавам, защото знам кое е най-удачно за мен. Това е просто пример.

Даже не знам повечето свекърви за какво се месят в отношенията на младите и какъв акъл дават. Аз нищо не питам, че да ми се дава акъл.

Бтв, майка ми се обръща към мен както всички останали хора. Името ми е от 7 букви, не е кратко, имам галено от 4 букви и тя така ми казва. Брат ми също има галено от 4 букви и го нарича така, както всичките му приятели.

Иначе не знам къде видяхте вмешателство между отношенията на мм с майка му. Нито съм се скарала с нея за това как се обръща тя към него, нито съм реагирала кой знае как. Като се виждаме веднъж в месеца, на дали си губя времето да мисля… “защо свекърва ми казва Никинце на мм?”

Свекър ми например е голяма душа. С него вибрираме на една честота. Много го обичам и уважавам, нито го имам за изветрял, нито за изкуфял. С него си говоря много повече като се видим и ми е изключително приятно. Много е лесно да комуникирам с него и се получава без усилие. Винаги ми е приятно да го зарадвам с нещо дребно като се видим, баничка или друго, което обича.

Разбирам те, наистина, но отстрани нещата, които тя говори, не ми звучат като такива, каквито би говорил стар и изкукуригал човек.. Честно!

Че то и аз сравнявам много от нещата с едно време. Не съм на възрастта на свекърва ти, де - по-голяма съм от теб малко, но ми се струва, че може би си предубедена малко..

# 340
След 20г децата ти ще смятат, че си отворено безалкохолно Wink
Това е положението. Пак казвам, че бабата на мм си беше актуална и на 83. И много я обичахме и уважавахме. Няма как да знаем какви ще сме след 20-30-40 години.

# 341
Sherilyn, това не е съвсем по желание на човека дали е с акъла си с годините. Звучиш малко като да оценяваш, без самата ти да съответстваш на теглилките. Хората са много повече от адекватност и "актуалност". Така направени коментарите ме карат да мисля, че и за другите неща като галеното име на мъжа и съветите на свекървата гредата може да е в нечие друго око. Помисли ти с тези изказвания и оценки дали попадаш в твоята категория за адекватност.

Последна редакция: сб, 17 дек 2022, 21:28 от ornelam

# 342
  • Blondeville
Ей, тъжно ми стана от последните страници…Свекървата била смешна, че нарича детето си галено, синът ѝ се правил, че я слуша пък си зарязвал телефона даже, че не били истински важни “глупостите” ѝ, изветряла била (на 58?!?!), историите ѝ будели присмех и досада…

И се питам как може някой, който явно се отнася към теб само с обич и добронамереност, все пак така да те дразни и да изглежда жалък в очите ти. Хората сме различни, и няма как всички да имаме еднакъв “код на общуване”, еднакви интереси, еднакви любими теми, еднакви маниери и т.н. В крайна сметка, тия “изветрели” хора са ни семейство, семейство са на любимите ни хора, някак грозно ми се струва да се гледа на тях като на карикатури и да им се намират кусури за някакви глупости.

И да, докато не станеш родител не можеш да разбереш какво значи да си родител, как обича един родител, и че за него децата му са си деца, независимо дали са 2 метра. И опитът като дете тук не се брои, по гореописаните причини.

Но може и аз да съм изветряла, на 37 съм, имам момче и момиче, така че ще видим какво ще ми донесе бъдещето. Само знам, че аз досега с всички майки на гаджета съм се разбирала, и със свекърва ми също, и се надявам един ден и с половинките на децата си отново да се разбирам. Просто силно вярвам, че в отношенията с хората не трябва да се издребнява, да се навиваме и дразним за дреболии, особено когато отсрещната страна е добронамерена към нас. Радвайте се на живота и близките си, не позволявайте на дреболии да ви човъркат съзнанието.

Последна редакция: сб, 17 дек 2022, 22:46 от blondie_anna

# 343
Аз гоня 70 и изобщо не се имам  за изветряла. Все още работя, гледам внуци, грижа се за дома си сама, покривам си сметките. Ако и в следващото десетилетие съм жива и все така да съм  "газирано безалкохолно", ще бъда много доволна от себе си. 
Обръщам се към синовете и снахата с цели имена и това изобщо не вреди на топлотата на отношенията ни.

# 344
Темата май е пълна със свекърви Joy
И то обидчиви

Общи условия

Активация на акаунт