С какво ви дразнят свекървите? – 140

• 36 658
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
Crissy, намесвам се, ама .... ужас... Мъжът ти беше ли прихванал нещо от тези фанатизми?

# 586
Блонди личи си че, не си се сблъсквала с проблемни хора. Да,нормално е някой да си каже мнението, но зависи как го казва, дали настоява да стане на нейното и дали не търси начин да те нарани и уязви. Защото повярвай ми, има такива хора. Моята казваше за детето, че не е важно кое е добро за детето и какво иска то и ние какво искаме за него, а  детето ДА БЪДЕ ПРИОБЩЕНО КЪМ ЦЪРКВАТА И. дЕЦАТА ТРЯБВА ДА СЕ ЖЕРТВАТ ЗА ЦЪРКВАТАИтрябваше постоянно да съм нащрек, дали няма да му пълни главата с глупости за нейната секта и съответно да остава насъме с него - беше невъзможно.. Какво мислиш по този въпрос?

Автоматично всякакъв контакт ще бъде забранен..
Това ми звучи повече от сектантско.. Децата да се ЖЕРТВАТ за църквата??
Косите ми настръхват…
да, и аз така го определям. Но е много трудно, защото постоянно стават конфликти. все намираше нещо да създаде проблем. Та, блонди пак те питам, в такава ситуация каква е нормалната комуникация за която говориш? Изобщо не се заяждам с теб Simple Smile извинявай, ако звучи така, но е лесно да говориш по начина по който говориш без да си имала "щастието" да комуникираш с такива хора.

Мъжът ми беше и все още го срам от нея и много го боли. Иначе не бих могла да съм с него. Търпях всичко това, защото той не е такъв.
Но, въпреки това беше и е много трудно. Simple Smile

Последна редакция: чт, 22 дек 2022, 15:54 от Crissy

# 587
Малко в страни от темата, ама защо не се дава вода?

Не съм много сигурна, но май тръгна от една препоръка на СЗО за африканските страни – нали там водата гъмжи от бактерии и има висока детска смъртност. И понеже африканките се изтарикатили да не кърмят (под влияние на широко рекламирана марка АМ), а да си хранят децата със сухо мляко, разреждайки го с такава заразена вода, се наложило да ги просвещават и да ги карат да си кърмят бебетата и да не им дават вода. А нас ни броят също страна от третия свят...

Възможно е да греша, но имам някакви спомени, че съм чела такова обяснение.
Истината е, че и с вода, и без вода, все порастват здрави бебетата.

# 588
През първите месеци бебето има нужда само и единствено от кърма. Тя съдържа всичко необходимо. Затова се кърми на поискване - за утоляване на глад, жажда, за успокоение, за приспиване, за емоционална свързаност с майката и всичко. А и бебетата имат коремче колкото орех през първия месец и ако изпие дори съвсем малко вода, тя запълва корема и бебето не чувства глад и това възпрепятства редовното кърмене, което води до липса на важни вещества, които иначе то би приело с кърмата. При хранене с АМ не знам как стои въпросът с водата.

# 589
Преварявахме водата някога,за АМ гледах че преваряват пак, не от локвите като в Африка. То наистина модата се мени. Утрешните снахи може да се карат що дават вода, не се дава.
  Има една жена тук привързана към някаква неделна църква, води и  детето си , 2-3 клас ,ще сбъркам ,но от мъничко. Плаща  транспорт ,автобус, там даряват нещо си, не се отказва. Представям си я , има една снаха, че първото дете се ожени на 18, пак момче, не знам коя ще я опише тук. И аз се чудя, но това е , вярва и ниже едни как ще ни се върне доброто , Бог  и нататък. То всичко да е умерено е добре.

# 590
  • Blondeville
Crissy, съжалявам, че бавно отговорям, ама и поработвам все пак Grinning

Не знам какво да ти кажа, виждам, че два пъти ме питаш, може твоята да е от другите 10%. Тя като му говори така на детето води ли го на църква тайно, прави ли му там някакви ритуали, кара ли го да принесе нещо в жертва, или само си бае? Има силно религиозни хора, има и хора, приобщени в секти, като според мен вторите имат нужда от помощ, за да се откъснат. След такава реплика към детето, бих ѝ казала, че то като порасне само ще прецени какво да му е отношението към вярата. А на него бих обяснила, че има хора като баба, които понякога говорят странно, имат вярвания различни от нас и т.н.

За проблемните хора - не ми се навлиза в детайли, но баща ми е “бивш” такъв. Въпреки това е в живота ми. Не знам дали щеше да е жив, ако го бяхме загърбили. Та ето моят пример с трудно семейство.

За водата, аз не съм давала по простата причина, че и двете ми бебета бяха злояди, и не исках да им пълня стомахчетата излишно, понеже всичко приемаха със зор - и кърма, и АМ - имаше определени милилитри, които не преминаваха на хранене и това си е. В кърмата има нужното количество вода. Пробвала съм все пак, не искаха, пропиха със захранването.

Edit: премахвам малко семейни истории от поста Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: чт, 22 дек 2022, 21:08 от blondie_anna

# 591
Crissy, съжалявам, че бавно отговорям, ама и поработвам все пак Grinning

Не знам какво да ти кажа, виждам, че два пъти ме питаш, може твоята да е от другите 10%. Тя като му говори така на детето води ли го на църква тайно, прави ли му там някакви ритуали, кара ли го да принесе нещо в жертва, или само си бае? Има силно религиозни хора, има и хора, приобщени в секти, като според мен вторите имат нужда от помощ, за да се откъснат. След такава реплика към детето, бих ѝ казала, че то като порасне само ще прецени какво да му е отношението към вярата. А на него бих обяснила, че има хора като баба, които понякога говорят странно, имат вярвания различни от нас и т.н.

За проблемните хора - не ми се навлиза в детайли, но баща ми е бивш алкохолик, заради когото понякога съм спала между етажите на блока от страх, викала съм и полиция. На първата ми работа на 4-ия ми ден (бях на 17 още) дойде пиян и направи сцена, готвачката го гони с тигана, а аз не посмях да се върна на работа. Цял живот ще пие лекарства срещу депресия, според едната психиатърка е с биполярно разстройство. Въпреки това е в живота ми и този на децата ми. Мъжът ми знае цялата история и няма против. Майка ми също е в приятелски отношения с него (макар заради нея да виках полиция, когато я биеше), че даже и му стана гарант за кредит. Не знам дали щеше да е жив, ако го бяхме загърбили. Та ето моят пример с трудно семейство.

За водата, аз не съм давала по простата причина, че и двете ми бебета бяха злояди, и не исках да им пълня стомахчетата излишно, понеже всичко приемаха със зор - и кърма, и АМ - имаше определени милилитри, които не преминаваха на хранене и това си е. В кърмата има нужното количество вода. Пробвала съм все пак, не искаха, пропиха със захранването.

няма проблем, аз приключих с проекта за тази година и пиша ли, пиша - хахаха.
От януари ще му мисля. Simple Smile

С моята свекърва нещата са - ограничени. ПРосто споделих - тя е религиозна, но много неща ги  прави напук на мен и на сина си. Иначе си гледа личния интерес доста добре.  Аз давам шанс на хората, но когато това е тенденция и те продължават да тровят живота ми, ограничавам контактите и толкоз, роднините нямат привилегията всичко да им е позволено. Добрите отношения са двустраннен процес - ходенето на инат, злонамерените действия, обидите, ами аз не го правя и очаквам същото и от околните.- Животът е твърде кратък.
Simple Smile
 момичета, бъдете здрави, щастливи и  по-малко проблеми със свекървите!

Последна редакция: чт, 22 дек 2022, 16:57 от Crissy

# 592
Аз самата навремето си не съм пила вода, докато съм била кърмаче, така че не е някаква сензация или нова мода това с непиенето на вода от естествено кърмените.
Но някой може да прави драма и от това, защо не, важното е скандалът да не спира. Wink

# 593
Сега… Грубичко си е, да , обаче да не си кривим душите, че в много от случаите е така? НЕ говоря за този на Лютиче - натъртвам стократно!
И то не е до срам за ситуациите, в които говоря, а това, че в повечето случаи момичетата остават при партньорите си да спят ( и обратното има, знам) , а после имат претенции към майката на мъжа. Това само, ако не е на квартира. Знам за поне 5 такива двойки.. Не слагам всички под общ знаменател, пак казвам!!!!

# 594
Лютиче и Карина,
Моля ви не си слагайте на сърцето всяка глупост, казана от свекъра и свекървата.
Лютиче,
Ти си в чужбина, обяснете  как у вас няма място за всички баби и затова трябва да идват една след друга след раждането.

После и да ви дават съвети, оправдавате се с педиатъра, как казал и толкова.
Сега си пазете нервите и не се тревогите излишно. На мъжа си давате указания, кое трябва да се занесе да изписването, сложено предварително в чанта, до която само той има достъп и той отговаря лично пред вас чантата с нещата да стигне до вас. На бабите се казва, че всичко си имате за изписването и други важни работи, да не се тревожат.

# 595
Лютиче и Карина,
Моля ви не си слагайте на сърцето всяка глупост, казана от свекъра и свекървата.
Лютиче,
Ти си в чужбина, обяснете  как у вас няма място за всички баби и затова трябва да идват една след друга след раждането.

После и да ви дават съвети, оправдавате се с педиатъра, как казал и толкова.
Сега си пазете нервите и не се тревогите излишно. На мъжа си давате указания, кое трябва да се занесе да изписването, сложено предварително в чанта, до която само той има достъп и той отговаря лично пред вас чантата с нещата да стигне до вас. На бабите се казва, че всичко си имате за изписването и други важни работи, да не се тревожат.

Аз така като ги чета някои тука,че тя моята свекърва е цвете бе. Толкова грозни и срамни изказвания от възрастни жени не бях чувала!
Уважението е думата разковниче в моя случай. Може и проблема да е в мен тъй като съм израснала много освободено и толерантно семейство,незнам. Ноо момичета признавам,изплаши ми се окото от тая тема Scream Scream

# 596
А, чети,но чети с разбиране.  Не е толкова  сложно. Ето,разбрала си, че уважението е разковничето.Но трябва да е двустранно, нали?

# 597
  • Най-красивата страна
Аз нямах нищо против свеки да дойде да помага.Даже се зарадвах,защото ме мъчеше безсънието.Мъжът ми беше на работа,тя дойде и ми каза да поспя няколко часа ,да не се притеснявам щяла да гледа бебето-тогава на 10дни..
Събудих се след 2 часа от бебешкия рев.
И какво да видя-всичките ми дрехи извадени от гардероба -свеки решила да подрежда....а дъщеря ми реве в детската стая ,защото памперса пълен и гладна..
Ами скарахме се и повече не се съгласих да помага...

# 598
Момичета, това го чета за пореден път, и всеки път не мога да повярвам.
Не че не ви вярвам на вас, ясно е, че се е случило, но за мен е като фантастичен разказ, или като симптом на психично заболяване. Някой отива в чужд дом и започва да рови из шкафовете на чужд човек. Какво е това по дяволите?

# 599
  • при късмета
Момичета, това го чета за пореден път, и всеки път не мога да повярвам.
Не че не ви вярвам на вас, ясно е, че се е случило, но за мен е като фантастичен разказ, или като симптом на психично заболяване. Някой отива в чужд дом и започва да рови из шкафовете на чужд човек. Какво е това по дяволите?
Според свекървата е помощ. После се тръшка защо не викат нея

Общи условия

Активация на акаунт