С какво ви дразнят свекървите? – 140

• 36 608
  • 745
  •   1
Отговори
# 690
Ами моето мнение ще е по-различно.
Може би гостите са очаквали някой да им направи една приятна почивка, особено ако в чужбина не излизат никъде и разчитат на ходенето в България да ги разнообрази. А и явно вече брат и сестра са се отчуждили като се виждат рядко.
Интересно е, че чакат някой да ги изведе навън, тези хора нямат ли и приятели в България, освен роднини?
Аз като съм се прибирала от чужбина също не съм прекарвала цялото време с брат ми и баба ми. Те също си имаха какво да правят, баба ми беше на 90 години, лесно се изморяваше и като поседя малко я виждах, че и се доспива. А исках да се виждам и с приятели.
После, вече омъжена, пак си разпределяхме времето между семействата и приятелите ни.
Не съм студен човек, дори напротив, но би ми било странно да се прибера от чужбина и да прекарвам абсолютно цялото време с брат ми или с родителите и брата на мъжа ми. А сме много близки.

# 691
Предвид, че от 20 години жената живее в чужбина, едва ли са й останали много приятели в България. Вероятно не си идва често и за дълго, така че и на мен ми се струва нормално да иска да прекара повече време с близките си. Не знам дали зорът е конкретно за разходки, те могат и в къщата да правят много неща заедно, освен да се седи на маса по график. Но може би това си е въпрос на темперамент. За мен би било супер странно да ида при нашите и да се изпокрием по стаите си, ще ми се струва, че не използваме пълноценно времето заедно. Други хора явно нямат потребност от толкова общуване. Ако някой не е в кондиция, ок, но останалите не ги разбирам.
Не мисля, че 3108lvr трябва да приема думите на зълвата лично, в огорчението си явно е подкарала всички наред. Едва ли за нейната компания и внимание настоява.

# 692
3108, не се впрягай. Те знаят ли, че си бременна? Ако не знаят, може да намират поведението ти за странно.

Сестрата явно е очаквала да прекара време със семейството си. Ако живея в чужбина би било странно да се върна и майка ми да си виси в стаята по цял де , брат ми с жена си и той. И да се засичаме само на трапезата. Не казвам, че очакванията са към теб, но някакво излизане навън би било нормална организация. Ако не знае, че си бременна просто не разбира поведението ти.

Аз пък точно така бих искала да си прекарам времето. Винаги ми е било мъка да се очаква, че като се прибера вкъщи, трябва по цял ден нещо да се приказва - аз съм интровертен тип и мразя да се приказва заради самите разговори. Комуникацията около трапезата ми е напълно достатъчна. За мен около час комуникация общо за деня е предостатъчно, през останалото време всеки да си е по стаите. Това би било перфектното.

# 693
Ако не са си идвали често за 20 години, макар че Германия е близко, то значи и със семейството си са отчуждили.
Колкото и да се обичат едни роднини, близък си и имаш какво да говориш с хора, с които общуваш.
С такива, с които не се виждаш, нямаш и теми за разговор.
Какво ще си говорят по цял ден хора, които се виждат рядко и вероятно нямат вече общи теми.
Както и да е, никой не е длъжен да прекарва време с друг, ако не иска и насила хубост не става.
Аз ако прекарам 20 години в чужбина и не положа усилия да запазя приятелства и близки връзки с роднините, не бих се сърдила на никого, освен на себе си.
Не е права сестрата, по-добре да си беше премълчала и да си беше намерила забавление. Има толкова много места, на които да се отиде, пък ако ще и на едно кафе да е или разходка до някое място с хубави спомени отпреди 20 години. Sunglasses

# 694
3108, не се впрягай. Те знаят ли, че си бременна? Ако не знаят, може да намират поведението ти за странно.

Сестрата явно е очаквала да прекара време със семейството си. Ако живея в чужбина би било странно да се върна и майка ми да си виси в стаята по цял де , брат ми с жена си и той. И да се засичаме само на трапезата. Не казвам, че очакванията са към теб, но някакво излизане навън би било нормална организация. Ако не знае, че си бременна просто не разбира поведението ти.

Аз пък точно така бих искала да си прекарам времето. Винаги ми е било мъка да се очаква, че като се прибера вкъщи, трябва по цял ден нещо да се приказва - аз съм интровертен тип и мразя да се приказва заради самите разговори. Комуникацията около трапезата ми е напълно достатъчна. За мен около час комуникация общо за деня е предостатъчно, през останалото време всеки да си е по стаите. Това би било перфектното.

За всеки “нормалното” е различно. Предполагам сестрата на пишещата е очаквала по-интензивна комуникация. Зависи и какви приятелства са им останали тук.

Ние с мм си поддържаме доста силни връзки с някои приятели, които вече 10-15 години живеят навън. Особено с един конкретен, дойде ли си, винаги излизаме много често. Последният път даже организира двоен рожден ден на за мм и този въпросен приятел с много гости и сестрата на живеещия в чужбина. И това са хора 38-43 годишни. Голяма веселба беше. Просто зависи колко хората имат желание да се виждат и как да прекарват времето. Аз лично като знам, че някой е тук за 1-2-3 седмици гледам да се виждам с него възможно най-често и много. Но аз пък съм екстроверт и комуникацията не ме натоварва. Мога да не се прибера цял ден и вечерта да затворя някой бар и ще е прекрасно.

# 695
  • някъде в орбита...
До някъде разбирам сестрата - има такива хора, зависят на друг да им направи почивката, емоцията, интересното.
Но лично за мен, много добре разбирам свека, щото да се правиш на сторъкия Шива по празниците си е много товарещо, и ми е естествено че иска и тя почивка и уединение.

Ние също не висим на главата на който и да е за повече от половин ден максимум като ходим до Бг. То да се видиш с близки е супер, ама почва да тежи гостито в един момент, а и ще се видим утре пак, няма нужда да се залепим за гащите на някого...

# 696
Също съм интроверт, но ще ми е странно всеки да се завре по стаите като в общежитие. Мъжът ти излиза за обяд, но ти в стаята ли си стоиш през цялото време и той след като яде пак ли се прибира и не прекарва никакво време с другите? Странно ми е такова поведение и бих го приела като негативно спрямо присъствието ми.

Иначе едва ли някой очаква, че ще го забавлявате през цялото време, но едно излизане навън - за разходка или сладкарница/ресторант, е напълно нормално и възпитано.

# 697
Има един много хубав разказ от Ринг Ларднър "Коледа при старите", едновременно смешен и тъжен. Брат и сестра се връщат у дома от колежа за коледна ваканция. Родителите ги чакат с трепет, с щедри подаръци, с вкусни ястия, нооо децата не намират време за родителите си или са някъде или спят и така объркват и плановете на родителите си, че и те остават гладни почти до края на престоя на децата. Разказът е забавен, но оставя тъжно чувство.
Тук, в разказана та история нещата са обърнати-дъщерята се е върнала от чужбина, родители и брат нямат време за нея и общуването се свежда до ядене на масата. Не е казано, че всички трябва да "кудкудякат" около "чужденците", ама все пак, някакво излизане, някакво общо занимание не е ли предвидено? И едва ли очакванията са към бременната, щом и е зле, а най-вероятно към брат, майка, баща. Споменаването на "какво му става на това момиче" е било поради наслагване на недоволство към другите. Но бременната може да посъветва мъжа си да обърне внимание на гостите, филмите и книгите няма да му избягат.

# 698
Според мен дъщерята на 40 години е наясно с това, че родителите и брат ѝ са по-затворени некупонджии и недоволството ѝ определено не е към тях. По-скоро е някаква ревност към новата жена в семейството.

# 699
Тая сестра нещо е изперкала. А така някой да ми каже на мене : ще му кажа ами стой си в Германия, някой да не те е молил да се прибираш

# 700
Тая сестра нещо е изперкала. А така някой да ми каже на мене : ще му кажа ами стой си в Германия, някой да не те е молил да се прибираш

Малко грубичко брат да каже на сестрата. Ако остави жена си за 2-3 часа да отидат на театър, например, толкова ли ще е тежко и трудно?

# 701
Явно е въпрос на възприятия. Предполага се, че по време на празниците хората ще прекарат заедно времето в обща стая, а не по стаите. От друга страна, който не се чувства добре, няма как пълноценно да участва. Съфорумката да не го взима навътре много, догодина всички ще й досаждат да гушкат бебето и никой няма да й обръща толкова внимание. Сега да си почива

# 702
Съфорумката няма житейски опит и се връзва, нататък е по-лесно, ама не го знае.

# 703
Брат й излезе с тях на бар едната вечер, той си е домошар, ако не го закараш буквално насила- няма да излезе. Родителите са вече възрастни, бащата има проблеми с кръвното, майката е преборила рак. Аз не бих очаквала кой знае какво от тях. Вчера е споменала на майка си и брат си, че са дисфункционално семейство и майката е споделила, че не се чувстват добре вече, имат нужда от повече почивка и разбиране, изяснили са се и днес всички сме в добро настроение.

# 704
Дисфункционално семейство само защото по празниците не избухват ли? Ако е така - твоята зълва рязко изпревари снахата на Боряна в годишната класация за криндж включване.

Общи условия

Активация на акаунт